Nolltolerans mot klimat i Grönköping

Rolf Oward rapporterar om en lysande idé från Grönköpings gröna.

I ett öppet brev

till ledningen för det lokalt verkande Miljöpartiet (MP) föreslås att det omedelbart skall införas absolut nolltolerans mot allt klimat.

-Såsom bekant är klimat mycket farligt eftersom där finnes den giftiga koldioxiden, kommenterar en av brevundertecknarna, frk Lizette Ruda (MP). Därför är det en självklarhet att detta klimat skall omhändertagas för snar och evig slutförvaring.

nolltolerans i GK

Frk Lizette Ruda (MP) i full vinterfart i det farliga och snart slutförvarade klimatet

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Greger

  Vetandets värld klockan 12.10 ska förklara varför det är kallt i Europa just ny. Det tycks vara någon störning som beror på den globala uppvärmningen. Ska lyssna i alla fall.

 2. rale

  Is på kanalerna i Amsterdam:

  https://balticlivecam.com/cameras/netherlands/amsterdam/city-centre-observation-singel-hotel-amsterdam/

 3. Olav Gjelten

  Jag väntar bara på att få se att ett nytt revolutionärt grönt parti splittrar miljörörelsen. Att ett sådant vill komma är jag ganska säker på. De riktiga miljöfundamentalisterna har dels väldigt lite till övers för demokratin, dels vill de ha snabbare och mer omfattande förändringar än det parlamentarismen klarar med.
  Frågan är snarare om vårt hjärntvättade samhälle över huvud tagit skulle sätta sig till motvärn om en grön cup ”för att rädda världen” skulle bli verklighet? Jag är långt ifrån säker på det.

 4. Svempa

  #2 rale – då blir det kanske ett elvastadslopp i år på skridskor. Global uppvärmning är bra för skridskoåkare.

 5. Olav Gjelten

  Mitt inlägg (# 3) är långt allvarligare än vad jag förutsåg när jag skrev det.
  Faktiskt tror jag att en grön revolutionär kupp i Sverige inte skulle leda till motvärn. Däremot tror jag splittringen i samhället skulle bli total mellan för och emot.

 6. Lasse

  Underbar bild-tjejen är väldigt glad när hon flyger på kälken-fast det kommer en landning som kan bli svår!
  #4 Svempa
  Det är inte bara skridskoåkarna som kan glädjas-skidåkare oxå-fast de kan de göra i Alperna i samma utsträckning som förr.
  En video på Notricks visar hur oförändrad skidsäsongen är!
  http://notrickszone.com/#sthash.nAPFw8fN.dpbs
  Det är bara sommaren som blivit soligare och varmare!

 7. Simsson

  # 3, 5

  Skillnaden mellan extremvänstern och miljöfanatikerna är kanske inte så stor när det kommer till kritan. Extremvänstern har hittills inte lyckats styra en nation utan att införa stora begränsningar i demokratin (Kina, Sovjet, Kuba, Venezuela, Zimbabwe etc etc). Skulle förvåna mig mycket om inte extrema miljöfanatiker vid makten också skulle införa begränsningar i demokratin. Allt för många tokiga påståenden har slunkit ur munnen på svenska miljöpartister för att det skall kännas bra.

 8. Lars E L

  Läs Björn Lomborg i SVD sid 4 idag.
  Jag har ingen länk måste logga in.

 9. Lasse

  #7 SR P1 Nordengren och Epstein skall intervjua MP idag.
  Just nu vetenskapsradion om kylan!
  Vi får se hur SR kan vrida till det.
  Virveln : https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=2.66,87.13,721/loc=15.101,65.377
  Experterna på SMHI ser inte sambandet mellan kallt här och varmt där uppe.
  Men det går att ha den hypotesen. SR vill gärna se det.

 10. jensen

  Lyssnade på vetenskapens värld. Klimat/väder.
  Meteorologerna skötte sig bra tyckte jag. Fanns inga bevis för att ”klimatförändringarna” var orsak till arktiska oscillationen. Dock diskuterade man hypotes därom.
  Likaså arktisforskaren påpekade att inga vetenskapliga bevis fanns därom. För kort observationsperiod. Bara 30 år. Ville nog ha 30 år till?. Dock diskuterade man ändå hypoteser om samband Klimat/ arktisk oscillation. Spec. som den var så kraftig som i år.

  Min reflexion. Intressant och tämligen balanserad diskussion. Dock! Radio-intervjuaren var en envis jäkel, som gång på gång försökte tubba de intervjuade att erkänna samband Klimatförändringar/ väder.

 11. Lasse

  #8 Lars EL
  Bra text som går ut på att elen blivit dyrare och det drabbar de som inte har råd:
  ”En undersökning visar att en tredjedel av alla äldre låter åtminstone delar av bostaden stå kall och två tredjedelar säger att de har extra kläder på sig på grund av de ökande energikostnaderna. Denna energifattigdom dödar.

  Under vintern 2014-2015 dog uppskattningsvis 15 000 personer i Storbritannien därför att de inte hade råd att värma sina bostäder tillräckligt. Det är ett chockerande stort antal personer och åtta gånger fler än det genomsnittliga antal människor som dör i trafiken varje år och tio gånger fler än de som dör av värmeböljor.”

  Dagens elpris visar hur känsligt systemet är för prognoser av förbrukning över 26 000 MW-2,5 SEK i morse. Prognos (8-9) 26 400 MW utfall 24 974 MW.

  Beträffande vetenskapsradions diskussion nyss #9
  Reportern kom med den vanliga förutsägelsen att ett öppet Arktis utan is kommer att värmas än mer pga solinflöde.
  Finns det nån som kan få dem på andra tankar. Sommartemperaturen i Arktis är så tråkigt jämn att den inte ens platsar i radion: Nån som kan hitta en temp över +2 grader här?
  Var ser man hur solen värmer havet?
  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.php

 12. Olav Gjelten

  Extremkylan håller Skandinavien och större delen av Europa i ett järngrepp.
  Givetvis måste klimathotsmobben på Yr.no göra allt för att flytta fokus till det motsatta.
  Där skriver man om det katastrofala (för att använda deras eget uttryck) i att våren och issmältningen i Arktis redan kan vara på väg.

 13. Håkan Bergman

  Lasse #11
  Sen ska man komma ihåg att ökade energipriser driver på den allmänna prisutvecklingen, företag och samhälle använder också energi! För den som lever med en ansträngd budget kan det vara t.o.m. värre än den höjning man ser på energiräkningen. Och var ska den spara som inte har några marginaler?

 14. Olav Gjelten

  # 7 Jag ser i dag ingen skillnad i extremvänster och miljöfanatism. Hatet mot marknadssamhället och demokratin förenade dessa krafter efter murens fall.
  Modern kommunism är grön!

 15. Thorsten Bergqvist

  Ställde två frågor till Klotet. Sändes häromdagen. Lyssna! Tacksam för kommentar från kunnig. Svarande var rimligen hovsam och undvek skickligt att komma till pudelns kärna men medgav att det inte är någon ko på isen förrän om några 10.000-tals år.

 16. Thorsten Bergqvist

  (kommer på slutet av programmet)

 17. Labbibia

  Om man utgår ifrån att kylan i Europa beror på ”störningar” i klimatet (sick!), så måste man ju samtidigt fråga sig varför vintrarna på 60-talet var så kalla och snörika? Och vintrarna under WW II. Störningar i klimatet? Vad berodde de isåfall på? Koldioxidhalten var ju lägre då……

 18. Joel

  #11 Lasse
  ”Var ser man hur solen värmer havet?”

  Det ser man på TV och hör i radio. Alla andra källor är fake news.

 19. pekke

  Lyssnade lite på avsnittet från vetenskapsradion.
  Gästerna försökte verkligen hålla sig mer vetenskapliga än programledaren vilket nog är smart för deras framtida karriärer.
  Skulle vi vara på väg in i en meteorologisk period som liknar 1961 – 90 så är det nog bra att tona ner alarmismen och vara mer vetenskaplig för framtida karriär.

  Jetströmmar på planeten. notera den stora stabila jetströmmen som lagt sig söder om Europa vilket gör att kallare luft får mera spelrum över bl.a. Europa.
  24 mars, högtryck över Europa som låter kall luft svepa ner samtidigt som luft över Atlanten trycks undan norrut.
  https://earth.nullschool.net/#2018/02/22/1200Z/wind/isobaric/250hPa/winkel3=-1.47,-0.84,174

  Nutid, 1 feb. den börjar vandra norrut vilket låter mer mildluft komma in söderifrån.
  https://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/250hPa/winkel3=0.00,0.00,174

 20. pekke

  pekke #19
  Skall vara 22 Mars inte 24.

 21. Håkan Bergman

  pekke #20
  Du har nog kastat om månaderna också.

 22. pekke

  #21
  Jojomänsan, har jag tydligen gjort !!

  22 Feb – 1 Mars .

  😉

 23. Ivar Andersson

  #17 Labbibia
  ”störningar” i klimatet kallas för väder. 🙂

 24. Håkan Bergman

  Operation rädda MP rullar på med ytterligare en symbolhandling.

  https://www.dn.se/nyheter/politik/regeringen-forbjud-utvinning-av-uran-i-sverige-karnkraften-tillhor-historien/

  Inga problem för oss, Putin och Macron lär fortsätta att leverera.

 25. Robert N.

  Enligt vissa (MP) så är det farligt med någon grad varmare värd. Tyvärr försent att upplysa den 84-åriga danska kvinnan om det.
  Den danska polisen fann på torsdagen en förfrusen 84-årig kvinna.
  Hon anmäldes försvunnen på morgonen och hittades avliden några timmar senare.
  84-åringen är den andra personen i Danmark som dött av det kalla vädret, inom loppet av två dagar.

 26. Björn

  Lyssnade i efterhand på programmet ”Därför håller kylan greppet” ingående i Vetandets värld P1. Där pratades det om störningar i stratosfären och den arktiska virveln som orsak till kylan över Europa. Denna virvel benämns på engelska, polar vortex. En professor Anna Rutgersson och Lovisa Andersson och Ralf Döscher från SMHI, lyckades under 20 minuter inte få fram någon orsak till störningarna i den arktiska virveln. Mycket beklämmande att lyssna till det medvetet tassande runt den arktiska virvelns störda beteende utan att våga klämma fram med någon orsak. Man vågade inte med ett ord nämna en eventuell koppling med solens minskade UV-strålning i stratosfären. Självklart måste den atmosfäriska cirkulationen påverkas. Det är illa när man döljer fakta för att inta störa den upplåsta klimatdebatten kring antropogen CO2 som drivande av klimatet.

 27. Svempa

  Urklipp från Wall Street Journal. Ger viss stöd för Trumps idé att en del klimataktivism syftar till att störa amerikansk energiktor:

  A Russian-backed propaganda group used social media in an attempt to disrupt the U.S. energy industry and influence energy policy, according to a new congressional staff report reviewed by The Wall Street Journal.
  Unlike other Russian campaigns to stir political unrest in the U.S., this effort by the tech-savvy Internet Research Agency on energy is characterized as mostly one-sided, agitating against American fossil-fuel production in a way lawmakers believe was aimed at benefiting Russia, the world’s largest oil producer.
  Starting in 2015, workers at the IRA posted photos and messages on Facebook , Instagram and Twitter encouraging protests of pipeline construction in the U.S., calling for the abandonment of fossil fuels and stoking American controversy around climate change, according to the upcoming report by the majority staff on the House Committee on Science, Space and Technology.

 28. Ingemar Nordin

  Svempa #27,

  ”agitating against American fossil-fuel production in a way lawmakers believe was aimed at benefiting Russia”

  Vi kan ju också notera att även WWF, Greenpeace, Earth First och många många andra aktivistgrupper hade samma syfte med sin propaganda. Och konspirationen är ännu större: Även EU och FN är emot och vill bestraffa den fossila produktionen! Jobbar alla för Putin? 🙂

 29. #3 Olav Gjelten
  Idag finns nog enbart Vetenskapliga partiet som ett riktigt ekologiskt alternativ till högerpartiet Miljöpartiet de Dollargröna i Svensk politik, men förmodligen kan ordet ”vetenskap” repellera de sekteristiskt troende något enormt, tror jag.

  Tanken på att undersöka något på djupet, INNAN man har åsikter om dem, förefaller vara syndigt i Miljöpartiet. Att dessutom yppa vad man kommit fram till, om det skiljer sig från den gudibehagliga sekten, som idag fullkomligt skiter i ekologi och balans med naturen i vårt eget land och i världen, kan förmodligen vara en riktig dödssynd i Miljöpartiet.

 30. #7 Simsson

  Om du har evidens för påståendet:
  ”Extremvänstern har hittills inte lyckats styra en nation utan att införa stora begränsningar i demokratin” så är du varmt välkommen att meddela oss dessa via vår blogg på lämpliga ställen!

 31. Sören G

  Greenpeace vill förbjuda varuhuset i Ullared (i Opinion live i SVT1). Och gravstenar är hotade av förändrat klimat.

 32. Gunnar Strandell

  Olav Gjelten #3
  Jag tycker mig redan se tendenser till en ”grön revolution” i den strida ström av beslut som vår regering tar just nu.

  Inför valet misstänker jag att vi kan få se en valteknisk samverkan mellan V och MP för att kunna fortsätta på den linjen, om MP fortsätter att tappa i väljarstöd. Med Stefan Löfven vid rodret behövs inte mer för att kunna fortsätta kampanjen oavsett vad man anser i Grönköping.