Nödvändigt eller onödigt?

Tack vare MyNewsdesk får jag reda på att Sverige fått sitt första bokningsbolag som erbjuder klimatpositiva möten. Det ni! Nu kan företag som vill konferera inte bara vara koldioxidneutrala och klimatsmarta, utan till och med klimatpositiva (förlåt, Klimat Positiva). Bokningsföretaget som hittat på denna ädla tjänst heter Peppar (inte peppar peppar).
peppar
Katarina Niss, marknadschef och delägare berättar att kunderna erbjuds så mycket klimatkompensation att nettoeffekten av deras konferens i själva verket blir en minskning av växthuseffekten. Peppar Svensk Mötesdesign lever dessutom som de lär och klimatkompenserar 115 % av sin verksamhet. Är det inte helt fantastiskt? När kommer det här vansinnet att ta slut egentligen?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. S. Andersson

  Kära Maggie, det har bara börjat.

 2. L

  Jag hoppas och tror att företag som utnyttjar klimathotet till helt meningslösa åtgärder bara för att få uppmärksamhet, blir utfrysta som affärspartners när klimatbubblan spruckit. Om inte förr, eftersom alla potentiella kunder inte är lika korkade.

 3. Inge

  Det påminner mig om när SAAB för en del år sedan påstod att deras motor var så bra att den släppte ut renare gaser än den hämtade in

 4. Gunnar Strandell

  Eftersom människan står bakom de skadliga koldioxidutsläppen blir konsekvesen att det inte är roligt att vara den elfte anmälde till deras sammankomster.
  Men denne kanske får klimatrabatt!

 5. Åke Rullgård

  Detta vansinne är dock rätt så harmlöst och företagets framgång, om det blir någon, kan användas ett mått på hur stor naiviteten är i samhället, alternativt mått på mängden av nyttiga idioter i samhället.

 6. Håkan B

  Citerat från sajten ifråga:
  ”Vad innebär detta! Jo, utöver den mängd koldioxid vi producerar genom vår verksamhet idag kompenserar vi med ytterligare 15% för att på så sätt ta bort koldioxid från vår jord!”
  Brott mot mänskligheten?
  Förhoppningsvis är dom här människorna lite väl sent ute, bubblan börjar definitivt spricka, och vilka företag har idag pengar över att öda på sånt här trams? Okey, stat, kommun, landsting och politiska organisationer kör väl fortfarande klimatracet, men hur länge? Verkligheten, den förbannade verkligheten, återigen kommer den och sätter käppar i hjulen för dårarna! Leve verkligheten!

 7. Per Welander

  Det lilla nystartade företaget vill ha gratis uppmärksamhet och det kanske de får.  Om jag förstått det rätt är ”klimatkompenseringen” frivillig. Precis som vid flyget. Och det vet vi att nästan ingen betalar extra för denna bluff.  Blir nog samma sak här om det inte är skattefinanserade konferenser. Man är aldrig lika rädd om andras pengar. Undrar förresten om de tar med bilresorna till konferensen i ”klimatkalkylen”? Knappast! Klimatbluffen rullar vidare……….

 8. Jan

  ”Kompenseringen sker dessutom genom Svenska Naturskyddsföreningen som vi ger i uppdrag att köpa sk. utsläppsrätter. Samtidigt stöder vi SNF:s arbete med klimatfrågor.”

  Frågan som alla  konferensarrangörer borde ställa sig är varför man skall stödja SNF:s geschäft med utsläppsrätter samt deras propaganda verksamhet.
  Den tyvärr bortgångne Anders Isaksson skrev för snart 3 år sedan i DN!!!! ”Smarta exploatörer dyker alltid upp i hägnet av det förment goda, exempelvis Svenska naturskyddsföreningen som köper utsläppsrätter för en femtiolapp och säljer dem för 350 kronor.”
  http://www.dn.se/opinion/kolumner/nar-nejsagarna-styr-1.451222
  Jag saknar verkligen Anders Isaksson i debatten. 

 9. Jan, du är inte ensam om att sakna Anders Isaksson. För mig blev det en chock den där söndagsmorgonen när det meddelades att han mycket oväntat hade dött. ”Gomorron världen” hade intervjuat honom på fredagen med anledning av hans senaste bok (som skulle bli hans sista). Intervjun sändes dock med de anhörigas goda minne. Anders var en man med resning som ifrågasatte alla politiska tokigheter. Han och jag hade viss kontakt och han uppskattade vetenskapligt underbyggda protester mot koldioxidhypotesen. Det skulle behövas fler av hans kaliber (vi har ju tack och lov Wibjörn Karlén och Peter Stilbs, för att nu bara nämna två).

 10. Det påminner mig om när Gröna Bilister skrev en debattartikel i SvD och bland annat påstod att det går att minska koldioxidutsläppen från bilkörning med 120 %. Eller vilken siffra större än 100 % det nu var de drog till med. Jag minns inte exakt, bara att det var större än 100 %.

 11. Tege Tornvall

  Om alla på mötet samtidigt håller klaffen, spar ju redan det in en massa koldioxid – och gör egentligen hela mötet onödigt. Har de prövat telepati?

 12. Hans i Lund

  ” …för att på så sätt ta bort koldioxid från vår jord.”
  Jamen, så bra då. Sedan när de har uppnått sin koldioxidfria utopi-jord så kan de ju se hur mycket liv som finns kvar. Nötter!

 13. Jan

  #9 Elbranschen
  Det är tur att Wibjörn Karlén och Peter Stilbs engagerar sig i debatten men Anders Isaksson hade trots allt bättre tillträde till massmedia.
  Och när vi är inne på tillgång till massmedia så har vi i dagens SVD ett ytterligare exempel hur god tillgång tex. SNF och WWF har till massmedia. Svante Axelsson SNF, Lasse Gustavsson WWF mfl har fått in en debattartikel i dagens SVD med rubriken ”EU måste fatta avgörande klimatbeslut”.
   
   
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3722383.svd

 14. Peter

  Lars Kamél: Antar att ”Gröna bilister” hade biogas i åtanke som genom sitt upptag av metan anses utgöra en ”negativ växthuseffekt”.. ?
  Hursomhelst.. vad exakt menar ”Peppar” med att ”klimatkompensera”??? Ställer de sig och dansar regndansen eller..?  🙂

 15. Klimatkompensation är ett gigantiskt bedrägeri men att desperata företag hoppat på klimattåget förvånar mig inte det minsta. Det finns som sagt stora pengar att tjäna på kvacksalveri.