Miljöpartiet på villovägar

Miljöpartiet på villovägar
Miljöpartiets faktiska politik medverkar inte till en hållbarare värld för 9 miljarder människor, men väl till att ersätta folkstyre med en maktkoncentration till en liten byråkratisk överklass. Läs Lars Berns nya artikel på Newsmill
Kommentera gärna!
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Bra artikel, jag begriper inte att Miljöpartiet finns kvar? Det vettiga som trots allt finns i deras program finns som regel också i alla andra partiprogram. Och dom visioner dom är ensamma om kan inte locka många väljare.

 2. Ann L-H

  Miljöpartiets väljare består till stor del av kultureliten, de som med hög svansföring inte befattar sig med matematik, teknik, naturvetenskap, som tex den högtstående kulturdam som under en diskussion om GMO med fasa upptäckte att hon ”åt gener”.  Se´n finns det ju en massa populärekologer också.

 3. cfr

  OM miljöpartisterna hade fått bestämma för länge sedan så hade vi nog inte haft järnvägar.
  Järnmalm hade betraktats som en ändlig resurs och vi hade gjort bäst i att inte skada klotet genom att bryta sönder det.
  Alltså ingen brytning av järnmalm, inget stål och därmed inga järnvägar att omhulda.
  Men en oskadad jord.
   

 4. Bra artikel. Pekar på hur fel våra ändliga resurser används. Skattepengar tex.

 5. Miljöpartiet är ju ett intresseparti för folk utan barn i Stockholms innerstad. Bland partiets kärnväljare är kunskaperna om natur och miljö i det närmaste noll. Störst stöd har MP på Södermalm i Stockholm, bland folk vars enda kontakt med naturen är vårpromenaden i en park.

 6. Jan

  #5 Lars Kamél
  Vad sägs om Majorna i Göteborg? Runt Mariaplan fick MP 25,33% och V 23,91% av rösterna i senaste riksdagsval. MP och V var också populära i övriga valdistrikt i Majorna.
  http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/R/kvalkrets/14/80/04/index.html

 7. Jan #6: OK, Miljöpartiets politik kan fungera också för barnlösa i centrala Göteborg och Malmö. Den är då ingen fungerande politik för dem som bor på mindre orter eller i på landsbygden. Eller för dem som har barn som behöver skjutsas till olika aktiviteter.