Met Office har misslett den brittiska allmänheten

snöigt england
Ibland blir teorier så medryckande och allmänt etablerade att verkligheten blir betydelselös. Även om terrängen säger en sak när kartbilden är en annan, så är det kartan som styr människors tankar. Detta välkända mänskliga fenomen tycks ha drabbat den engelska väderlekstjänsten, The Met Office, i särskilt hög grad. Här gör Benny Peiser en sammanställning.
I september 2008 förutspådde Met Office att den kommande vintern skulle bli mild i enlighet med den rådande uppmätta trenden och som också stöddes av klimatvetenskapen såsom den uttolkats av IPCC.
Men verkligheten blev en annan: Vintern 2008/2009 blev den kallaste på ett decennium.
I februari 2009 förutspådde Met Office att trenden av varma vintrar skulle fortsätta. Peter Stott, klimatforskare vid Met Office, lät meddela: ”Despite the cold winter this year, the trend to milder and wetter winters is expected to continue, with snow and frost becoming less of a feature in the future.”
Verkligheten levererade dock ingen värme. Vintern 2009/2010 blev den kallaste på 30 år.
I juli 2010 sade Met Office att klimatförändringarna gradvis minskade sannolikheten för svåra vintrar i Storbritannien. Den 28:e oktober hade man använt sin nya £33 miljoners superdator och proklamerade att det med all sannolikhet (mellan 60 och 80 % sannolikhet) kommer att bli en mild vinter i landet.
I verkligheten kommer med all sannolikhet innevarande månad att bli den kallaste december sedan man började sina mätningar 1910.
Dessemellan hade Met Office kommit med prognoser om somrarna också. De skulle bli heta, med en riktig ” barbecue summer” 2009. Den sommaren blev den kallaste och regnigaste på länge. Även dessa prognoser visade sig alltså vara fel. Men de följde troget den vetenskapliga teorin från IPCC, där personal vid Met Office varit aktiva under åren.
Inte att undra på att engelsmännen är förbannade. Prognoserna styr naturligtvis delvis hur enskilda människor planerar sin vardag – alltifrån vilka hus de väljer att bo i, till om de skall investera i en snöskyffel. Och de styr kanske ännu mer hur kommunerna lägger upp planerna för vintern – alltifrån hur stor budgetpost man avsätter för snöröjning, till hur mycket vägsalt man bunkrar upp. På samma sätt är det med järnvägen och flygplatserna.
Men Met Office är inte en institution som låter sin världsbild ruckas så lätt. Vetenskapen står fast och är ännu mer bevisad än tidigare. Och trenderna mot mildare vintrar står sig bra. Verkligheten går nämligen alltid att få att stämma med kartan med lite fiffig statistik, så att även årets vinter kan betecknas som mild. Eller som en snorkig tjänsteman vid Met Office förklarade för media angående oktoberprognosen: ”Det här blir den varmaste vintern i mannaminne, mätdata är redan fastställda. Som upplysning till er; vi tar de 15 högsta temperaturavläsningarna mellan november och mars, och sedan tar vi medelvärdet på dem. Eftersom november var en jämförelsevis varm månad så kommer alla data [i vinterns medelvärde] från dessa avläsningar.
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Svempa

  Vi vet ju hur den svenska kartbilden ser ut. Kolla igen på denna film från Naturvårsverket:
  http://www.youtube.com/watch?v=FA0qzhJWHyw
  Trots att denna vinter hittills är den kallaste på 150 år hade den varit ännu kallare om inte AGW fenomet funnits enligt Nostradamus-kåren på SMHI. Halleluja!

 2. Labbibia

  Tack Ingemar!
  Jag personligen älskar MetOffice…….
  De är superalarmistiska och har alltid fel! En underbar kombination för en skepiker!

 3. De får äta mycket kråka, som de säger där över på öarna när man gjort bort sej.

 4. Sverker

  När det handlar om pengar, och det är det som det handlar om i botten, så kan man manipulera friskt. Alltså, en slug girig fan, får en idé att suga ut pengar ur välmenande lättlurade s.k miljövänner, och får dessa att själva agera som nyttiga idioter.
  Hur avprogrammerar man så kraftigt hjärntvättade?
  Den sluge fan som kom på det,  Maurice Strong.
  Hur han gjorde det;
  http://www.framsteget.net/infokuriren/klimatbluffen-nationella-vadertjanster-ar-trojanska-hastar/
  Sen är ju Strong i sin tur bara en springpojke åt bankirfamiljen Rotschildt, men det är det ju många som är.

 5. pekke

  De europeiska meteorologerna ECMWF lyckades inte värst bra med årets vinterprognos heller.
  http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/akt_saesonprognose.htm

 6. Tage Andersson

  Den 5 mars 2010 meddelade Met Office Ändringar i sitt prognosprogram, bl.a.
  ”We take seriously our responsibility to provide the best possible service to the public. Although long range forecasts are vital in some parts of the world, and can be useful for some specialists, such as insurers and energy traders, we know that they are of limited use to the public – for example they are not something that could be used to plan a holiday.
  In our customer research the public have told us they would like a monthly outlook. We have therefore decided to stop issuing a UK ’seasonal forecast’ four times a year. Instead, we will now publish a monthly outlook, updated on a weekly basis. ”  http://www.metoffice.gov.uk/news/releases/archive/2010/forecasts-change
  Helt obildbara är de kanske inte.

 7. Att vinterns temperatur redan är fastslagen på det sätt som MET-tjänstemannen beskriver är så sjukt att man inte kan annat än sitta och garva…

 8. ThomasJ

  Intressant inlägg på WUWT:
  http://wattsupwiththat.com/2010/12/18/how-germanys-weather-team-views-the-hottest-year-ever/
  Mvh/TJ

 9. Labbibia

  ThomasJ
  Stort tack för länken!
  Bylsar på mig polarkläderna och går ut med hundarna i snöstormen nu! 🙂

 10. ThomasJ

  Om ’försvunnen’ energi, intressant!:
  http://www.scirp.org/Journal/PaperDownload.aspx?FileName=IJG20100300001_28136651.pdf&paperID=3223
  Mvh/TJ

 11. Det ÄR en Kafka-värld!  Jag stänger av den och går och tar mig en promenad på Las Canteras. Och kanske ett dopp.

 12. Hayek

  Tycker att Piers Corbyns prognoser fått alldeles för lite uppmärksamhet. Han ser visserligen ut som professor Kalkyl och hans presentationer är inte lite amatörmässiga, men prognoserna är nästan skrämmande korrekta. Detta säger han om årets vinter:
  http://www.youtube.com/watch?v=CHPooN0DZ5Y&playnext=1&list=PL33D9B4F826DC2720&index=3
  Notera att detta är sagt i oktober. Finns även en Pdf:
  http://www.weatheraction.com/docs/WANews10No33.pdf
  Kolla gärna förra årets prognoser, han prickat t.o.m. in enskilda väderhändelser som snöstormar o.dyl. på dagar när.

 13. Slabadang

  ThomasJ!
  Mycket intressant artikel och det bekräftar min egen övertygelse om havens temperaturer.CAGW har ju varit livrädda för att det skall finas ett samband mellan svalnande hav och en varmare atmosfär som konsekvens och förklaring.
  Inom allt fler klimatvetnskapliga områden är slutsatser dragna utifrån noggrannheter mätdata och proxis inte kan leverera.
  Inom flera områden har rent motstridiga proxis och mätningar där typ Santer Mann Smithoch de andra skithögarna ägnar sig åt ren bevisförstöring.Nu har vi bla annat tre områden där där mätmetoderna är så skakiga att det inte går att dra några vettiga slutsatser åt vare sig det ena eller andra hållet.
  Det gäller havstemperaturer PHvärden för haven och trädringar med påstående om att vår nuvarande temperatur är unik för planeten.Kevin Trenbertth har sagt att poicymakers har ännu större osäkerheter att förvänta sig från nästa IPCC publikation och tyvärr för AGWkyrkan så går vetenskapen mot att bekräfta skepticismen.
  Arktis isar kommer falla ihop som ett korthus som bevis på globaluppvärmning och alla de AGWaktivister som förskanskat sig inom SMHI Public service naturvårdsverk och riksdagar kommer gå en allt kallare atmosfär till mötes.
  Klimatmodellerarna har redan utan att alarmisterna upptäckt det börjatr backa rejält om modellernas förmåga att rognostisera framtida väder och klimat.Det ekar allt tommare runt vetenskräpsredaktioner inom public services och andra aktivistiska trutförlängare.

 14. Labbibia

  ThomasJ # 10
  Jättetack! Det är ju precis det här jag har tjatat på Thomas P om…..senast igår. Men han snäser förstås bara av mig. 🙂
  Ur texten:
  It is clear that the TF missing-energy problem is made much more severe if FOHC is negative or even zero. In our opinion, the missing energy problem is probably caused by a serious overestimate by TF of FTOA, which, they (Trenberth et al) state, is most accurately determined by modeling.”
  (Parentesen i texten är ett förtydligande, gjord av mig.)
  Thomas,
   kan du inte kommentera detta?

 15. Slabadang

  Hayek!
  Jag har mer liknat honom vid Kurt Ohlsson med sin världskarta upptejpad i fyra hörn direkt på bdne målade betongväggen och en lita skakig videokamera som spelar in medans han far med tuschpennan lite ostrukturerat över kartan.
  Men nog har han bevisat en prognosförmåga som ställer METoffice i skamvrån som lallande amatör.Jag vet inte hur han lyckats med sina långtidsprognoser i år men förra vintern så sopade han banan med Metoffice.

 16. Labbibia

  Slabadang!
  Du vet väl att MetOffice är ”bäst i världen”? I allafall enligt de själva! 🙂
  De använder sig förmodligen av ”Precis”, deras eget datamodellprogram, som sades kunna ge både långtidsprognoser av vädret, och klimatutvecklingen i ett längre perspektiv… Hahahaha!
  http://precis.metoffice.com/new_user.html

 17. Slabadang

  Hayek!
  Tittade på din länk till Corbyns prognos.Visst är det gjupt tragiskt att han inte har en skattefinansierad verksamhet utan får gå och tigga runt för att kunna hålla igång.Hans prognos är lika klockren som den för förra vintern och hans statistik påvisar en betydande bättre förmåga att göra väderprognoser för extrema väderhändelser.
  Kul är att han så tydligt bevisat värdet av sin verksamhet där han nu fått rätt i att engelska beslutsfattare kommer ha för lite vägsalt IGEN! Hans profitia bekräftas av en artikel på WUWT idag där det framgår att väsaltet i England redan är på upphällningen och vintern knappt börjat.

 18. Slabadang

  Labbibia!
  Metoffice är ett skämt!

 19. ThomasJ

  Slabadang #18: Hur ska då SMHI betecknas…?  😉
  Mvh/TJ

 20. Slabadang

  Thomas!
  Som ett riktigt dåligt skämt! 🙂

 21. Magnus Olert

  Är det någon som har en länk till var uttalandet nedan kommer ifrån?
   
  Det här blir den varmaste vintern i mannaminne, mätdata är redan fastställda. Som upplysning till er; vi tar de 15 högsta temperaturavläsningarna mellan november och mars, och sedan tar vi medelvärdet på dem. Eftersom november var en jämförelsevis varm månad så kommer alla data [i vinterns medelvärde] från dessa avläsningar.

 22. Ingemar

  Problemet med Met Office (Benny Peisers stavning!) som jag ser det är att deras sätt att använda statistisk och att presentera det för allmänhet och politiker är missledande, inte någon lögn. De kan mycket väl ha rätt i att trenden med varma vintrar (mätt med lämpligt startår) står sig fortfarande efter tre svinkalla vintrar. I synnerhet om de använder en fullkomligt oanvändbart sätt att beräkna medelvärdet. Men det är ju helt vettlöst att då gå och trumpeta ut sådana här prognoser gång på gång som inte alls stämmer med vad som är väsentligt för både lokalpolitiker och folk i allmänhet. Och det är ytterst opsykologiskt att sedan klaga över att ”vanligt folk” inte förstår deras fina statistik. Met Office borde ta sig en funderare på för vem de jobbar; är det för att skattebetalarna skall få bra och pålitliga väderprognoser, eller är det för att de till varje pris skall kunna bevisa att de har rätt och kunna propagera för en omtvistad AGW-hypotes (som ändå inte är empiriskt prövbar eftersom man hela tiden flyttar målstolparna)?
  Jag hoppas att SMHI drar lärdom av Met Office misslyckande som ett allmänhetens serviceorgan.

 23. Rosenhane

  Labbibia,
   
  Du har väl skrivit in Svempas ”Nostradamus-kåren” i boken? 🙂

 24. Ingemar

  Magnus O #21,
  Citatet som jag översatte är hämtat från
  http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/dominic_lawson/article6982310.ece
  3:e stycket nedifrån. Det är från ett mail till en tidning, kanske till TimesOnline. Jag antar att det skulle gå att spåra det om man gav sig den på det…

 25. Monodemon

  Experterna spår varmare vinter än vanligt: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1314593/Experterna-spar-varmare-vinter-an-vanligt.html
  Från samma Sydsvenskan som plockade bort sin artikel om det kallaste december på 100 år efter två raljanta kommentarer… http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1330777/Kallaste-december-pa-100-ar.html

 26. Ingemar

  Monodemon, din artikel var rolig. Den var publicerad 1 december. Å ena sidan säger meteorologen: ”– Ser man tio dagar framåt kan man få hygglig träffsäkerhet. För tre månader kan man lika gärna spå i kaffesump eller något sådant, säger Claes Biström, meteorolog på SMHI i Malmö.” Så sant så sant. Kaffesump var ordet.
  Men lite längre ned: ”På kort sikt är det annorlunda. Och nu utlovar SMHI plusgrader efter den frostiga avslutningen på november.” Hur var det? Ja, kanske någon dag med plusgrader inom 10-dagarsperioden. Men det var också många dagar med rejäl kyla.
   

 27. Slabadang

  Jodå Ingemar det är lögn!
  Lögnen är att prognoserna har något värde.

 28. Ingemar

  Vinterkylan sprider sig. I början hörde vi bara talas om den ovanligt tidiga, kalla och snöiga vintern här i norra Europa. Men kung Bore tycks slå till med ovanlig kraft runt hela norra halvklotet.
  Förra vintern dog28 160 medborgare i UK enligt Office for National Statistics http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/elderly-at-risk-as-money-for-heating-help-runs-out-2162635.html .

  I år lär det knappast bli bättre.

   
  Det råder vinterkaos i östra USA http://www.fox23news.com/news/national/story/Winter-storm-spawns-three-fatalities-in-NC-one-in/-2pNgWSDnkez34tigA4pLw.cspx T.o.m. Bermuda har det kallt http://bermudasun.bm/main.asp?SectionID=24&SubSectionID=270&ArticleID=49633
   
  Ishalka orsakar megakaos i Beijing (Peking) http://expressbuzz.com/world/ice-blocks-4000-vehicles-on-china-freeway/232154.html Men även södra Kina har drabbats http://af.reuters.com/article/energyOilNews/idAFTOE6BF04020101217
   
  Och Japan har det kallt http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/nn20101217a6.html
   
  Huva!

 29. tty

  Ingemar #28
  Det är faktiskt varmare än normalt i nordvästra Kazakstan, sydvästra Grönland och sydöstra Baffins land. I övrigt är det kallt rakt av.

 30. tty

  tty #29
  Jag glömde norra Ungava.

 31. Klimathotstron är inte ens pseudovetenskap längre, som den var för ungefär tio år sedan. Den har blivit en nästan fullfjädrad religion. Det saknas i och för sig en god, övernaturlig makt, men resten finns ju.
  Koldioxiden är den onda, övernaturliga makten. Ja, just övernaturlig. Den tillskrivs förmågor som inte kan vara annat än övernaturliga.
  Där finns ett helvete, den överhettade värld vi påstås vara på väg mot.
  Där finns tt paradis, den värld som blir följden bara vi skär ner koldioxidutsläppen till nästan noll så snart som möjligt (helst innan 2020 eller 2040 eller nåt sånt).
  Där finns vägen till frälsning, som naturligtvis är att leva ett liv fritt från koldioxidutsläpp.
  Där finns profeterna och översteprästerna, som Al Gore och James Hansen.
  Där finns den totala oviljan att inse att verkligheten inte går ihop med dogmerna. Ständigt kommer de troende med bortförklaringar och hävdar att egentligen blir det ju varmare hela tiden, fast det inte verkar så. Egentligen blir vintrarna mildare och snöfattigare, fast det inte verkar så.
  Där finns de heliga skrifterna, som i det här fallet utkommer i nya versioner vart femte år. IPCC:s rapporter, naturligtvis!
  Där finns det ständiga profeterande om att domedagen kommer när som helst, med fler och värre stormar, fler skyfall, mer torka, snabbt stigande hav, med mera. Att inget av detta finns i verkligheten struntar de troende i. De hävdar att det kommer att börja när som helst. Några riktigt hårtfört troende hävdar att det faktiskt händer och struntar i att mätdata och statistik motsäger påståendena.

 32. Peter

  Men..men… förstår ni inte att en extremt kall vinter OCKSÅ beror på mänskliga klimatförändringar??  🙂

 33. Staffan Lindström

  A period of humility and even silence would be particularly welcome from the Met Office, our leading institutional advocate of the perils of man-made global warming, which had promised a “barbecue summer” in 2009 and one of the “warmest winters on record”. In fact, the Met still asserts we are in the midst of an unusually warm winter — as one of its staffers sniffily protested in an internet posting to a newspaper last week: “This will be the warmest winter in living memory, the data has already been recorded. For your information, we take the highest 15 readings between November and March and then produce an average. As November was a very seasonally warm month, then all the data will come from those readings.” …. PFS att försöka argumentera
  mot sådana idioter, förmodligen skulle de överleva 1,5 km is rakt ovanifrån…glatt uthålligt cyklande till jobbet… Detta var alltså från Dominic Lawsons artikel i The Times den 10 januari i år, 2010…Ta den varmaste månadens 15 varmaste dagar… så i princip var redan 2010 6 grader varmare globalt än 1961-1990… Mark Lynas vilken stor profet du är…!! Haag borde få en domstol för den här typen av förolämpningar mot mänskligheten…

 34. Staffan Lindström

  Det kan ju inte uteslutas att medarbetaren på Met Office var relist aka skeptic…och tröttnat på allt pompöst klimattrumpetande…I så fall tar jag bort 1,4 km av isen från henne/honom…
  The Hague CCC … The Hague 3C-r…

 35. Jan-Erik S.

  Är det inte så att CO2 fungerar som ett gödningsmedel?
  Mer CO2 = mer gödning = mer växtlighet som i sin tur förbrukar CO2 vilket leder till mindre CO2.
  Det borde ju vara självreglerande.
  Eller?
  Har aldrig hört någon nämna det men har kanske gått mig förbi.
  Växthusodlare tillsätter ju CO2 för bättre skördar.

 36. Bengt Abelsson

  #35
  Siten CO2 science har ett otal studier på hur grönmassan ökar vid ökande CO2-halt. I mitt bakhuvud finns en notis om att Sahel nu är grönare än på länge.

 37. Bengt Abelsson

  /www.eoearth.org/article/Greening_of_the_Sahel
  Länk till Sahel. Författaren gör ingen koppling mellan CO2 och den ökade grönskan men tror inte på ökad regnmängd.

 38. Jan-Erik S
  Absolut! Till viss mån. Negativ återkoppling heter det när man bygger tex ljudförstärkare. Minskar förstärkningsfaktorn och gör processen mer linjär.
  I ljudförstärkartermer. Mindre förstärkning och mindre distorsion. Bibehållen uteffekt med avsevärt mindre distorsion på bekostnad av behov av större insignal.

 39. Kjell-A Jönsson

  Kjell-A  Jönsson
  AGW-alarmisternas koncept påminner om det som armén hade en gång lydande:
  Skulle armékartan avvika från terränglådan så gäller likväl armékartan oinskränkt.
  God Jul
  Kjell-A

 40. Bengt Abelsson #36
  I mitt bakhuvud finns en notis om att Sahel nu är grönare än på länge.
   
  Mycket möjligt, men tyvärr inte mycket för de svältande att sätta tänderna i.

 41. Jan Erik S #35
  ”Växthusodlare tillsätter ju CO2 för bättre skördar.”
   
  Javisst, men glöm inte att tillgången på natur- eller konstgödsel vid växthusodling också i princip är obegränsad, vilket den inte är i naturen. Att bara öka CO2-halten och inte näringstillgången till rötterna ger bara en ytterst begränsad tillväxt.  

 42. tty

  Börje Gustavsson #36
  Nej men för djuren som de svältande lever på.
   

 43. tty #42
  Det var en glädjande nyhet som jag inte hade en aning om.

 44. Met har nya fina dyra datorer också.
  SMHI har Cray dator nedkyld till -200 C finns bara några av i Sverige.
  Bättre korttidprognoser har blivit iallafall(3dagars) 10 dagars har blivit
  relativt hyggliga prognoser.
  ALI.K.

 45. Ampersand

  Ingemar, tack för en som vanligt utmärkt artikel. Du har så rätt i dina omdömen om Met Office. Dock tror jag man bör undvika det sista citatet, som ju är helt befängt, men knappast härstammar från dem. Det är någon i kommentarspalten på timesonline, som har roat sig och undertecknat ”Met Office staffer”. Faktum är att jag mejlade dem, när citatet först dök upp på nätet och fick en kortfattad dementi: ”We do not believe that the ’staffer’ is an employee. His comment is not an official statement from the Met Office and does not reflect the views or policy of the Met Office.” Det är ju onödigt att använda citat som dementeras, när det finns så många nästan lika befängda som inte dementeras. Ja, som inte kan dementeras – eftersom de är äkta. (Climategate-mejlen t.ex.)
  Jag läste just i Etheringtons ”The Windfarm Scam” ett intressant citat, apropå alla som hävdar att vi ”skeptiker” är köpta av oljeindustrin. Vetenskapens värld hävdade ju att ”svindlande” 25 miljoner dollar gått till skeptikerna… Det är ju faktiskt lite mer än vad Al Gore hann tjäna på klimatbörsen i Chicago innan den gick omkull (18 miljoner $). Men en ytterst liten bråkdel av vad som slängs ut på klimatkonferenser o.l. Bara Köpenhamnsmötet gick ju loss på 1,8 miljarder SEK. But I digress…
  Här är citatet som står i ett PM från det ökända svindlarföretaget Enron och handlar om Kyotoprotokollet:
  ”If implemented, this agreement will do more to promote Enron’s business than will almost any other regulatory initiative outside of restructuring of the energy and natural gas industries in Europe and the United States…”
  Hela PM:et finns i faksimil – därmed svårt att dementera – på:
  http://www.politicalcapitalism.org/enron/121297.pdf
  Etheringtons bok, som jag bara börjat på, verkar vara en guldgruva för den som vill veta vad vindkraften går för. (Rekommenderas till energiminister Olofsson)
  Suss gott, alla!

 46. Micke

  Om det är några som missleder så leder väl ”Faux”-news den ligan? http://blog.seattlepi.com/seattlepolitics/archives/231930.asp

 47. Ingemar

  Ampersand #45,
  Spännande svar du fick från Met Office! Jag kan inte se att vare sig Timesonline eller Benny Peiser har någon dementi på citatet som de båda använder. Kanske var det för underhållande för att vara sant. Å andra sidan så blir man ju lite nyfiken på hur Met Office faktiskt går tillväga för att mäta sina ”milda vintrar”.

 48. Lena Krantz

  Ingemar
  En fråga ang rubriksättningen. Du har kanske översatt ”mislead” till ”misslett” men borde inte den vanligaste och naturligaste översättningen vara ”vilselett”? Ingen stor grej precis men jag studsade liksom till lite…. 

 49. EB

  Norrmännens dator verkar också ha räknat fel.
  http://met.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=7508

 50. Slabadang

  Micke!
  Det är väl helt korrekt att temperaturdata är ifrågasatt!
  vad är felet menar du?

 51. Ingemar

  Lena K #48,
  Helt rätt! ”Vilselett” heter det på god svenska 🙂

 52. Pär Green

  Ingemar # 51
  Du var ordningsman i skolan?

 53. Ingemar

  Pär #52,
  Ordningsman? Du skojar! Jag hade sänkt betyg i både uppförande och ordning i realskolan!

 54. Pär Green

  Ingemar # 53
  Då är vi två!

 55. ThomasJ

  Ingemar #53/PG #54: Tre! (dvs. i 6:an, innan realskolan)… 😉
  Honoured being in the ’gang’..  😎
  Mvh/TJ

 56. Ampersand #45, Spännande svar du fick från Met Office! Jag kan inte se att vare sig Timesonline eller Benny Peiser har någon dementi på citatet som de båda använder. Kanske var det för underhållande för att vara sant. Å andra sidan så blir man ju lite nyfiken på hur Met Office faktiskt går tillväga för att mäta sina ”milda vintrar”.