Martéus har noll koll

Ann-Charlotte Martéus tycks hata män. Varför skulle hon annars hoppa på Stockholmsinitiativet, där ”Högsta rådet” (Martéus egen formulering) består av 14 personer där 13 är män? ”Griniga gamla gubbar är en fara för planeten”, skriver hon också i inledningen till gårdagens krönika i Expressen.
Ann-Charlotte, jag brukar vara snäll och diplomatisk, men i mitt tycke är du är mycket större fara för planeten än de gamla gubbarna. Och vet du varför? Därför att griniga gamla gubbar inte kan föröka sig på egen hand. Du, däremot, kan få en hög med griniga små barn som också blir extremfeminister och manshatare.
Du representerar i mina ögon precis det som jag som tjej avskyr. En sur och arg kvinna som känner sig missförstådd och missanpassad. Som med ett avundsjukt öga sneglar på alla mer eller mindre framgångsrika män och missunnar dem allt gott. Som önskar att vi kunde radera ut alla könsskillnader och börja föröka oss som sniglar eller andra hermafroditer. Som önskar att hon i stället för att skriva i kvällsblaskan Expressen kunde frottera sig med direktörerna och presidenterna i de fina salongerna.
Varför hatar du män, Ann-Charlotte? För det är där skon klämmer, eller hur? Hade Stockholmsinitiativet bestått av 13 kvinnor och en man så hade du nog inte skällt på oss så mycket. Eller har jag fel?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bra rutet, Maggie!

 2. Bravo Maggie!
  Alarmisternas argument faller som korthus, Köpenhamn blir ett fiasko. Frustrationen bland AGW-kramarna blir allt tydligare, och som en följd därav, kommer personangreppen som ett brev på posten.
  Marteus är nog en av de mest okunniga ledarskribenterna i det här landet. Och det vill inte säga lite!

 3. Plutten

  Bra skrivet Maggie!  Slutsatsen av hennes krönika är att alla äldre män är skyldiga till planetens undergång, fattas bara att det är vita västerländska äldre män också som jag sett beskyllas på andra håll. Tror man sånt så måste de mest trovärdiga i klimatfrågan vara unga afrikanska kvinnor i så fall….att utbildning, vetenskapligt intresse, livserfarenhet och sånt kan spela roll verkar hon inte förstå.

 4. Jag har för mig att Marteus tidigare jobbade som skjuksköterska, och avslöjade någonting som rönte uppmärksamhet och viss berömmelse för modet hon hade visat. Och att hon därefter sadlade om till tyckeribranschen.
  Hon har gjort några enstaka bra saker, men det mesta jag har läst av henne har varit just så ointressant och okunnigt inrökt som detta …

 5. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A  Jönsson
  Ann-Charlott Marteus skrivierier har mycket gemensamt med  ärkebiskop Anders Vejryds allmänna floskler.  Marteus  TROR och  hon   tror att hon VET. 
  Ekonomiska och andra  konsekvensanalyser saknas helt.  Även Marteus  utgår ifrån att människan ensam styr klimatet och därför också  i avgörande grad  kan påverka det.
  Hennes utfall mot män i 60-årsåldern är väl snudd på hets mot folkgrupp.
  Vad gäller ålder glömmer hon tydligen helt bort att även hon själv blir äldre för varje dag som hon lever.
  Kjell-A  Jönsson

 6. TomatPalmen

  Köpenhamnsavtalet blir ett kvitto på hur allvarligt världen tycker problemet är.

 7. Tidigare har jag kritiserat IPCC utifrån en vetenskaplig synvinkel. Nu inser jag den verkliga anledningen till att IPCC har fel. IPCC domineras helt av gamla gubbar. Därför har de fel. Tänk att det var så enkelt. Tack Marteus, nu kan jag se klart.

 8. Steve

  ”Griniga gamla gubbar” har den fördelen att de minns hur det var förr.  Skulle fr. Marteus (f 1962) kunna ge oss ett — ett enda — exempel på en konstaterad klimatförändring som varit till skada för människor?  Det kan hon inte. 
  .    I (södra) Sverige blev vintrarna mildare efter 1989.  Skadligt?  Tvärtom.  Och somrarna är ungefär som de alltid varit.  Inte lika varma som på 1760-talet, förstås…  Svalare än 1901 och 1914 också…  Men rätt skapliga ändå.
  .    Och ute i stora världen?  Från Ecuador till Buenos Aires har det blivit lite kallare sedan 1979.  Liksom i delar av Östafrika.  I Indien och Kina är det ungefär som förr, någon decimal högre kanske.  Enligt RSS’ mätningar från satellit…
  Det är rätt patetiskt att se hur svennar och svenonor idag indoktrinerats av media till att tro på en klimatförändring som inte skett.  TV kan på något sätt hypnotisera, få tankeförmågan att somna in…

 9. Steve

  Den s.k. feminismen är så lustig.  Se på exemplet tjejer och idrott, till exempel:   Damfotboll är bra, väldigt bra!  (Hur det sedan går med knäna är en annan femma.)   Dambrottning — aah, det är ännu finare, det.  Liksom manl… äh, liksom kraftfullare.  (Är pansarbehå ett krav?)  Och damboxning…  Nu börjar vi nå de verkliga feministhöjderna!
  Sådant som Idla-gymnastik däremot, är ganska förskräckligt.  Så… så… tjejaktigt!  Stå där och låtsas vara mjuk och kvinnl… eh, rörlig… fy.   Det vill vi inte se mer, vi i kvinnofrihetskretsarna.  —  Jo, det finns några stackars flickor — och tanter, faktiskt — som fortfarande sysslar med det här.  Men diskret!  Vi i media får aldrig nämna det.
  —   Jo.  Och sedan påstår feministdamerna att de stöder kvinnors frihet och självständighet, i kampen mot otäcka förtryckande karlar…  Ack ja.

 10. Pingback

  […] This post was mentioned on Twitter by Maggie Thauersköld and Louise Rehn, Magnus Westerstrand. Magnus Westerstrand said: @ExpressenLedare Oh my, den vista var den tog, "Stockholmsinitiativet" går i taket: http://tinyurl.com/y8tsnxr […]

 11. TobbeL GBG

  BRA Talat Maggie!
  Jag vet inte om du också varit inne och kikat på SVT:s StällOm sida, om du inte har gjort det så gör det, kolla särskilt tråden under ”Tar du klimathotet på allvar”. Den debatten är fullständigt makalös, den utspelar sig mellan Lena Krantz och någon eller flera som kallar sig Elin (kanske hon heter så??), innan hon brötar in så e d la ganska hyfsad nivå men sen….Personangreppen från hennes sida haglar, och det ballar fullständigt ur. Det som är lite intressant och talande är att han som håller i tråden , tror jag, var riktigt snabb på att varna en person vid namn J-O när var lite burdus i tonen men Elin fick minsann hålla på. Kanske för att Elin är AGW-are och J-O realist..men iaf där skulle du kunna göra lite nytta i argumentationen mot denna Elin, Maggie.

 12. WORD!

 13. IPCC består väl också huvudsakligen av griniga gamla gubbar? Grinigast av alla just nu verkar ordförande Panchauri vara, efter att den indiske miljöministern har låtit släppa en rapport som påstår att det inte finns några bevis för att Himalayas glaciärer smälter på grund av global uppvärmning. Stackars Panchauri blir ju både ”förråd” av naturen och sina landsmän.

 14. Gunnar E

  Lite ur Wikipedia om ACM kan säkert roa.
  ??
  Nä inte förfalla till personangrepp men så stark bakgrund för att bedöma komplicerad natur och dess skeenden förefaller det ju inte vara.

 15. AOH

  Tobbel GBG # 11
  Betr. ELIN  ( eller var det MALIN ? ) har jag för mig att hon för en tid sedan mer eller mindre mjukt ombads att lämna TCS.
  Lena Krantz är helt suverän att bemöta denna Elin. Idag fick  LK även lite hjälp av JonasN.  Det behövs stora kaliber ibland att bemöta  individer  U tan  I nsikt.

 16. Barney

  Tänk att man i en mening kan göra sig skyldig till såväl ålders som könsdiskriminering. Något för jämo ?

 17. TobbeL GBG

  AOH #15
  Ja, alltså , hon måste ha en ängels tålamod, själv hade jag förmodligen exploderat, det räckte ju med att läsa dyngan hon vräkte ur sig för att det skulle börja ryka ur öronen. Tänk den dagen man själv har det tålamodet och den kunskapen för att kunna bemöta sådana varelser…

 18. Jonas B

  Får man yttra sig om man råkar vara en manlig dinosaurie född på 1940-talet? Visst, vi ska dö snart, men LITE bryr vi oss ändå om jordens framtid. Vi har tex barnbarn som vi älskar. Det yttrar sig bland annat i att vi inte vill skrämma dem med hot som med stor sannoliket inte ens existerar.  Fast det tvivlar jag på att Ann-Charlotte Martéus kommer att begripa innan hon själv blir farmor.

 19. Jonas B#18
  Marteus kan ta en sockerbit med lite östrogen på och stoppa upp nånstans!

 20. Jan

  Det är torftigt då man på ledarsidan på en av Sveriges största dagstidningar inte förmår att argumenter mot framträdande skeptiker på annat sätt än att framföra kritik mot deras kön och ålder. 

 21. Schantz

  Griniga gamla gubbar är en fara för planeten !
  Jag är en gammal gubbe och känner att detta är: Hets mot ’folkgrupp’, eller rentav rasism !

 22. Lennart

  Jag ställde frågan till henne hur hon kommit fram till sin åsikt om Griniga gubbar och fick följande svar från henne:
  ”Jag säger inte att alla äldre män är griniga gamla gubbar, men ring gärna Naturvårdsverkets experter och fråga vilken grupp av svenskar som är klimatförändringsförnekare. De har undersökt saken. Och det är äldre män.”
  Vänliga hälsningar,
  Ann-Charlotte Marteus
  Naturvårsverkets experter ?? Har dom alltså gjort en undersökning kring detta och kommit fram till att det handlar om gammal griniga gubbar ? Dax att dra in anslagen till detta verk tycker jag. // Lennart

 23. Lennart, hon syftar på PR-byrås undersökning angående var Naturvårdsverket hade bäst möjlighet att påverka opinionen åit ’sitt’ håll gällande klimatet. Och den målgrupp som det var minst mening att slösa riktade propagandamedel på, var skeptiker som ofta var män, vuxna, och hade betydligt bättre kunskaper än att de skulle låta sig påverkas av bilder på söta isbjörnsungar … ungefär! (’ Söta isbjörnsungar’  var min metafor)

 24. L

  Som Jonas svarade, det var Maggies gamla arbetskamrater på Rewir som gjorde undersökningen och konstaterade att man skulle nå minst framgång i att försöka omvända just äldre män. De visste redan mest.

 25. Lennart

  Men då känner ja mig plötsligt lite stolt över att tillhöra kategorin ”Äldre män”  kanske lite grinig ibland också. Vi och även äldre kvinnor är naturligtvis så klok att vi inte går på vilken propaganda som helst, så tänker jag nu tolka resultatet av enkäten. 🙂 // Lennart

 26. Tege Tornvall

  Sänk dig inte till hennes nivå. Håll dig till saken. Annars blir du bara påhoppad igen i skendebatt. Om saken framförs av enögda hermafroditer med träben är oväsentligt.

 27. Pingback

  […] enda kvinnan i Stockholmsinitiativet, Maggie Thauersköld Crusell (39), protesterar, men blir lite väl arg och tappar bort formuleringsförmågan alldeles: “Ann-Charlotte, jag […]

 28. Jan

  Att det är ungdomar som är lättast att påverka med massiv känslomässig propaganda är ingen nyhet. Det har makthavare utnyttjat länge. Det insikten borde man också ha om man är ledarskribent på en av Sveriges största dagstidningar. Men man är väl i dag en del av makten.

 29. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A  Jönsson
  Jag har övervägt attskicka  Federico Fellinis film 
  ”Kvinnostaden” 
  till Marteus.
  Men då blir jag väl stämd i tingsrätten för  ”Sexual abuse”  och som klimatskeptiker  blir jag nog fälld.
  Kjell-A  Jönsson

 30. Kristian Grönqvist

  Maggie
  Jag tror inte att gröna feminister kan få barn av sig själva heller.

 31. Kristian Grönqvist

  F.ö kolla på bloggen Tankebrott och lär Dig att inte göra alla de argumentationsfel Du just nu begår.

 32. Kristian Grönqvist

  Och vad det gäller de övriga självgoda herrarna, så kan åtminstone be dem att inte slänga sten i glashus, eftersom den här bloggen innehåller mera invektiv och otrevliga fraser än alla andra jag har föjt med.

 33. Kristian G pratar om ’tankefel’ men klarar inte av att säga nåt om det här. Där ser man, det var en ny variant …. (not!)

 34. Labbibia

  Kristian G
  Har du tittat för djupt i flaskan nu igen?

 35. L

  Den här Grönqvist verkar också ha noll koll…

 36. Jan

   #32 Kristian Grönqvist
  Visst bli det ibland mer invektiv än vanligt i denna blogg. Och som regelbunden läsare av bloggen, men mindre regelbunden kommentator  reagerar även jag ibland mot det.  Även om man tycker att någon har fel och är ute och cyklar så har man mycket att vinna på att hålla en saklig ton. Det största problemet med att hålla en civiliserad och saklig ton är att man då kan riskera att vinna över tveksamma på sin sida, om man nu betraktar det som ett problem.
  Men denna tråd handlar ursprungligen om något ganska extremt. En ledarskribent på en av Sveriges största dagstidningar avvisar en grupp människor och deras ståndpunkt med  invektiv och mer eller mindre idiotförklaras dessa på grund av att de råkar ha fel kön och ålder. Det är knappast ägnat att skapa förutsättningar för en konstruktiv debatt som förs med saklig ton.

 37. #32
   
  Jag måste köra min gamla käpphäst igen.
  Visst är det lite så, dock inte bloggen  som sådan men väl den här tråden är en aning invektivbemängd. Men det hör inte till rutinerna hos kommentatorerna utan det har att göra med att föremålet för invektiven utgör en katalysator för desamma. 
  Alltså min egen flugpapperteori. (Littmarck, har du kvar några rullar?)
   

 38. L

  Grönqvist är inte bättre än Martéus. Igår raljerade han i en annan tråd om konspirationsteorier och humbugforskning. Såna personer är det svårt att ta på allvar.

 39. Iven

  Kristian Grönqvist, # 31 och 32:
  En stillsam undran, med anledning av Din rekommendation till Maggie att läsa bloggen Tankebrott (om argumentationsfel) och bl.a. det av Dig använda ordspråket ”sten, som kastas i glashus” – då har Du naturligtvis själv läst tankebrottarnas artiklar om argumentationsfel (och svaren på kommentarerna där) och tillämpar deras kloka råd?
  Det undrar en av ”de övriga självgoda herrarna”

 40. Kristian G: #30 Nej, det var självfallet inte det jag menade. Men än så länge är det bara kvinnor som kan föda barn och numera behöver de faktiskt ingen ”riktig” man till det. Det finns spermabanker. Så det var väl egentligen inget argumentationsfel. Bara att du och Ann-Charlotte inte hänger med i min tankegång.

 41. Kristian Grönqvist

  L38
  Skall man citera någon, skall man inte citera vinklat för att göra det till argument, Det vinner man på i längden. (lektion 1  i den sk skeptikerskolan)

 42. Kristian Grönqvist

  Maggie
  Spermabanker ger ett DNA som är oförutsägbart, och då är det nog tankefel att det skulle bli ”gröna griniga feministbarn” som resultat.

 43. L

  Grönqvist, lektion 1 i skeptikerskolan är: Mata inte trollen.

 44. Kristian G: Jag tror att grinighet har mer att göra med uppfostran än genetik.

 45. Kristian Grönqvist

  Och ”mata inte trollen” har vaddå med vinklade citat att göra