Man tror på det man vill

Debatten om ”clean coal” teknologin fortsätter. Det började med en fin liten annons i bästa amerikanska anda från America’s Power.
”When it comes to reducing CO2, we say YES WE CAN!”

Nu kommer motoffensiven. Al Gore m.fl. har lanserat ”This is Reality”. Enligt dem finns det inget sådant som ”rent kol”. Se bara själva.

Missa heller inte den underbara flashinledningen på sajten This is Reality.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hin Håle

  Väldigt snygg sajt med bra flash-animeringar. Fast texterna skulle behöva en till korrvända.

 2. L

  ”Clean Coal” är alltså ”Global Warming Pollution”. Det blir inte lätt för Obama att vara alla till lags och samtidigt få landet på fötter…

 3. Magnus A

  Om de förnekar att kraftverk som reducerar kolutsläppen reducerar kolutsläppen, vad kan de då vara ute efter annat än den energi som produceras???

 4. Björn

  Vi håller på att glida in i en motsägande och anti-intellektuell värld där orden mera associerar till känslor än reell verklighet. Den reella verkligheten kräver obegränsad energitillgång medan motståndarna talar och romantiserar om förnyelsebar energi. Skall sådana som Al Gore få lura in en hel värld i en global energikris? Men förhoppningsvis hinner förnuftiga tänkare avslöja den bisarra verklighetsfrånvända tankevärld som Al Gore med flera försöker överföra på mänskligheten.
  Om det nu är möjligt att neutralisera CO2 som man inbillar sig är så farligt, ja, dår är väl kolkraften en av de få energikällor vid sidan om vatten- och kärnkraft, som har ett tillräckligt högt energivärde. Alla andra källor är ju bara nödlösningar och ingenting som kan möta världens verkliga energibehov.
   Tyvärr är det så att de som orrerar om förnyelsebar energi inte vågar ta ordet kärnkraft i sin mun. Men är det dessa människor som skall tycka och bestämma över vad som är vårt individuella energibehov och därmed begränsa vår frihet att förverkliga våra egna projekt? Men det tragiska är att det också är dessa samma personer som stämmer in i kören om CO2:s farlighet.

 5. Xpert

  ”Förintelsens minnesdag”
  Det är fint att komma ihåg att vi inte ska förinta folk, som en del ”klimatskeptiker” tycks vilja göra!