Lars Ohly skaffar solpaneler

”Jag handlar ekologiskt (och rättvisemärkt), kör etanolbil och försöker så ofta jag kan resa med tåg både privat och i jobbet. Jag har också planer på att skaffa solpaneler och kanske en liten vindsnurra till mitt torp i Gnesta”, skriver västerpartiledaren Lars Ohly på Newsmill.
Ja, det är klart, tjänar man ca 53.000 kronor per månad (2008) så räcker det ju till både det ena och det andra. Vad ska medelsvensson säga med sina 25.000 kronor? Tänk att en kommunist kan bli så världsfrånvänd. Och dessutom… etanolbil… jag trodde att vänster ville förbättra det för de fattiga?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  När det gäller Lars Ohly, så säger jag bara ”Nacka Skoglund”
  Jag tror det räcker?

 2. FcH

  Det ryktas att L haft ett Stasi DDR pass som han utnyttjat för resor på 70-talet. När Stasi arkiven öppnas kanske han har en pudel på gång. Synd att ingen journalist gräver.

 3. Dartagnan

  Undrar om kommunisten Lars Ohly”cka” också är hjärntvättad, eller vet han om komplotten?

 4. Labbibia#1
   
  Det duger med ”lokförare” också.

 5. Labbibia

  Rosenhane
  Ljög han om det med? Att han varit lokförare alltså?

 6. ”Stalinist, javisst, sa Mona”
   
  Till nyutgåvan av Pelle Holm.

 7. Labbibia#5
   
  Javisst,
  Han har läckt ut att han har ett förflutet som lokförare, i själva verket klippte han biljetter mellan Enköping och Västerås ett sommarlov vnär pappa prästen hade tyckt att han var för slö.

 8. Labbibia

  Suck. En klassisk mytoman alltså. Jag råkar ha en bekant som är sådan. Spännande historier får man höra, men tyvärr törs man ju inte ens lita på den  sortens personer när man frågar dem hur vädret är…..Man blir tvungen att kika ut genom fönstret för att få veta hur det egentligen är…… 😉

 9. Nisse

  Maggie drar igång med surdegsbaket och hela gänget hänger på. Höj nivån!

 10. Labbibia

  Nisse
  Tack detsamma!
  När det gäller Ohly, så är det ju uppenbart att han är ute på röstfiske. Solsting och lite vindsnurrig……

 11. pekke

  Nisse
  Du får gärna tala om hur man räddar klimatet !
  Men så vitt jag vet så är det inte nån som vet hur klimatet fungerar, så då har vi ett problem, om vi inte vet hur klimatet fungerar hur skall vi göra för att rädda det ?
  Klimatet har alltid förändrats åt ena eller andra hållet sedan jorden fick ett klimat.
  Nisse !
  Vilket är rätt klimat genom jordens historia !?
   

 12. Nisse

  Labbibia. Jag trodde det liksom hörde till politiken att försöka värva röster för det man tror på. Vänster som höger.
  Pekke. Jag har inte uttalat mig om klimatet. Endast de sura kommentarerna. Men du väcker en intressant fråga: Hur ska vi rädda klimatet? Min farmor brukare att man ska ta det säkra före det osäkra. Det gäller nog fortfarande.
   
   
   

 13. Labbibia #10
  Oj. Vad tycker du om Maud O och Reinfeldt?
  Inget fiske där? Eller?

 14. AOH

  Nisse # 9
  Rapport 23.47 berättar att Danmark kommer att höja beredskapen om passkontrollen.
  Det är en mycket bra åtgärd då flera k-talibaner och andra ”oberäkneliga” kan förväntas komma till Danmark.
  Kan det rent av tänkas att du Nisse hör till dessa ”oberäkneliga” ?

 15. Nisse #11
  Bra att du dyker upp och ställer nyfikna frågor.
  Men som du såg av kommentaren från pekke så är det snabba svar som förväntas.
  Inte oväntat faktiskt. Det fungerar nog så när det handlar om gemensamma förändringar.

 16. #12
   
  Nisse,
   
   jag får tyvärr  samma vibbar som när jag träffade Boris Jeltsin på Sibyllegatan i Stockholm, en tragisk föredetting som mycket väl skulle kunna ha bluddrat om vad  farmor sa för 48 år sedan.

 17. Rosenhane #16
  Snart får man väl inte välja vilken trottoar man ska gå på i det här landet…

 18. Nisse

  AOH. Att vara oberäknelig anser jag vara en förnämlig mänsklig egenskap. Tyvärr kommer denna fina egenskap inte alltid i dagen på denna blog. Nej, Danmark får nog vara.

 19. Jojomänsan
  Om du går till vänster  så vet vi som kommer från andra hållet att vi är på rätt spår……

 20. Rosenhane #19
  Om det vore så enkelt som hur man väjer spår på en trottoar…
  Men din idé om att stövla på och låta andra väja är ju en bra idé.  Men bara om några få fattat poängen.
   
  Annars lär det bli många krockar eller förvirrade snedsteg om inte promenaderna regleras..  🙂

 21. pekke

  Nisse
  Ta det säkra före det osäkra, flest olyckor händer i hemmet, slutsats: gå inte hem !

 22. Patrik

  Nisse>> Hur kan du vara så säker på vilket som är det säkra och vilket som är det osäkra?

 23. UffeB#20
   
   
  Timmerstock…snark..zzzzzghgr…gäsp…
   
  förlåt, sa du nåt?

 24. Mina herrar, jag håller med Nisse om att nivån på kommentarerna i denna tråd är ovanligt låg. Kanske mitt fel eftersom jag valde ämnet. Vad sägs om att låta herr Ohly vara? 😉 Och inrikta oss på väsentligare ting?

 25. Urban

  Maggie: Lars Ohly har ljugit och han har dessutom uttalat att klasskamp i vissa fall måste få gå före demokratiska principer. Detta uttalande redovisades i SVT:s uppdrag granskning.   Ohly förnekade först men tvingades erkänna eftersom journalisten grävt fram bevis.
  Jag litar inte på Ohly och jag förvånas inte över att han vill vara med och sola sig i klimat- och energisammanhang. När det gäller kommunismen har man genom decennierna inte direkt utmärkt sig för att bygga miljövänliga lösningar.
  Nu ska Ohly rädda världen med etanolbil och vindsnurra! Jag är inte imponerad.

 26. Torsten Wedin

  Maggie:
  ”jag trodde att
   vänster ville förbättra det för de fattiga?”
  Jag hade en gång en kollga som sa att:
  ”Socialdemokratin är en intresseförening för dem som vill konsumera mera än de producerar”.
  Jag är inte med i den föreningen för jag har sett till så att ABB tjänat många miljoner men jag har bara fått några tusenlappar för det. Men jag har haft kul, det förnekar jag inte.

 27. Johan

  Om nu klimatfrågan är den viktigaste enligt alla politiska partier,
  vem kan man lägga sin röst på om man nu har en avvikande åsikt?
  Ska man strunta i klimatfrågan och gå vidare till den/de spörsmålen som ligger en närmast hjärtat? För och få något vettigt ur en politiker just nu verkar i det närmaste omöjligt.
  Ska man titta på hur mycket/lite pengar resp. parti vill lägga ner på klimat/energi osv. Som det är nu kanske man ska röst på dem som gör minst skada.
  Efter klimatmötet i Köpenhamn blir det måhända andra sansade tongångar. Jag tror, hoppas kanske, att hysterin börjar avta och att spridningen av alla larmrapporter blir mer ifrågasatta vad gäller ragnaröksprofetior.  http://www.v-a.se/artiklar/svenskar_trotta_pa_larmrapporter/
  Vem ska man tro på, tro på, tro på, … ”Di leva”

 28. Erik L

  Han ser verkligen till att ingen mat blir över till världens svältande genom att köra på Etanol och äta ekologiskt. Bara för att ge ett perspektiv så kräver en etanolbil som körs 1500 mil per år ca 1 hektar odlingsmark (vid majs eller råg producerad etanol) På en hektar kan man annars få ut 40 ton potatis! det blir 26 kilo potatis per mil! Det hade mättat många magar bara det!
  Nu är ju inte mannen i fråga ensam om att köra sin bil på mat, det gör tyvärr nästan alla vi som kör bil i i sverige i dag. Detta på grund av inblandningen av ”Förnyelsebara bränslen” i diesel och bensin som står för en betydligt större del än ren E85!  Enda sättet att inte köra på mat, är att tanka 98 oktans bensin eller eldningsolja/marindiesel istället för diesel, för dessa produkter har ingen inblandad bioprodukt (matprodukt).
  Det är rena vansinnet att denna idioti får fortsätta, om inte annat för att det är våra skattepengar som täcker upp så oljebolagen kan sälja dessa produkter med vinst, inte undra på att oljebolagen stödjer AGW teorin numera. Det är finfina pengar direkt från statens skattkista rakt ner i fickan på dom. Jordbruket klagar ju inte heller på denna utvekling, marknadspriserna på spannmål fullkommligen skenar, likaså markpriser, bönderna får alltså ett högre värde på sina gårdar, samt att de dessutom tar emot stora stöd för att producera biobränsle och även Ekologiska produkter.
  Pengar pengar pengar! ”Big oil” och ”Big Farming” går hand i hand och drännerar våran stadskassa, för där finns det mer pengar att hämta än i länder med en svältande befolkning.
  Fyyyyyy Lars!

 29. Erik L

  Här kan man se fördelningen av Biobränslen och fossila i Sverige 2008
  http://www.spi.se/statistik.asp?art=120

 30. Red Hansen

  Var det inte sockerrörsetanol vi körde på i sverige…

 31. FcH

  Lomborg i SvD
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3767377.svd
   

 32. #24
  Maggie
  Jag får ta på mig att nivån blev så låg men det blev en spinoffeffekt av själva ämnet;  Ohly:s person fungerar ungefär som flugpapper när det gäller ”lägstanivåkommentarer”. 😉
   
   
  Det ska bli mycket intressant att se hur Svd kommer att leva upp till redaktionschef Martin Jönssons löfte om att satsa på  en bred öppen debatt om klimatet och klimatpolitiken fram till Köpenhamn. 
  Fan tro’t.
   
   

 33. István

  Nejdå, Ohly skall inte köra sin bil på potatis eller brödsäd.
  Han skall söderut, skövla regnskog och bli plantageägare för att producera E85 till sina bilar. Urinvånarna, och andra sorters apor, får flytta på sig. Ekokolonialism?
  Tacka vet jag gamla kommunister. Dom kallade sig för kommunister, och dom visste vad Etanol skall användas till.

 34. Peter

  Trevligt att se att kommunisten Ohly gynnar Brasilianarna…

 35. Jens J

  Inte för att jag personligen har mycket till övers för Ohly och hans gelikar, men till hans försvar ska väl anföras att han själv har sagt i en intervju för ett antal år sedan att han donerar skillnaden mellan vad han tjänade innan han blev politiker och vad han tjänar som partiledare till välgörenhet. Om detta är sant eller ej tänker jag inte sia om.

 36. Labbibia

  Nisse # 12
  Jag klipper in lite ur Ohlys artikel på Newsmill.
  ……….”Det går att åka tåg från Stockholm till Göteborg på tre timmar, det borde gå att förbjuda flyget på samma sträcka. Det gick att införa trängselavgifter i Stockholm, det borde gå att satsa intäkterna på kollektivtrafik istället för vägar. Det gick till och med att införa lågenergilampor i hela EU! Och snart har vi vant oss även vid det”…………

  Nu ska vi se…..
  1. Förbjud flyget tycker Ohly……
  2. Trängselavgifterna ja……Det största svek politikerna gjort sig skyldiga till gentemot sina uppdragsgivare i Sthlm. Och både det röda och det blå alternativet svek sina väljare å det grövsta den gången.
  3. Förbud mot vanliga glödlampor………..
  Kort sammanfattning av hur ”visionären”  Ohly   alltså vill bedriva politik…… Förbud, Svek och Förbud igen.
  Låg nivå, någon?

 37. Labbibia #35
  Det är väl den nuvarande regeringen som hejat på de nuvarande regleringarna och förbuden mest?
  Eller har ett pyttelitet oppositionsparti åstadkommit allt detta?
  Förstår vad du menar men inte det du säger.

 38. Nisse

  Labbibia. Oavsett vad jag tycker om Ohly så måste jag försvara honom. Det var inte han som införde trängselavgift, ej heller förbud mot glödlampor.

 39. Labbibia

  Uffeb
  Var har jag skrivit att jag tycker att vår nuvarande alliansregering håller en hög nivå?
  Jag tycker det är fruktansvärt när politiker bara har förbud i huvudet, sen spelar den politiska färgen på dem mindre roll.
  Skrev jag inte att även det blå alternativet svek sina väljare när det gällde vägtullarna?

 40. Labbibia

  Nisse # 37
  Mitt # 38 duger väl som svar till dig också? 😉

 41. Jan

  ”Det går att åka tåg från Stockholm till Göteborg på tre timmar, det borde gå att förbjuda flyget på samma sträcka. Det gick att införa trängselavgifter i Stockholm, det borde gå att satsa intäkterna på kollektivtrafik istället för vägar.”
  Lars Ohly bor i en 97 kvm bostadsrätt i Stockholms innerstad med en unikt väl utbyggd och högt subventionerad kollektivtrafik. I sådan lär gå på minst 5 miljoner idag och är en utopi för de flesta medborgarna. Det är också nära från bostaden på Södermalm till riksdagshuset och vänsterpartiets högkvarter. Dessutom är det bara ett par km från bostaden till Stockholms central som är centrum för sveriges tågtrafik.
  Sådan ser inte verkligheten ut och kan inte se ut för majoriteten av Sveriges befolkning. Och denna brist på insikt hittar vi hos politiker av alla kulörer, för inte tala om tongivande personer i ”riksmedia”.   

 42. Men beakta själva tankevurpan, att förbjuda inrikesflyget, till vilken nytta ur både inhemskt och globalt perspektiv?
  Ytterligare ett kanonargument mot mona S.
  ” Kan du garantera att Lars Ohly som vill lägga ner inrikesflyget inte kommer att bli kommunikationsminister vid en rödgrön valseger?”