Kursändring på SvD?

 

Annan

Dagens pappersupplaga av SvD hade ovanstående anmärkningsvärda artikel av Gunilla von Hall. Egentligen klär den av geschäftet runt klimatalarmismen in på bara kroppen.  Man undrar i vems ficka dessa pengar hamnade. Och detta är inte någon isolerad företeelse.

Själva pungslås vi via utsläppsrättsavgifter av elbolagen, för kostnader de inte ens har.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Björn

  Alla vill vara med och festa men ingen vill vara med och dela på notan. FN är ingenting annat än ett sammelsurium av idealister, med eller utan intelligenta förutsättningar. Det är IPCC som driver FN’s klimatidealism. Hur är det möjligt att våra parlament sätter sig i knäet på denna organisation och låtet miljarderna förslösas på någonting som inte går att påverka? När skall detta bedrägeri avslöjas för skattebetalarna? Det är bra att SVD börjar upptäcka detta bedrägeri och börjar hänga ut de ansvariga bedragarna.

 2. István

  Björn,
  Det vore illa nog om FN befolkades enbart av välmenande idealister.
  Verkligheten är mycket värre än så.

 3. Håkan Sjögren

  Peter S : Här avslöjar vi bluff och båg bakom AGW-arnas manipulerande och så säger dom att VI bör lyssna på vetenskapen. På djäkneberget står en sten med påskriften; Tag dig själv om ditt snyte. Den uppmaningen vill jag rikta till alla AGW-are, som tror att deras tro står på vetenskaplig grund. Som vetenskapare har man ju hela tiden efterfrågat något enda bevis för att CO2 påverkar klimatet och svaret är:………..?
  Mvh, Håkan.

 4. pekke

  Länk:
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/annans-projekt-ekonomisk-flopp_4517963.svd
  Tja.. Man kan nog inte ha en massa  underorganisationer som skall hålla på med likartade frågor, blir ju både dyrt och rörigt.

 5. Vad är det som har pågått?
  Förespråkarna av AGW har lärt av maffian (eller vetat hela tiden)

  Betala för vad du andas ut (eller släpper ut på annat sätt, dvs CO2) och vi skall skydda dig mot katastrofer, översvämningar, orkaner, varmt väder, kallt väder, torrt väder, havshöjning……
  Här får du ett erbjudande som du inte kan (får)  motstå!.  Må bra för tusan, sjung med, du räddar moder jord!!
  Att en klick människor blir rika som troll  på handel med utsläppsrätter och tjusiga ”organisationer” med tjusiga mål) skall du inte bry dig om.
  Det kallas för ”beskyddarverksamhet”
  Och den pågår på global nivå!
  Tidernas i särklass  största bedrägeri!

 6. Ingemar

  FN började som en organisation för att vara behjälplig vid internationella tvister och krig. Bra så. Men sedan dess har organisationen vuxit som en hydra. Man sysslar med allt; från hälsa till miljö. Utan mycket klara och tydliga gränser för ett sådant här organ ovanför de nationella regeringarna blir det självgående. Vi ser samma mönster upprepa sig med EU. Nationerna pumpar in skattemiljon efter skattemiljon till deras omättliga behov. En armé av organisationer och byråkrater lever som improduktiva parasiter på dessa okontrollerbara mastodonter. Hur får man stopp på dem? Går de att tämja?

 7. Ingemar #6
  Den kallas för ”Parkinsons lag” och formulerades för många år sedan. Oavsett vilken typ av organisation det är så växer den av egen kraft om det bara finns den minsta möjlighet. Det enda sättet att undvika okontrollerbar tillväxt är med stenhårda maktmedel. För många år sedan jobbade jag på IBM. Det fanns en stab i Paris som till stor del drevs av människor på assignment från de europeiska länderna.  På några år kunde den växa från 10 pers till 250 pers. Då klev Armonk (HQ) in kapade till 10 igen. Drabbade ingen. Bara att åka hem till sitt gamla jobb. Skall vi ha koll på FN och EU så finns det bara ett sätt. Begränsad påse med pengar. Inga som helst rättigheter att tjäna egna pengar. Uttalade tydliga mål. Uppföljning av måluppfyllelse. Inga sidoverksamheter. Skitenkelt i princip. Med största sannolikhet ouppnåeligt. Många sådana här institutioner startas av personer med en helt annan agenda.
   

 8. Håkan Bergman

  F.N. grundades just för att bli en världspolis, styrd av andra världskrigets segrarmakter. Roosevelt inte minst hade en naiv tro på att Stalin skulle kunna uppfostras till en god demokrat och bli en bra partner efter kriget. Så blev det nu inte, F.N. blockerades effektivt under kalla kriget. När kalla kriget upphörde började organisationen leva sitt eget liv och resultatet ser vi idag. Endera lägger vi ner eländet eller så får vi dra igång ett nytt kallt krig.

 9. Lägg ner!

 10. Al Gore, Blair, Clinton och nu Annan. Föredettingarna gör tappra försök att komma tillbaka via klimathysterin.

 11. ThomasJ

  Håkan#8/Ingvar#9: Håller med – lägg ner. Blir emellertid rejält svårt att genomföra… alltför många pappersvändande politokrater har sitt ’liv’ inom FN [och för den delen en radda övriga ’organisationer’/myndigheter/förvaltningar]. Lilla Sverige kan ju ’stoltsera’ med dryga 630x myndigheter/förvaltningar, inkl. tingsrätter. Nog är det Parkingson alltid… + en hel del av Peter’s princip… 😉

  Mvh/TJ

 12. Märklig artikel. Fru von Hall och SvD stiger i min aktning. Genanta avslöjanden!
   

 13. Ännu en kommentar. Var det inte fru von Hall som låg bakom förra helgens breda klimatanalys i SvD? Anar vi en kursändring, månne?

 14. Bästa försöket hittills var väl när USA ställde in betalningar till FNs diktaturcirkus. Synd att man inte fortsatte på den vägen, bildade ett demokratiernas förbund istället där deltagarna fick kvalificera sig genom att uppnå vissa grundkriterier, samt dit FN fick skicka  en representant för hela resten, dock inte som medlem utan som sändebud för rest-FN, för diktaturerna.

  (Jag inser att detta är utopiskt drömmeri, men visst vore en sådan ordning ett stort steg bort från den grasserande korruptionen och diktaturers lekstuga som finns idag)

 15. Bosse H#12,13
   
  Gunilla von Hall är en erfaren utrikeskorre och får nog sägas vara en tillgång för Svd i stort. Men hon har tidigare visat sig på den klimatstyva linan, så ropa inte hej.
  Dessutom djävlas hon lite för mycket med påven men framför allt med Berlusconi för att falla mig i smaken. Lite pk s.a.s.

 16. ThomasJ

  SvD ’må’ [kanske?] ändra kurs på utsidan, insidans kurs är trots allt väldans fast – lagd:
  http://eureferendum.blogspot.com/2010/03/depressing.html

  Mvh/TJ

 17. ThomasJ #16
  Så är det nog tyvärr. Allt snackande om detaljer i klimathänseende döljer huvudfrågan. Hur få stopp på Cap and Trade?  Och då är det bara en fråga som är relevant. Har människans tillskott av CO2 en så stor inverkan på klimatet att det motiverar triljoner dollar i tveksamma åtgärder. Jag undrar om det är en medveten strategi från klimatalarmister att tvinga oss att spela på deras planhalva och diskuterat detaljer och därmed dölja huvudfrågan.

 18. Tege Tornvall

  FN och EU erbjuder sätt att undvika eget ansvar för nationella politiker.

 19. Håkan Sjögren

  Ingvar Engelbrecht # 17 : Människans tillskott av CO2 har så ringa inverkan på klimatet att det motiverar på sin höjd 5 öre i tveksamma åtgärder. Det är ståndpunkten hos en gammal fysiker. Mvh, Håkan.

 20. Slabadang!

  OT Svante Axelsson fixar massmord på Örnar och andra fåglar!!

  Idag kan vi se en ytterligare video på en högsvävande fågel som vingklipps av ett vindkraftverk på Kreta.En utrotningshotad gam blir offer för den gröna maffian.Nu börjar vi förstå att problemet för fågellivet är större an vad någon insett.Från världens alla hörn börjar totalbilden klarna.Vi har sett videos från både Norge och Kreta och rapporter inkommer om samma problem från alla de platser där vindkraftverk satts upp.
  Det verkar vara mer effektiva som köttkvarnar än som elgeneratorer. Jag fattade inte sambandet själv för två år sedan var jag på Utö och till min stora sorg låg en labb död under vindkraftverket på Mynäsudd.
  Labben är en numer sällsynt måsfågel men är luftstridernas ”Röda baroner” och snor byten från andra fåglar i luften.För måsarna och trutarna är Labben så överlägsen att de ofta släpper sitt byte direkt de vet att det är lönlöst att fajtas med labben och har de inte hunnit sluka sitt byte så är det kört.Labbarna kan till och med tvinga måsar och trutar att spy upp bytet och lämna över det för att få vara ifred.

  Intill Labben låg en stork och nu först i efterhand förstår jag sambandet med vindkraftverket.Kan kraftverken göra köttfärs av labben lufthavets ekvilibrist ,så går ingen fågel säker.Svante Axelsson jobbar för att skapa en ny ”Tyst Vår” helt på egen hand. I dis dimma och i moln,måste vindsnurran vara livsfalig för fågel de har inte en chans.Vi får väl hjälpas åt att räkna hur många sångfåglar som ligger under snurrorna i år.
  Vilka patetiska idioter miljömuppar kan vara.Svammel Svante gör SNF till åtlöje.Jag tycker det är synd för jag var medlem under många många år då de sysslade med vad de skulle.Så SNF har genomgått precis samma utveckling som ligger till grund för denna tråd.SNF har också börjat ägna sig åt en massa konstiga verksamheter och projekt som inte är relevanta och växer likt FN åt alla möjliga konstiga håll.

  http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/3298513/Sea-eagles-being-killed-by-wind-turbines.html

  I ett hav av tulpaner….En glad fortsatt Påsk!

 21. Håkan #19
  Därom råder ingen tvekan.  Skall vi då bränna en massa tid och energi att käbbla om en massa detaljer med klimatalarmister för att ”få rätt” eller skall vi fokusera på att få stopp på politikerna som trots allt är de som bestämmer i slutändan?? Vilken fajt är viktigast? Jag kan ha fel men har vi omvänt en enda klimatalarmist här? Och även om vi omvänt 10 st,  till vilken nytta är det? De bidrag från vår ”community” som jag tycker är intressantast är länkar och tankar/info om vad som egentligen är drivkraften bakom AGW.  Pengar, makt och kontroll.  Om någon klimatskeptiker här tror att det till syvende och sist handlar om klimatet så meddelas härmed att så är inte fallet.
   

 22. För att accentuera vad jag sagt tidigare så läs:
  http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/7550164/Climate-Change-Act-has-the-biggest-ever-bill.html

 23. L

  Slabadang, vindkraftverken ser ut att snurra långsamt, men vingspetsarna kommer farande med 250 km/timmen. Klipper alla fåglar som råkar vara i vägen.

 24. L

  Apropå vindkraft, såg ni på nyheterrna ikväll att man polisanmält några vindkraftverk i Halland tror jag det var. Bullret anses utgöra ett grovt miljöbrott eftersom det överstiger EU:s normer…

 25. Har försökt lägga in en ganska lång länk till  http://www.telegraph.co.uk    men det verkar krasha med både Explorer och Firefox. Gjort 4 försök

  sök på  ”Climate change act has the biggest ever bill”

  Det accentuerar vad jag tidigare sagt. dokumentet finns även på min sida  ”Lets talk about money”

 26. Slabadang!

  Hur har vi lyckats missa denna fantstiska intervju med Singer??

  http://www.youtube.com/watch?v=cbcTNpk5C3Y

 27. Måns B

  Slabadang #20
  För en gångs skull håller jag med dig på den här bloggen 😉
  Precis som L säger så håller spetsarna mellan 200 och 250 knyck, det finns inte en fågel i världen som hänger med där. Dessutom så de flesta av dem inte bedöma så höga hastigheter, så dom är helt chanslösa.

  Jag har själv varit ute och eftersökt tre havsörnar som sets med avslitna vingar i Skåne under hösten/vintern.

  Labben är grym i luften (inte för att måsar och trutar är oskickliga flygare på något sätt).

  Även fladdermöss dödas i stor omfattning av vindkraftverken.

  I övrigt så förundras jag över all uppmärksamhet som SvD får här det är och förblir en skitblaska, för min del kunde den läggas ned.

 28. Peter Stilbs

  Slabadang #25:  Intervjun vat toppen. Det finns fler länkar i högerspalten på YouTube. 

  När man talar om trollen … Jag fick just ett email nu från Fred Singer där han uttrycker sitt stora gillande av just detta inlägg här på TCS (Kursändring på SvD?)! Kul. Han läser tydligen TCS!

  Om någon undrar, så var han en gång  postdoc (gästforskare just efter doktorsexamen) hos KTH’s ende Nobelpristagare Hannes Alfvén (i (astro/plasma)fysik). Han lärde sig svenska på några månader, och förstår språket mycket väl.

 29. Gunnar Strandell

  Slabadang #20, Måns #26

  När jag läser detta undrar jag hur det kommer att gå med den planerade vindkraften vid Biotestsjön i Forsmark.
  Här har havsörnar utfordrats sedan slutet av 1960-talet och det samlas ganska många under vintern.

  Natur- och miljövänner ger med den ena handen och tar med den andra?

  Men det talas också om teknik som används för att hålla fåglar borta från flygfält.  Bioengineering är kanske det som kommer att rädda miljön, naturen och jobben.

 30. goran

  Då kanske de har rätt som brukar säga att det är nan annans fel.

 31. Steve

  Confused About Carbon? Carbon is expected to become the World’s biggest commodity market, eclipsing Oil in the next 5 years…  Trillions will be spent to secure our Planet’s future… and all resources are on the table.  Oil, Natural Gas, Solar, Wind.  Fortunes stand to be made.  Follow the money trail. Now is the time to get involved.
  http://www.The-Green-Guide.info/

 32. Steve #31
  Yess. And where does all this money come from?  Since there is no real substance or commodites in these permits it is all money coming coming from us!!! Taxes in some form or other.
  IT IS VERY UGLY!!