Kultur på The Climate Scam

 Skator

Lars Jonsson, fågelmålare, ornitolog och klimatrealist har under våren konstutställning i Skövde. Jag har idag deltagit i invigningen av hans utställning och passade på att göra ett litet reportage. Alla foton förutom det på huvudpersonen har jag tagit själv, det var inte fotoförbud under invigningen.

Änder

Lars är också medlem i Stockholmsinitiativets Råd och har utformat Stockholmsinitiativets hemsidor om natur och kultur.

Som fågelälskare har Lars också åsikter om vindkraften – kritiska sådana.

Lars Jonsson är världskänd för sina fågelmålningar. Han började måla redan som 4-åring och hade sin första utställning på Naturhistoriska Riksmuseeét redan som 15-åring. Han skriver också böcker.

Se även Lars Jonssons egen hemsida.

MåsardeleteLarsjonsson3_11

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Ja, Lasse är en sann realist. Målar magiskt bra dessutom…

 2. ThomasJ

  Fantastiskt vackra konstverk! Wow!  😛

  Mvh/TJ

 3. Fåglar är onekligen en intressant djurart.
  Jag hoppas jag får tillfälle att se en av Lars Jonssons utställningar.

 4. Lars W

  Fåglar! Tuffa Dinosaurier  som klarat sig genom diverse värme- och köldperioder.  Vackra dessutom!

 5. magnus

  Lars Jonsson är wizard när det kommer till att måla fåglar. Inget snack om saken. (men Gunnar -det finns 9-10 000 olika arter av fåglar:-)  )

 6. Sorry magnus, djurras, menade jag såklart.
  Bland fågelarter gillar jag kråkfåglar speciellt.
  En gång för länge sedan (typ 10 års ålder) hörde jag ett snack mellan min far och farfar, bägge då biologer…
   
  Skillnaden på art och ras är att arter kan paras med fruktsam avkomma, därför åsna och häst ska vara olika arter av undergruppen quagga (equs?).  Mulåsna är då den ena varianten, mula den andra…
   
  Så Tiger och Lejon är kattdjur, men kan inte ge fortplantningsduglig avkomma..
   
  Annars skulle jag gillat en variant på nymfbarakit, agapornis och korp…. vilken härlig fågel… så smart….
   
  Får vänta tills molekylärbiologin nått längre…. kanske kan jag få en mini ullhårig mammut och en sabeltandad ”snäll” tiger som kompisar?
   
  Men det var över 40 år sedan, kanske mins jag fel… eller så berättade de mer än de visste  😉

 7. Om #6 är korrekt finns numer bara en människoart, men lika många raser som bland hundar och hästar…
  Eller?

 8. magnus

  Gunnar

  Som jag har förstått det (fast det var ett tag sen jag läste det här så det kan ha tillkommit ny forskning förstås) så är det så att människorna i östafrika (Kenya Tanzania etc.) har större genetisk variation än resten av jordens befolkning tillsammans, ungefär.
  Det har alltså inte tillkommit mycket variation sedan människorna utvandrade från östafrika senaste gången, utan olika människopopulationer har liksom inavlats och mycket variation har försvunnit, och därför ser vi olika ut.

  Finländarna är ett exempel på ett folkslag där alla är mycket lika, genetiskt. De skiljer sig utsseendemässigt från folk i östafrika.

  Så helt riktigt att alla människor är en och samma art.

  och eftersom du verkar gilla att lära dig nya saker så är fåglar en ”klass” inom systematiken, klassen fåglar innehåller flera olika familjer av fåglar  till exempel ”kråkfåglar” och varje familj  innehåller släkten och längst ”ner” kommer enskilda arter ( nu förenklar jag) .

  kolla in hur det funkar på
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Klass_(biologi)

  (Wikipedia, var annars!!=)

  Fast Lars J har ju bokstavliget ”written the book on this one” så där snackar vi expertis.

 9. Magnus jag ska plugga lite och det ska du ha ett tack för.
  När det gäller okontroversiella saker är Wiki helt o.k bara dubbelkolla med seriösa källor, när det gäller klimatpolitik (vetenskapen försvann för länge sedan) duger icke Wiki, inte ens efter att enstaka AGW-religiösa moderatorer stängts av.
   
  Försök lägg in en oomkullrumklig faktaartikel ang ex. tidigare temperaturvariationer och se själva…
   
  Jag ska aldrig betalat en spänn till Wiki eller google… därför jag vägrar klicka på googlereklam… så stryper vi stålar till de som trodde de kunde bli överstepräster..
   
  Eller hur magnus?
   
  Ha nu en trevlig kväll, jag lägger ner Internet tills godmorgonvärlden…
  Vi måste umgås och läsa lite tunga böcker med… till Bob Dylans Greatest hits vol3…
  Gillar ni andra då Dylan och Johnny Cash sjunger ”ring of fire” ?
  Kanske ganska o.k. men bäst han själv… och texterna…

 10. magnus

  Gunnar

  Du har helt rätt i att man inte ska gå till wikipedia för att få sanningen om klimatet, eller andra politiskt kontroversiella saker. Men man kan hitta nyckelord och komma vidare i sitt eget letande.

  Apropå Dylan så rekommenderar jag samlingen ”biograph”, några riktigt bra spår där.

  http://www.youtube.com/watch?v=-EOGef0xtTo

 11. tty

  Sorry Gunnar, men sekvensen nedifrån och uppåt är raser, arter, släkten, familjer, ordningar och klasser.
  Gråkråka och svartkråka är raser, tillhörande arten kråka, som ingår i släktet Corvus i familjen Kråkfåglar (Corvidae) i ordningen tättingar (Passeriformes) i klassen fåglar (Aves).
  Raser kan normalt korsas utan några problem, arter gör det normalt inte (även om det förekommer) och korsningar mellan arter i olika släkten är mycket ovanliga (det kan dock faktiskt hända i enstaka fall).

 12. Gunbo

  magnus,
  Tack för länken till Dylans Every Grain of Sand! En gammal favorit – odödlig.

 13. Inge

  Vi är stolta att ha Lars Jonsson här på Gotland. Han hade förresten en utmärkt insändare nyligen i gotlandstidningarna om väntat strömhopp från AGW-sidan efter alla nya avslöjanden. Samma dag var en annan insändare i samma stil från en f.d. FP lokalpolitiker så vi är nu tre som skriver skeptiska insändare här! Sen är det också fler som kommenterar skeptiskt till diverse alarmistiska insändare och artiklar i nätupplagan.

 14. magnus

  Gunnar

  Det här borde ju intressera dig. (nyheten fanns också på DN men jag hittar inte den artikeln nu)
  Om Bill Gates ”planer” för kärnkraften i framtiden.
  http://www.cnn.com/2010/TECH/02/12/bill.gates.clean.energy/index.html

 15. magnus jag har läst om det och hoppas att det kan vara Kirk Sorensen och hans nära knutna politiker som nått fram, eller Davis Le Blanck och hans grupp.
  De enda jag vet som är billigare än de billigaste fossila och nu kan drivas av vårt avfall är MOSART en smältsaltreaktor utan toriuminblandning.
  Om några år finns LFTR så då spelar det ingen roll.
  USA vill destruera de U233 som finns vid Oak Ridge efter deras stoppade LFTR program på 70:talet.
   
  LFTR går bara att starta på U233 eller ex dagens avfall, men att starta på U233 ger renare drift så om man vill ha 30 åriga driftperioder utan minsta underhåll bör det vara att föredra…
   
  Hoppas att bråket om kopparkapslar håller i sig så alla inser att det är en ekonomisk katastrof att slutförvara svenskt kärnavfall till kostnaden 67Gskr…
  Det är energi till hela landets elkraft, drivmedel och konstgödsel i 500 år, utan torium, bara genom att destruera det.
  Jag längtar efter den dagen då CO2-hotstroende inser att energisystem som är billigare än de billigaste i dag är lösningen på många problem.
  Spara kan vi gott göra, men världen totalt behöver 4ggr dagens energieffekt, vilket är i det närmaste 5ggr om samtidigt dagens kol, olja och gas ska konkurreras ut.
   
  Ni får ett dilemma, ty billig miljövänlig elkraft och drivmedel gör att viljan att spara blir låg.
   
  Som att spara på vind då du seglar eller spara på bokläsandet… lite larvigt.. men jag inser att religionen går ut på att vi ska leva på ett annat vis, oavsett om det behövs eller ej…
   
  Jag skiter i vilket bara vi drar åt samma håll och skapar en global välfärd, ty det är den enda oblodiga fortsättningen.

 16. magnus

  Ni får ett dilemma, ty billig miljövänlig elkraft och drivmedel gör att viljan att spara blir låg.

  Fixar du det (utan ”dolda avgifter”) så skall jag gladeligen slösa på energi. Det är ingen principsak att spara på elektricitet, för det om något är väl 100% förnyelsebart. Haken är ju bara hur man producerar den.

  Jag vet att det finns de som säger lägger in en moralisk, nästan religiös innebörd i sparandets dygd, men sån är inte jag. Inte när det kommer till människoskapde föremål och värden.

  Ännu så länge har man inte kunnat återskapa ens den minst komplicerade levande cell på artificiell väg, så ge fan i att förstöra sånt som inte går att laga (biologiska system) tänker jag.

  Med gratis energi blir det möjligt och lönsamt att spara på andra naturresurser (Man skulle kunna tänka sig ganska avancerad återvinning av de allra flesta råmaterial ifall energikostnaden var nära noll).

  Keep it up!

 17. Tack tty, jag inser att mina 40 år gamla minnen är ganska värdelösa…
  mugnus vad kul, då spelar vi i samma lag….
  Med gratis energi som är ändlös och inte skadar miljön kan vi faktiskt få en global miljövård.
  Jag vill att vi ändrar våra ohållbara avloppssystem i väst och bygger korrekta från start i den fattiga delen av världen.
  Billig energi är nyckeln till paradisets port, den jord jag vill att mina och era efterkommande ska få leva i.
  Vi har sedan snart 40 år haft möjligheten att skapa jorden till ett paradis, men vi har hittills inte hjälps åt tillräckligt.
  Hade militära och byråkratiska resurser lagts på billiga rena energisystem skulle vi haft det på 70:talet….
  Han som har patentet på ex. Svenska lättvattenreaktorer skapade LFTR just som frälsningen för mänskligheten, då blev han avskedad… (-är du fixerad vid säkerhet, har du fel yrke…sade ansvarig senator)