Kristianstad krävs på Klimppengar

Kristianstad kommun fick en gång i tiden 28 miljoner av Naturvårdsverket för att sätta igång diverse klimatprojekt, bl.a. byggandet av en biogasreaktor. Nu tycks det som om klimatinvesteringarna inte blivit av och därför kräver Naturvårdsverket pengarna tillbaka. Och det är inga småsummor det handlar om. Naturvårdsverket ska ha tillbaka 23 av de ursprungliga 28 miljonerna. Fy på er i Kristianstad. Sätter ni inte våra barn och barnbarns bästa först?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Helge

    Det var väl de dom gjorde….satte barn och barnbarn främst.

  2. Helge: 🙂

  3. Helge #1
    Jo pengarna gick naturlgitvis till skola och barnomsorg i stället. 
    Tråkigt att lyckan blev kortvarig.
    Men att återbetala 23 miljoner är väl lätt att bära för en kommn som är så mån om sina barn och barnbarn…

  4. Kent Forssgren

    OT. Kan klimathysterin bli knäppare? Nu måste vattenkraften klimatanpassas.
    Vattenkraftsföretagen måste investera 20,6 miljarder euro fram till 2050 för att säkra sin produktion. Det visar en konsultrapport från EU:s energidirektorat.
     
    Jag förstår väljarna i Finland. Det är dags att lämna EU. Idén med EU tycktes bra. För fred. Byråkraterna såg andra möjligheter. För det egna bankkontot.
     
    http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.380581/vaxthuseffekten-dyr-affar-for-vattenkraften
     

  5. István

    Nu väntar jag oroligt hur vi kommer att klimat och miljöanpassa våra vindkraftverk? Vem skall betala notan?

  6. Micke Johnsson

    Jag undrar när vi ska få tillbaka all klimatpengar som naturvårdsverket och staten leker bort? Nu får de tydligen inte ens gå till att sprida propaganda i skolan 🙂

  7. pekke

    Kent F. #4
    Undrar vad våran vattenkraft måste klimatanpassa sig till ?
    Måste de se till att det regnar mer ?.. eller mindre ?.. eller vad ??
    Märklig artikel, säger inget om vad klimatanpassningen innebär för vattenkraften.
     
    Vi får hoppas att Kristianstad hade stålarna på nåt räntegivande konto så att de tjäna nån krona, fast med tanke på hur kommunerna brukar hantera pengar så är det nog inte troligt.
     

  8. Lars W

    Östersjöns länder ska enas kring gemensam klimatanpassningsstrategi
    http://www.smhi.se/nyhetsarkiv/ostersjons-lander-ska-enas-kring-gemensam-strategi-for-klimatanpassning-1.15545
    Antar att det rör sig om fler och större isbrytare om vintern?

  9. L

    Lars W, tänk om SMHI först lärde sig att göra 24-timmars prognoser?

  10. Klimatanpassning. Ännu en djävla ”Scam”. Det är klart som korvspad att vattenkraften måste klimatanpassa. De har mycket pengar så det passar bra att hitta på nåt för att mjölka dem.

  11. Toprunner

    Jag var inblandad i ett projekt som blev en så kallad ”guldklimp” på grund av den ovanligt stora potential det hade att minska utsläpp. Det gav den kommunen en massa miljoner och det förutsattes redovisning och utvärdering kontnuerligt. Nu ett halvt decennie senare har ingen som helst utvärdering gjorts. De följdeffekter som insatserna medförde ledde till rejält högre energiförbrukning vilket alltså ska räknas som högre utsläpp.
     
    På den tiden hade jag inte hängt med i svängarna runt klimathot utan vaknade först när Al Gore fick nobelpris. Så här efteråt är det ganska komiskt att läsa om andra KLIMP projekt. Men de som marknadsför sig som energieffektiviserare tjänar ju en bra slant i alla fall… med kommunerna som front mot naturvårdsverket och KLIMP-pengarna.
     
    Kommunpolitikerna ser ut som ett barn som just ska få en glass när powerpointarna drar igång och visar staplar i glada färger. Verkligheten visar sig sen lika grå som vanligt och i eftersom lösningarna som regel är tekniska fattade ingen egentligen vad det gick ut på. Så länge pengarna kommer in prostituerar man sig och rapar upp argumenten som en vältränad papegoja. Sen må det vara KLIMP-projekt, asylsökande, arenaprojekt, logistikcenter… you name it.

  12. tt

    Den enda klimatanpassning jag kan tänka mig att vattenkraft kan behöva är väl bättre damsäkerhet, t ex för att hantera extrema flöden. Det skulle kanske i och för sig inte vara någon dum idé. Flera av Vattenfalls dammar (t ex Messaure) är inte i bästa skick.
    Fast risken är väl att det blir som i Queensland, där man var så säker på att det aldrig skulle bli översvämning mer att man först lät dammen bli överfull och sedan fick paniktömma vid värsta ränkbara tidpunkt.

  13. LegoTD

    Synd, hade varit bra med en och annan biogas-reaktor. Oljeberoendet är inte hållbart på sikt, pga de otaliga upproren i arabvärlden. Jag hoppas att vi en dag kan bli fria från mellanösternoljan helt.