Flyktingarna som uteblev

Jesper på Klimathotet har hittat en kul historia. För ett antal år sedan varnade tydligen FN för att vi före år 2010 skulle få se 50 miljoner klimatflyktingar. 2010 kom och gick men flyktingarna uteblev. Det är till och med så att befolkningsmängden i de ”hotade” områdena har ökat och det har inte att göra med alla hjälparbetare som kommit dit.
Nedan ser ni kartan som den presenterades.
11kap9climat
Anthony Watts på WUWT har uppmärksammat att flyktingvågen nu flyttats 10 år framåt i tiden. Skulle flyktingarna utebli då också så går det ju att tänja ännu mer på tidsgränsen.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Är det någon som bor i trakterna kring Kiruna som kan förklara vilka problem det skulle innebär i region med ”klimatförändringarna”? Det står i figuren ”Arctic areas vulnerable to ice and permafrost melting”. För Islands del tror jag att det är vulkanerna snarare än ”klimatet” som smälter is, men man kan ju lätt bli lurad av nyhetsrapporteringen naturligtvis…

 2. Kent Forssgren

  OT. Förra veckan var det bland annat avslöjandet om kommunledningens vanskötsel av en skola i Kävlinge som uppmärksammades.
   
  Denna vecka kan vi uppmärksamma landstingsledningen i Blekinge som har lyckats totalhaverera verksamheten inom sjukvården i sitt län. Finns återigen anledning att fråga, vart är Sverige på väg?
  Ett öppet brev från 17 verksamhetsansvariga inom sjukvården i Blekinge. Öppet brev därför att det inte längre finns någon direkt kommunikation mellan de som arbetar med sjukvård och landstingsledningen. Denna ledning föredrar att kommunicera med mer eller mindre i sjukvård helt okunniga konsulter, Dessa säger förståss inte emot sin uppdragsgivare!http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2011/04/15/politikerna-har-tappat-gre/2011-0151.pdf
  Youri Beschmenow har nog rätt. Vilket debatterades här:
  https://www.klimatupplysningen.se/2011/03/04/mer-aktuellt-an-nagonsin/
   

 3. István

  Spanien kommer att drabbas av ”desertification”. Det vet vi från solida vetenskapliga källor.
  Så även på diagrammet ovan.
  Undantaget är där jag bor.
  För 25 år sedan var bergsidan ovanför oss helt kal. Bara tistlar växte.
  Idag är det vackert täckt av småskog. Detta har jag fotobevis på.
  Det går långsamt. Det har varit torra år emellanåt, men det har blivit påtagligt grönare.
  Så, det är inte bara termometrarna som inte fattar läget.
  Det gör inte min bergsida häller.

 4. Det där med permafrost avsmältning är eb go grej, ja om det blir typ 5 C varamre så kanske det smälter mer på sommaren. Det måste helt enkelt bli rejält varamre inte 0,1 C eller något annat innom den naturliga variationen.

 5. István

  För övrigt är jag själv en klimatflykting.

 6. Jag fick den här länken idag. Nån som sett den tidigare?
   
  http://www.climatecriminals.co.uk/
   
  Rätt skrämmande vilka åsikter som kommer fram här.

 7. Carl
  Jo den har varit uppe här tidigare.
  Inkvisition, häxjakt, åsiktsdiskrimination och diskriminering  i ett vackert paket.
  Om det dyker upp i Sverige skall köra skjortan av dem via diskrimineringsombudsmannen och allt annat jag kan hitta på.
   
   

 8. Istvan
  Jag med  🙂   G.C.

 9. Åke N

  Carl #6
  Påminner om värsta vänsternojan för 40 år sen. ”Dig ska vi ta hand om när revolutionen kommer” fick jag höra under ett meningsutbyte.

 10. bom

  Det var väl ena jämra klimatflyktingar som inte vill ställa upp för den goda sakens skull. Vi behöver definitivt en världsregering som kan se till att ovederhäftiga spådomar blir förverkligade snarast för allas bästa 🙂 .

 11. Då kan vi väl fylla på med corel reefs också, som skulle vara borta till 40% 2010. Åtminstone står det så här:
  http://abcnewswatch.blogspot.com/2011/04/past-alarm-worlds-coral-40-gone-by-2010.html
  Det blidde inte så.
   

 12. D Lundqvist

  ”Dom” tänjer på alla gränser tills dom får rätt någonstans sen håller dom fast vid det ”beviset” som en drunknande vid plankan. Även en blind höna hittar ett korn då och då.

 13. D Lundqvist

  Jag håller med Istvan. Jag funderar själv på att aktivt bli klimatflykting eftrsom jag inte står ut snart längre i det här kalla fuktiga, gråa klimatet i skandinavien. Jag vill ha lite mer än två halvsäkra solmånader om året. Jag är säkert inte ensam.

 14. D. Lundqvist #13
  Bor numera till största delen i Las Palmas. Jämnt klimat, storstad, 75 meter till fantastisk playa. Superbra bredband.  2-5% moms

 15. Iven

  MAGGIE!
  Länken som leder från ”För ett antal år sedan…” i ingressen ovan
  utlöser Symantecs (Nortons) mycket allvarliga varning som en farlig webbadress och är därför blockerad! Vet inte varför, men
  skulle rekommendera att den tas bort, för att läsare som saknar ett effektivt säkerhetsprogram  kanske kan råka illa ut…

 16. På kartan anges Sahelområdet söder om Sahara som ett område för desertification. Det är bara det att varje gång som det har blivit varmare historiskt (romerska värmeperioden, den medeltida värmeperioden etc) har Sahel tvärtom blivit grönare och öknen har minskat. Läs t. ex. Fredrik Charpentier Ljungqvists bok Global nedkylning. Erfarenheterna motsäger kartan, om det nu skulle bli varmare…

 17. Lars C

  Jag är faktiskt en klimatflykting. Under 80 talet reste jag ofta norrut från Skåne. Jag upptäckte då att det ihållande regnet mestadels slutade längs en linje Värnamo-Varberg, för att åter vräka ner när jag åkte hem. Norr därom sken solen nästan jämt, tyckte jag. Detta upprepades månad efter månad, år efter år. 1988 var jag övertygad och lämnade Skåne för en ny framtid som började med en fantastisk sommar i mellansverige. Och på den vägen är det.

 18. Ingemar

  När istiden kommer här i Norden (vilket den gör förr eller senare) så blir vi alla klimatflyktingar söderut. Borde vi inte invadera och erövra Sahara redan nu? – Som en ren säkerhetsåtgärd. 🙂

 19. Som kommentar’klimatflyktning du behöver gå långt för att finna dessa, Med klimatflyktning avses egentligen människor som drabbas
  av jordbävningar,vulkan eller tyfoner är vad det månde vara så är man som människa lika illa utsatt,man måste ta vägen nånstans.
  Man behöver kanske en viss hjälp.
  Detta måste vi medmänniskor se och handla därefter med effektivitet.
  ALI.K.

 20. Bertel

  Ingemar # 18
  Frågan är nog ev lite för tidigt lagd men bör utredas.  🙂 

 21. Tackar ödmjukast för uppmärksamheten Maggie 🙂 Men som många noterat så var det ju faktiskt fel att säga att vi inte sett några klimatflyktingar. Får vi några vargavintrar till kommer nog många fler nordbor se över möjligheten att fly det här ogästvänliga klimatet.
  Iven #15: Konstigt att du får virusvarningar. ”Wayback machine” som länkas till är definitivt ingen spamsida utan ett arkiv som sparar ”snapshots” på webbsidor. Kanske är Symantec lite överkänsligt i det här fallet?