Kyoto bra för klimatet

Luciakyoto
Efter att alla dysterkvistar i klimatrörelsen klankat ner på Koyotoavtalet, så tycker jag man kan försöka vara lite positiv. Ser man på resultatet, mätt i den globala temperaturen så verkar den ha haft en dämpande inverkan på temperaturen. Även om utsläppen tog fart just efter att överenskommelsen slutits så verkar moder jord ha hörsammat uppropen. Nu när vi förlängt avtalet till 2020 är min gissning att medeltemperaturen kommer att sjunka ytterligare fram till dess. Visst är det galet tänkt, men det är ju så många parametrar som vi inte förstår, och kan de minsta partiklarna uppföra sig annorlunda bara för att vi observerar och mäter dem, kan väl klimatet göra det samma.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. tetre

  Nu kommer alla politiker att klappa sig för bröstet:
  Vi har stoppat klimatkatastrofen, ges oss mer pengar.
   
  Lars, ett utomordentligt ”bevis”.
   

 2. HenrikM

  Perfekt, det finns alltså vett och sans i att skicka politiker/journalister på klimatmöten.

 3. Labbibia

  Hahaha! 🙂
  Bra iakttagelse.
  Kanske drivs klimatet av planetens samlade  hjärnenergi?
  Och med tanke på de allt fler ”hjärndöda” påståenden om det sk ”klimathotet” som vi får oss till livs i våra MSM, så blir det måhända mindre och mindre energi som kan upprätthålla den globala temperaturen.
  Jag skulle nog vilja påstå att vi riskerar att gå in i en ”Mental Istid”, vi tycks ju uppenbarligen redan vara inne i en liten sådan åtminstone! 😉

 4. Iven

  Det är inte lätt att hänga med i Klimathotsmaffians domedagsprofetior:
  Det började med ”global warming”, blev sedan ”Climate change”, som kunde betyda både mer värme och mer kyla p.g.a.CO2 utsläppen.
  Numera gäller det att hota med ”extremt väder”, översvämningar, Stormar, torka och nederbörd, 4 graders globala temperaturhöjningar, koralldöd och mänsklighetens undergång, när våra barn blivit vuxna…
  Kan man inte längre övertyga normalfuntade, vanliga vuxna människor, koncentrerar man propagandan till att lära barnen i alla åldrar vad som väntar dem i en snar framtid – då,  när dagens domedagsprofeter slutat sina jordiska liv … och man i efterhand kan  konstatera att klimathotspropagandan bara har varit elaka sagoberättelser…:-)

 5. Tudor

  Jag vill inte vara språkpolis, men du har stavat fel i rubriken. Förlåt mitt näsvisa påpekande

 6. Tack Tudor, rätt skall vara rätt.

 7. Svend Ferdinandsen

  Ja, man kunne få den tanke at det er vores CO2 som har sænket, eller dæmpet temperaturen. Temperaturens stigning har jo aftaget proportionalt med CO2 indholdet. I min egen klimamodel kan jeg faktisk kun få denne udvikling i temperaturen, når CO2 indholdet stiger jævnt. Det må være bevis nok for sammenhængen.

 8. Är ni kloka. Har ni barn?

 9. bom

  Hallpress varslar 50 journalister.
  Mittpress varslar 100 journalister.
   
  Har dom inte alls funderat på att sluta med PKandet? Kommer de friställda att bli PKextremister för att få nya jobb?

 10. Labbibia

  bom
  De kanske kan få jobb på PK-banken? 😉
  Anonymous.
  Ja, har du?

 11. Bengt Abelsson

  Anonymous # 8
  Ja, och ja.
  Det kan finnas risker med att fortsätta, och konsekvenser av att minska tillgången till energi.
  Vårt välstånd – sjukvård, äldrevård, skolor etc och andras behov av detsamma kan inte finnas utan fossil energi.
  Jag kan förstå din oro – men inte att din moraliska position är överlägsen min.

 12. Börje S.

  #8
  Ja, jag har barn. De är i och för sig vuxna nu.
  Jag antar att du syftar på det klimathot som målats över oss med största möjliga penseldrag.
  Nu är det så att om man uppsöker tillgänglig statistik, som ganska enkelt går att finna, då inser man att klimathoteriet är grovt överdrivet.
  Har du sökt statistiken själv?
  Media gör det inte åt dig, ej heller organisationer som Greenpeace, Världsnaturfonden, naturvårdsverket, Jordens Vänner. De så kallade miljöorganisationerna LEVER på att hota. Du får aldrig saningen om klimatets utveckling från dem. Aldrig.
  Att hålla på och skrämma skiten ur folk genom att överdriva, blåljuga och mörka allt som inte passar in i klimathetsandet, så som det varit under de senaste 14 dagarna, är hänsynslöst, oansvarigt och enligt min mening brottsligt.
  Ingenting i de feta rubrikerna stämmer.
  Det pågår ingen uppvärmning, varken i hav eller på land. Väderrelaterade katastrofer är inte fler än förr, snarast färre.
  Havsnivåerna har ökat med 1-3 mm/år i hundratals år. Ingen skillnad där heller.
  Om DU håller på att tortera dina barn med klimathoteri, så är det DU som inte är klok.
  Då skapar du ångest, depressioner, tappad framtidstro och hopplöshet hos det käraste jag förmodar att du har. Utan anledning, ty du har inte kollat källorna.
  En sammanställning av ”extremer” i klimathistorien finner du här:
  http://wattsupwiththat.com/reference-pages/climatic-phenomena-pages/extreme-weather-page/
  Här finner du en sammanställning över temperaturerna på jorden:
  http://wattsupwiththat.com/2012/11/10/a-big-picture-look-at-earths-temperature-extreme-weather-update/
  Måhända liter du inte på sammanställaren? Då kan du hitta källorna till diagrammen nederst i posten. Det är samma diagram som klimatforskarna sätter sin lit till.
  Journalisterna som skapar rubrikerna har så vitt jag förstår aldrig bemödat sig att titta på befintlig statistik De förlitar sig på klimatcharlataner och diverse lycksökare ivriga att utnyttjar vår tids största bluff till sista droppen.
  Aldrig mer ”Gå och lägg dig nu unge, annars kommer klimatet och tar oss allihop, det vet du ju”.

 13. Slabadang

  OT SVT jobbar åt politbyrån i Bryssel!
  SCB:
  Bara tio procent skulle rösta ja till euron om det hölls en folkomröstning i dag.
  82 procent skulle rösta nej till ett svenskt medlemskap i eurosamarbetet, enligt Statistiska centralbyrån. Därmed är stödet för euron rekordlågt.
  Stödet för medlemskapet i EU minskar också. 45 procent är i huvudsak för medlemskapet. För ett år sedan var den siffran 47 procent.
  Som vi väl märkt sedan 1994 så är SVT EUSSR egen reklamkanal. Där det enda problemet som presenteras poliotbyråns television är att EU har för LITE makt.
  Att bara 55% numer tycker att vi ska LÄMNA EU nämner inte politbyråtrogna SVT överhuvudtaget. De 45% som tycker att vi kan skala bort 90% av EUs makt och återinföra demokratin igen och endast behålls frihandelsavtal säkerställer gatekeeperserna på SVT att de inte får komma till tals. SVT är ett perverterat missfoster till public service.

  vad som skulle skett redan för fem år sedan på Jan Axelssons förbaskade indoktrinerings TV.Jo man skulle dragit in politbyråns politruker i studion och konfronterat dem och EUparlamentrikerna med att folkets förtroende är bortsopat och det finns bara ett nytillkommet parti i riksdagen denna opinion har att vända sig till! Vad ska ni göra åt saken?
  SOM-institutets förtroendebarometer visar EUkommissionen längst ner på förtoendeligan tätt följt av EUparlamentet som ligger tvåa i bottenligan. För SVT är detta inget som helst problem och inte heller att 66% vill lämna skiten och inte heller att hela NITTIO procent av svenska säger NEJ till EURON!!
  Det är bara att gratulera SD!!!!! Folkdemokratin har redan upphört och våra politiker styrs numer av den ickle folkvalda politbyrån i EU med stöd av den skatte och avgiftsfinansierade GAMMELMEDIAN. Så här illa är det. Det är dags att kasta ut etablissemanget och varför de går man ur huse för att mota SD är mer än lätt genomskinligt ”rasism” jovisst … tjena mittbena säkert sörru!
  Hur ska SD kunna undgå att bli mindre än 30% i nästa val ? Det kanske klantigaste töntigaste mest amatörmässiga partiet någonsin river ner stående ovationer från väljarläktarna endast på grund av de andra partiernas rena döv och blindhet inför folkopinionen. De saknar bara hyckleriet manipulationen och rövarna bakom öroinen de andra partierna har både hela farmar av och samlar i säck!”!”

 14. Gunnar Strandell

  Anonymous #8
  Om det är två frågor du ställer svarar jag JA på båda.
  Jag är både klok och har barn.
  Dessutom gör mitt sinne för humor att jag gillar Lars Jonsons inlägg och Labbibias kommentarer. Sådana behövs när dystopin försöker breda ut sig, inte minst för barnens skull. 😉

 15. Börje S.

  #8
  Rättelse av #12
  källorna står inte nederst i posten utan i under varje diagram.
  Den här intressanta nyheten från 21 oktober fick du inte ta del av i svensk press, ej heller i radio och TV. Varför inte?
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2220722/Global-warming-The-Mail-Sunday-answers-world-warming-not.html 

 16. Lars Jonsson

  Anonymous
  Jag har barn, har du humor? 

 17. Börje S.

  Ojsan nu råkade jag hänvisa till det nummer av Mailonline där etabissemanget försöker snacka bort 16 års temperaturstillestånd. Här är originalet från 13 oktober, originalet som fick alla de professionella klimathotarna att sätta i halsen:
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2217286/Global-warming-stopped-16-years-ago-reveals-Met-Office-report-quietly-released–chart-prove-it.html#ixzz29E78OR9H 

 18. Labbibia

  Lars Jonsson # 16
  Går solen ner i öster? 😉

 19. Bo Blomberg

  OT:
  råkade läsa Fokus idag på tåget. Där var en, enligt min åsikt, fullständigt verklighetsfrämmande artikel om Doha rubricerad: ”Klimathotet. När alla skeptiker gått hem”… jag kollade på nätet när jag kom fram och den går att kommentera oxå, skickade in en lång kommentar, få se om dom tar den…
  http://www.fokus.se/2012/12/nar-alla-skeptiker-gatt-hem/comment-page-1/#comment-90868 
  så här skrev jag i alla fall:
  Hej
  Läste er artikel på tåget idag. Ni verkar vara helt fel ute, bor inte på samma planet som jag kanske?
  I själva verket ökar ”skeptikerna” överallt i världen, utom möjligen i Sverige där vi i princip är ”portade” i alla medier. Det finns inget observerbart klimathot i verkligheten pga CO2, något som vem som helst lätt kan ta reda på idag via nätet, alla fakta, mätresultaten och obsverationerna finns där!
  Ingen temperaturhöjning dom sista 16 åren, ingen ökad höjning av havsnivåerna; bortsett från sommarisen i Arktis ingen ökad avsmältning vid polerna, ”extremvädret” avtar sen länge och det som sker är inte värre än det som varit förut och det finns heller ingen koppling till den globala temperaturen (t o m IPCC säger det). F ö så finns heller inga ”klimatskeptiker”, vem kan vara skeptisk till klimatet? Det är som det är och har alltid ändrats. Det har under vår nuvarande interglaciär ett flertal ggr varit såväl mycket varmare som idag som mer koldioxid i atmosfären. De s k klimatforskare som IPCC stöder sig på ägnar sig ju inte åt forskning utan det är nån sorts ”dataspel” i deras stora simuleringsmodeller, helt frikopplade från verkligheten. Att ni som journalister inte ens försöker ta reda på hur det ser ut i verkligheten är det mest skrämmande tycker jag.
  Richard Muller har aldrig varit ”skeptiker”, det skulle ni lätt kunnat ta reda på ifall ni velat. Inte heller hittar ni många ”skeptiker” som förnekar att det blivit ca 0,7 grader varmare dom sista 100 åren, men inte ens IPCC tillskriver koldioxiden särskilt stor del av det.
  Ni agerar maktens megafoner och har precis som alla andra journalister i vår dagspress och SVT o SR abdikerat från journalistens uppdrag att kritiskt granska makten.
  Det är inte konstigt att folk slutar prenumerera på dagspress och bara tittar på underhållning i TV (o radio)! Journalistiken får vad den förtjänar!
  Ingen förnekar att det är önskvärt att komma ifrån olja o kol, det finns stora problem med fossil energi men koldioxid är inte ett av dom.
  Och att ni inte ens ser att ”skeptikerna” redan vunnit slaget ute i världen visar ju att ni är rätt ”tondöva”. Men här i vår lilla ankdamm så fortsätter hela etablissemanget att slåss mot väderkvarnarna. Det är ynkligt att skåda!
  Hälsn från en pensionerad civilingenjör som också en gång i tiden trodde på IPCC, men som i alla fall började ta reda på fakta själv! 

 20. Ann L-H

  Dr R. Spencers november redovisning: http://www.drroyspencer.com/  

 21. L.C.

  Labbibia  #18
  Även i öst går solen ned i väst. 

 22. Gunnar Strandell

  Bo Blomberg #19
  Kul artikel, tack för den!
  Jag hittade inga kommentarer, så det är bra att du skrivit din här.
  Det är en snyggt grepp att utse Maggie till den siste klimathotsskeptikern som lämnade skutan. Det är ju så lätt att bortse från att Maggie ersatts av en grupp skribenter, att TCS vuxit och att flera av de länder som inte skrev på förlängningen av Kyotoprotokollet kan räknas som skeptiska. 🙂    

 23. Pelle L

  Lars Jonsson, väl skrivet! Och med humor dessutom.
   
  Det tyck som att du har definierat en ny elementarpartikel: Klimatpartikeln.
  Vi får se om CERN kommer att hitta den under Grönland istäcke.
  Någonstans måste den ha gömt sig eftersom den är så svårförutsägbar.
   
  Och den tycks lyda under samma lagar som universums andra smådelar, Heisenbergs osäkerhetsprincip.
   
  Alltså: Ju mer vi försöker mäta klimatet (temperatur, nederbörd osv) desto mer ändrar det sig från våra förutsägelser.
   
  Kanske bäst att lämna klimatet ifred, så slutar nog de här hemska klimatsvängningarna   🙂

 24. Pelle L

  Anonymous #8
   
  De flesta av oss har nog barn, och kanske till och med barnbarn.
  Men vad har det med klimatfrågan att göra?
   
   
  Det finns en yrkesgrupp (eller rättare sagt två, tre stycken *) som inte har barn: Katolska präster.
   
  Menar du att de skulle bry sig mindre om framtida generationer?
  Nej, du vädrar nog bara dina egna fördomar.
  Var har du fått din världsbild ifrån? Baksidan av mjölkförpackningar?
   
   
  *  Nunnor och munkar. Finns säkert många fler.
  Men jag tror inte att de är mer människofientliga för att de inte har egna barn.

 25. Börje S.

  #19
  Det verkar som om din kommentar inte blir publicerad. Mwn vi väntr och ser tills i morgon.
  Tråkigt nog så stryker jag nu även papperstidningen Fokus från min inköpslista.
  Finns inget pappersmedium värt ens ett ruttet lingon kvar i gamla Svedala.
  Journalisterna får kicken en masse och verkar inte förstå varför. 
  Inte många i Malmö vill att Sydsvenskan ska besudla deras hallmattor på morgonen. I stället placerar man ut blaskan att läsas gratis på matställen som MacDonalds och kommunala och statliga institutioner. 
  Det blir den inte bättre av, skillnaden gentemot Metro och andra publikationer är inte speciellt stor. 
  Klimathotsfanatikerna som översvämmat redaktionerna har dödat papperspressen!

 26. Bo Blomberg

  Börje S #25
  Jag har gillat Fokus, tycker dom haft bra reportage och dom är ju inte beroende av ”dagshetsen” som dagstidningar. Men tydligen räcker det inte  att ha tid – man måste väl vara intresserad och någorlunda utbildad oxå… Dom flesta journalister är väl inte ett dugg naturvetenskapligt orienterade och därmed är dom väl snudd på oförmögna att själva ta ställning till saker och ting inom t ex ”klimatdebatten”. Tillkommer så dom PKtillverkade skygglapparna! Men som Gunnar Myrdal sa (eller skrev) en gång: ”Fakta sparkar” och sällan har dom sparkat så hårt som nu i ”klimatfrågan”!

 27. Börje S.

  #26 Bo Blomberg
  ”Fakta sparkar” och sällan har dom sparkat så hårt som nu i ”klimatfrågan”
  Jag tycker förstås att det är journalisterna och deras redaktörer som sparkar på oss. Och vi får inte försvara oss.

 28. Svein Jargvoll

  Apropo samband mellan temperaturökningar och ökande Co2. I början på 1900 talet utfördes forskning om orsakerna till sjukdomen polio. Resultatet var häpnadsväckande: för mycket glassätande. Glassätande ökade markant  sommarhalvåret likaså nya fall av polio. Sambandet var därmed bevisats och konsesus rådde blandt forskarna. Detta är ingen skröna utan berättades av en av Nobelpristagarna ( jag kommer tyvärr inte ihåg vem) på SVT1 i samband med Nobelprisutdelningen.

 29. Ann L-H

  Tack Lars! Ditt inlägg sitter redan på plats på min vägg vid datorplatsen tillsammans med teckningar av JOSH m fl. Tystlåten humor när den är som bäst.

 30. Bo Blomberg

  Svein #28:
  tja, ”samvariation” tas ofta för ”orsakssamband” men utan nån teori om  vilken ”mekanism” som åstadkommer det så är det ju högst tvivelaktigt, fast ifall det finns en lång och ihållande ”samvariation” så finns det förstås anledning att misstänka att det ”ligger nåt bakom” även om man inte vet just nu.
  När det gäller temperatur och CO2 halt så har det kanske funnits en samvariation åtminstone från slutet av 70-talet till sekelslutet, och då kan man ju förstå att många tyckt att det kanske ändå ”ligger nåt   i det”… men samma människor tycker uppenbarligen inte att 16 år med ständigt ökande CO2 halt men ingen temperaturhöjning är nåt konstigt. Själv tycker jag det är en präktig ”falsifiering” av hela CAGW, men jag är ju förstås bara en avdankad ingenjör, inte nån världsfrälsare med förmåga att skåda in i framtiden och se ”harmagedon”…

 31. Pelle L

  Jag tycker att den här sidan har en viss humor:
  http://www.sma.de/en/company/pv-electricity-produced-in-germany.html
   
  Den handlar alltså om tyska solcellers elproduktion.
  (De kallar det Photovoltaic för att det låter lite finare än Sonnencellen).
   
  Nåväl, när man går in där nu vid 23-tiden på kvällen möts man av följande meddelande:
  ”Dear visitor,
  Thank you very much for your interest. We do not have any more data for the current time, since there is no longer an PV output after sunset. Please check back again at a later time. In the meantime, as an alternative you are welcome to view the data from previous days.”
   
  Jaha.
  Undrar vad som driver internetservern hos sma.de på kvällar och -nätter.
  Diagrammet över ”Daily Variation of PV Power in Germany är intressant.
  Någon vidare variation är det inte frågan om.
  Den räta linjen har fått ett ansikte!
  http://www.sma.de/en/company/pv-electricity-produced-in-germany.html

 32. Slabadang

  Mer om SCBs Eu-undersökning!
  Hä hä hä ! Djävulen finns i detaljerna. Man får läsa texten tre ggr först för att förstå hur SCB redovisar de olika grupperna och vad summeringarna står för.
  Ska man sammanfatta opinionsläget så har ca 45% svarat att de fortfarande är FÖR (i huvudsak) medlemskapet i EU!
  Är det inte rena katastrofen när 55% är emot eller tveksamma till samarbetet trots att SCB i själva frågeställningen målat med så bred pensel som möjligt till förmån för EU ?. Jag skulle behöva lång betänketid för att bestämma mig för i vilken ruta jag skulle kryssa i trots att jag föraktar EUs politbyrå så djupt det bara går för vad det blivit så skulle jag samtidigt inte vilja riva frihandelsavtalen och den fria rörligheten.
  Men smart som SCB är så tar de bort alla svarsalternativ om ett reducerat EUsamarbete men hamnar ändå i rena katastrofsiffror för folkförankringen av EU.medlemskapet. Man kan ju bara undra hur siffrorna sett ut om ett sådant annat svarsalternativ fanns.
  Vi har ett politiskt etablissemang i kris och när läget är så här illa så behövs det bara en liten knuff för att hela den politiska kartan skall ritas om. När man slarvat bort det folkliga stödet och inte låtsas om det och bara kör på som om det regnar så blir det stor risk för vattenplaning.KDär det parti inom alliansen som skulle kunna ta positionen för en revidering av samarbetet och vilket parti som helst som drev denna nya linje skulle dra till sig en sjuhelsikes massa röster men hitills har de lämnat denna huvudingång yill riksdagen på vid gavel för SD som knappast lär missa tillfället.
  Det går inte att exkludera reaktionerna mot SD från det här perspektivet och inte är de etablerade partierna så lystna att lite djupare förklara varför deras gemensamma kampanj mot SD är så samordnad. Det är liksom lite väl uppenbart att det är helt andra aspekter och intressen som hotas av SD än bara en uppsträckning av invandringspolitiken. Hur många inom partitopparna suktar inte efter ett kommissionärsutnämnande med sina 40 millar på några år till 30% beskattning?
  http://www.scb.se/Pages/PressRelease____345591.aspx
  Hur har EUs egen undersökning kommit fram till ÖKAT stöd för EU??????????????????????

 33. John Silver

  Mittwochschadenfreude:
  http://notrickszone.com/2012/12/12/500-german-authorities-raid-deutsche-bank-amid-alleged-tax-evasion-scam-surrounding-co2-certificate-trading/

 34. Slabadang

  John Silver!
   
  WOW! Hundratals poliser slår till mot DB …. fullständigt unik åtgärd!
  http://www.welt.de/wirtschaft/article111965498/Ermittlungen-gegen-Deutsche-Bank-Chef-Fitschen.html

 35. Pelle L

  Slabadang #32
   
  Bra analys!
   
  Tänk om opinionsinstituten vågade skicka ut en fråga:
  Du som röstade för EU inträdet 94/95:
  Om det skulle bli en ny folkomröstning i morgon, hur skulle du rösta nu?
   
  Men jag ryser inför de följande Deutsche Bank affärerna.
  Rasar DB rasar Tyskland och därmed hela EURO samarbetet.
  I förlängningen kanske hela EU.
   
  Men who cares:
  Hur många miljarder har vi pumpat in till Fransk vinodling, Grekisk tobaksodling och Spansk tomatodling?
  Är globaliseringen lika med att betala någon annan dubbelt för att göra det vi inte ids göra själva?

 36. Mats Ensér

  Slabadang # 13
  Underbart träffsäkert skrivet!  Precis så illa är det.

 37. Peter Stilbs

  Bo Blomberg #19 – Focus-artikeln var totalt verklighetsfrämmande – ja . Jag sökte också kommentera – men det verkar bara vara ett ”svart hål” – inga kommentarer har publicerats ännu

 38. Bo Holmberg #30
  Men visst finns det ett samband mellan temperatur och CO2-halt. Det har ju Al Gore visat med sina grafer. Fast han kunde inte tolka graferna rätt. De visade ju att Co2-halten följde temperaturen med en eftersläpning på ca 800 år. Och det är ju fullkomligt logiskt. Varmt vatten är sämre på att lagra co2 än kallt.

 39. Jan-ErikS.

  Sagt det förr men det tål att upprepas.
  Hur ska man få människor att besöka sidor som denna???
  Hur???
  Ärligt talat tror jag det helt enkelt hänger på ”folks” förmåga att kunna ta till sig texter som håller en högre nivå än kvällspressen.
  Folk tror helt enkelt på vad SR och SVT basunerar ut.
  Folk inser inte den politiskt styrda informationen som strömmar ur dessa kanaler.
  Folk blir helt enkelt lurade! 
  Allt handlar egentligen om pedagogik.
  Hur man ska få människor att inte förlita sig på MSM och PK-trogna journalister som har en politisk agenda som inte gagnar mänskligheten eller något över huvud taget. 
  Hur???

 40. Labbibia

  Jan-ErikS. # 39
  Kanske dags för någon form av upprop?
  Vi vet ju att oerhört många människor läser TCS. Förmodligen delar den övervägande delen av dessa uppfattningen att ”klimathotet” är monstruöst överdrivet. Med tillräckligt många namn på detta upprop kan vi köra ner det i halsen på politiker, mediafolk som journalister etc när de börjar sitt tungomålstalande om ”klimathotet”.
  Själv gör jag som vanlig medborgare vad jag kan på sociala sidor som ”Facebook” och diverse forum genom att sprida fakta. Om vi alla som delar den mer klimathotsskeptiska inställningen börjar jobba lite mer aktivt för att sprida fakta om hur det egentligen står till så sprider det sig som ringar på vattnet. Det behöver inte krånglas till. Fakta räcker långt. Fakta om havsnivåer, temphöjningar, Sveriges andel av CO2-utsläpp etc.
  SI:s enkät från Visby i somras (?) visar ju med förskräckande tydlighet hur illa det är ställt med faktakunskaperna. Att vi alla skeptiker redan fått vår irl bekantskapskrets mer skeptiska ser jag som självklart.

 41. Labbibia och Jan-ErikS
  Sture och jag gör så gott vi kan.
  På den här debattartikeln har vi försökt att vara litet utbildande.
  http://www.vt.se/opinion/torget/?articleid=6668045
   . 

 42. Labbibia

  Lars Cornell # 41
  tack för länken. Det där var ju ett lysande exempel på vad som kan göras för att få folk att vakna till! 🙂

 43. Bo Blomberg

  #22, 25, 37 Kollade Fokus på nätet alldeles nyss. Nu är kommentarer inne, 4 st så här långt.

 44. Peter Stilbs

  Bo #43 – tack – min kommentar, med en länk till TCS – finns dock inte med …

 45. Svend Ferdinandsen

  Kunne inte terror paragrafferne komma åt dissa alarmister.
  De skæmmer jo livet ut av folk og destabiliserer samfundet.

 46. Bo Blomberg

  Svend #45
  Det är ju inte rätt väg!
  Hur illa det än är så vill vi ändå ha yttrandefrihet; dock inte yttrandemonopol som det förefaller vara nu – i alla fall i MSM!