Kommentarer överflödiga?

 

skanna0001

(Från morgonens Metro)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  Ja, snyft snyft……..
  Det får priset på el att falla. Så tragiskt! Snacka om krokodiltårar…..
  Men så bra för vanligt folk! Arbetstillfällen blir kvar och kanske fler. Vi slipper frysa på vintern. Hoten om elransonering (senast i vintras) blir ett minne blott! Nordeuropa är räddat!
  Tack Alliansen!  

 2. Håkan S

  Åter igen: När Barsebäck 1 lades ner av Socialdemokraterna – på initiativ av Centern och med påtryckningar från danskarna – var nyheten på tidningen Børsens löpsedlar: 675. Siffrorna stod för den årliga straffavgift i miljoner danska kronor som elanvändarna – även i Sverige – fick betala för att de danska olje- och kolkraftverken skulle få gå igenom utsläppstaket (inte koldioxid den gången – mest svavel och annan skit som danskarna spred över Sydsverige upp till trakten av Jönköping). Det handlar alltså som alltid om pengar. Den diskussionen – hur miljömupparnas agerande gör oss alla fattiga och miljön sämre – är särskilt viktig i valtider.

 3. Janne L

  Men enligt vår politiker så kommer det ju inte att byggas någon ersättningskärnkraft pga av att byggnandet inte skall subvensioneras av staten och bära alla sina kostnade. Då skall det väl inte vara någon konst för alternativen att konkurera. Eller kan det vara så att Danska och Svensk politiker räknar olika??

  Det där med att bära alla sina kostnader tycks på mig innehålla en massa ”fiktiva” kostnader som man inte vill ta med för ex.v vindkraftverk, som torde vara starkt subvensioerade via elcertifikat.

 4. Jag kanske missade att länka till debatterna i ingenjörsblaskorna och DN?
  Jag hinner inte… I botten finner ni fem länkar..

 5. Lars W

  Ekonomien går inte så bra i Danmark just nu. Man står inför besparingar i offentlig sektor. Konsumenterna börjar tröttna på de höga el-priserna som i sin tur delvis är en effekt av subventioner till vindkraften. Tidningsklippet är en ren partsinlaga från kraftindustrin som vädrar att subventionerna är i fara. Jfr Nederländernas nej till vindkraftsubvention.

 6. Labbibia

  Om det är någon som ännu inte druckit sitt morgnkaffe, kommer här ett utmärkt tillfälle att sätta det i halsen.
  Se bara detta program som sändes i går kväll på Svensk propaganda TeleVision (SVT)
  http://svtplay.se/v/2046544/dokumentarfilm/uppdrag__radda_varlden

  Jag stod ut i ca 4 minuter, sen var min ranson av idiotiska floskler uppfylld. Idag har jag tittat på nästan en kvart, men sen var kaffet på väg upp igen. Hur länge står Ni andra ut? 😉

 7. bom

  Ekman ter sig som en maktberusad svammelpelle. Att ”rädda världen” enligt hans(och Rockströms)  koncept ”fordrar ett ytterst tydligt ledarskap” (och man anar genast att han ser sig självskriven i den rollen).
  Vad gjorde han på Volvo egentligen? Nån sorts framtidsdirektör vid den tiden när utvecklingsavdelningen bestod av två utgamlade ritare/konstruktörer i en villa på Hisingen? Och bilarna var retro redan innan produktionsstarten! Två veliga svamlare till är Oström och han från Sri Lanka. Och herr medicinprofessorn är en lysande föreläsare. 1700 personer närvoro. Mest 20åringar som skall skrämmas upp ordentligt kan jag tro och så skattepengarbyråkratadeln naturligtvis. Herr ledaren har även det dåliga omdömet att ställa sig i spotlightkäglan hela tiden. Usch och fy och sätt en spot på bockfoten.

 8. HURRA! HURRA! HURRA!!

 9. Claudius

  Jag instämmer i HURRA-ropen, trots att jag tvivlar på att svenska nygamla reaktorer skulle kunna få så enormt stora och positiva effekter. Det blir väl ungefär som vanligt, dvs en rad extraskatter på el, med konstiga, påhittade namn, och så det mest oförskämda av allt: MOMS även på skatterna.

 10. Jonny Fagerström

  Detta är banne mig helt fantastiskt. I tidning efter tidning går nu vindkrafts- och miljömarodörerna ut och förklarar att billig kärnkraft kommer att slå ut vindkraften. Tidigare har man alltid med Naturskyddsföreningen i täten förklarat att kärnkraften är för dyr jämfört med vindkraft.
  Fantastiskst genomskinligt

 11. Claudius

  Labbibia #6: Jag instämmer i detta också! Jag klarade av att se ungefär lika länge som du.

  MEN: En intressant sak från SVT, som jag såg att Ann L-H missade vid första sändning för flera veckor sedan: På torsdag em sänder Kunskapskanalen igen UR:s seminarier om Cykliska förlopp, där det sista handlar om klimatet, Gunhild Rosqvist håller i det. (Jag tror inte att hon hör till oss ”klimatförnekare”, egentligen.

 12. Peter Stilbs

  Det ska visst vara någon repris av Ovetenskapsmagasinet i kväll på SVT – underrubrik att skeptiker säger att Arktis isar växer, men att de som vet säger att de blir tunnare. Förutsägbar halmgubbevinkling och samma ältande som vanligt alltså.

 13. Joakim

  Labbibia (6)
  4 min! Ni var en ihärdig en. Jag klarade bara av 2 min sen steg mitt blodtryck för mycket. 

 14. bom

  Är det inte märkligt att billig energi skall vara ett sådant hot? Ja visst ja den är ju inte grön och då är den ju farlig och måste förbjudas. Och hjälper inte det så får vi väl slå till med grön skatteväxling för det tar ju död på allt!
  Skämt åsido en tankeförbudslag mot vindkraft skulle väl sitta fint inte bara i Danmark.

 15. Labbibia

  Joakim # 13
  Eftersom jag bara är en  (1) går det bra att säga ”du” 🙂

 16. Peter

  #Labbibia: Jag stod inte ut alls, jag tittade 30 sekunder.
  En massa människor som vill rädda världen… från VAD?

  (Ja.. jag fattar att de åsyftar koldioxid men jag orkade inte ta in det för stunden.. jag förnekade det istället. 😉  )

 17. Labbibia

  Peter # 16
  Visst var Co2 en del i ”hotet” som världen ska räddas ifrån……
  Men det sprack ju direkt då, eftersom ”hjälten” mjukade upp med att försöka (och lyckades?) stoppa bygget av ett vattenkraftverk. Det är för mig fullständigt obegripligt hur dessa människor tänker…….

 18. Alla som varit i Danmark vet , att det alla tror är vindkraft egentligen är stora fläktar för att få bort cigarröken !

 19. Bosse J

  bom #7: jag tror faktiskt inte att de ser sig själva som de framtida ledarna, snarare att de m e m öppet säger att ”omställningen” kräver starka ledare  för att du ska anstränga dig mer för mindre. Ungefär som grisarna i Orwells bok Djurfarmen hela tiden övertygade hästen att jobba mer för mindre havreranson. Det sådana ledare de efterlyser.

 20. Med att ”förstöra ekonomin för alternativ energi” menas att s k alternativ energi bara kan bära sig om energipriset hålls konstlat högt! Men håller man energipriset konstlat högt förstör man å andra sidan *samhällsekonomin i allmänhet*. Det är nog att föredra att skydda samhällsekonomin och vår tillväxt, istället för att påtvingas onödigt dyr ”alternativ energi”.
  –Ahrvid

 21. Ahrvid Engholm.
  Tänk vi har en fri avreglerad elmarknad över gränserna.
  ABB bygger HVDC för fulla muggar…
  Jag tror de kommer expandera enormt.
  På 90:talet sade jag ABB har helt rätt profil och en nästan obegränsad framtidspotential.
  Så kom problemen med uppköpet av ett företag med asbetssynder…. då det skadeståndet blev maximerat och medel avsatta sade jag,, nu kommer ABB lugnt och fint bli ett av världens största företag…
   
  Om bara några år kommer en mängd mycket billiga och säkra reaktorer finnas på marknaden. Hela gamla öst har fri utbyggnad av kärnkraft dessutom utan straffskatt.
  Det är bara att dra ledningar och sälja till först de närliggande länder med höga priser på elkraft… he he he Merkel lade just på en extra straffskatt på tyska reaktorer, såklart byggs deras efterträdare i Polen, Tjeckien… sen får Merkel inte en krona i straffskatt… he he hur ska det gå för deras hårt subventionerade flumsystem???
   
  Härliga tider
  Strålande tider     😉

 22. Peter

  Labbibia #17:  ???? Finns det inget instiftat pris för ”årets korkskalle”?? Han lär nog ligga bra till isåfall.

 23. Bo E

  Michael Faraday var mycket klarsynt.
  Han begrep fullt ut att elenergi skulle bli ett skatteobjekt av rang.
  På en direkt fråga från dåvarande brittiske finansministern Gladstone om vad man kunde tänka sig att Faradays upptäckt, som ju handlade om omvandlig av mekaniskk energi till elektrisk dito, skulle kunna användas till i framtiden, så svarade Faraday att han kunde säga det så där rakt av, men att det alldeles säkert skulle gå att beskatta.
  Detta var alltså långt innan el-motorer, elektrisk belysning, kraftledningar etc etc ens var påtänkta.
   

 24. Slabadang!

  Det blir grönare på planeten….bland annat.

  Carbon Dioxide is not a pollutant. On the contrary it makes crops and forests grow faster. Mapping by satellite shows that the earth has become about 6% greener overall in the past two decades, with forests expanding into arid regions. The Amazon rain forest was the biggest gainer, with two tons of additional biomass per acre per year. Certainly climate change does not help every region equally, but careful studies predict overall benefit, fewer storms, more rain, better crop yields, longer growing seasons, milder winters and decreasing heating costs in colder climates. The news is certainly not bad and on balance may be rather good.

 25. Bo E

  Starkt ledarskap–?!
  Honecker, Stalin, Hitler, Pol Pot, …………Hm….inte så lockande.
  Är det de Gröna i Tyskland som dikterar hela agendan? I så fall har vi ju något att lära där.
  Chancellor Merkel själv borde ju vara botad. Dessutom är hon fysiker.
  Hon hade ju Vattefalls förre Vd som energirådgivare ett tag men det sprack på för mig oklara grunder.

 26. bom

  #22
  Jodå det finns ett ”korkskallepris”! Det är föga överraskande instiftat av överkorkskallen Jan Myhrdal. Det uppgår till 10000kr och tilldelades religionsprofessorn Kain Gardell för dess strävan att muslimifiera oss alla. Han har sedan dess nästan lyckats resa båt till Gaza tillsammans med sin fru och dussinförfattaren Mankel (som har en väääldigt stor rakhyvel tydligen). Bo Ekman bör tilldelas Leninpriset – det vore helt rätt!
   

 27. Labbibia

  bom # 26

  Har du sett detta? Har strategerna inom Alliansen tittat i midsommarspritflaskan för tidigt?

  167 SVT Text         Måndag 21 jun 2010
  NYHETSBAKGRUND Publicerad 21 juni   
                                         
  Fakta: Alliansens miljöförslag       
                                         
    * Sverige ska öka exporten av klimat-
    smart el och stärka överföringskapa-
    citeten i Sverige och till Europa.  
                                         
    * Elcertifikatsystemet ska utvidgas  
    till den nordiska marknaden,        
    i första hand Norge.                
    * Installationer av solpaneler vid ny-
    och ombyggnationer av fastigheter   
    ska uppmuntras.                     
                                         
    * Den kärntekniska forskningen ska   
    stärkas.                            
    * Vattenkraftverk uppgraderas och    
    effektiviseras.                     
    * Timmätning för hushållskunder för  
   
    att minska förbrukningen av el.
  * En FN-ledd forskarpanel föreslås   
    för att skydda viktiga ekosystem och
    biologisk mångfald, motsvarande den 
    klimatpanel (IPCC) som redan finns. 
                                         
    * EU:s system för handel med utsläpps-
    rätter ska omfatta fler sektorer och
    växthusgaser.                       
    * Alla EU-länder bör införa en       
      koldioxidskatt.                    
                                         
    * Större hamnar ska ha mottagnings-  
    anläggningar för toalettavfall för  
    både passagerarfartyg och           
    fritidsbåtar.                       
    * Från 2012 ska större hamnar erbjuda
    båtbottentvättar. Förbud mot utsläpp
   
  av toalettavfall bör införas.

  Suck! Säger som…….
  http://www.youtube.com/watch?v=zKv-ezTGv1Y

 28. Slabadang!

  Bo E.
  De ideologiska drivkrafterna bakom miljörelsen är en soppa av både bra värderingar galna motiv och omvärldsbilder. Många som deltar har knappast något annat motiv än att de ”vill miljön och planeten väl”.
  ”Miljörörelsen” är så ihopgrötad att den längre inte står för någonting annat än att den använder ”miljö” som gemensamt argument.Därför har den också tappat sin trovärdighet.Pinsam blöjaktivism ihop med seriös forskning funkar liksom inte.
  Kvantitet kan aldrig ersätta kvalitet och det problemet inser inte miljörörelsen.
  Min övertygelse är att partierna kommer att inse att miljöpolitik måste föras och skapas inom demokratins ramar annars kommer de förbli aktivisternas gisslan.Nu är det den som skriker högst som tystas med ett tillslarvat lagförslag.En ur hand till mun strategi som försvårar en långsiktig hållbar seriös politik.
  Partierna måste utforma en egen miljöpolitisk profil och göra sig självständiga ifrån ”Miljörörelsen” som blivit en utomparlamentisk maktfaktor med många dunkla motiv och fördomar i leden.

  Miljöpolitik måste vara real och byggd på fakta och ansvar. Nu drivs den mest med höga röster symbolhandlingar och kortsiktig populism en eftergiftens politik istället för den visionära långsiktiga och ansvarsfulla.

  Den övergripande framtidsångesten är vad ”rörelsen” febrilt vill elda på.Där dyker ”de e bråttom” ”vi måste omedelbart agera” ”katastrofen är nära” upp som dikturens legitimitet. Det gäller att lita till demokratins möjligheter och lyfta fram dess grunder inte som ett hot mot miljön utan tvärtom en garanti för den.
  De som försöker hävda motsatsen skall omedelbart ställas till svars om vilken elit som som annars skall fatta besluten.

  De lyckades nästan med en global stadskupp i Köpenhamn. De blev för giriga och avslöjades i sista minuten.Bubblan sprack och de lär inte få samma chans igen.

 29. ThomasJ

  Nja, jag vet inte om kansler Merkel är speciellt ’botad’ – kufen Schellenhuber är fortsatt hennes a prio ’Ratgeber’. Hur djupt & lika propagandan bedrivs i SE resp. DE framgår i nedan länk:

  http://pgosselin.wordpress.com/2010/06/21/deutsche-welle-gone-rogue-pushes-one-sided-journalism-but-denies-it/

  Mvh/TJ

 30. Ingemar

  Alla skattesubventioner skapar stora problem på energimarknaden. En del energibolag gör enorma vinster. Energikonsumenter och skattebetalare få stå med notan – och lång näsa:

  Solar power is unaffordable

  Handelsblatt, 21 June 2010

  Solar energy is getting more and more popular – and therefore unaffordable. Because the subsidies are guaranteed for years, the costs have risen to high double-digit billions. Even the industry recognizes that it cannot go on like this.

  ”Leading German solar companies spend less than two percent of sales on research and development.”

  Britain’s Wind Scam Worse Than Thought

  Robert Mendick, The Sunday Telegraph, 20 June 2010

  Energy firms will receive thousands of pounds a day per wind farm to turn off their turbines because the National Grid cannot use the power they are producing.

  Tack alla ”gröna” politiker!

 31. Slabadang!

  Labbibia!

  1. Koldioxidskatten är så korkad så alla klockor stannar.Man behöver inte ha tresiffrigt IQ för att inse att den är ett fiasko utifrån alla tänkbara förväntningar.Ska man minska vår förbrukning av olja så har vi redan skatt på soppan och oljan. Vill de ha ner koldioxiden så kan de istället höja soppa/oljepriset till tjugo spänn/liter det ger exakt samma effekt.Men då syns konsekvenserna och då är det inte lika roligt att vara mähä till politiker. Det är klart som fasen att det är i produktions och distrubitionsled du skall beskatta och inte i förbrukarled.

  2.Bio….”Modell IPCC” Neeeeeeeeeeeeejj Fööööööör Heleveeeeeeeeeete ! Inte en djävla WWF/GREENPEACE korrumperad FN panel till!!
  Man fattar ju vad det blir ”Daggmasken KAN vara utrotad 2053”
  ”Rotsvamp HOTAR 72% av jordens alla träd och KAN vara förstörda 2076”
  ”Enligt ny forskarrapport har jordens alla flyttfåglars orienteringsinne SANNOLIKT påverkats av CO2 och man BEFARAR att flyttfåglarna är utdöda 2093”
  Det behövs ingen panel… jag kan hittepå allt den förväntas producera för en tusendel av kostnaden.Det är bara att lägga in de där orden ”kan” ”risk för” ”inte uteslutet” ”möjligt” ”hot” ”befarar” så kan man hittepå precis vilket katastrofscenario som helst.Sen rekryterar man bland alla de biologer som skriver under peer rewiev in blanco bara det är en smaskig katastrofstory typ kompostprofessorn.

 32. ThomasJ

   
  27 Labbibia { 06.21.10 at 20:36 }
  Labbibia #27: Detta är den i särklass farligaste/mest letala delen i det sammantagna vansinnet du tacknämligt angav:
  En FN-ledd forskarpanel föreslås  för att skydda viktiga ekosystem och biologisk mångfald, motsvarande den klimatpanel (IPCC) som redan finns. 
  Ledordet heter ’biodiversity’ och kan betraktas varande den ’ersättare’ för den [åtminstone internationellt, exkl. Sverige] fullständigt fallerade ’CO2-faktorn’. Biodiversity var ledordet för en int’l konfa i Seoul nyligen och där återfanns i princip samma byråkrater som ’skruvade’ ihop Montreal/Rio/Kyoto/Bali/COPxxx osv…
   
  Hydrans tentakler inte bara tar över var cell, den förmerar [naturligtvis!] även sina ’vägar/sätt’ att härska.
  Tittar man å andra sidan på framgående namn inom Alliansen så faller [för mig] ett ut: Sofia är förnamnet & efternamnet börjar med A. Det gäller att personkryssa i september…. 😉

   
  Mvh/TJ
   

 33. Slabadang!

  Gunnar L!
  Jag köpte på mig ABB aktier förra året. Har du några tips om vilka bolag som annars ligger bäst till på kärnkraftssidan? Sol vind och alternativa aktier har rasat och det är bara början på en i kommande krisbranch.ABB är ju intressant även ur infrastruktur för energi distrubition.
  ABB är upp 7% och ser riktigt laddat ut för framtiden.Ett riktigt och långsiktigt hållbart miljövänligt bolag. Men hur duktiga är de på ABB? Har de några riktiga lompetensess i bolaget? Kommer de kunna ta vara på de möjligheter de nu står inför? Vad tror du Gunnarius Littus LFTR Marcus?

 34. ThomasJ

  Lite mer info över ’vem-är-vem’ i Tyskland, här:

  http://pgosselin.wordpress.com/2010/06/20/guide-whos-who-in-climate-in-germany/

  Mvh/TJ


 35. Vetenskapens värld, ack ja.
   
   
  Redan 2015 kan Arktis vara isfritt.
  Jo jo, och det vet man ju vad det beror på.
   
  Just det, den västerländska människans våld på naturen, oljelobbyn och Carl Bildts inblandning i afrikanska folkmord.
  Allt enligt Svt:s och tv 4:s sätt att se på saken.
   
   
  La ni märke till den dramatiska bakgrundsmusiken i moll?
   
  Dom gamla gubbarna i Kreml hade svimmat av beundran.
   
  Lars Ohly gjorde helt rätt som tackade nej till prinsessbröllopet, för världens samlade kungahuslobby har säkert också ett finger med i spelet(ironi).
   
  Den heliga Birgitta som också fick utrymme i programmet har däremot inget med saken att göra förutom att hon får illustrera trovärdigheten i slika propagandanummer ty det visade sig i Vetenskapens värld att kranierna efter Birgitta och hennes dotter Katarina har falsifierats.
   
  Det stämmer inte att dessa härrör från mor och dotter, det föreligger en diskrepans på ett par hundra år.
   
  Ändå har människor trott och litat på uppgiften i flera hundra år att reliktskrinet har innehållit Birgittas kranium.
   
  Det har naturligtvis inte handlat om ett medvetet båg utan mer att folk i alla tider sväljer vad som påstås och just detta faktum utgör grunden för de nutida mediernas strategi i alla sammanhang.
   
  Det hårdföra bluffandet har pågått i alla tider men blir gud ske lov mer och mer transparent för den som söker sanningen på egen hand.
   
  Svt och andra medier har demonterat tilliten, var är sanningen?
   
  Hur få upp vetenskapen på banan igen? (Bojsan och Blaffan förutan?)
   
   
   
   

 36. Slabadang!

  Thomas J.

  Sofia har fått en omöjlig uppgift! Men strategin är smartare än vad som framgår. Att låtsas satsa på lagring av CO2 är faktiskt om du tänker efter ganska lysande.Hur lång tid tror du det tar innan alla förutsättningar är på plats? Sofia uttryckte det som SVT valde att klippa bort om personliga utsläppsrätter nämligen att det var ”EKOfascism”.
  Det är för tidigt att hoppa av ”CO2köret” nu.det skulle bli en svekdebatt men dojjorna för den nya energipolitiken är redan ställda i ny riktining och beslutet om kärnkraften i vackan kan ses som en bekräftelse på att man lämnat späkelse linjen för energiproduktion och förbrukning.
  CO2 hotet är under avveckling och ger inga röster längre.

 37. Gunnar Strandell

  Biodiversiteten gav mig en tankeställare i morse när ett förslag om att svartlista 15 arter presenterades i P1:s nyhetsmorgon.

  Svartlistning innnebär att de inte är välkomna i Sverige och ska utrotas om de inte försvinner självmant.

  Orwell igen, och den här gången bokstavligt:
  ”All animals are equal, but some animals are more equal than others.”

  Vad gör vi om isbjörnarna hittar hit?

 38. Slabadang!

  Rosenhane!

  Jag rycker i trådar för att få upp en stiftelse för att återskapa ett public service som det var tänkt från början. Jag har fått löften om finansiering och ett seriöst intresse som är mycket större än vad jag förväntat mig. Vi har en planerad första produktion av tjugo program som alla fokuserar på de demokratiska spelreglerna för oss medborgare. Gör media myndigheter och politiker vad de förväntas?
  SVT kommer att kölhalas under vetenskapsredaktionen som galjonsfigur och vi skall vara tacksamma för att de fullständigt tappat kontakten med vad public service innebär. Ett perfekt argument för varför SVT skall bli av med monopolet!! Det är skott mot öppet mål!
  Ett PJTV i svensk tappning utan höger/vänster perspektiv men med ett uppriktigt och ärligt DEMOKRATISKT uppdrag i medborgarnas intresse.

 39. Slabadang#38
   
  Det låter hoppingivande, var kommer dessa 20 program att sändas?

 40. Slabadang  #38

  Jätteintressant med en ny sorts reklamfinansierad ”Public Service  TV” som ska lära oss demokrati utan ett höger/vänster perspektiv.

  Undrar vilket perspektiv det då kan handla om, uppifrån kanske, eller underifrån?  Eller framifrån eller bakifrån?

  Men lycka till säger jag. Det finns kanske en marknad för ytterligare någon TV-kanal.

  Det kan i alla fall bli ett riktigt klipp på kort sikt om man köper in sig snabbt och säljer aktierna i tid.

  Ungefär som Dala djupgas en gång.

 41. Argus

  #40
  Negga inte!

  Var positiv och gör nåt bra!!

 42. Slabadang!

  Uffe B!
  Du är som vanligt ute på en cykeltur.Poängen är att INTE vara beroende av reklamfinansiering utan av stiftelsens existens.De tittare som vill bidra till stiftelsen och gillar produktionerna gör det på frivillig basis. Det fins fler än vad du tror som är infernaliskt trötta på vårt nuvarnade etablissemang och vill utmana det inte utifrån nuvarande journalistiskt perspektiv utan utifrån ett medborgerligt perspektiv. Skillnaden kommer att bli tydlig.

  Att du är en intellektuellt ohederlig skitstövel har framgått tidigare Uffe! Jag är glad att initiativet skrämmer skiten ur dig!!

 43. Argus #41

  ”Var positiv och gör nåt bra!!”

  Kul kommentar i en positiv anda som jag gillar!!!

  Men lite innehållslös var den nog…

 44. ThomasJ

  Slabadang #36: Att Sofia ’fått en omöjlig uppgift’ köper jag icke. No, never way, man! Hon eftersträvade aktivt en position som varande [typ] ’guru’ (tillsammans med Lars Lindblad) inom ’klimatet’… Damen ifråga har inte den minsta aning om vad hon ’tror’ sig kunna prata om. Har träffat  & ’talat’ med henne flerfalt. Hon var, under tid, även ansvarig för bloggen ’miljösmart.se’  (namnet sannolikt påfunnet av ngn inom ’centralen’ med erfarenheter från ’Rikta’…) Den är – tack och lov – numera nedlagd.
  Sedermera har – som du säkert lagt märke till – en ’ny’ dam inträtt på scenen; Batra är e-namnet  (ID-hjälp är ”.. lantisar är dummare än..” ) och damen ifråga är numera m:s språkrör för energifrågor…, över vilket en/annan fundering vore nyttig… (kompetensnivå nästan i pari med Sofias…)
  Förvånansvärt är emellertid hur dessa personer (det finns fler…) öht. kan komma till de positioner de deFacto har – jfr. med ’folket’ i/kring IPCC! – och vilket inflytande dessa har på diverse lagstiftningar…
  Tål att fundera på, en – tre – fem och än mer gånger…  😉

   
  Mvh/TJ

 45. Argus#41
   
  Föregående talare#40 har fått neggigheten  med bröstmjölken vad jag förstår.
   
  Sedan att han  eventuellt sprang på en  trampmina i form av Dala djupgas rår ju varken du eller jag över.
   
  Men Uffe visst, gör nåt bra, gör eller skriv nåt in  i helvete  bra, för en gångs skull!
  TCS väntar…..

 46. Slabadang!

  Thomas J.

  Om jag omformulerar mig och utrycker det så här istället.”Hon har satt sig i en omöjlig position” Kan vi bli överrens då? Lägg särskilt märke till vad hon INTE längre kräver—TIPS!!

 47. Slabadang #42

  Hoppsan.

  ”Att du är en intellektuellt ohederlig skitstövel har framgått tidigare Uffe! Jag är glad att initiativet skrämmer skiten ur dig!!”

  Initiativet verkar skumt tycker jag. Initiativtagaren verkar ha noll koll på sina medmänniskor.

  ”ohederlig skitstövel”
  ”skrämmer skiten ur dig”

  8-D

 48. .. skulle ha varit en glad gubbe med solglasögon
  🙂

 49. Slabadang och  TJ,
  Sofiaa Arkelsten får väl ändå betraktas som en ganska  harmlös  och perifer person vad gäller inflytande över befintligt kabinett?
  Tämligen anemisk och oförarglig i de flesta sammanhang?

 50. Slabadang!

  Rosenhane!

  Tyvärr är hon mest ett exempel på opportunist utan eget fundament.
  Miljötåget gick och hon hoppade på!

 51. Slabadang!

  Uffe B!

  Du har samlat ihop poängen helt av egen kraft!

 52. Erik L

  #33 Slabadang
  Ta en titt på Studsvik!
  Bolagsbeskriving saxat från Avanza:
  Studsvik vänder sig till den internationella kärnkraftsindustrin med tjänster inom avfallshantering, avveckling, teknik- och underhållstjänster samt driftoptimering. Studsvik har också kvalificerade laboratorier för test och provning av bestrålat och obestrålat material. Företaget är verksamt i Sverige, Storbritannien, Tyskland och USA.

 53. Slabadang!
   
  Att  vara opportunist utan eget fundament måste kännas betydligt jobbigare än att vara minister utan eget departement, right?!

 54. #33
  ABB har många strängar på sin lyra, de ligger i yttersta framkant på robotsidan… För att nämna ett område som kommer växa väldigt mycket..
   
  Det enda som är tragiskt, med ABB är att Westinghouse tagit över deras kärnkraftsutveckling. Det kan vi tacka några extremt destruktiva politiker för.
   
  Du ska få den bästa högoddsaren….
   
  Jag har redogjort för tekniken på enklast tänkbara vis, men bara lita på mig. förlorar du bjuder jag på en whiskeykväll, vinner du …. så blir jag glad…
  Jag ger dem någonstans mellan 1-50 och 1-100… men i höst kan det rusa då allt fler får upp ögonen
   
  Än så länge är det nog enkelt att köpa in sig… de hade stora finansieringsproblem under andra hälften av förra året..
  Du inser att skulle de lyckas hela vägen. blir det utan tvekan världens lönsammaste produkt…
   
  Lita på mig… 100.000:- kan bli ett antal miljarder och då jag har rätt så räcker det med 10miljoner…
   
  Dessutom är det investeringar i sådana företag som driver vår utveckling, så då det är stor chans att förlora rubbet, kan man glädja sig åt sitt altruistiska bidrag.
   
  Sen finns ett antal till, men mindre potential, men motsvarande säkrare…
   
  Om du på allvar vill kan jag fundera ett tag och ge mina investeringstipps, inom energibranschen.
   
   

 55. Rosenhane #45

  Något i stil med dina kommentarer kanske?

  Men på något vis är det underhållande med alla personliga påhopp utanför ämnet. Även om man sedan länge har fått en viss kunskap om vilka som enbart hänger här för att hacka på andra.

  Överraskningsmomentet är på så vis borta. Men elakheterna tar sig hela tiden nya uttryck, och det är ju intressant att följa.

  Jag vill upprepa vad det var som startade den här lilla uppvisningen i personbeskrivningar.

  Slabadang skrev om en ny serie TV-program.
  Jag antog att det behövdes finansiering från privata intressen.
  Och jag skrev så här i sakfrågan:

  ”Slabadang  #38
  Jätteintressant med en ny sorts reklamfinansierad ”Public Service  TV” som ska lära oss demokrati utan ett höger/vänster perspektiv.
  Undrar vilket perspektiv det då kan handla om, uppifrån kanske, eller underifrån?  Eller framifrån eller bakifrån?
  Men lycka till säger jag. Det finns kanske en marknad för ytterligare någon TV-kanal.”

  Och då blev det bums personangrepp på mig.
  Från flera håll. 

 56. ThomasJ

  Rosenhane #49: Sorry, me friend… Inflytandet helt tvärtom; ej anemiskt, ej oförargligt, definitivt nflytande nuvarande kabinett!
  Sorry! 🙁

  Mvh/TJ

 57. Slabadang!

  Thomas J!

  Jag har inte samma uppfattning om hennes makt och inflytande!
  Jag tycker mig ha starka indikationer på motsatsen!

 58. DJ

  Gunnar Strandell #37:

  ”Svartlistning innnebär att de inte är välkomna i Sverige och ska utrotas om de inte försvinner självmant.

  Orwell igen, och den här gången bokstavligt:
  ”All animals are equal, but some animals are more equal than others.””

  Jag tror inte du vill att till exempel mårdhunden ska få fäste i Sverige. Inte nog med att den äter upp många fågelägg och kan hota fågelpopulationer, den sprider dessutom dvärgbandmask. Om dvärgbandmasken sprider sig i Sverige kan vi tvingas avstå från att äta till exempel färska bär, svamp och grönsaker då dvärgbandmasken kan spridas via dessa till människor och ge upphov till livshotande leversvikt.

 59. 57# Slabadang
   
  …och som dom säger i boråstrakten verkar  hon vara en riktig ”flarne”!

 60. Slabadang #38
  En mycket bra idé, numer sjunker produktion och distributionskostnaderna som en sten.
  En Internetkanal kommer nå hela världen men ändå kosta noll och nix.
  De bästa på LFTR, skulle ställa upp gratis…
   
  Det är faktiskt så många som är så trötta på att politiker, ekonomer och journalister inte ser vilka enorma möjligheter vi har.
   
  Jag kunde ha uppbyggliga framtidsvisioner varvat med Hans Rosling….
   
  Så kunde vi försöka lura till några direktsända debatter. Rockström med anhang, går ju bara efter personlig berikning.
  Varför inte en debatt mellan mig och några företrädare för vindkraftsutbyggnaden?
  Eller åtminstone mot Janne Wallenius….  😀

 61. Världens bästa barnprogram gick på 70:talet då jag var i USA, (passade min engelska) Sesame street.. nu är det nog inte så..
   
  På den tiden finansierades det med privata donationer, efter varje program kom en uppmaning att sända in några dollar om programmet gillades, i gengäld var det ingen reklam i programmen och inte heller några kvartalsekonomer som drev programmen till den bredast möjliga publiken..
   
  Hoppas verkligen att du får till det..

 62. Slabadang!

  Gunnar L!

  Tack för tipset jag är vuxen och förstår riskerna/chanserna alldeles utmärkt. Det är kul med några ideella lottokuponger i depån.När man är mer intresserad av att de skall få chansen att lyckas än att de faktiskt lyckas så är det en ”support” investering i första hand.Att vara med och teckna sig för emission är roligare än att köpa in sig via andrahandsmarknaden.
  Jag köpte lite VESTA av fel skäl men i rätt tid och hade tur att få tipset att hoppa av i tid. Man berättar sällan om kastastrofinvesteringar haha… men jag har ett gäng sådana också!
  De är klart man måste bränna sig någon gång. men jag är faktiskt en försiktig general och jagar inte snabba klipp.

 63. Slabadang #38
  En svensk PJTV!!!!
  En nåd att stilla bedja om.  Jag tar ett abonnemang direkt!
   

 64. #62
  Kanske ska du investera i sjunkande priser på elkraft, med start nu och sjunkande på det vi driver fordon på med start om 5-10år?
  Bra flygbolag, på lite sikt och elintensiv industri, snabbare.
   
  Så kan man ju göra motsatta affärer, all verksamhet som investerar i tron att det blir mycket dyrare… Så de har snart energiprodukter som visserligen är dyra, men då är marknaden redo för ändå dyrare.
   
  Dyra svåra oljefält som utanför Brasilien kanske aldrig kommer exploateras… Då måste många tunga investeringar skrivas av.
   
  Kanske satsa mot Statoilhydro?
   
  Kanske spekulera att något stort och dyrt nytt vindkraftsprojekt går i konkurs…
  Efter förra vintern har elkonsumenter i Norden sett om sitt hus, nästa vinter är det full fart på kärnkraften, redan i vinter kan elpriset ligga långt under förrförra vinterns priser.

 65. Slabadang!

  Gunnar L !

  De gamla TVbolagen har en produktionskostnad som är skyhög.Att sända via internet idag är ”görbilligt” och kvaliten superbra. Utan en administrativ koloss att finansiera så går det att producera kvalitet till en väldigt låg kostnad.När vi dessutom inte är i behov av fasta sändningstider utan släpper programmen i takt med att de blir klara så kan man också vara väldigt flexibel och snabbt rycka nya ämnen.
  PJTV visar hur det kan funka.
  Vi ska låta vanligt folk och sakkunniga diskutera politik med politiker och journalister.Alternativa problemformuleringar och synsätt. Nu ser vi mest journalister som diskuterar med varandra.

  Samhällsprogram har sin publik och att utmana svensk PK/MSM/ TV blir skitkul!!
  Politisering…
  Public service..
  Klimatfrågan…
  Invandringspolitiken…
  Grundlagarna….

  Kul Kul Kul…….!

 66. Biolog

  Slabadang #31
  Du hittar ju på ganska träffsäkert scenario. IRL:

  Den daggmaskätande invasiva rovplattmasken sprider sig i Europa. Denna nyzeeländska plattmask ”kan” ha indirekta effekter på markens kvalitet. ”Potentiellt kan” det allvarligt hota fertiliteten av Europas jordbruksmark eftersom det antas att en minskande daggmask-population allvarligt skulle påverka markens egenskaper.
  http://mit.biology.au.dk/zoology/zoodk/fladorm.html

 67. bom

  DJ#58
  Glöm inte att dvärgbandmasken liksom rabies och trikiner är aldrig hörda argument för en svartlistning även av vargen!  Vad skall vi med varg till igen skulle mina förfäder ha sagt?

 68. Slabadang!

  Biolog!!!

  Du ser!!! De e bara att ha lite fantasi och hitta på vad som helst.De gäller att ligga före hela tiden bara Se på klimatalarmisterna innan den första skrönan hunnit avslöjats så har man producerat 76 hittepå katastrofscenarier efter det…det blir ett helsicke för sakligheten och skeptikerna att hinna ikapp.
  Meed ett nytt IPCC upplägg så blir det 2500 heltidsanställda författare till katastrof skrönor som skall granskas av 2! skeptiker som använder sin fritid och med hot om avsked om de har mage att kritisera verken.

  ”Paddans betydelse för skogens PH värde utgåva 42” Vem fasen orkar kolla en enda siffrra?? Påskrivet in blanco av hela biodiversifieringseliten. En ”Enig” vetenskap av världens ”ledande” biologer……debatten är över!!! Det är med nittio procents säkerhet ett direkt samband mellan paddors antal och ph värdet i skogen.

  Kommer någon gammal biolog sedan och hävdar att paddan inte gillar sur skog och det är det som styr förekomsten av paddor och inte tvärtom……
  Då skriker vi bara VOODOSCIENCE…..Denier!!! Heretics!!!

 69. #65
  Du ligger helt rätt.
  Jag är säker på att det kommer bli en succé.
  Lycka till

 70. Inge

  I TV:s vetenskapsprogram har man listat världens kostsammaste vetenskapliga projekt. Dyrast var Apolloprojektet med 1079 (tror jag) miljoner kronor. Nära det låg också ISS och Hubble m fl.
  Jag undrar nu om någon har koll på hur mycket de fruktlösa försöken att uppnå 2-gradersmålet hittills har kostat?
  58 miljoner kronor eller dollar för klimatforskning, cap and trade m.m. div. satelliter, ARGO-projektet, arktisexpeditioner, allt för att försöka bevisa växthuseffektens farlighet. Vet någon?

 71. Inge

  Förlåt, skulle vara miljarder ovan

 72. Inge, det skulle väl vara miljarder båda ggr du skrev miljoner, eller hur?

  Det är svårt att räkna ut sådant. ISS, Hubble och Apollo (och även Manhattan-projektet) är genomförda projekt med verkliga resultat som man kan se.

  IPCC har absolut inget att peka på som resultat (förutom pappersluntorna som är rapporterna). Kyoto och Cap’n’trade är dåraktig politik. Och att dåraktig politik kostar vet vi alla. Sådan kan kosta hur mycket som helst. Det är bara att se på vad rasbiologin eller den sk vetenskapliga socialismen har kostat mänskligheten.

  Som tur är har klimatalarmismen inte kommit i närheten av den omfattningen av mänsklgit lidanden ännu .. peppar peppar!

  Men lita på att där redan har strukit med ett stort antal människor pga av sådant. Direkt och indirekt …

 73. Sverige lovar att uppfylla EU´s 2020 -direktiv om förnyelsebar energi – främst bioenergi från skogen.  det innebär en hårdför exploatering av skogsmarken, där biomassa i form av stubbar, toppar och grenar tas ut.  Det innebär utarmning av marken på mineraler, fosfater, kväve mm.  Resultatet blir skador på den biologiska mångfalden, som de s k miljömålen skall motverka. Det är mycket svårt att åstadkomma.  Var finns nu Mp, Naturskyddsföreningen m fl högljudda klimatalarmister i denna fråga?