Koldioxidfritt Grönköping

Såsom ett led

i arbetet att Grönköping skall vara ett klimat- och koldioxidfritt samhälle senast 2020, skall Stortorget göras till en dieselfri zon med början 1 februari nästa år. Enl. planen är det första steget att proklamera torget hållbart koldioxidfritt, där polis P. Bergström får den viktiga uppgiften att tillse att gående icke utandas i samband med att dessa korsar torget. För att klara detta åtagande tillskapas ävenså Koldioxidmyndigheten, vilken skall tillse att ex.vis utandningsreglerna efterlevas.

GK elbil

Aktiva koldioxidspanare patrullera – m.h.a. elbil – Stortorget i Grönköping

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Strumpan

  För att lindra min klimatångest har jag tränat upp mig i att endast andas ut varannan gång. På så sätt hoppas jag min planerade thailandsresa kan vidtas utan allt för dåligt samvete…

 2. Mats Kälvemark

  KlimatGretas tal var fake – det skedde inte inför ”världens ledare” utan i en ”fikapaus” i mötet och bara inför enstaka delegater.
  SvT gör en halvhjärtad pudel. Och för sådana fake news och agendajournalistik ska vi tvångsdebiteras efter nyår! Se länk:
  https://nyheteridag.se/svt-svarar-om-gretas-tal-infor-tomma-stolar-det-stammer/

 3. Gretas tal på svenska

  Med kommentarer till talets röda ränder:

  http://klimatsans.com/2018/12/30/gretas-tal-pa-svenska/

 4. Lars Kamél

  Tyvärr börjar det verkliga landet Sverige alltmer likna Grönköping.

 5. Rolf H Carlsson

  Tur att vi har Grönköpings veckoblad som en narrspegel för hela PK-etablissemanget. Förutsatt att de läser vilket ökar risken för att få det bannlyst. Men snart blir väl tidskriften beskylld för att vara ”klimatförnekare”.

 6. Fredrik S

  Mats Kälvemark #2

  Det känns tryggt att SVT har sociala medier -reportrar som Sara Cosar.

 7. Lasse

  Ring P1 idag är fyllt med kommentarer om klimatet.
  Bla får Jacob Nordangård kritik från en fd kommunikatör från Linköpingshögskola: ”Hans avhandling borde aldrig godkänts”
  Tur att hon inte är anställd-då blir det bara ärekränkning-inte tjänstefel!

 8. Ingemar Nordin

  Lasse #7,

  Eftersom jag var lite involverad i Jacobs disputation så vet jag följande: En av universitetets kommunikatörer var mycket upprörd vid disputationen och hävdade bestämt att Jacobs dokumentation och beskrivning av Greenpeaces roll i klimat- och drivmedelsfrågan inom EU. Hon hävdade att hans beskrivning var fel, dock utan att kunna anföra argument för varför det skulle vara så.

  Därefter, vilket var riktigt allvarligt, så skrev hon på en av universitetets bloggar – ”Miljöbloggen” – att hon ansåg att avhandlingen borde ha underkänts. Hon har mig veterligt ingen som helst kompetens vare sig om klimatet eller för att bedöma doktorsavhandlingar. Jag antar att hon har tagit någon journalistexamen eller dylikt. Hon är emellertid en aktivist och har bidragit till att arrangera s.k. ”klimatriksdagar” i Norrköping.

  Jag kontaktade dekanen och framförde att det var olämpligt av en av universitetets kommunikatörer att framföra sina personliga åsikter om en godkänd avhandling på en av universitetets sanktionerade bloggar. Och blogginlägget togs bort omedelbart.

  Jag vet inte om det var denne kommunikatör som hörde av sig till Ring P1. Men jag antar att hennes anklagelser saknar grund. Jacob har dokumenterat bl.a. Greenpeaces roll i storpolitiken mycket noggrant. Vi har skrivit om avhandlingen, Ordo ab chao, flera gånger här på Klimatupplysningen:
  https://www.klimatupplysningen.se/?s=Ordo+ab+chao

 9. Lasse

  #8 Ingemar
  Det måste vara hon som sågade avhandlingen som talade i P1!
  Jag tyckte hon trampade över en gräns när hon gav sig på en godkänd avhandling-men så var hennes profession just kommunikation-en till propaganda närbesläktad uppgift!

 10. latoba

  #7,#8,#9
  När jag hör detta blir min kommentar att klimataktivisterna blir allt med desperata. De saknar argument för sina åsikter. Att SR medverkar är skandalöst!

 11. Greger

  # 8 med flera:
  Anika Agebjörn, Rimforsa, heter den före detta kommunikatören vid Linköpings Universitet som ringde in till Sverker Olofsson i Ring P1.

 12. Ingemar Nordin

  Greger #11,

  Det stämmer. Så heter hon. Greenpeace’s utsände.

 13. Björn

  Om det är koldioxidfritt i Grönköping, då finns det väl inga träd och andra växter där? Namnet är väl fel då, skall det inte då heta, Gråköping?

 14. pt

  # 11 mfl
  Elisabeth Åsbrink har ett kapitel i sin bok ”Orden som formade Sverige” med rubriken ”Det får man inte säga i det här landet”. Detta gäller ju i högsta grad förnekandet av klimathotet.
  Jag tar ändå risken.
  Den globala temperaturen har stigit med ca 1 grad under de senaste 100 åren. Detta har förorsakats av ett flertal olika naturliga, kaotiska ”fenomen”, fenomen som under hela jordens livslängd skapat globala temperaturer som i olika cykler ”varvar” varandra och får jordens klimat att varierat från kallt till varmt och vice versa. Människans påverkan på dessa cykler har varit noll, då det ju under den störta delen av jordens livslängd inte fanns några människor på jorden.
  Temperaturökningen under de senaste 100 åren kan knappast heller ha påverkats av mänsklig inverkan, då det ju först under de senaste 50 åren skett en så kraftig industrialisering att mänskliga aktiviteter börjar släppa ut mätbara mängder av koldioxid.
  Naturen släpper normalt ut stora mängder av koldioxid. Denna mängd har också ökat under de senaste 100 åren då vattentemperaturen i haven ökar och varmare hav binder mindre mängd koldioxid. Detta har säkert även bidragit till en del av den 1 gradiga totala temperaturökningen.

  Bakom den stora ”klimathysterin” ligger ju tron att det är de mänskliga koldioxidutsläppen som påverkar den globala temperaturhöjningen, men då den av människan förorsakade koldioxidutsläppen är av storleksordningen 2-3 % av de totala utsläppen, går den mänskliga påverkan på jordens temperatur knappast att mäta. Med andra ord: Vår påverkan av klimatförändringarna är så liten att vi helt kan bortse från klimathysterin som råder i världen. Klimatet blir vad det blir vad vi än gör.

  Den globala temperaturhöjningen som sker för närvarande tycks ju vara högre mot polerna än runt ekvatorn. Detta innebär att temperaturskillnaden mellan varmt och kallt väder minskar vilket i sin tur minskar antalet och kraften i väderhändelser av typ stormar, orkaner och tromber.

  Så simma lugnt och njut av den något högre temperaturen och njuta av att den ökande halten koldioxid, som ger bättre växtlighet och som gör att vi kan försörja fler människor på vår jord.

  Men om vi bör glömma klimathotet får vi inte glömma miljön. Här kan vi människor gör mycket för att värna om vår luft, vatten och marker. Håll isär begreppen: miljö, väder och klimat, och inse att av dessa kan vi påverka miljön men inte vädret och klimatet.

 15. Laco

  #13 Björn. Namnet kom innan det blev koldioxidfritt. Jämför Grönland.
  Jag hörde just av god vän som bor därstädes att Koldioxidmyndigheten införskaffat andningsmasker med vilka utandad gas skall omhändertas och användas som gödning i närbelägna växthus. Processen kallas KUR, Koldioxid Utandad Recykle. Forskning i den cirkulära ekonomin bedrivs vid CTHs psykologiska institution och bekostas av Vinnova och Energimyndigheten. Förnybar energi till processen erhålls från Grönköpings krematorium vars omsättning senaste tiden ökat till stor belåtenhet för borgarna.

 16. jensen

  Nyårspyssel

  Pricka in varma och kalla , historiska och nutida perioder i kurvan om Holocene Interglacial Greenland samt inse realiteten av dåtida och nutida klimatglädjen i stället för klimatångest.
  Begrunda speciellt när insolationen 65 NH blev negativ och utvecklingen därefter.

  https://principia-scientific.org/watching-weather-waves-but-missing-climate-tides-2/

  Atlantis warm period I, Atlantis warm period II, 8,2 k Event, Sahara Warming I, Sahara warming II, Fördynastisk tid, Tidig Dynastisk tid, Gamla Riket, Första Mellantiden, Mellersta Riket, Nya Riket/Mycene, Klassiska Grekland, Romerska Eran, Folkvandringstiden, Vikingatiden, Medeltiden, LIA I, LIA II, LIA III, Moderna värmeperioden

  https://www.iceagenow.info/temperatures-were-warmer-than-today-for-most-of-the-past-10000-years/

  Beträffande den kommande recessionen, Hur skall man ha råd med fortsatta onödiga ” Klimatutgifter” !
  Inverterad spread 1-3 års yield : Minus 0,104
  Ytterst knapp spread 1-10 års yield spread : 0,111
  https://www.marketwatch.com/investing/bond/tmubmusd10y?countrycode=bx

 17. jensen

  Ytterligare kritik av den i Katowice svårhyllade skrämselrapporten IPCC SP-15

  https://wattsupwiththat.com/2018/12/29/recently-dropping-global-temperatures-demonstrate-ipcc-claims-are-impossible/

 18. HTS

  Så här på Nyårsafton kan det vara dags att aktualisera en av de riktigt stora, antropogena källorna till koldioxidutsläpp: jäsning av socker i olika former till alkohol. Var och en kan göra sig en föreställning om vilka ENOMA mängder koldioxid som lämnar vintillverkningen, bryggerierna, spritfabrikerna och andra källor till njutning. I valet mellan stundens njutning och chansen att rädda Jorden, torde svaret vara lätt:

  RÄDDA PLANETEN
  BOJKOTTA ALKOHOLEN

  Lämpligen framfört på plakat vid Riksdagshuset av frackkläde person.

 19. Håkan Bergman

  HTS #18

  Vilket forskningsuppslag, forska om koldioxidneutral alkoholframställning. Bara att slänga in en ansökan, jag kan ingå i testpanelen.

 20. #19 Håkan Bergman#

  Undertecknad känner sig också kvalificerad för uppgiften och anmäler sig som volontär.

  I våras påstods det att varma år ger usla viner. Mitt intresse för empiriska studier ledde mig då till att testa en 1983:a och en 2003:a rött. Se kommentar 56, https://www.klimatupplysningen.se/2018/04/07/oppen-trad-233/

  Efteråt tänkte jag att det var synd att inte också kontrollera en fransk röd 1976:a. Det var väldigt varmt i augusti det året. Om någon av läsarna råkar ha en 76:a som bara ligger och samlar damm i källaren, erbjuder jag mig att alldeles gratis och på mitt eget ansvar testa innehållet. Bara skicka buteljen till mig, så ska jag meddela resultatet här på KU.

  Gott Nytt År !

 21. Lars Cornell

  Du är ett geni Lars Mellberg. Behöver du hjälp med utvärderingen av -76orna så slå en signal.

  Jag hörde just, att till Vinnova inkommit en ansökan om forskning huru man framställer etanol till fordons drift jämte framställning av öl och vin utan att det från processen utslipper den farliga gasen koldioxid. Vinnova har sorterat in ansökan under titeln ”cirkullär ekonomi”.

  Därmed önskar jag Grönköpings borgare och klimatupplysningens skribenter ett riktigt Gott Nytt År. Alla övriga önskar jag ett Happy New Year.

 22. #21 Lars Cornell#

  OK.

  Ta med dig ett par flaskor Bourgogne från 83 eller 85, så kan vi jämföra med mina Châteauneuf-du-Pape. Inte so noga vilka, Romanée Conti duger gott.

 23. President Macron har just hållit sitt nyårstal. Han var stel och uttryckslös de 16 minuter talet varade. Innehållet måste tolkas, inga klart uttalade åsikter eller handlingsprogram, men fullt av antydningar. President Trump kritiserades utan att hans namn nämndes. Invandringen ska fortsätta som hittills. Skäms de som kritiserar den. Klimatpolitiken fortsätter. Utan att nämna de Gula Västarna vid namn, utmålas de som ”haineux” = hatfyllda, antisemiter och högerextremister. Det gäller alltså 2/3 av landets befolkning. Detsamma om de som kritiserar EU. Vidare ska de falska nyheterna på Internet hindras. Om man vill, kan det tolkas som att opositionella alternativa nyhetshemsidor ska stängas av.

  Det är svårt att tro, i den mån talet förstods, att det väckte någon sympati för President Macron.

 24. Håkan Bergman

  Kan inte låta bli att lägga in den här.
  https://www.youtube.com/watch?v=I6HO23v-RSg
  Ang. Macron, nej såna människor vare sig bromsar eller backar, vi får invänta kaklet. Dom går all in från början och sen finns ingen återvändo, tänk att börja karriären med att kratta gången mot kakelväggen.

 25. #24 Håkan Bergman#

  Det var väl inte så att du tänkte på mig och Lars Cornell !!!?

 26. Håkan Bergman

  Lars Mellblom #25
  Det är väl lika bra att erkänna att jag inte är nån vinmänniska, alkoholist javistt men med åldern så har jag faktiskt vågat mig på lite vin också. Inför nyåret vill jag ge följande visdomsord: Kom ihåg att man kan ha precis lika roligt med …… Trocadero och Renat.

 27. Torbjörn

  #18 HTS
  Varför stanna vid alkoholen, när man borde förbjuda sockret, som är upphov till så många sjukdomar inklusive alkoholism

  När det gäller viner så har jag två funderingar.
  Det transporteras stora mängder vi från vissa områden/länder/stater, hur ställer sig alarmisterna sig till det?
  Hur bidrar exporten till grundvattennivåsänkningen?

 28. Forts. #23#

  Breitbarts referat av Macrons nyårstal:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/01/01/unapologetic-after-bruising-year-macron-slams-yellow-vests-as-a-hateful-crowd/