Klimatnytt från Grönköping

Ett hållbart samhälle

utlovar hr tobakist och småbokhandlare Göransson att det kommer att bli när de nya kartorna över Grönköpings samhälle (m. viss omnejd) inkomma i nästa vecka då dessa klimatsmarta kartor numera äro försedda med rejäla såväl tum- som pekfingergrepp för förstärkt hållbarhet.

grönkköping hållbart

Ansvariga för de klimatsmarta kartorna över Grönköping diskutera hållbara grepp inför lanseringen.

 Rolf Oward

 

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Daniel Wiklund

  Hållbarhetslära finns numera som ämne på universitetet i Grönköping. Det ger säkert Lester Brown en high five på. Det anses vara han som lanserade begreppet hållbar utveckling för snart 50 år sen.

 2. Lasse

  Begreppen ändras.
  Utbildningen på LTH innehöll även hållbarhetslära. Byggstatik kallades det då 😉

  Vi har vår i luften
  -var har ni er?

 3. Sören G

  En nyupptäckt snigelart på Borneo ska få namn efter Greta Thunberg då den anses vara känslig för klimatförändringar. OBS det är inget skämt.

 4. Anders

  Begreppet ”hållbar/sustainable” har nog aldrig åsatts längre tidshorisont än en mandatperiod. Eller projektperiod. Minns när en ”upcoming” professor började tjata om det under min tid som doktorand på 90-talet. Han var en fena på att skriva pk-ansökningar mest riktat mot EU. Vart tog begreppet uthållig vägen? Saknar det.

 5. Håkan Bergman

  Sören G #3
  Så sensationellt att man hittat en snigel som är känslig för klimatförändringar.

 6. mattias

  #3,5
  Den hinner väl inte undan. Å andra sidan verkar ju mördarsniglar (spansk skogssnigel) klara ”klimatförbättringen” ganska bra.

 7. Fredrik S

  Läser att EU-parlamentets talman har bjudit in Greta Thunberg till ett särskilt möte.
  Syftet är att diskutera den nya europeiska klimatlagen som presenteras i mars.

  Om det är några andra inbjudna (som besitter lite ev kunskaper) och vilka de är är helt ointressant för media att rapportera om.

  Fast alla gröna stjärnskott till politiker applåderar imponerat.

  Förmodligen för att de själva är för odugliga för att få folk att lyssna.

 8. Isidor

  Stöd våra norska vänner – gå med i FB-gruppen Folkeoppröret mot klimahysteriet.

  https://m.facebook.com/groups/2541150089475567?tsid=0.6462008150923175&source=result

 9. Göran J

  Av bilden att döma verkar den nya kartan vara radiologisk d.v.s. med hjälp av radio kommer kartan att tala om var du befinner dig.
  Det är nya programmet SR och P3 som kommer att användas för att distribuera kartbilden.
  Detta är en synnerligen hållbar karta som absolut inte behöver tas med i fält det räcker med en kristallmottagare för långvåg. Eftersom haven stiger kommer vågorna att bli både längre och kraftigare meddelar chefen för för Vågcentralen Herr Bååth.

 10. foliehatt

  Vår käre klimatkatastrofexpert Rockström uppvisar nya nivåer av kognitiv dissonans i en otroligt platt och klumpigt skriven artikel i SvD : https://www.svd.se/farlig-desinformation-sprids-om-branderna
  Där han önskar vederlägga en tidigare artikel skriven av Bjørn Lomborg i samma tidning: https://www.svd.se/fossilfritt-hade-inte-raddat-australiens-skogar

  Lomborgs artikel är full av referenser till studier som visar att problemen med årets brandsäsong framförallt varit en torr och varm försommar/sommar i kombination med mycket brännbar död biomassa kvarlämnad i markerna (okrattade skogar för att använda Trumps jämförelse mellan Kalifornien och Finland).

  Rockström, som verkar anse att anfall är bästa försvar – skjuter med bägge revolvrarna från höften och säger att: Nähä – Lomberg har fel. Det är koldioxidens påverkan på klimatet som är boven i dramat. Så det så! Lomberg är okunnig! Det är i stort sett kontentan av hans argumenterande.

  Så pinsamt dåligt.

 11. Enough

  # 7 Fredrik S

  Du måste skämta!! Är detta sant, var kan man finna spår efter denna totalt galna nyheten?

  …Jag tror dig, men förstår inte hur blåst en talman kan vara…..men vänta…kanske jag kan förstå, vi har ju en svetsloppa som näst högsta höns i landet, Kungen är formellt högst….

 12. Fredrik S

  Enough #11

  Förstår att det känns lite obegripligt, Det var i Expressen.

  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/greta-thunbergs-plan-hoppas-paverka-eu/

  Det är tur att det finns experter att tillgå när parlamentarikerna inte begriper vad de ska besluta om.

 13. latoba

  #7 och #10
  Rockström och talmannen, pinsamt!

 14. Fredrik S

  #12 forts,

  Jag tycker det hade varit bättre att skicka ner någon gladare till alla dystergökar i parlamentet. De behöver känna lite hopp när de ska besluta om fler miljarder än de har koll på.

  Allt som inte passar Rockströms hemmabygge är desinformation. Han är en riktig vetenskapsman.

 15. Rolf Mellberg

  #10 Foliehatt

  Då måste jag försvara SvD!!

  De gör nu det enda ansvarsfulla, låter båda sidor komma till tals!!!

  FANTASTISKT! (absurt not unikt i Sverige idag)

  Jag har inga planer att läsa det SKIT som Johan Reefat Rockström häller ur sig men jag antar att en och annan intelligent självständigt tänkande människa drar samma (som jag antar korrekta) slutsatser som du ”foliehatt” 🙂

  Men jag vill här särskilt framhålla detta inlägg som gjorde mig väldigt, väldigt glad:
  https://www.svd.se/med-sadana-vanner-behover-klimatfragan-inga-fiender

  Heja SvD!!!

  (och skäms Wolodarski, du SD:s näst största tillgång, du med din agendajournalistik och alla dina moraliska pekfingrar, idiotförklarande dina läsare)

 16. Fredrik S

  Rolf Mellberg #15

  Att publicera två sidor av en sak är ju hedervärt.

  Fast Rockström brukar ju få härjar fritt själv, ofta påhejad av Alestig.

  Nu förväntar vi oss lite mothugg nästa gång Rockström rockar loss med sitt hemmasnickeri.

 17. PK

  #15
  Rolf,
  Tack för länken. Intressant inlägg. Förnekarjägaren Martin Hultman et al blir sågade vid fotknölarna av en kunnig och känd biolog. Vem skall jaga biologförnekaren Hultman? Det är så dåligt att det varken går att förstå hur deras bok blev skriven och än mindre tryckt och utgiven. Ladda med frågor ni som träffar honom i debatter!

 18. tty

  ”Han var en fena på att skriva pk-ansökningar mest riktat mot EU.”

  En värdefull egenskap idag. En av de bra sakerna med att bli pensionär var att slippa hitta på fiktiva ”mångfaldsaspekter” och ”genusaspekter” för att få forskningsanslag. Alla ansökningar måste ha sådana numera, även om det gäller strikt teknisk forskning som har exakt noll med ”mångfald” och ”genus” att göra.

 19. Ivar Andersson

  #13 latoba
  Ska Rockström läsa sagor för Greta och talmannen? 🙂

 20. jax

  #18 tty

  Precis, har själv varit med och skrivit ansökningar för processförbättringar där vi försökt förklara hur bättre temperaturkontroll påverkar kvalitén och framförallt vilka sociala konsekvenser det får. Rätt absurt men ändå nödvändigt för att få tillgång till EU-pengar, men det gäller även numera VINNOVA och energimyndigheten.

 21. PK

  Regeringen med MP i spetsen väljer att kassera 11 miljoner utsläppsrätter á 25 Euro styck istället för att sälja och få in pengar i kassan. Man kan undra varför de är för ett system de sen inte vill följa. I detta sammanhang var Gudrun Schyman billig i drift för hon eldade bara upp 100 000 kronor. Kan de inte kallas budgetförnekare?

 22. Fredrik S

  PK #21

  Jag undviker att skriva mitt förslag till vad de ska kallas.

  Men skippa inkomsterna bara, ingen i media eller opposition verkar protestera heller?

  Samtidigt vill de göra hela landet till ett enda stort kollektivtrafiksområde med samma biljett och flerdubblat utbud. Helst ska det vara gratis.

  Men Lövin får väl klapp på axeln av en och annan ”high ranking official” när hon är ute och flyger.