Klimatfritt city i Grönköping

Aktionsgruppen

för ett Klimatfritt city i Grönköpings stadskärna har icke erhållit demonstrationstillstånd för en mäktig manifestation å den stora grusplanen nära Fältjägarecorpsens övningsfält. Det var hr polis Paulus Bergström, vilken nekade gruppen detta, då ”sådana demonstrationer normalt uppdriva så mycket damm, grus å dyl. andningsförsvårande ämnen, att det vore direkt såväl ohållbart som hälso- och miljövådligt med ett tillstånd”.

gron demonstration

Delar av aktivistgruppen för ett Klimatfritt city träna spontana segergester med jubelvrål inför den hållbara manifestation, vilken tyv. icke blev av (av rena hälso- och miljöskäl).

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Magma

  Tänk vilken klokhet vi ändå kan höra från Grönköping. Jag är den första att ställa upp på en politik för ett klimatfritt Sverige, visserligen riskerar en sådan politik att leda till en katastrof för vår Public Service eftersom deras nyhetsflöde då skulle sina helt, men det vore en befrielse att slippa allt tjat om varmast sedan man började mäta 1979.
  O tänk på alla dessa klimatförnekare som skulle mista sin fasta punkt i tillvaron för det finns ju inte någon anledning att förneka någonting som vetenskapen i koncensus kommit fram till att den inte finns …

 2. Lasse

  Bönor till frukost och vi ser en massiv fördunkling av lokalklimatet vid dessa rörelser!

 3. Ja, kanske hastar vi mot klimatfrihet – här I norden har vi ju i samband med den sjunkande årsmedeltemperaturen på senare år – allt oftare kunna hävda klimatfrihet, dvs att det kan bli både varmare och kallare.

  WMO konstaterade 2020 att vi globalt nått 1,1 grad över det förindustriella klimatet – MEN dom fick konkurrens från Eu:s egna Copernicus- som förra hösten, just vid den stora klimatkonferensen i dubai, jublande kunde konstatera att vi då för första gången nått över – 2,0 graders global ökning!

  Copernicus skickade i samband med noteringen 2,06 med en önskan till delegaterna i dubai – nu måste dom väl förstå?

  Den globala temperaturökningen tycks alltså ha ökat med 100%, mellan 2020 och 2023 – Oooo, herregud – sa någon.

  Dock meddelade Copernicus efter mötet i dubai att jordens medeltemperatur började sjunka kraftigt – i jämförelsetal med omkring 50%.

  Märkligt – men i grannkommunen till grönköping konstaterade klimatchefen att – tydligen kan det bli både väldigt varmt och väldigt kall, globalt…på bara 1 år.

  Tankarna kring dessa enorma upp och nedgångarna i den globala medeltemperaturen har trots allt renderat i beslutet att på Island starta upp världen största koldioxid suuuug.

  Grannkommunen till grönköping var dom enda som reserverade sig i besluuutet- att starta sjuuugen – dom menade att eftersom Island blivit kallare dom senaste 10 åren så borde kanske suuugen – placeras i ett annat land.

  Efter alla turer I Sveriges land om klimatfritt eller ofritt- så har senaste året trots allt bjudit på ett väldigt klimatfritt väder – dvs att dom generellt låga temperaturerna inte kunnat kopplas till klimatet – utan temperaturerna har blivit allt friare – till förtret för Copernicus och WMO – men till stor glädje för andra.

 4. Tege Tornvall

  I dag är det onsdag. Vi kan ju börja med klimatfria onsdagar. Håll andan!

 5. Lasse

  Här en skrivhjälp för sommarens klimatjournalister:
  https://www.climatecentral.org/climate-matters/2024-summer-package

  Grönlands isar smälter:
  http://polarportal.dk/groenland/iskappens-overflade/

 6. iah

  något att tugga på jämfört med hettan i grekland
  -Sedan början av juni har mer än 50 miljarder ton snö fallit på Grönland,
  vilket fått inlandsisen att öka betydligt i massa.
  -11 juni kraftigt snöfall på nordöstra island
  -historisk kall juni hitills i storbrittanien, i jämförelse -1,6 grader
  – usa frost den 11 juni
  -snö i kashmir, indien
  -kallt i hela europa i början till mitten av juni
  -rekordsnö i alperna i juni
  -12 juni var första dagen med +35 grader i japan, den nåddes senare än
  vanligt. 1993 var det redan 13 maj
  -i början av juni föll över 1 meter snö i fonna i norge
  -östra australien lider av kyla
  utdrag ur kälterapport 24 från EIKE

 7. ann lh

  ”Hotet mot den akademiska friheten sitter i väggarna.” Dagens ledare i GP, Anna-Karin Wyndhamn. suverän som alltid:
  https://www.gp.se/ledare/gastkolumn/hotet-mot-den-akademiska-friheten-sitter-i-vaggarna.e8abf0d8-fe06-4e55-93ed-b51d55c739d5

 8. Början till slutet?
  Kanske ficklampor lönar sig bättre:

  https://www.affarsvarlden.se/artikel/northvolts-chockbesked-skrotar-fabriksplanerna-i-borlange?utm_source=Aff%C3%A4rsv%C3%A4rlden+-+NEW&utm_campaign=b8ae69fb10-EMAIL_CAMPAIGN_2024_06_19_02_11&utm_medium=email&utm_term=0_-b8ae69fb10-%5BLIST_EMAIL_ID%5D&mc_cid=b8ae69fb10&mc_eid=a0d472a783

 9. Rossmore

  Sanningsministeriet i Oceanien förbereder för sommarens rapportering om värmeböljor och rekord över hela världen som beror på klimatförändringar som beror på människans användning av fossila bränslen. Eftersom det är så sant behövs en separat organisation som når ut med sin propaganda globalt till nyhetsredaktioner och journalister om hur sant det är.

  https://wattsupwiththat.com/2024/06/18/climate-propaganda-cabals-ramp-up-the-heat-for-summer/

 10. Benny

  Full klimatalarmism som vanligt på regim-TV där vi i väderprognoserna alltid påminns om att det är ”extremvarmt” någonstans i Europa. Fast den här värmen är varken extrem eller ovanlig vid Medelhavet så här års men vi ska ges intrycket att det är kris och att vi snabbt måste ”bättra” oss för att ”rädda” klimatet! Och med ”vi” menas givetvis vanligt folk och inte klimatlarmande slipsnissar, överbetalda politiker och byråkrater eller s k ”kändisar” som Greta eller Wahlgrens.

 11. foliehatt

  Finns där ingenstans i världen någon journalist som inte bara har titeln på visitkortet, som kan undersöka historien bakom och vilka finansiärer som gör sådana propagandamaskiner som CCN, WWA, etc möjliga?

  Jag är övertygad om att länder med anti-västlig dagordning skulle komma upp i ett sådant gräv, så som Ryssland, Kina, etc.

 12. Joachim

  Intressant länk från Lasse i #5. Gruppen gör faktiskt en exemplarisk insats för att man enkelt ska kunna hitta data om klimat och väder.
  Dom verkar vara vetenskapsmän/-kvinnor med tillförlitlig data, och många verkar vilja ge dom anslag och bidrag.
  Men väljer dom ut bara ut värsta godbitarna? Jag tyckte mig se att dom exempelvis valt att visa temperaturutvecklingen i ett par hundra amerikanska städer sedan 1970, vilket ger ansenliga graders ökning. Jag såg dock ingen information om UHI.
  Dom har också flashiga bilder på platser med eller utan uppnått 1,5-gradersmål. Men har dom verkligen räknat rätt? Sök exempelvis på Sweden på denna sida:
  https://picturing.climatecentral.org/

 13. Lasse

  #12 Joachim
  För den som är öppen och nyfiken är området oändligt.
  Din länk gav snarast en bild från dem som tror sig veta.
  Tvärt emot medias bild pågår det forskning-angelägen sådan!
  Som denna:
  https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1029/2023JD040297
  ”In climate change, clouds change due to a variety of mechanisms including surface temperature, dynamical circulations, and radiative forcing. In this paper, we examine the latter: how clouds respond to radiative forcing”

  Om dansen blir tråkig så..
  Trevlig Midsommar!

 14. Berra

  #10 Benny:
  Märkligt att de glömmer att rapportera om att det är 12º kallare än ”normalt” i delar av Spanien…

  https://www.ventusky.com/?p=40.0;8.4;5&l=temperature-anomaly-2m

 15. Leif Åsbrink

  #12 Joachim

  https://picturing.climatecentral.org/location/59.326866,18.072879 Bilden på ett översvämmat slott i Stockholm ”if we sharply cut carbon pollution (1.5 °C global warming)” är intressant. Alarmisterna blåljuger. Vi har ju redan nästan nått 1,5 graders global temperaturhöjning och det verkliga facit finns här:
  https://psmsl.org/data/obtaining/map.html#plotTab

  Havsnivån i Stockholm sjunker stadigt och har gjort sedan åtminstone 1889. Dom senaste 20 åren ser havsnivåsänkningen ut att ha avtagit, nivån verkar ha stabiliserats vid ungefär 6760 mm. Närliggande nedre Södertälje visar snarare på en ökande hastighet i havsnivåsänkningen.

  Alarmisterna har helt enkelt struntat i landhöjningen för att få fram skrämmande bilder. Extremt ohederligt. Det hade enligt min mening varit lämpligare att visa läget i Jakarta i dag och hur det såg ut där för 25 år sedan. Där är havsnivåhöjningen ohyggligt stor. Landet sjunker. Snabbt!

  I stället visar dom bilder från Jakarta med precis samma vattenståndshöjning som dom visar för Stockholm. Dom har alltså helt struntat i landhöjning och landsänkning.

  Här finns mer info om denna läskiga organisation: https://www.climatecentral.org/what-we-do

  ”50,000+ mentions. Articles, stories, and segments using Climate Central content to communicate climate change impacts and solutions reach local audiences nearly every day.” Det är ju dom här som #5 Lasse länkat till ”skrivhjälp för sommarens klimatjournalister”

 16. Gabriel Oxenstierna

  Det översvämmade slottet har vi haft uppe tidigare här på KU, med bild och allt.
  Då fick vår kritik SvT att ändra artikeln, inte fullt ut, men det kom ändå in kompletterande information om landsänkningen.:

  https://klimatupplysningen.se/slottet-i-stockholm-oversvammat/