Klimatforskning i Grönköping

Vår utsände, Rolf Oward, meddelar forskningsnyheter från Grönköping:

Nya rön göra

gällande att myrors klimatåverkan är väl så stark som någonsin naturens eller människans. Forskare vid Postmoderna fakulteten vid Grönköpings universitet ha nämligen etablerat ett klart samband mellan antalet stormar (de flesta av typen motvind) och mängden myrstackar, vilket får forskarna att konstatera att vi skulle få ett avsevärt bättre klimat uttryckt i färre stormar därest antalet myrstackar nedginge.

 

myrforskning i Grönköping

Ögonblicksbild från dagsaktuell myrorienterad klimatforskning – stackräkning – vid Grönköpings universitets postmodernistiska fakultet

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Om vi plockar bort myrstackarna så ökar antalet fästningar.
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6907010

  Blåser det så är det bra med dessa bastiljoner.
  Win win!

 2. jensen

  Och Norska forskningsrådet har sedan länge konstaterat att ju längre telefonstolparna har blivit desto lägre blir nativiteten.
  Detta samband har föstärkts genom ny forskning som visar att ju högre vindsnurror har blivit desto lägre blir nativiteten.

 3. Christer Eriksson

  Har själv noterat att myrstackarna numera anlägges i solskuggan.Kan det vara för att minska den direkta solstrålningen för att undvika att medeltemperaturen inte skall stiga i myrstacken.
  Klimatexperterna i Torpa klimatuniversitet skall genomföra en undersökning.
  Emedan säger klimatexperten J Frogström att man inte skall dra förhastade slutsatser av en myrstack.
  Man bör avvakta tills man funnit fler myrstackar i detta läge.
  Vetenskapen är sålunda inte överens om detta fenomen.
  Naturbetraktaren C Gönlund.

 4. tty

  #1

  Roande felstavning, men att forskarna inte kan räkna ut varför det blir färre fästingar där det finns mycket myror är märkligt. Det räcker att sätta sig oct titta på en myrstig i tio minuter och kolla vad myrorna kommer bärande på för att inse att det är mycket riskabelt att vara ett leddjur av fästingstorlek i närheten av en myrstack.

 5. tty

  Och visst är det fantastiskt med korrelationer. För några år sedan var det en börsanalytiker som för skojs skull lät ett dataprogram leta igenom ett antal tusen ekonomiska tidsserier för att se vilken som korrelerade bäst med kursutvecklingen på New York-börsen. Det visade sig vara produktionen av mejeriprodukter i Bangladesh. Det som förvånade honom allra mest var att det faktiskt fanns folk som tog resultatet på allvar.

 6. ces

  #1 Eftersom resultatet kommer från ett icke socialistiskt land blir miljövänstern tvungna att skapa ett eget resultat av forskningen, som kommer att utföras av Söderhumle Högskola. När resultatet är klart införs ett bidrag för anläggning av myrstackar för vilket vi har reserverat 450 MKR i nästa års budget. Om transporten av materialet för anläggningen av myrstackar sker med elcykel blir det en dubbel win-win effekt, förklarar en av miljövänsterns två professorer.

 7. Robert N.

  #6 ces

  Mitt förslag till forskarna är att använda flakcyckel vid insamlande av material till stackarna.
  Ju större stackar och desto mer urbana myrsamhällen, desto mindre antal fästingar.
  Det skulle ge minst en fyrdubblad win-win effekt.

 8. Karl Eider

  Jag tycker ni alla är ganska taskiga mot myrorna. Det är synd om myrstackarna.

 9. Leif Lundquist

  Professor Leif G Lundquist på Lingbo autodidaktiska högskola har efter 30 års koldioxidforskning funnit en 100%-ig korrelation mellan åldrande och den ökande koldioxidhalt i atmosfären.
  Tusentals människor och djur har ingått i forskningsprojektet och alla dessa undersökningsobjekt har under tiden som koldioxidhalten i atmosfären ökat tveklöst åldrats, och några har till och med dött. Speciellt djuren har drabbats hårt eftersom ingen av dem som från början ingick i undersökningen har överlevt koldioxidens förgiftande inverkan.
  Professor Lundquist konstaterar, med en mycket bekymrad min, att koldioxiden hotar allt liv på jorden om vi inte omedelbart stoppar denna utveckling.

 10. jensen

  Es ist unser in der luft, bald kommen die Bären und die Löwen.
  Stimmt nicht. Winter ist hier.

  http://notrickszone.com/2018/08/26/near-record-lows-set-across-central-europe-snow-blankets-alps-below-2000-meters-surface-frost-in-germany/

 11. Andersson

  Så här års i slutet av augusti brukar jag ofta drabbas av klimatångest och drömma om ett hus i Spanien dit jag likt flyttfåglarna kan flytta i slutet av oktober och återvända till Sverige i början på april. I år har jag även drabbats av lådcykelångest efter att läst miljöpartiets senaste förslag. Fy för att trampa flera mil i snöblandat och yrsnö, men det kanske finns businessklass lådcyklar som är täckta och har värme som man kan låna av MPs partitoppar när de är ute och flyger och inte använder dem.

 12. Sören G

  #11 Andersson
  Med miljöpartiets alla galna förslag kan man säga att ”MP är ute och cyklar”.

 13. Andersson

  # 12 Sören G.
  Bortsett från deras partiledning för den svävar oftast högt över oss andra upp i det blå i businessklass och deras flygskatt betalar vi via skatten.

 14. Björn

  Så här står det i en artikel i Vlt:

  ”För att ersätta Sveriges kärnkraft om 10 000 MW krävs 150 000 MW vindkraft, eftersom effektverkningsgraden enligt Svenska Kraftnät endast är 6 procent. Detta motsvarar 50 000 stycken 3 MWs verk. Enbart för att ersätta utgångna verk på grund av den korta livslängden måste vi alltså bygga 2 500 verk per år det är mer än vad som hittills byggts i Sverige”.

  https://www.vlt.se/artikel/opinion/debatt/tyskland-later-smutsig-kolkraft-ersatta-karnkraften

 15. Lasse

  #14 Björn
  Hade hoppats mer av Fp/L kunskap om vindkraft. Det går inte att segla i stiltje-hur hög masten än är eller hur många båtar som samarbetar.
  Bättre dra nytta av trafiken: http://www.drroyspencer.com/2018/08/green-energy-scam-167-traffic-driven-wind-turbines/

  Skriver samtidigt som det pågår debatt i SR m klimatet-där Åkesson påstår att CO2 frågan inte kan lösas inom landet. Var det inte flyktingfrågan som inte kunde lösas här heller? Kan vi inget?