Klimatduellen fortsätter (9/12)

Läs mitt inlägg i dagens Klimatdebatt på Aftonbladet.
Skärmavbild 2009-12-08 kl. 22.06.52
Anders Emretssons blogg hittar ni här.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Steve

  Sarah Palin har en OpEd i Washington Post idag 9/12 om ”Copenhagen’s political science”: 
  ’Efter Climategate tycks den radikala miljörörelsen nu stå inför en tipping point.  Det som föreslås i COP15 skulle inte ändra vädret, men ändra vår ekonomi till det sämre.’
  ’Obama har sagt sig vilja återge vetenskapen dess rätta plats.  Men nu flyger han in till COP15’s avslutning i hopp om att få till stånd a deal, ett avtal. Det blir i så fall ingen deal för amerikanerna.  Vad han verkligen hoppas på är att kunna driva igenom Demokraternas cap-and-tax, CO2-skatt.  Men det sista USA dag behöver är lagar som höjer skatten och kostar oss arbetsplatser.’
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/08/AR2009120803402.html?hpid=opinionsbox1

 2. Robban

  Intressant att videon som Anders Emretsson hänvisar till i sitt blogg-inlägg ”ClimateGate på nio minuter” försvarar Manns hockeyklubba som t.o.m. IPCC har tagit avstånd ifrån.
  Får det inte till något annat än att det tyder på en del desperation. Så Beavis and Butthead slår direkt tillbaka på alarmisterna, ”have you guys heard a word I’ve (IPCC) said?”

 3. Bra och viktig tankeställare!

 4. Steve

  ”Fusk för miljarder med utsläppsrätter”
  ”Som Ekot berättade för några veckor sedan förekommer det fusk i handeln med utsläppsrätter i flera länder. Nu visar undersökningar från Europol att svindleriet har växt och beräknas uppgå till 52 miljarder kronor.”  ”Förra året blev det en riktig boom för utsläppshandeln, men enligt Europol kan så mycket som 90 procent ha baserats på bedrägeri”
  SR Ekot, 19:35 | onsdag 9 december 2009
  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3297537

 5. Steve

  42 länkar för skeptiker:  Junk Science / Environmental Corruption, 9 dec.  Plus bl.a. foto av brinnande vindkraftverk:
  http://shoutfirst.blogspot.com/2009/12/junk-scienceenvironmentalism-corruption_09.html
   

 6. Steve

  ”No Climate Laws Until ’Scientific Fascism’ Ends”
  James Sensenbrenner (Rep, Wisconsin), ”Ranking Republican on the House Select Committee for Energy Independence and Global Warming”, reser nu till COP15 för att upplysa världsledarna om, att vad än president Obama må lova, så kommer inga nya lagar att antas i USA förrän ”scientific fascism”, den vetenskapliga fascismen, fått ett slut. Han syftar på Climategate.
  Han skrev också i måndags till IPCC-bossen Rajendra Pachauri och krävde att forskare som manipulerat klimatdata inte ska tillåtas medverka i kommande IPCC-rapporter.
  http://www.foxnews.com/politics/2009/12/09/sensenbrenner-climate-fascism/

 7. Steve

  ”Al Gore Reads His Global Warming Poem To CNN Reporter”
  YouTube 1:26.   Kommentator:  ”Shame on you all!!! If it weren’t for the Great Al Gore, none of you would be opining on the internet(s).”
  http://www.youtube.com/watch?v=MbBhMnlXBTE

 8. Steve

  AGW-’experter’ och murvlar är nu, post-Climategate, som råttor och hamstrar i bur med en orm:  de hoppar och skuttar, i hopp om att undvika det oundvikliga.  Varmisterna står ju inför megabytes av data som visar att klimatmodellerna varit riggade och grunddata nedsmutsade, undertryckta eller helt enkelt deletade, och resultaten tillhuggna för att passa in i en pre-existerande teori.
  Se på TV-journalisterna — först var de alldeles förstummade, nu hoppar och skuttar man för att försöka bortförklara det som kommit fram genom Climategate.  Desperat hoppas man att det här inte alls är allvarligt, att det här kommer att gå över.
  Eller också (de är ju inte riktiga hamstrar) satsar de nu totalt och försöker få tittarna att tro att katastrofen är överhängande:  Temperaturer som rasar i höjden, väldiga översvämningar, öar som måste överges, och oräkneliga mängder av klimatflyktingar — allt detta och mer till, om vi inte fogar oss efter IPCC-experterna i COP15. 
  Ja, murvlar och kommentatorer rusar vilt omkring i den teori-bur andra har byggt upp omkring dem.  Å ena sidan ’jodå, det här kan tyckas slå sönder AGW-teorin’, men å andra sidan är detta bara ’en liten detalj i det stora system som forskningen byggt upp’.  ”Bry er inte om de här små skämten inom en vänkrets av forskare!”
  David Solway, Pajamasmedia, 9 december.
  http://pajamasmedia.com/blog/climategate-and-the-hamster-effect/

 9. Steve

  Saudiarabiens chefsförhandlare vid COP15, Mohammad Al-Sabban, slog fast: ”Det finns inget samband mellan vad människor gör, och klimatet. … Klimatet har ändrats i årtusenden, men av naturliga skäl.”
  Saudierna tycker alltså att hela karbon-eliminerings-jippot är kass.  Plågsam värme ute i öknarna?  Nej, det har vi inte märkt.
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8392611.stm
  Och en professor vid universitetet i Nablus på Västbanken skriver i Al Ahram Weekly, Kairo, om COP15.  Papua Nya Guinea lade redan i börja fram kravet att beslut skulle fattas när tre fjärdedelar av deltagande stater var överens. Men nej. Beslut ska fattas med konsensus — dvs enhälligt.  
  Det innebär, säger han, att COP15 kommer att sluta, not with a bang buth with a whimper.
  http://weekly.ahram.org.eg/2009/976/envrnmnt.htm
  This is the way the world ends
  This is the way the world ends
  This is the way the world ends
  Not with a bang but a whimper.
  —  T. S. Eliot, The Hollow Men (1925)