Kallt som satan

Den senaste tiden har det talats och skrivits om rekordartad köld i Kina, snö i Bagdad, rekordtjocka snötäcken i Nordamerika, växande ismassor i Antarktis och andra tecken på att någonting är galet med den globala uppvärmningen. Hittills har dock rapporterna avfärdats av klimatalarmister som enstaka anomalier i en annars allt hetare verklighet.

Nu rapporterar dock alla de fyra stora temperaturmätningsstationerna (Hadley, NASAs GISS, UAH och RSS) att globala temperaturer fallit under det gångna året. Det handlar om temperaturminskningar på mellan 0,65 och 0,74 grader Celsius. Det motsvarar ungefär den temperaturökning som skett under de senaste hundra åren. Enligt alla fyra källor rör det sig om den snabbaste temperaturförändringen som någonsin uppmätts.

Undrar vad som skulle hända om världens medier på allvar högg tag i den godbiten. Tillbaka till 70-talets begynnande istid? Den småskitiga isbjörnen som driver omkring på sitt futtiga isflak borde i så fall bli hänryckt. Och vad gör vi i så fall med Al Gore och hans Nobelpris?

Eder undrande,
Inga Dogmer

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. KM

  Hamta tillbaka priset och ge Al Gore till en isbjorn…. 😉

 2. Marcos

  Det är väl bara vi i Stockholm som haft den varmaste vintern sedan mätningarna påbörjades.
  Hur ser temperaturmätningarna ut i snitt i världen sedan typ 1500-talet fram till idag?
  Det borde ge oss en bra trend att titta på vad som faktiskt händer..

 3. Marcos: Medeltidens värme och Lilla Istiden, ringer det någon klocka? Om inte föreslår jag att du läser på.