Idioti i kubik?

Staffan Lindberg - koldioxidbantare och stå-upp-komiker
På Lerbäcks teater hölls i tisdags ett s.k. klimatkalas, komplett med underhållning medelst koldioxidbantare Staffan Lindberg, och trerätters middag.
Arrangemanget var en del av Naturskyddsföreningens 100-års jubileum, skriver Nerikes Allehanda. På plats fanns Åsa Wistrand för att dels berätta om föreningens arbete, men också för att visa att det faktiskt går att göra en festlig tillställning med klimatet i fokus. På plats fanns också forskaren Johanna Björklund från SLU, som själv gör vad hon kan för att leva klimatsmart. Familjen odlar sina egna grödor och bilen har sålts till förmån för elmopeden.
Kvällens meny, tillagad av Kalason Catering, bestod så långt det var möjligt av närodlade, närproducerade, säsongsanpassade och ekologiska råvaror. Till skillnad från en ”vanlig” krogmeny som beräknas ha bidragit till utsläpp av 4,1 kilo växthusgaser per portion stod kvällens tre rätter enbart för en tredjedel av utsläppen, skriver NA.
Den enda kommentar jag kan komma på är Einsteins citat: ”Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former.”

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Tege Tornvall

  Rena bönemötet!
  Tege

 2. Peter Stilbs

  Jag tror dom har roligare i Knutby

 3. Labbibia

  Hmmmmm……..
  Eftersom det numera ifrågasätts om vårat universum verkligen är oändligt, så återstår ju bara en sak som är säker. 😉

 4. Andreas

  Det är ju så att man skäms för att vara student vid SLU, associeras med Naturskyddsföreningen och i onsdags så var junior profeten Per Holmgren här (i umeå) på väckelsemöte för sin bok.

 5. Bor du i Växjö kan du se detta live i morgon 9 maj.

 6. PS Typiskt att även kyrkan är inblandad. Jag tror dock inte att man kan koldioxidbanta sig ända upp till Gud.

 7. JR

  Den här trerättersmiddagen är säkert sponsrad av kålindustrin.
  Det blir nog ett jäkla koldioxidpruttande  där, så jag tänker inte närvara.

 8. Christopher E

  Andreas;
  Inte ska du skämmas för att vara vid SLU. Där finns ju forskare som Lars Bergström och Holger Kirchmann, som har integritet nog att avlöja bluffen kring ekologisk odling. Heder åt dem.
  Bergström syntes senast igår i SVT (Niklas mat) och fick säkert en och annan troende att sätta i vrångstrupen.

 9. Gunnar Littmarck

  maggie
  Hur högt upp är Gud?

 10. Gunnar L: Det är en högst esoterisk fråga.

 11. Gunnar Littmarck

  Fan nu tvingas jag lära mig ett nytt ord när jag kommer hem…
  Jag utgår från att du har rätt, ty jag är extremt okunnig i esoteriska spørsmål… jag må åtminstone ha en aning om vad det betyder…
  Ha det bra

 12. Fråga Nietzsche
  Han brukade knalla rundt på alptopperna. Oxygenbristen förde vel til teorin om ubermensch. 

 13. Paul W

  Christopher E: Tack för tipset om inslaget i ”Niklas mat”.  Jag tyckte det var mest roligt att se hur de illustrerade en framtida befolkningsökning med bilder från Kina. Varenda kotte känner väl till Kinas en-barnspolitik och hur det kommer att MINSKA landets befolkning.

 14. Gunnar #9
  Gud finns väldigt högt upp. Jättehögt upp.
  Den som lever nära honom kan nog känna den jordnära verkligheten som en skrämmande avgrund.. för att inte tala om det som finns ännu längre ner…
  Vi som lever på den hårda jordytan inser ju hur svårt det är att tränga djupare ner mot det glödande helvete som finns under ytan.
  Men trillar man ner från Guds höjder så kanske rörelseenergin gör det möjligt att penetrera verkligheten och hamna i helvetet.. 😉
  Om inte atmosfären gör att man brinner ensam i helvetet på vägen ner.
  Ursäkta utvikningen från bloggens ämne, men Gunnars fråga var så intressant.

 15. FcH

  SLU har faktiskt sansade människor också. Hörde en profet därifrån som forskat i ekologisk odling. Han sågade det med knäna och kunde visa på att enda möjligheten att leva på en produktion som gav 1/3 av är massiva skattebidrag. Dessutom visade han att ekologisk odling släpper ut mer skit som förorenar vattnet och jorden. Har tyvärr glömt hans namn men han har också varit med i ett Janne Josefsson program på TV.
  Åsa Wistrand tillhör tyvärr en generation av svenska efterföljare till den ryske forskaren Lysenkov.

 16. Anders Mohlin

  Tänkt så mycket utsläpp, av alla de slag, som mänsklighet och natur sluppit om detta ”klimatkalas” aldrig hade hållits……

 17. ” Till skillnad från en ”vanlig” krogmeny som beräknas ha bidragit till utsläpp av 4,1 kilo växthusgaser per portion stod kvällens tre rätter enbart för en tredjedel av utsläppen, skriver NA.”
  Den kalkylen skulle man vilja se.

 18. Christopher E

  Uffeb,
  Det var kanske väldigt små portioner…

 19. Hi, hi… 😀

 20. Varför ska det alltid vara nåt ”större ändamål” bakom nåt initiativ? Som här med närproducerat. Det räcker väl med att det är närproducerat? Några klimataspekter lägger då inte jag in i detta. Det enda jag tänker på när det gäller närproducerat är att det inte har hunnit härskna, vissna eller är tillverkat med onödiga tillsatser.