Hoprörda fredagstankar

Weapon of Mass
Denna gång blir det inga större djupsinnigheter – lite för dåligt med tid innan helgens åtaganden, och detta skrivs också redan på onsdagen. Bilden ovan sammanfattar väl mycket av vad saken egentligen gäller – och det är DU som får betala. 
Istället för att rådfråga personer med utomordentliga perspektiv på Jorden (klicka för större bild)
do6g741
så förlitar politikerna sig på andra, med budskap stöpta i samma form
hockey stick clipit graphic
Ack ja – kanske bättre att ta en promenad med hunden, eller en öl.
39983882
4bfbc8
Eller kanske avsluta något byggprojekt till villan eller lägenheten?
250ca016
250ca045
250ca093
250ca064
Eller lite trädgårdsarbete ?
image00222
image00145
Mina tankar går också till den i veckan bortgångne Ricky Bruch. Under hans storhetstid var jag själv också aktiv inom friidrotten (medioker spjutkastare, dock en gång Värmländsk juniormästare). Jag studerade i Lund, och fortsatte där idrottandet i en utveckling med negativ spiral, mycket pga den helusla spjutbanan på idrottsplatsen (som var en för fotboll och friidrott ombyggd cykelvelodrom från 20-talet). Till min hjälp hade jag Sten Keding – mångårig tränare i IFK Lund – som senare utvecklade Linus Törnblad, med väsentligt större framgång.  Till skillnad från andra var jag dock aldrig dopad – i alla fall inte med anabola steroider 😉
Vid ett tillfälle var jag också funktionär på en IFK-gala, med uppgift att markera nedslagsplatser i diskus för bl.a. Ricky B. – instruktionerna från högre ledare var ”tveka inte så det syns – sätt ner pinnen bara”. Visst – det är ju domarna som dömer. Mitt eget med råge längsta spjutkast blev enligt min egen uppfattning felaktigt bortdömt – det ansågs ha landat platt (på den tiden hade man annan tyngdpunkt på spjuten –  Uwe Hohn (dåvarande Östtyskland) har rekordet på 104.80 meter med dessa – numera landar de garanterat med spetsen först). 
Bilderna nedan är från en av de otaliga världsrekordförsök som Ricky och hans krets i Malmö ordnade med kort varsel, när vindarna var de rätta – för att också vara först över 70 meter. Det behövdes bara en formell deltagare till, och läget var olika träningsplaner i Malmös utkanter. Vad som inte syns är att kastsektorn kantades av täta folkled – men han var så säker att det tydligen inte gjorde någon skillnad. Kunde dock ha gått mycket illa. (egna bilder – 400 mm teleobj.).
ricky11
ricky2
Nej – nu måste jag ta ut lite pengar för helgen… Ha det bra, alla.
250ca0c2

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Inte ihoprört tyvärr det hör ihop :
   
  Många forskare tycker det är bra att de genom AGW har inflytande på politiken och dess målsättningar. De kan påverka allas våra liv. De kan som Lenin, Stalin, Hitler och Mao styra utvecklingen till “vad som måste göras”. Vi ska inte glömma att några av de mest hänförda supporterna av totalitära regimer har varit forskare som i sin tur har uppnått erkännande och monetära belöningar.

 2. Labbibia

  Tack Peter!
  Underbart komiska bilder, som vanligt! ”Balkongen över järnvägsspåret”, och ”traktoroptimisterna” fick mig att skratta högt.
  Om det är någon som missat det, läs och njut av Tanja Bergqviusts senaste alster…… Och hennes version av Hitler som genusgeneral är helt obetalbar. Jag skrattade så jag skrek!
  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/06/01/intervju-i-riksdag-departement-och-ian-wachtmeister-haller-rebelltal/
  (Filmen kommer längst ner i hennes blogginlägg)

 3. Labbibia

  Ursäkta…..Tanja Bergkvist heter hon…….

 4. Inge

  Peter
  Apropå Ricky Bruch så var han på Gotland en gång och försökte sig på stångstörtning under den pågående ”olympiaden” Stångaspelen. Med fel teknik lyckades han inte bryta upp stången men kompisen Jay Silvester som först studerade hur de klart klenare gotlänningarna bar sig åt, klarade det och han passade också på att slå ett ännu giltigt världsrekord i diciplinen på ca 10 meter. Skottarna har en liknande gren med liteannorlunda regler men de har inte slått Jays rekord.
  PS Kul bilder!

 5. Slabadang

  Peter s!
  Suveränt igen 🙂 🙂
   
   

 6. Slabadang

  I DN om demokratin!
  http://www.dn.se/debatt/demokrati-inte-sa-viktigt-for-dagens-unga-svenskar
  Glädjande nog har artikeln lett upphov till 600 kommentarer på kort tid och visar ändå hur viktig den är och komentarerna gör många bra analyser om varför demokratin blivit mindre intressant.
  Det demokratiska infytandet och röstsedelns makt har helt enkelt minskat avsevärt. Makten har flyttats irån medorgare kommuner och och nationer utecklingen mot en allt mer fjärran och allt starkare liten centralmakt är tydlig.
  Nät centralmakten dessutuom vill ta yterligare makt ifrån oss med Carlgrens indragna veto mot tex vindkraften så får tilltron och betydelsen av demokratin en svagare innebörd och mening. De flesta lever i förväntan att de med sin röst ska kunna påverka sitt eget och landets framtid. Med EU och FN med sin ickefolkvalda kommissarier och ett FN med bindande avtsl så gör våra politiker rösträtten allt mer ointressant och värdelös.
  Hör har vi ett etablissemang av statsbyråkrater journalister och politiker som knappt vet hur fort de kan förskingra medborgarmaten uppåt och bort. Nu kommer direktiv och politik inte ifrån folket utan ifrån externa icke granskningsbara ”expertpaneler” långt borta i tjottaheiti.
  När hela pketablissemanget eftersträvar och hävdar ”konsensus” så är det bara korkat att ge sig in i någon debatt överhuvudtaget. Att de är överens tas sin intäkt för att vi är det också och alla avvikande åsikter förföljs mobbas ut och förlöjligas. En politiskt korrekt diktatur är skapad med allt svagare medborgare och en snöpt samhällsdebatt som följd.
  Partierna har liksaå centraliserat styrningen på några få händer och vi vet många av oss här på TCS att både riksdag och SVT är bunkrar som gransdkar andra men stänger dörrn och lipar när du skall granska dem. Riksdagsmän är livrädda för att ha egna åsikter utanför partilinjen och samtal med riksdagsmän blir att tala med ofria och räddas individer som inte vågar säga vad de tycker än möjligtvis internt.
  Största beviset på att etablissemanget helt frånkopplat sig ifrån medborgarna och utgöt en egen klass är den totala avsaknaden av debatten om våra grundlagar. Jag är så djävla helt säker på att grundlagarna och maktfördelningen kontroll och indyn skulle se totalt annorlunda ut om olika alternativ tex konstitutionell domstol lades fram för folket. Det skulle öka den demokratiska tryggheten och tilliten till staten och politiken. Men de förde i ”konsensus” med journalistyerna debatten helt ovanför våra huvuden och vi har aldrig fått chansen att förstå eller debattera och rösta för olika alternativ.
  Demokratin har ehlt enkelt i större utsträckning tappat sitt innehålk och sin betydelse. Alla beslut flyttas bort ifrån oss och när vi inte märks eller syns så är det inte heller konstigt att överförnmyndarna och prussiluskorna dyker upp eftersom vi inte med röstsedelns makt kan säga ja ellere nej tack på lokal nivå till cykelhjälmstvång genuspolitruker klimatidioti vindanurror eller invandring.
  Kommunala beskattningasrätten är borttagen (i princip) polis brandkår och offentlig sjukvård centralstyrd och obergriplig hur man med medborgarösten skall kunna ändra beslut  Centralbyråkrater har tagit över demokratin i allt större utsträckning och den lokala politiken ointressant eftersom den avlövats all makt.
  SVT och public service tillhör liksom inte folket utan är trutförlängare åt den pk korrekta diktaturens ideologer. När fan såg ni nån  i rutan
  eller i radio argumentera med den solklara enkla sanna analysen av vad som sker? Jag är farlig för etablissemanget för jag lyfterr fram och tydligör det svek mot hela demokratins mening och legitimitet. Att inte diskutera kärnan i demokratin ät tricket för att slippa undan hela debatten med medborgarna. De har jobbat länge och strategiskt med att flytta makten från folket till sig själva och demokratin har verkligen förlorat sin roll och sitt ursprungliga värde.
  Jag var aktiv SSUare och kommer ihåg en valreklam i form av en kortlek med 52 agrument mot ”borgarbrackorna” fyndigt stod det om Centerns valslogan om decentralisering. ”Decentralisering sa Centern och lade Bönderrnas Hus på sergelstorg”. En formulering som för mig satte värde på och kopplade ihop betydelsen av demokrati och konflikten mellan centralmakt och att medlemmar och dess representanter har motstridande intressen.
  Nu blev ju sossarna som vanligt talande med två tungor eftersom de själva var centralmaktens och medborgarmaktlöshatens främsta kraft.Där vi bytte ut röstmakten mot sociala förmåner. Men minnet av sloganen sitter kvar och det har ideg en helt annan betydelse och jag vill sparka den croupier som delade ut korten!

 7. Helge

  Länktips
  http://www.svensktidskrift.se/?p=25547
   

 8. Jag kan inte se nått annat en att ’folkupproren kommer att öka inom
  Eu länderna.
  Kraftiga protester a la Egyptien mm,kommer nog bli allt vanligare inom EU.
  Internet finns för missnöjes yttringar,mycket kommer nog säkerligen
  att hända .
  ALI.K.

 9. Pär Green

  Helge # 7
  Din länk ger lite hopp om en kommande sansad debatt!

 10. Labbibia

  För övrigt har jag konsulterat en ingenjör som påpekar att garageuppfarterna i bild 5 uppifrån räknat, kommer att ställa till problem om man inte kör minst en SUV eller liknande…….Stridsvagn är nog att föredra, eller möjligen Hägglunds bandvagn……
  Det är nämligen så, förstår ni, att  fordonets markfrigång måste vara rätt rejäl om fordonet inte ska bli ”hängande på garagetröskeln” dvs avgasrör, katalysator (hu så viktig ur miljösynpunkt) och så vidare, åker all världens väg…… 🙂

 11. Labbibia

  Hrmmmm….fredagstankar……
  Jag har då och då (ganska ofta faktiskt) funderat på hur de klassiska kompositörerna skulle ha valt om de hade den möjligheten…….
  Alltså, här har vi en klassisk  Mozart, Rondo alla Turca, spelas på piano, Mozart kanske använde cembalo, men mest troligt piano eller möjligen flygel?
  http://www.youtube.com/watch?v=geER3iQDO5k
  Men tänk tanken…….Om Mozart hade haft tillgång till moderna instrument som elgitarr, hur hade hans alster låtit då?
  Så här kanske?
  http://www.youtube.com/watch?v=MXarbUZh71I
  Och vad hade han själv föredragit? Jag tror att Mozart om han levt nu, hade varit hårdrockare…. 😀

 12. Labbibia
  Får kontra med en Bethoven och inte mindre än hans 5:a. Framföres av en av mina absoluta favoriter från 60-70 talet Ekseption vilka väl får anses vara lite av stilbildare för den här genren.
  http://www.youtube.com/watch?v=gXxiLs0GEG8&feature=related
   

 13. Labbibia

  Oj!
  Eftersom det är fredag och min fettklump däruppe (hjärnan) tycks ovanligt oregerlig, påstår den att det är dags att musikklassificera de mest frekventa kommentatorerna här på TCS.
  (Misstänker att jag får sk-t för detta, men hoppas på förståelse för en vilsen hjärnas krumsprång)
  Ok? och observera, detta är utan inbördes ordning, en vilsen fettklump (hjärna som min) bara kör på……..
   Slabadang
  motivering: En man som jag högaktar för hans rättframma språk, hans obändiga vilja att återinföra det som faktiskt egentligen menas med demokrati….
  http://www.youtube.com/watch?v=cehUGEVm5Kg

 14. Bertel

  Peter S
  Du levererar alltid sköna fredagsupplevelser, som en av mina idrottsliga idoler, Karl Malone i Utah Jazz(NBA), som kallades för ”he who always deliver” och som avslutning en musikhälsning gällande din skriftliga förmåga.
  http://www.youtube.com/watch?v=X3ZJX6xwBOE&feature=related
    

 15. Håkan Bergman

  En annan klassiker som fick sin ultimata tolkning med synten:
  http://www.youtube.com/watch?v=XJo5q-SbvT0&NR=1
  Moog som uppfann synten var f.ö. ett av alla dessa moderna, nåja ni får ha överseende med en gammal man, musikgenier som kom från Queen’s Collage i New York, bl.a. Paul Simon, Carol King och Niel Sedaka.

 16. Rosenhane

  Håkan Bergman
  Sedakaaaaaah…..
  Vilken låtskrivare sångare pianist och entertainer!
  Ett mästerverk,
  Lite papprigt ljud, ha inte på så högt: 
  YouTube – Neil Sedaka – Solitaire

 17. Labbibia

  Häpp!
  Här kommer nästa musikstycke som dyker upp helt oförhappandes….
  Denna tillägnas Peter S:
  http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ
  Trevlig helg Peter!

 18. Håkan Bergman

  Tack för den Rosenhanne! Jo Nils E. Daka, som han kunde ha hetat om föräldrarna utvandrat till Sverige i.st.f. till USA, var en dängare till låtskrivare, det visste ju redan din klasskompis Elenor Bodel. Nisse var ju turk, har testat lite med turkar här i Sverige om dom känner till honom, men nix. När jag upplyser dom om hur det faktiskt ligger till får jag en reaktion som sannolikt överträffar allt integrationsverket lyckats med. Frieriet till Carol King slår ju det mesta i rockens histria.

 19. ThomasJ

  I den omfattande blandningen av toner som avgivits i denna tråd vill jag gärna tillfoga följande:
  http://www.youtube.com/watch?v=spBOZa87xIY&feature=related
  och samma, i annan version, här:
  http://www.youtube.com/watch?v=XMbvcp480Y4
  Bägge styckena (heter det så..?) ger iaf hos mig vibbar av enormt genomgripande art…  😀  Slumra till musiken och ställ dess våglängders harmonier visavi hur samhället destrueras (ingår oxo i denna sköna musik) av personer & ’politisk tvingande korrekthetsmakt’ som är (uppenbarligen) dövhörda – för allt!
  Anyway – enjoy the music!
  Mvh/TJ

 20. Lite musik.Bo Hanson’trollkarlens hatt Sagan om ringen.Mellanväsen mm.
  Kebnekajse’Ljus från Afrika mm.
  Steely Dan’countdown to ecstasy m.flera70-tals,alla är bra.
  Jag kan ta dom till att börja,dessa blir man inte besviken på,de
  blir bara bättre med tiden.
  ALI.K.

 21. Håkan Bergman

  Labbibia #17
  Fan, på håll ser ju grabbarna ut som en vindfarm i stiltje. Är det nån vision om Jung och hans kollektiva undermedvetna som går igen? Jesu lidande på korset går igen, fast värre, nu med trevingade monster. Pentyl i arselet, sa kärringen som satte sig på vindkraftspropellern.

 22. Rosenhane

  Håkan 😀
  Bugar djupt inför ditt elefantminne angående Bodil Olsson som hon hette på den tiden. Om jag inte minns fel var hon ju lite vanartig…, förlåt nu riskerar jag att hamna i samma genre som tv4…
  Eleanor Bodel gjorde en av dom allra bästa covers med svensk text på sextoitalet men den finns inte kvar på youtube av någon anledning så här är originalet:
  YouTube – Carole King – It Might as Well Rain Until September

 23. Moog synthar ,de första var rördrivna dessa är outstanding även i nutid.
  ALI.K.

 24. Rosenhane

  Håkan Bergman
  Med anledning av din pentylbetraktelse.
  När man har nått botten finns det ju bara en väg och den leder ju uppåt, förhoppningsvis. 
  En variant,
  Bättre lite vaselin i arselet än tvål i ögat, sa bögen.
  Är det någon valörskillnad härvidlag?

 25. David Gilmour från Pink Floyd,har gjort egna skivor(finnsCd)skivan
  heter helt enkelt David Gilmour,fanstastisk skiva som bara växer med
  tiden.
  ALI.K.

 26. Bra bilder Peter S.lite surrealistisk typ ’Magritte känsla’
  traktorn o garageuppfarten , fastnade  jag för specielt.
  ALI.K.

 27. Labbibia

  Jonas N
  Hej och hå….
  Hård som stål…obändig….lycka till säger jag bara till den som försöker att knäcka honom i debatt…….
  Naturligtvis blir hans signaturlåt något från Metallica……
  Allt annat är ointressantt…..
  ”Nothing else matters”…….
  http://www.youtube.com/watch?v=scDdiHIP4ag

 28. Labbibia

  Och så var det dags för Rosenhane
  En människa med sanslöst roligt sinne för humor….enligt min bedömning…..
  Måste bli denna:
  http://www.youtube.com/watch?v=AtJV06qYxB0
  Och observera, denna länk är faktiskt lite On Topic, dvs den behandlar väder och vind………

 29. Ricky B,vilken viljestyrka han uppvisade,tyvärr blev det sedemera
  lite gör mycket med stärkande medel kampen med Sylvester är
  minnesvärda,min favorit var den ryske stavhopparen S.Bubka
  och minnet med 8.90… 8.90 som Plex P chockad sa.(längdhopp
  1968 Os)
  ALI.K.

 30. P.S,                                                                                               Aktiv friidrottare var jag inte,men under skoltiden gick det hyggligt,
  vill inte skryta men 60 meter gick på 8.7 sek en gång annars mest
  8.9-9,1.Min specialgren var stavhopp kring 3.80 (med trästav)
  slutade dock kring 16-17 års åldern,ångrar att jag slutade med stavhopp.
  Det blev sedemera intresse för motocross istället,sedemera enduro
  och trial som motorsport,vilket jag tävlade med också.
  ALI.K.

 31. Staffan D.

  Världsbanken vill införa global skatt på jet- och shipping-bränsle.  Kostnaden för u-länderna av mer torka och översvämning och stigande havsnivå blir 100 miljarder dollar om året.  Den extra kostnaden för att få ner karbon-utsläppen blir 200 miljarder dollar om året.  Allt är mycket brådskande.
  –  Världsbanken undersöker också möjligheten att sälja utsläppstillstånd till länder och bolag.
  –  EU planerar en avgift på utsläppen från flygplan som startar eller landar i Europa, fr.o.m. januari 2012.
  http://af.reuters.com/article/energyOilNews/idAFLDE75407H20110605?sp=true

 32. Staffan D.

  Varje gång du gör en sökning på nätet släpps därigenom ytterligare 10 gram karbon ut i atmosfären och påskyndar den allmänna upphettsningen.  Det är kanske inte så mycket — men adderat blir det ett djupt hugg i Grönlands glaciärer.  ”Planeten dör, en sökning i taget!”
  –  Du bör i stället använda GreenStar i Montreal, som bara använder förnybar energi:  vindkraft, solenergi, och lite vattenkraft. 
  http://www.vancouversun.com/business/Could%20killing%20planet%20search%20time/4891461/story.html

 33. Staffan D.

  Klimatförnekare bör nu tatueras med en varningstext någonstans!  Synligt!  Tänk själv:  Inom 20 år, när kostnaden för att göra ingenting står klar, kommer klimatförnekarna bli förnekarförnekare!  ”Jag har alltid trott på det, så det så!” 
  http://www.smh.com.au/opinion/society-and-culture/the-dangers-of-boneheaded-beliefs-20110602-1fijg.html
  –  Uppsalas genomsnittstemperatur i  juli 2010 var 20,3º.  År 1730 var den 20,1º.  
  –  ”2000-talet” (tio år) var genomsnittet 17,8º, varierande mellan 15,4º (2000) och 19,9º (2003).   1730-talet hade i genomsnitt 17,5º, varierande mellan 14,8º (1731) och 20,1º (1730).

 34. Håkan Sjögren

  Staffan D. # 33 : Oavsett hur många ton CO2 som släpps ut, påverkar det inte temperaturen eller klimatet för fem öre. Det finns inga ”växthusgaser”.Deras förekomst är en ren gissning. IPCC kunde inte hitta på något annat att skylla den 100-åriga lilla uppvärmninge på 0,7 grader på. Koldioxidens klimatpåverkan är ett rent påhitt ”i brist på annat”. Alla hittillsvarande temperaturändringar har naturliga orsaker. Mvh, Håkan.

 35. Staffan D.

  DN-Kultur:  ”Jordens undergång är nära. Jag vill gå ut och ruska om biobesökarna: Fattar ni inte att … förutsättningarna för liv är att koldioxidhalten håller sig under 350 miljondelar och att det snart är för sent?
  … Om vi inleder övergången till ett hållbart samhälle nu kan livet till och med bli bättre… Vi har chansen att skapa ett jämlikare samhälle, kortare arbetsdagar, mer tid åt varandra. Om vi inte gör det kommer livet för våra barn och barnbarn dessvärre att präglas av extremt väder, stora folkförflyttningar och matbrist…
  Aldrig har forskarna varit så eniga samtidigt som politikerna lyssnat så lite.  Är denna insikt så svår att hantera att vi föredrar att blunda och vänta på domedagen?
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kajsa-ekis-ekman-blind-vantan-pa-domedagen

 36. Håkan Sjögren

  Staffan D. # 35 : Inslaget från DN-Kultur är bland det tramsigaste jag läst. Det vittnar om kulturskymning att en dagstidning tar in sådan smörja. Bara en sådan sak som att koldioxidhalt under 350 miljondelar är en förutsättning för liv. Vi har nu cirka 390 ppm och jordens befolkning ökar stadigt. Vi har tidigare hft perioder med halter över 400 ppm, men ädå överlevt lätt och behändigt. Mvh, Håkan.

 37. Staffan D.

  Snö på Hawaii i juni:  Ja.  Det är varmt i centrala, och snart också östra, USA.  Det skriver media om.  Men att det föll snö på Mauna Kea i Hawaii, på 4000-metersnivån (13000 feet), det hittar du bara på Big Island Video News:
  http://www.bigislandvideonews.com/2011/06/06/video-summer-snow-in-hawaii-high-on-mauna-kea/

 38. Staffan D.

  ”Att döda en kamel kan verka vara ett lustigt sätt att angripa klimat-förändringen, men just så gör man i Australien.  Det här är en del av australiska regeringens nya ’karbon-lantbruks-initiativ’, som ger bönder eller investerare karbon-krediter om de kan visa att de minskat växthusgasutsläppen… 
  –  ”Mer än en miljon kameler tros nu finnas i Australiens outback, och var och en släpper ut metan, en växthusgas som är mycket kraftfullare än CO2…  Varje dödad kamel innebär en ”utsläpps-undvikande-välgärning” om c:a ett tons CO2-ekvivalent.  (Financial Times)
  http://www.ft.com/cms/s/0/6e633ac8-9126-11e0-9668-00144feab49a.html#axzz1OlmsOCbc

 39. Labbibia

  Staffan D # 35
  Stort tack för länken!
  Kajsa Ekis Ekman är ännu en filseledd ”intellektuell”…..
  Jag börjar undra om intellektuell egentligen ” betyder ”korkad och naiv”? 😉

 40. Peter Stilbs

  re #39 och #35 Jag skulle nog placera KEE i denna kategori av väljare:
  http://svenskbladet.se/politik/index.php?alias=farg_pa_lappglans_en_demokratifraga.html

 41. Bertel

  Peter # 40
  Den var bra.   🙂

 42. Håkan Sjögren

  Labbibia # 39 : Det är mycket stor skillnad mellan att vara intellektuell och intelligent. Den som är intellektuell går enklare på ointelligenta propåer. Mvh, Håkan

 43. Rosenhane

  Labbibia och Staffan D.
  Jag har en tes:
  Kajsa ”på Dekis” Ekman och hennes gelikar hör till den delen av mänskligheten som inte kan fickparkera. 😉
  Kanske en brist i förmågan att tänka flerdimensionellt?
  Maggie… 🙂

 44. Håkan R

  ”Aldrig har forskarna varit så eniga samtidigt som politikerna lyssnat så lite.  Är denna insikt så svår att hantera att vi föredrar att blunda och vänta på domedagen?”
  Man blir så trött på allt refererande till konsensus när sakfrågan står obevisad.
  ”Louis Pasteurs arbete innebar en revolution inom den vetenskapliga metodologin. Han kombinerade två odiskutabla regler inom modern forskning: friheten till kreativt tänkande som utsätts för omfattande experimentell testning. Han brukade säga till sina elever: ”Publicera aldrig något du inte kan bevisa genom experiment”.”
  Från Wikipedia.
  Det var nog ändå bättre förr.

 45. Staffan D.

  Nya EPA-regler får hundratusentals jobb i kolindustrin att försvinna i USA, och elpriserna att öka minst 11%.  Totala kostnaden — för att rena kol-eldade kraftverk — kan bli $180 billion (miljarder).  Och det är delstater som redan har allvarliga ekonomiska svårigheter som drabbas mest.
  –  EPA däremot säger att belastningen på kolindustrin ger hälso-vinster väl värda detta:  Redan en enda regel som begränsar utsläppen av svaveldioxid och kväveoxid ger inemot $290 billion till 2014:  Det motsvarar 36.000 förtidiga dödsfall, 26.000 sjukhus- och akutbesök, och 24.000 fall av svår astma.  (US News & World Report)
  http://www.usnews.com/news/blogs/washington-whispers/2011/06/08/coal-regs-would-kill-jobs-boost-energy-bills
  –  Arbetslösheten i USA (”Total unemployment”, U3) steg i maj till 9,1%.   Kategori U6, även de som vill och kan arbeta men som gett upp (det finns inget arbete för dem) eller bara arbetar deltid var 15,8% i maj.

 46. Labbibia

  Peter S # 40
  Hahaha…..tack för länken!
  Det tog mig några sekunder att inse att du  faktiskt inte länkade till Svenska Dagbladet. Men när jag läste den kommenterande professorns namn (Stollerud, hehe) började jag ana ugglor i mossen….
  Men det var en ruggigt pricksäker satir, tyvärr…… 

 47. Staffan D.

  Green gadget: En eco-vänlig bikini låter dig ladda telefonen eller mp3-spelaren genom en serie tunn, fotovoltaisk film och USB-uttag.  Konstruktören:  ”The suit is a standard medium-sized bikini swimsuit retrofitted with 1″ x 4” photovoltaic film strips sewn together in series with conductive thread. The cells terminate in a 5 volt regulator into a female USB connection. 
  – ”The male version of the Solar Bikini (coming soon) called the iDrink, features a greater surface area which equals more output voltage. This additional juice is used to power a 1.5 amp peltier junction which cools a single beer in a custom coozy. Double cool!”
  http://inhabitat.com/solar-powered-bikini-soaks-up-sun-rays-and-powers-up-gadgets/

 48. Staffan D.

  ”Allt går åt h-e nu”, säger NYTimes-krönikören Thomas Friedman. Vi skulle behöva 1.5 jordar!  I Sana, Yemen, levererade man dricksvatten med tankbil, sist jag såg dem!  Mer befolkning och mer global upphettsning ger dyrare mat;  dyrare mat ger instabilitet i Mellersta Östern, som ger dyrare olja, som ger dyrare mat, som ger mer instabilitet.  Den konsumtions-drivna tillväxtmodellen håller inte längre, vi måste ha en lycko-driven modell där folk arbetar mindre och äger mindre.  Antingen så kollapsar vi, eller så fixar vi en ny hållbar ekonomisk modell.  Och vi är inte dumma, så vi väljer det senare.  (NY Times 8/6.)
  –  Media-Bistro har en bild av hur Friedman bor, i Maryland.  ”Home, sweet home.”
  http://www.mediabistro.com/fishbowldc/fbdc-cribs-nyt-columnist_b18417