Helsingborgs stads stora givmildhet

Nu ska ni inte bli upprörda, alla ni som cyklar till jobbet och till affären och till träningslokalen. Det är bra att cykla. Om det är kul kan diskuteras. Jag cyklar bara i nödfall och ibland på semestern. Jag föredrar att gå.
Helsingborgs stad, min hemkommun, tänker dock vara extra givmild mot sina cyklister. Efter att ha blivit granskad av den lokala tidningen, som upptäckte att kommunens anställda gärna reste runt med flyg, bestämde sig Helsingborg för att klimatkompensera alla sina flygresor och låta pengarna gå till en klimatfond.
Nu uppgår fonden till 65000 kronor och kommunen vill dela med sig av pengarna till just stadens cyklister. Dessa kommer att få nya cykelställ längs Järnvägsgatan (huvudstråket i city) och en cykelpump. Vi säger givetvis stort tack.
PS På Peters vis avslutar jag med något halvroligt på samma tema. 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. bom

  Vaff..? Har de stackars cyklarna klagat då? Tänk om dom gillar ”uppmärksamheten? Finns det cykeltolkar? Jag vill minnas att vi under den grundläggande militärträningen fick tolka efter traktorer uppspetade på Kronans tunga herrcyklar?

 2. pekke

  Undrar hur många cykelställ det blir för 65 000 när man räknar in anläggningsarbeten och arbetskostnader ?
  Ser bra ut på papperet, men i dyra Sverige brukar det mest räcka till en tummetott.
   
  Cykeltolkning och Kronans cyklar var väl det bästa vapnet en ev, fiende hade med tanke på den skiftande kvaliteten på cyklarna efter några år, vilket jag fick erfara i en nerförsbacke när bromsen låste sig och jag inte släppte tolkningsrepet tillräckligt snabbt !
  Det gjorde ont i kroppen !
  Några år senare förbjöds cykeltolkning pga flertal olyckor.
   
  Cyklar är trevliga fordon, men jag har inte nån tanke på att cykla i sängen !
  😉
   

 3. Rosenhane

  Den här sortens notiser brukar annars dyka upp i rötmånadstider.
  För en del år sedan stod det om en bonde som hade dängt en yxa i huvudet på sin granne.
  Han förklarade sitt handlande  med att grannen hade snackat skit om hans ko. 
  Undrar vad grannen hade sagt? 🙂

 4. Jan-Erik S.

  Hur gammal var cykeln?
  Var den under 15 år så borde det klassas som ett ”pedalofil-brott”!
  🙂

 5. pekke #2:
  Har du varit med om skidtolkning också? Huvva! På vita blixten på blankis, efter en bandvagn som ökar farten mer och mer, i något slags machoyra, tills någon av de tätt packade soldaterna får skidorna i kors och hela hopen rasar ihop på den isiga vägen. Kul var det inte… Hoppas det är förbjudet, också.

 6. pekke

  Mikael#5
  Nej tack och lov.
  Det blev väl också förbjudet just pga det du säger.
  Redan 77/78 när jag gjorde lumpen så kunde bara 50 % åka skidor ordentligt och kronans brädlappar från Vasa-tiden gjorde ju inte saken bättre.
   

 7. Håkan Bergman

  Om man ger sig på cyklar av båda könen är man bicycle-sexuell då?

 8. Dan

  Om man ligger sist i en cykeltolkningsgrupp och bromsar hårt i en snäv kurva sträcks linan och alla framför åker i diket med en j-a fart. Otroligt roligt. Sen gäller det att hålla masken och vara oförstående.
  Sånt som bara en värnpliktig kan komma på.

 9. bom

  Den stackars mannen kanske önskade bli pappa med damcykeln som inseminatör? Nu har vi givit Madelene Leijonhufvud (professor i straffrätt tror jag?) ett uppslag till en möjlig ytterligare utvidgning av vår nya breda våldtäktslag (Blogge skrev om henne här om dagen med döpte då om henne till Dumhufvud – hon är ju mest känd numera för sitt förslag om skriftligt samtyckande coituskontrakt – någon annan kritiker undrade om hon saknade erfarenhet av företelsen i fråga). Hoppas jag inte blev för närgången nu då!!! 🙂

 10. CecilB

  Slitage av cykelsadel? På min ära!! Det ska stå dig dyrt!

 11. Mucho

  Se här hur det går usla skattebetalare när du letar fel.
  Du kommer själv att få kompensera för vårt fel och betala för det med. Så, var det något mer du hade att påpeka? 🙂