Hatet mot klimathotsskeptiker

istapp

Med anledning av Elsas inlägg idag kan jag inte låta bli att påminna om tidigare inlägg om hatet mot oss som är skeptiska till de påståenden om en kommande klimatkatastrof som medierna ständigt pumpar ut. Propagandamaskinerna går på högvarv nu, särskilt sedan Biden kommit till makten. Men detta är inget nytt. Även under president Obama och vice-president John Kerrys tid så var föraktet för all kritik och alla invändningar totalt (som i totalitärt). Så, låt oss tala ur skägget om vad det här handlar om.

Från Varför hatar de oss så https://klimatupplysningen.se/varfor-hatar-de-oss-sa/ , 2/3 2014:

För inte så länge sedan uttalade sig president Obama om kritiker till det stora klimathot, och den klimatpolitik, som han och hans rådgivare försvurit sig åt. Han sa att vi inte skall lyssna på elaka forskare som förnekar att den globala uppvärmningen går snabbare än någonsin, och vi har inte tid att prata med dem på deras möten i Flat Earth Society. Vicepresidenten Kerry  är lika hånfull och anklagande: vi skall inte lyssna på ”shoddy scientist” eftersom de är lika korkade som plattjordare. Han t.o.m. liknar utsläppen vid ”weapons of mass destruction”. Tunga politiska makthavare på båda sidor om Atlanten avfärdar alla invändningar, inte med sakargument, utan med invektiv riktade mot dem som framför dem.”

Häromdagen hade New York Times en ”skämtteckning” där det föreslogs att man skulle sticka istappar i kroppen på skeptiker.” (Se den publicerade bilden ovan.) Om inte detta är en uppmaning till våld så vet jag inte vad som skall räknas dit. Men det blev inga protester från Demokratiska partiet på den tiden om detta 🙂

Jag kan också påminna om den ganska smaklösa filmen ”No Pressure” där alarmisternas fantasi fick fritt spelrum:

Klimathotsskeptiker är vanliga, hyggliga och ganska välutbildade människor som ofta efter en hel del forskande och sökande kommit fram till en egen ståndpunkt. Och de är intresserade av att diskutera klimat och väder. Man undrar som sagt varför media och makthavare är så bekymrade att det måste ta till påhittade skräckbilder och historier om dem. Är det kanske sanningen som skrämmer alltför många investerade intressen?

Utan tvekan så är Martin Hultmans Chalmersprojekt blott en del i denna propaganda mot alla skeptiker, och mot en fri och öppen debatt om klimatet. Hur länge skall detta hat och förakt för ett demokratiskt och civiliserat samtal få fortgå?

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. T Back

  Det är väl känt att om man inte har några fakta att komma med så klämmer man till budbäraren med olika invektiv.

 2. Ann+Löfving-Henriksson

  Tack, bra att bli påmind. Undrar hur många som är lite lagom bonnförstånds-skeptiker.
  Min högst begränsade gallopundersökning, som jag fått när jag småpratat med grannar och andra bekanta, har visat att de intressant nog blivit positivt överraskade när jag haft samma inställning som de till klimathotet. Men, därifrån till att gräva djupare är det en lång process.

 3. Personligen har jag inte många vänner som tror på klimathoten. Men det är lättare att falla in i ledet och låta de mäktiga avgöra vår framtid. Den dagen det vänder och vi begränsas än mer i vår välfärd.
  Den dagen öppnas ögonen på riktigt. men då är det för sent.
  Så länge du har en försörjning och en fritid och du kan uppfylla en del drömmar. Då är steget stort att ta för att göra sin röst hörd.
  Allt sammantaget är för mig en mardröm som jag vill vakna ur. Av den anledningen gör jag vad jag kan. Men jag har inte kemistens kunskaper eller mattematikerns dito. Jag är en enker skogs man som tillbringat mer än 42 år i skogens tjänst. På den tiden har jag sett alla skiftningar i väder och även klimat. Men absolut inget som någonsin oroat mig.

 4. jensen

  Från ” hypotes ”-kolportörerna osar det ovetenskaplighet en masse.
  Det räcker för mig att inse framtiden, men hur blir tidsperspektivet?
  Ett stöd är, att inse gemene mans genuina bedömningar, nämligen, som Danmarks drottning formulerade: Klimatet sköter sig självt.

 5. foliehatt

  Jag har från säker källa fått det berättat att Peter Alestig nu har fria tyglar och fri tillgång till Helium på DN – något som visar sig i den text som han har publicerat i dag:

  https://www.dn.se/sverige/peter-alestig-har-medierna-antligen-borjat-ta-klimatkrisen-pa-allvar/

  Han har nu lättat från jorden med bägge fötterna och driver iväg i någon slags imaginär verklighet.

 6. Jonas

  Om man på riktigt tror att vi är på väg mot en katastrof, och att vetenskapen står enig bakom den uppfattningen … då kan jag förstå om man blir aggressiv mot skeptiker.

  Det är väl ganska normalt att rädsla och aggression hänger ihop.

  Frågan är om Biden, Kerry m.fl. verkligen tror att vi är på väg mot en klimatkatastrof om inget görs ? Gissning är att de tror det.

 7. Evert+Andersson

  Det som Elsa Widding visar om Kirsti Jylhä är ju fruktansvärt. Att det får förekomma oemotsagt är hemskt. Vi är några stycken som platsar i Kirstis fålla. Om detta handlade om någon annan grupp i samhället, nästan vilken som helst, skulle det bli ett ramaskri. Borde det inte falla under allmänt åtal för förtal eller ’missfirmelse’ tror jag det hette förr. Åtalbart borde det vara. Vi får väl stämma henne och Hultman.

 8. Christer Eriksson

  Foliehatt #5
  Kunde inte motstå att skicka ett mejl till Alestig.
  Föreslog att dom kanske skulle anställa en antialarmistisk journalist för att balansera upp alla larmen (som aldrig inträffar).

  Då kanske dom höjde trovärdigheten om klimatelarmen,men bara lite,dom lär ha en del att jobba med för att återställa den.

 9. Evert+Andersson

  #5 foliehatt

  Ja vill ni se en riktig klimatalarmist så följ länken till
  DN och Alestig. Det är nog den värsta rappakalja jag har läst på väldigt länge. Allt från vintern i Texas till kriget i Jemen beror på koldioxiden.

 10. Lasse

  #9
  Grotesco hade en kuplett om detta:
  https://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A

  Fast de hittade en annan förklaringsmodell.

 11. Rolf Mellberg

  Jag vill flika in att SMHI (Sveriges Mytologiska och Hypokondriska Institut)
  …. la upp igår en utpräglad propagandasoppa om en himla massa Tipping Points!!!
  Budskapet var att det farliga pågår i det dolda nere i havet.

  Man hänvisar till en ”forsknings”-rapport och om man orkar öppna den och scrolla ner till slutet kan man läsa;

  Data Availability
  There are no data underlying this work.

  Rätt kul kände jag!

  Väckelserörelsen har som bekant ”marscherat in på instutitionerna”.

  https://www.smhi.se/forskning/forskningsnyheter/forskare-satter-fokus-pa-havets-tysta-forandring-1.168983

 12. Mats M

  Jag finner det Elsa talar om vad avser vissa delar akademins insatser till stöd för alarmism som ganska skrämmande! Därtill mobiliseras myndigheter i att understödja detta budskap – bättre att kalla det propaganda! Därtill kommer sedan MSM som på samma sätt vägrar att hantera frågan vetenskapligt.
  Människor ska skämmas, hängas ut, hånas, förlöjligas, avskedas från sina jobb – och detta för att man hävdar vetenskapliga resultat.
  Och politiken visar förstås inte det minsta civilkurage till stöd för det vetenskapliga.
  En otäck samhällsutveckling!

 13. Stefan+Eriksson

  # 5 foliehatt
  Inte visste jag att Helium är en så-pass bra ”party-drog”.
  Alestig hallucinerar uppenbarligen.
  Vi får hoppas han finner sitt nirvana, fullt av upplysningens alla attribut.
  Tills dess får han ju i alla fall betalt för sina utflykter i det blå.

 14. Håkan

  Ingemar,

  Kerry har inte varit vicepresident. Han har varit bl.a utrikesminister och presidentkandidat.

 15. Så länge främst Kina och Indien inte är med i båten är alla ansträngningar att dra ned ”CO2-utsläppen” fullständigt meningslösa. Därför är det totalt obegripligt varför Kerry, Gore, Obama och övriga globalister satsar 100% på att sänka västvärlden.

 16. Staffan Lindström

  11 Rolf Mellberg
  ALLA som använder ordet ”havsförsurning” istället för havsdealkanisering innan pH går under 7 får kvarsittning i min klass…(Helena Martins)

 17. Ulf

  Om folk hade kunnat tänka, så hade de funderat över varför det är så farligt att en del forskare och akademiker inte tror på klimathotet.
  Det kan bara finnas en anledning till förlöjligande och hån mot en motståndare och det är definitivt inte ”science is settled”. Precis tvärtom, man är rädda för att avslöjas. Mycket kapital och politisk prestige är investerat i att klimathotet är verkligt.

 18. Matz Ström

  11 Rolf Mellberg
  Jag tycker detta tillägget kan ses som grädde på snömoset;

  (om man scrollar ner yttligare)
  Acknowledgments

  The contents of this article reflect only the authors’ views—the European Commission and their executive agencies are not responsible for any use that may be made of the information it contains.

 19. Rolf Mellberg

  #15 Vlad T

  Nja, inte riktigt…

  Jag tror man måste försöka minnas hur det var hos oss på 70-talet (om man är gammal nog)

  Då gällde det att vi (Sverige) skulle göra oss mindre beroende av olja av ekonomiska och säkerhetsmässiga skäl.

  Så vi byggde kärnkraft och fjärrvärme och isolerade våra hus bättre. Samt satte bensinskatten hög. Bra politik enligt mig.

  De åtgärderna vill Demokraterna göra av samma skäl. Tyvärr har de kännt sig tvingade att använda klimatargumentet för att förstärka sin sak men det har med tiden som bekant spårat ur fullständigt.

  Betänk att för USAs del hade man en oil peak vid 1970 – även om man lyckats få en ny peak nu sent genom fracking. Geo-politiskt och strategiskt måste de dock sänka sin konsumtion, de sitter i en rävsax. (alternativt brutalt erövra andra staters resurser och då är det godnatt med USA som frihetens försvarare)

 20. Lennart Svanberg

  Har klurat mycket de sista dagarna och insett att då temperaturen nu börjar återgå till ’normalkallt’ för svensk del återvänder självförtroendet hos alarmisterna. Hur ska vi göra för att möjliggöra en debatt?

 21. Rolf Mellberg

  #19 Lennart Svanberg

  Notera att temperaturen globalt störtdök nyligen, det blir väldigt spännande att se fortsättningen. Tänk om Grand Solar Minimum ger sig tillkänna genom att temperaturer divergerar framöver kraftigt från modellerna?
  http://www.drroyspencer.com/2021/02/uah-global-temperature-update-for-january-2021-0-12-deg-c-new-base-period/

  Sen kan man nog lungt räkna med att Keeling fortsätter uppåt som en dj-a raket.
  https://www.esrl.noaa.gov/gmd/ccgg/trends/

  Då kan man ju syrligt fråga alarmister vad det hade tänkt göra för att få den kurvan att kröka sig 🙂

  Det här är en långbänk!

  The truth is not the daughter of authority
  it´s the daughter of time.

  /Francis Bacon

 22. Håkan #14,

  Du har rätt. Kerry har haft många olika befattningar och varit nominerad av Demokraterna som presidentkandidat. En rätt blandad karriär i maktens korridorer…

 23. Staffan Lindström

  16 SL
  Får ge mig själv kvarsittning för dealkalisering=RÄTT!
  Måste varit franske tonsättaren Charles Valentin ALKAN som spökade… Lär ha dött av tung bokhylla föll över honom…. Världshavens pH är fortfarande över 7, FYI, Helena Martins på SMHI…

 24. Lennart Bengtsson

  Min kommentar till Lars Kamels inlägg är lika tillämpbart här

 25. Simon

  https://www.expressen.se/debatt/nu-far-det-vara-nog-med-fulargument-for-karnkraft/

  Journalisten orkar inte göra jobbet att granska vem denne Göran Bryntse företräder.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_energif%C3%B6reningars_riksorganisation

  https://www.devex.com/organizations/european-renewable-energies-federation-eref-56565

  Karln företräder ju vind och solkraftsbranschen. Det är väl självklart han anser att man inte ska satsa på kärnkraft. Gör man det så har han ju inget jobb. Dessutom är sponsorerna till European Renewable Energies Federation (EREF) samma företag som gynnas av just vind och solkraft.

  Hans sakargument är ju totalt gripna ur luften dessutom. Verkar som att Svenska journalister bara helt tanklöst skriver det man blir ålagda numera. Det är tragiskt att skåda.

 26. Lennart Svanberg

  #21 Rolf

  Ahh – mycket intressant och tack för länktipsen att ta del av!

 27. Simon

  http://www.goranbryntse.se/

  Aktivist som ”suttit i Svenska Naturskyddsföreningens styrelse”

  Oväntat eller hur? 😉

 28. ThomasJ

  Med hänsyn till Hultmans/Chalmers ’projekt’ att spåra upp och dokumentera de som de benämner vara ’klimatförnekare’ (vem phaen förnekar klimat??), så torde detta vara åtalbart för åsiktsregistrering, vilket, med få undantag, är olagligt, rejält olagligt. Det vore av intresse att erfara huruvida Klimatupplysningen med dess nätverk kan intresseras att åtala Hultman/Chalmers och, inte minst, Energimyndigheten som finansierar vansinnet.
  Man skulle med fördel tänka sig en grupptalan där gruppen utgörs av dels ledande personer på denna blogg plus valfritt medlemmar i Klimatupplysningen.
  Vad sägs?
  Mvh/TJ