Handelskonflikten trappas upp

Air China
Som vi tidigare rapporterat om här på TCS så riskerar EU att driva oss in i ett regelrätt handelskrig med bland andra Kina, Indien, Ryssland och USA genom att ensidigt kräva att dessa länders flygbolag måste betala CO2-skatt till EU och handla med utsläppsrättigheter. Allt för klimatets skull. Idag skriver bl.a. SvD om att Kina förbjuder sina flygbolag att handla med utsläppsrättigheter. Redan tidigare har de ställt in en mångmiljardbeställning på tio Airbusflygplan. Bloomberg skriver mer här.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Härligt  underbart att  Kina   bestämt säger  nej  till  klimatsvindel-utsugning  från  det  konkursfärdiga bedragare  EU!!! Nu  skall  det  firas ikväll med  Kinamat..  
  Evert Taube – Kinesiska muren
  http://www.youtube.com/watch?v=QrgzNI98r78

 2. Ann L-H

  Vad ska det bli med oss i vårt arma lilla rättfärdiga, odemokratiska konkursbo aka EU?

 3. Thomas

  Så plötsligt är ni alla kommunistsympatisörer?

 4. Åke N

  Thomas #3. Nä, vi försöker att undgå att gräva vår egen grav.

 5. Ingemar Nordin

  Här är några tidigare länkar om den handelskonflikt som EU skapat:

  http://www.euractiv.com/climate-environment/us-republicans-stir-transatlantic-tensions-climate-change-news-510124

  http://judithcurry.com/2012/01/07/china-rejects-paying-eu-ets-carbon-emissions-surcharge/

  http://www.energytribune.com/articles.cfm/9530/Europes-Doomed-Flight-of-Decarbonizing-Fancy

  Jag måste säga att jag är förvånad över hur lite svenska media har tagit upp detta. Ett handelskrig har historiskt sett alltid varit allvarligt och har ofta lett till riktiga krig. Idag, med vår globala handel och allas beroende av alla, så är sådana här saker ännu viktigare.

  Om den här konflikten utvecklas pga av EUs klimatfanatism (jfr resultatet av Durbanmötet, där EU ensamt bland industriländerna ville trampa på i samma enfaldiga spår), så är risken stor att hela Europa hamnar i en mycket långvarig nedåtgående spiral; ekonomiskt, teknologiskt, politiskt, och rent mänskligt.

 6. Ann L-H #2
  Det ordnar sig kanske. Men då krävs det ett positivt engagemang och lite fantasifullt samarbete mellan olika sorters människor.

 7. Ann L-H

  # 6 Uffeb – Du är då för söt i dina kommentarer.

 8. hahn

  Thomas #3, som all annan kommunism är den ett falsarium. Det är ett av själva huvudproblemen med kommunism. Kina är en onyanserad och extremt mainstream högerdiktatur. Kinas politik är kemiskt befriad från alla former av vänstervärderingar, det enda röda är väl en flagga.

 9. Validering

  Hahn!
  Socialism är ett makt och kontrollsytem. Skapat för att dess ombudsmän och byråkrater skallkunna profitera på folkets arbete.
  Statens = partiets behov före medborgarnas. Att plocka bort det personliga ansvaret och utradera individen är verktygen för att demoralisera folket.

 10. István

  Hahn #8
  Vari ligger skillnaden mellan en höger och en vänsterdiktatur? 

 11. Det är väl inte fel om EU får en rejäl knäpp på näsan! 10 Airbus-plan är väl inte flugskit precis.

 12. Istvan.
  En diktatur är en diktatur. DVS avsaknad av demokrati. Kan väl ha vilken färg som helst

 13. Slabadang

  Validering! 🙂
  Har du också tittat på Bezmenow ?
  http://www.youtube.com/watch?v=8fQoGMtE0EY

 14. Ingemar Nordin

  Reuters idag:
  China threatened on Tuesday to take unspecified measures to defend itself against a European Union airline emissions fee scheme, a day after China banned its airlines from joining the program without its permission.

  The comments come less than a week before Chinese and EU leaders hold a summit in Beijing, with the EU looking to China to dip into its huge foreign exchange reserves to help the eurozone tackle a debt buildup that threatens its economic stability.
  http://af.reuters.com/article/energyOilNews/idAFL4E8D74F120120207?sp=true 

 15. Rolf

  Definitionen på kommunism är förutom odemokratiskt enpartivälde, att staten tar över beslutande rätten inom alla företag, samt styr vad som ska produceras, hur, när och till vem det distribueras. Kommunisterna har också en kärlek för att konfiskera mark, byggnader och annan egendom.
   
  Till skillnad från en högerdiktatur som ’bara’ är ett odemokratiskt enpartivälde. Dvs. folket är friare. 
   
  Att lägga märke till, Hitler var en fulländad kommunist som la hela nationens tillverkningsapparat under statens bestämmande även om ägandet tekniskt sett fortfarande var privat.
   
  Oavsett styre och spöke, så var det Kina som räddade oss i Köpenhamn. 
   
  Parlamentarikerna i Brüssel behöver nog mer än en knäpp på nosen. Nigel Farage gör vad han kan, men tyvärr är han ganska ensam att kämpa mot socialist byråkraterna där även de flesta av Sveriges delegater får anses ingå. 

 16. Svempa

  En vänsterdemonstration. En äldre man står och tittar på. En konstapeltar tar honom för demonstrant och springer fram med batongen i högsta hugg. – Snälla konstapeln slå inte jag är antikommunist. – Jag struntar väl i vilken typ av kommunist du är.
    
    

 17. Holmfrid

  ”Den som är satt i skuld är inte fri” som GP sa, och det gäller även EU.  Synd bara att EU kommisionen bedriver dålig politik och nu måste krypa till korset under tryck från Kina och USA.  Hedgaard fick ju sparken efter COP15 och nu troligen även ur kommisionen.  Den tyska stängningen av 17 kärnkraftverk för att ersättas med i huvudsak kol och gas  måste ju i Kina och USA uppfattas som kontraproduktivt mot flygskatten.  Tyskland och Frankrike kommere att ändra kommisionens beslut då ju 10 Airbus-kontrakt svider.