Håll grytan kokande

Members of the Royal Navy icebreaker HMS Protector dressed as Santa Claus and Rudolf pose during a charity run off Antarctica
ces: IPCC försöker hitta en isfri passage
Jag vet inte om Nordvästpassagen någonsin blev seglingsbar i år. Men på sommaren, liksom i juletid så är det nog säkrast att färdas med isbrytare.
När vi nu har överlevt Mayakalenderns ”förutsägelse” om domedagen, så måste man ju ändå försöka hålla grytan kokande. Klimatundergången har ännu inte kommit, och 2012 ser ut att bli ett av de svalare åren (hittills) under 2000-talet. I Ryssland och i de östeuropeiska länderna slås köldrekorden på löpande band.
Men kanske kan vi muntra upp domedagsprofeterna med par av de senaste larmen:
Statistikern William Briggs har tagit sig an en nypublicerad artikel i Environmental Health Perspectives, där man varnar för en ökad frekvens av missfall på grund av värmen. Men det blev inte så mycket kvar efter den kritiska granskningen. Något tydligt statistiskt samband hittade han inte. Briggs: There you have it: they didn’t find an effect, but they could have, and that’s what’s really important.
Enligt The New York Times så hotas den svarta tryffeln av den globala uppvärmningen. Larmet bygger förstås på datamodeller, och får väl sägas vara … ähum … osäkert. CFACT har också samlat, längst ned på sidan, en lång rad skräckhistorier om det framtida klimatet.  Något för den sanne domedagskonnässören att frossa i!
Ingemar Nordin
Fler larm: SvD, DN, SvT:s julkalender.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Undrar varför associationerna går till Hasse & Tage och sketchen ”Ormtjusaren i Sjöbo” (som inte hade någon orm, men kunde berätta om hur det var).

 2. Iven

  Skall man bekräfta den globala uppvärmningen i polarområdena, så gäller det att välja sommartid (för AGW-apostlerna). Det är fel då, att välja vintertid. 🙂

 3. Håkan Bergman

  Peter S #1
  Jo. det lär ha vart så räligt så folk svimmade och fick bäras ut. Sen tog man betalt en gång till när dom gick in igen. En kompis har berättat att han minsann i sin ungdom extraknäckte som försäljare på Kiviks marknad, han sålde måttband, av gummi. Kanske töjbara termometrar kan va nåt?

 4. Bim

  Håkan Bergman #3
   😀
  AGW:stollerierna börjar bli rena farsen.
  Jag riktigt längtar efter inlägg av Thomas P, Gunbo och en del andra som envist vägrar att inse sanningen.
  Mayaindianerna kan man ju ha ett visst överseende med.
  Men det är klart, det är lätt att hålla sig för skratt när man tänker på kostnaderna och att det är folk som ingår i vår regering som visar upp sina virriga tankar.
  Fast Göteborgs kommun tar nog hem Nobels fredspris nästa år. De är ju minst lika korrupta som EU.

 5. Staffan Lindström

  Mitt lilla inlägg försvann… har jag överskridit någon gräns för mestadels ”genomögnare” eller?? ”HMS Protector” heter tydligen alltså egentligen MV Polarbjörn En tidigare isbrytare med samma namn köptes av Greenpeace 1995 och döptes om till ”Arctic Sunrise” Ack du optimiska Greenpeace från förr..
  Man fick ett nödanrop i februari i år från en brasiliansk forskningsstation om en brand, 2 forskare innebrändes trots HMS Protectors insatser …
  Kaptenen , Peter Sparkes har varit på … ”HMS Fearless” … Varför är så många engelska flottfartygsnamn vad jag /(vi?) uppfattar som antingen självironiska och/eller pompösa tänk Stephen Fry…???
  Svaret är enkelt: engelsmän är egentligen tyskar {saxare} utsatta på en ö….:–)

 6. Ingemar Nordin

  Staffan L #5,

  Filtret tar bort inlägg med vissa svärord och lägger det i ”skräpkorgen”. Där läggs också en massa riktiga skräpinlägg, ofta reklam o dyl. Och ibland är det så mycket att jag (eller amndra som modererar) inte orkar titta igenom allt utan trycker på ”radera skräppost”.

  Råd: Undvik svordomar, samt ord som Hit-er och na-ism etc. Undvik också för många och/eller för långa länkar.

  Råden innebär dock ingen garanti, för filtret verkar också ha sina alldeles egna, för mig outgrundliga regler.

  Men tyvärr är ett sådant här filter helt nödvändigt.

 7. Skogsmannen

  Shom sagt, Mayakalenderns slut har väl egentligen aldrig haft någon koppling till domedagen, det fick vi liksom på köpet med internet nu när alla kan kommunicera ut vad man vill.
  Förresten så har Aleklett skrivit en artikel i Svd för att hålla grytan kokande.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/eu-maste-skara-ner-sin-oljeimport-drastiskt_7769636.svd

 8. Ingemar Nordin

  Ånej! Oljan håller på att ta slut!

  Finns det ingen ände på allt elände som kommer att drabba oss – i framtiden? Kan vi inte få ha lite julefrid?

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/eu-maste-skara-ner-sin-oljeimport-drastiskt_7769636.svd

 9. Staffan

  Mer än 1,700,000,000 djur används idag för världens köttproduktion.  Och de släpper sig!  18% av de globala växthusgasutsläppen kommer från dem!  Aderton procent!  Och detta är en viktig orsak till den globala upphettsningen!  (Som ni ju märker av, dessa dagar.)
  .  Men vad gör vi?  (Förutom att gå med i Mp, förstås.)  Jo, vi börjar äta insekter!  Gräshoppor, t.ex.!  Eller mjölmaskar!  Entomofagi kallas detta.
  . Chose bugs over beef!  ABC News förklarar närmare.
  http://abcnews.go.com/blogs/health/2012/12/20/mealworms-the-future-of-farm-to-table-dining/

 10. Staffan

  En julstorm har slagit till i Midwest, och kan hindra jultrafiken.  Om man inte far med släde, förstås, som en god tomte bör göra.
  .  (20 december är följande skrivet:)  50 cm snö har kommit strax väster om Denver, CO.  Mellan 15 och 25 cm i Nebraska.  Mellan 7½ och 20 cm har det blivit i Iowa;  och mer blir det.  5 cm i timmen faller i Wisconsin.
  .  Des Moines internationella flygplats (Iowa) var stängd.   Och på Chicago’s O’Hare hade mer än 400 flighter ställts in.
  .  Bara i Iowa hade det varit mer än 88 bilolyckor, och hundratals bilförare hade ringt efter hjälp.  I Wisconsin och Missouri var det också besvärligt.
  .  Du ser, hade du bara börjat äta mjölmask i tid hade ABC News aldrig behövt komma med detta.   Då hade klimatet varit mera normalt.
  http://abcnews.go.com/Travel/winter-weather-threatens-christmas-travel/story?id=18025917#.UNdGf3fpVPx

 11. fogge

  Staffan # 10 ; den snöstormen måste Klart.se totalt missat att skriva om…Men om det hade varit sandstorm, då du 😉

 12. Ingemar Nordin #8
  Försökte läsa artikeln. Mycke snack. Känns mer som en plugg för hans bok. vad f-n vill karln?
  Att Eu skall sänka sin oljeimport är allt han säger. Vilket ju följdriktigt resulterar i att Europa måste sänka sin levnadsstandard. Men det säger han inte. Trött blir man på att MSM ger plats åt slikt.  Trött som bara…

 13. Mikael

  Temperaturen i Sverige under istiderna måste ha varit minst 10 grader kallare i snitt än idag för att istids-isen skulle ligga kvar år från år. Då inställer sig frågan: med samma koldioxidhalt hur kunde temperaturen vara 10 grader lägre?? Redan där inser man att koldioxiden INTE kan styra Jordens klimat mer än ytterst marginellt. Något annat styr. Troligen solen. För den enkla observation krävs ingen högre forskning.

 14. L

  #8, Peak Aleklett är redan passerad…

 15. Gunbo

  Mikael #13,
  ”Något annat styr. Troligen solen.”
  Helt rätt! Jordens förhållande till solen styr istider och mellanistider. Du kan läsa mer här:
  http://culter.colorado.edu/~saelias/glacier.html
   
  När solen triggat igång uppvärmningen leder det till ”outgassig” av CO2 främst ur haven, vilket förstärker uppvärmningen. Just nu är vi halvvägs in i en ny istid – om den här teorin stämmer.

 16. Staffan

  Michael Mann stämde National Review och Mark Steyn för ’ärekränkning’ (defamation of character), som ni vet.  Nobelpristagare Mann, enligt stämningen (sid 2, stycke 2).  Steyn & Co hade påstått att ”hockey-klubban” var ett falsifikat, m.m.
  .  En mot Mann kritisk översikt, skriven av professor Neil Snyder (”leadership and strategy”, Univ Virginia), finns nu hos American Thinker (17 dec):
  http://www.americanthinker.com/blog/2012/12/michael_mann_vs_nro_and_mark_steyn_its_time_to_rumble.html

 17. Gunbo #15
  Visst är det så. Det som dock är osäkert är var vi är. Halvvägs? Kanske.
  De första indikationerna är mycket snö som ligger kvar längre än vanligt. Det är enligt forskare på istider det första tecknet.

 18. John Silver

  # 5
  ”Svaret är enkelt: engelsmän är egentligen tyskar {saxare} utsatta på en ö….:–)”
  Nä, de är egentligen fransmän (Norrmän).

 19. http://wattsupwiththat.com/2012/12/23/ipcc-chapter-11-bankruptcy-protection
  Intressant läsning om alla ””Å ena sidan, å andra sidan” som finns i rapporterna.

 20. Labbibia

  Ingvar E # 17
  Det där är väldigt intressant…..med tanke på att istiderna varar så oerhört mycket längre än interglacialerna…ca 10 000 år med interglacial tid, och sen kommer en istid igen med sisådär 90-100 000 år av istid. Nu är det ca10-12 000 år sedan den senaste istiden….vi lever på lånad tid här uppe i Skandinavien!
  Minns att när de skulle leta efter det krashade norska Herculesplanet, som de hade problem med att hitta delarna av på grund av all snö där uppe på Kebnekajse …så fick de avbryta sökandet efter vrakdelar för att det började snöa igen. Snötäcket byggs alltså på där uppe…känns inte helt bra?
   

 21. John Silver

  Julhälsning från Fenbeagle:
  http://fenbeagleblog.wordpress.com/2012/12/22/we-see-things/

 22. Labbibia

  John Silver # 18
  Nä, de är faktiskt både-och. Saxarna tog över eftnär Romarriket brakade ihop, Normanderna invaderade år 1066 som väl de flesta känner till. Dagens engelsmän är alltså en salig  blandning av kelter, romare, saxare och skandinaver/nordmän. Det blev  en h-vetes framgångsrik cocktail av folkslagl! 🙂

 23. tty

  Jokkmokk har -41 grader just nu. Tågen från Luleå till Kiruna är inställda utan ersättningsbussar, det är för kallt att köra säger operatören.
  Stockholm får vit jul för tredje gången på 4 år. Det har inte hänt sedan 1916-19. Mycket tyder på att hela Sverige får vit jul för andra gången på tre år. Det har inte hänt sedan någon gång på 1800-talet.
  Unprecedented sa Bill. Unprecedented var ordet, sa Bull.

 24. Börje S.

  #23 tty
   
  Den globala uppvärmningen har slagit till igen! Varför i herrans namn gör dom inget?
   
  Vi måste starta en förening som säger åt dom att göra nåt.

 25. Labbibia

  BörjeS # 24
  Vad sägs om ”Föräldraskrålet”? 🙂

 26. Pelle L

  Börje S. #24
   
   
  Vad sägs om Pensionärsvrålet?

 27. J-O

  #¤%xx !  var precis på gång att få lite rullskids-sponsring och så kommer denna vita skit flygande…  Får nog överväga att skrinlägga planerna på medelhavsklimat.  Nu 40 mil på snö – inte illa i galloperande uppvärming.  
   
  God Jul alla sunda skeptiker !! 

 28. Labbibia #20
  >känns inte helt bra?
  Förvisso icke. Tyvärr kan jag inte hitta tillbaks till den blog/website som innehöll mycket information om istider och drevs av en istidsforskare. Måste leta igen. Det var intressant läsning
   

 29. Gunbo

  Ingvar E #17,
  ”De första indikationerna är mycket snö som ligger kvar längre än vanligt.”
  Precis! Snön smälter inte under sommaren och fylls på under vintern. Guskelov smälter snön allt tidigare numera så vi har långt till en ny istid!
   
   

 30. Hittade
  http://iceagenow.info/2011/11/ice-ages/

 31. Gunbo

  tty #23,
  ”Jokkmokk har -41 grader just nu. Tågen från Luleå till Kiruna är inställda…”
  Fy f-n! När det var -39 väster om Helsingfors på 80-talet gick en del tåg men det var -15 grader inne och lyset funkade bara från och till. 

 32. Gunbo #29
  hmm
  Länken i mitt #30 verkar peka åt annat håll. Iofs USA.

 33. Iven

  Snö och vinterväder och 40 minusgrader – det är bara väder, inte klimat
  Varma sommardagar och smältande sommaris – det är klimattrender.
  16 år av oförändrad global temperatur – det är katastrofal AGW-trend 
  Eller hur var det, det där med väder, klimat och CAGW-trenden? 🙂   

 34. Börje S.

  #31 ”men det var -15 grader inne”
   
  Jag minns också när det var 15 minus inomhus. Det var inte roligt! Vi kunde ju inte sova på vårt fina, stampade jordgolv fastän vi hade öppnat dörrar och fönster så det skulle komma in lite svalka. Men de var för varmt ändå. Vi fick gå ut och skära madrasstora stycken i skarsnön som vi bar in och lade oss i så att vi skulle kunna sova lite granna.
   
  Tidigt på morronen eldade mor på härden mitt i rummet där bi låg, med hål i taket för röken, den dumma kossan, för hon skulle koka kaffe, och då vakna vi förstås och bada i svett.
   
  Det va då vi upptäckte att vi pratat i sömnen. Alla orden hade liksom frusit i luften, men nu när mamma, Connie H. heter hon förresten, nu när hon eldade så förbålt, så tina orden liksom och kom ut i luften där vi hade lagt och sagt dom när vi sov.
   
  Vet du va vi hade sagt när vi låg där och sov?
   
  Jo, min bror hade ju bara pratat snuskit, för de göra han hela tiden, om han är vaken eller sover spelar ingen roll. Jag vill inte säja de han sa här, för jag blir ännu mer svett då.
   
  Men jag hade sagt helt andra saker än han, hör här::
   
  ”Gu, va varmt de e. Bara 15 minus, fy bövelen ja kan nästan inte sova.” Och sen sa jag: ”De måste va den härna globala oppvärmningen som dom pratar om dag o natt, och nu har den kommit ända hit upp till oss, här där vi bor.”
  Mamma blev arg och drämde till min bror mä stekpannan, ”Fy på daj, jag vill inte höra sånt snusk om blommor å bin å de där andra, usch va jag blir avtänd av sånt prat!”
   
  Men mej klappa hon på kinden och sa: ”Ohh du är verkligen min finaste lilla pojk. Guuud va fint du pratar till och med i sömnen, de där om hur farlit varmt det har blivit. Det är ju precis sådant snusk som mamma tänder på!”
   
  Och så klappa hon mig på kinden igen och drämde till brorsan med stekjärnet en gång till, i förbifarten, liksom. Och sen sa hon:
  ”Nä, nu är de jag som går mä i EU! Nån måste för fasiken göra nåt så de inte blir mer varmt längre, och de ska bli jag det!
   
  Och så gjorde det, tror jag, för jag har inte sett till lilla mamma sedan dess. Jo, i TV!

 35. Börje S.

  Sista meningen: Flika in ett ”hon”, nej inte ”hen” för bövelen, ”hon” ska de va mellan ”gjorde” och ”det”så blir det alldeles rätt.

 36. Gunbo

  Ingvar E #32,
  ”Länken i mitt #30 verkar peka åt annat håll. Iofs USA.”
  Hmmmm, Mars 2012 var en av de varmaste marsmånaderna som uppmätts både i USA och Sverige om man läser följande:
   
  Although nationwide figures won’t be available for a few days, it’s likely that March 2012 will go down as the warmest March on record in the USA. ”Across the nation, over 7,500 daily record-high temperatures were set in March 2012,” Weather Channel meteorologist Chris Dolce reported.
  http://usatoday30.usatoday.com/weather/news/extremes/story/2012-04-01/march-heat-weather/53934124/1
   
  och i Sverige:
  Trots ett ordentligt bakslag under de avslutande dagarna, så placerade sig årets marsmånad bland de tre varmaste som någonsin uppmätts.
  http://www.smhi.se/klimatdata/Manadens-vader-och-vatten/Sverige/Manadens-vader-i-Sverige/mars-2012-solig-med-rekordvarme-1.20536 
   

 37. Gunbo

  Börje S,
  Nu får du sluta för annars tappar jag andan av skratt!!! Du borde skriva kröninkor eller liknande i pressen.

 38. Slabadang

  Uppesittarkväll?
  tty 🙂 De fattar du väl att det är inget som talar emot den skenande globala uppvärmningen … jamenar Gunbo hade ju hittat en Mars månad som var 0,004 grder varmare än någon annan Mars i Lödderköping!
   
  Enligt kap 11 i AR5 så har de funderat ordentligt jo ni vet hiatusen …. den va … den kan man förklara med naturliga variationer …. ni vet samma naturliga variationer som inte kan ha skapat uppvämningen … som vi kom nu io efterhand …hel logiskt eller hur? vilken forcing denna naturliga variation skulle drivas av …. sgår i de små stjärnirna som blinkar! vad de skriver om modellerna är rena rama lorrysketchen! Det är dags att ge den här CAGWhypotesen ett sista befriande nackskott.
   
  Från WUWT:

  While there is high agreement that the initialization consistently improves several aspects of climate (like North Atlantic SSTs with more than 75% of the models agreeing on the improvement signal), there is also high agreement that it can consistently degrade others (like the equatorial Pacific temperatures).

  I don’t know that any amount of bankruptcy protection caveats can get them off the hook on this one. But I have to hand it to them, they do try:

  As discussed in 11.3.1, most of the projections presented in 11.3.2–11.3.4 are based on the RCP4.5 scenario and rely on the spread amongst the CMIP5 ensemble of opportunity as an ad-hoc measure of uncertainty. It is possible that the real world might follow a path outside (above or below) the range projected by the CMIP5 models. Such an eventuality could arise if there are processes operating in the real world that are missing from, or inadequately represented in, the models. Two main possibilities must be considered: 1) Future radiative and other forcings may diverge from the RCP4.5 scenario and, more generally, could fall outside the range of all the RCP scenarios; 2) The response of the real climate system to radiative and other forcing may differ from that projected by the CMIP5 models. A third possibility is that internal fluctuations in the real climate system are inadequately simulated in the models.

  The fact of the matter is that when you adjust a model and as a consequence one part becomes more accurate and another part becomes less accurate (as did happen with their initialization techniques) that is compelling evidence that the model is suffering from exactly such problems. This is evidence that there are factors in the real world that are improperly modeled or missing entirely from the models. Given that in the same chapter the IPCC is admitting that they probably got the physics of solar variation wrong first by ignoring it entirely when they should not have, and then by including it but getting the sign of the effect completely backwards, that seems like a pretty obvious conclusion. In fact, Chapter 11 also suggests that the models are having a tough time with aerosols, Atlantic Multidecadal Variability, Pacific Decadal Variability, Interdecadal Pacific Oscillation and Walker Circulation.

 39. Börje S.

  #38 Slabadang
   
  Man måste ge IPCC viss kredditt  för de försökte faktiskt först att skriva ”vi hade fel” men dom klara liksom inte av det:
   
  Vi hade feee…rt,… försöker igen:
   
  Vi had f…fä…fääl,… hm…igen då:
   
  Vi hade ffffrätt!!…svårt, svårt men nu ska det väl gå för tusan:
   
  Vi hade fe…fe-fett!,…… näe, jag klarar det inte!
   
  Vu hade f…öl, nej, vi hade ful, nej, vi hade fil, vi hade fol, vi hade flett vi hade……
   
  När de försökt och försökt och försökt omigen i dagarna tre, så gav de upp och skrev i stället ner pladdret som Watt tagit nacksving på.
   
  (idé: Lars Åberg och Sven Melander)

 40. Börje S
  Orginalet står sig utmärkt än idag, decennier senare 

 41. ThomasJ

  Bara så att grytan inte kokar över… läs senaste bizarrum maximum, denna gång från Österrike:
   
  http://wattsupwiththat.com/2012/12/23/beyond-bizarre-university-of-graz-music-professor-calls-for-skeptic-death-sentences/
   
  Har f.ö. meddelat Österrikes Ambassad i Sthlm vad jag anser om denna ’professor’, inkl. frågan huruvida ’profen’ är ngn typ framtida Fuehrer eller ’bara’ ordförande i en kommande Wannsee-Konferns…
  E-post dit, för den som vill ’spä på’:
  stockholm-ob@bmeia.gv.at
   
  Detta till trots tillönskas Er Alla En God Jul!  😀
   
  Mvh/TJ

 42. Börje S.

  #41 
  Jaha, där kom det!
   
  Idéer om slutgiltiga lösningar sticker upp sitt fula tryne igen, nu förmedlat av en professor i musiksociologi!
   
  Richard Parncutt, Universitet i Graz.
   
  Klimatpolisen ska spåra upp, förhöra, tortera, anklaga och med hot om dödsstraff tvinga människor att anta ”rätt” åsikt i en icke alls avgjord vetenskaplig fråga.
   
  Vilken festlig idè, vilka hedervärda visioner! Eller vad tycker ni? Har ett svagt minne om att sådana här brillianta idéer förekommit förr i nåt land nånstans i närheten för sisådär 70 – 80 år sedan. Det gick ju inte så bra den gången, men skam den som ger sig.
   
  Klimatvetenskapen tar sannerligen stormsteg framåt.
   
  ”På med stövlarna igen” ropar denne representant för Universitet i Graz. Men denna gång riktar vi oss inte mot en specifik folkgrupp, som förra gången. Ingen rashets, vi lovar. Vi lovar att ha ihjäl vem det vara må, eskimå, bantuneger, ryss, indian, ja t o m nordiska arietyper, alla som tycker fel i klimathotsfrågan ska dödas, krossas, hudflängas, steglas, malas till köttfärs, ställas inför exutitionspatrullerna ska de och deras familjer med sanna mina ord.
  ”Det ska bli såå härligt” sade musikprofessorn på Universitete i Graz.
   
  Jag har skickat delar av detta inlägg + en uppmaning att delge universitet mina åsikter till ambassaden
   
   

 43. Börje S.

  ”ser jag den (grön-)bruna färgen
  darrar jag in i märgen
  och hör du taktfast stöveltramp
  så är det dom, min vän.
  För dom marcherar än.”
   
  (Cornelis)

 44. bom

  Kommentar borttagen

 45. Labbibia

  Apropå den  Ö-rikiske musikprofessorn och hans åsikter om att ta skeptiker av daga.
  ”En professor ifrån Graz
  Råkade i preussisk Extas
  En smidig lösning han såg
  På  skeptikerruffel och båg
  Han skrek:Eureka! Vi tar bort dom med Gas!”

 46. Börje S.

  #45 Labbibia
   
  Vilken fin dikt!
   
  Är det en översättning från ett tyskt original signerat Richard Parncutt vid universitet i Graz?
   
  Övermåttan sorglig i och för sig, men va f-n…här försöker snälla och uppffrande klimathotsprofitörer rädda världen med etanol, kvicksilver och vindmöllor, så kommer det idioter och säger att det där inte kommer att funka. Det finns bara en sak att göra när sådana hinder kommer i världsförbättrares väg:
   
  ”Av med deras huvud!”
   
  Sade Universitet i Graz via deras professor i musiksociologi.
   
   

 47. Labbibia

  Börje S.
   
  Tack! Det är ju lite svårt att ta sådana som den gode musikprofessorn i Graz på allvar, därav limericken.
  Egentligen  borde man naturligtvis bli fruktansvärt upprörd, men någonstans orkar jag inte med det längre, när det gäller fruitcakes som Grazprofessorn. Han är han ju helt klart sin egen, och den klimatalarmistiska sidans största fiende själv. Visar med all önskvärd tydlighet vilken sorts människor som gömmer sig bakom det ”gröna” utanverket.
  Börje,  tack för alla fantastiskt bra inlägg du gjort på TSC i år. Du ska veta att de uppskattas Mycket! Jag har sagt det förut, men säger det igen: Du borde använda din penna professionellt, du skulle göra succé direkt!
  Nu är det julfirande på gång, vi ses snart här på TCS igen! God Jul Börje! 
   

 48. Staffan

  ”I sin forskning om musikens uppkomst ställer [Parncutt] frågan varför musikaliska klangmönster framkallar starka emotioner, och varför i alla kulturer religiösa ritualer åtföljs och understöds av musik.  Han formulerar överraskande svar, baserade på nyare empirisk forskning om den prenatala psykologiska utvecklingen, och överlevnadsvärdet i bindningen mellan moder och dibarn.” (Min övers)
  .  Richard Parncutt (* 24 okt 1957 i Melbourne) är musikpsykolog, professor i systematisk musikvetenskap, och ledare för Zentrum für Systematische Musikwissenschaft i Graz.  Han har varit gästforskare hos Johan Sundberg vid KTH.
  .  ”Vid sidan av sin musikpsykologiska forskning engagerar sig Parncutt i Interkulturalitets- och Rasism-forskningen, samt Kollegialitet och akademisk Leistungssicherung.”
  http://de.wikipedia.org/wiki/Richard_Parncutt
  .  Ja, die akademische Leistungssicherung är väsentlig!  För oss alla!

 49. Staffan Lindström

  { 23.12.12 at 23:06}
  tty, det kanske är något fel på Jokkmokks termometer?? SMHI har kvar -40.8C på tempkurvan men mintemp var -38.2C med Kvikkjokks autotermometer… Sedan varnar man på ”nyheter” att fjällen kommer att behöva snökanoner… Ja det är klart vi i östra giriga delen av landet tar ju det mesta av den vita varan…:-)

 50. Palle136

  I kommentarerna under inlägget om Parncutt på WUWT så dyker det upp en länk till en riktigt otäck organisation: The world future council, där ska vi bli dömda för brott ,mot den framtida mänskligheten om jag förstått saken rätt. Och vem dyker så klart upp där om inte den gode Wijkman…i sällskap med den gamla Splash.skådisen Darryl Hannah otroligt nog

 51. ThomasJ

  Staffan #48: ”Ja, die akademische Leistungssicherung är väsentlig!”
  Tycker ’akademische Leistungssicherung’ är [på tyska] köstlich! Precis som dåvarande paroll från samma grupperingar i tyskspråkiga regioner var:
  ”Stell dir vor, es gibt Krieg – und keiner geht dahin!” Vilket numera, mycket snart förhoppningsvis kan travesteras till; ”Stell dir vor, es gibt Klima-Krieg – und keiner geht dahin!”
  Dat wäre wat!!  😀
   
  Mvh/TJ

 52. ThomasJ

  Palle136#50: Korrekt noterat. För ytterligare info rekommenderas läsning av Agenda 21’s ’papers’, samt – inte minst – Jacob Nordangårds avhandling + hans [tidigare] ’Thoughts leading to Action’. Allt finns bl.a. här på TCS men även via enkel google-sökning(ar).
   
  Bra att du uppmärksammar detta!  😀
   
  God fortsättning på ’Hjuleriet’!
   
  Mvh/TJ

 53. ThomasJ

  Börje S.: Ansluter mig till Labbibias #47:a’s beröm av Dina alster här på TCS! Detta utan förglömmande av andra skribenter/kommentatorer, vars bidrag båd lett till kaffe-spritz på bildskärm som djup förtvivlan/’despair’/.
   
  Måhända måste vi vänjas vid att leva med -15 grader C, mental temp, för att ’överleva’ den ’nya’ österrikiska skolan’…  ?  😉
   
  Mvh/TJ

 54. ThomasJ

  Har idag skickat följande till den österrikiska ambassden:
  del 1:
  ” Sehr geehrte Damen und Herren,
   
  Heute, 24. Dezember, 2012, bekam ich Info ueber etwas, was äusserst negativ beruehrt, siehe bitte unten Link.
   
  Frage: ist der ’Professsor’ der predestinierte Fuehrer bei Ihnen? Oder womöglich vielleicht ’nur’ Vorstand einer kommenden Wannseekonferenz???
   
  Sie sollten Sich zutiefst schämen – auf jedem Fall bis der ’Professor’ abgesetzt und verurteilt wird!!!
   
  Link:
  http://www.uni-graz.at/richard.parncutt/climatechange.html
   
  Mit niedrigster Achtung fuer Österreich!
   
  //ThomasJ
  del 2:
  ” Guten Tag (again),
  Da die Graz-Uni-Seite des Herrn ’Professor’ Parncutt nunmehr einen ’404-Fehler’ aufweist, fuege ich eine Abbildung dieser in Form Word-Dokument hier bei, damit Sie selbst und direkt lesen können, warum dieser ’Professor’ schleunichst vor Gerciht gestellt werden muss.
   
  //ThomasJ
  PS: hier ein ’Screen-Archiev-Shot’: http://www.webcitation.org/6D8yy8NUJ
  ” <slut citat>
   
  Mvh/TJ
   

 55. ThomasJ

  Jösses, det finns ju mängder av ’things’ som håller en gryta (EU i detta fall!) kokande…:
   
  http://eureferendum.com/blogview.aspx?blogno=83447
   
  Mvh/TJ

 56. AOH

  ThomasJ  #  54
   
  Bra initiativ att skriva till österrikiska ambassaden.
   
  „……..GW deniers fall into a completely different category from Behring Breivik. They are already causing the deaths of hundreds of millions of future people. We could be speaking of billions, but I am making a conservative estimate……“
   
  Under mer än 10  år hade jag att göra med University Graz  som sponsras bl.a. av bilindustrin Magna Steyr Graz och samarbetar mycket med ett världsföretag inom utveckling för bilindustrin  AVL Graz.
   
  http://www.wirtschaft.graz.at/cms/beitrag/10121864/297676/?print=J
   
   
  Det är helt ofattbart att en australiensk musikprofessor  i Graz mer eller mindre indirekt anklagar sina österrikiska sponsorer för GW-deniers och indirekt kräver dödstraff för dem.  
   
  Där har nog musiken övergått från Dur till Moll  (Ibland tolkas molltonarter inom musik som en framställning av negativa känslor, som sorg, vrede, smärta och längtan. ) eller snacka om att såga av grenen som man sitter på.

 57. Joel

  Staffan #48
  Här är en annan beskrivning av vad musikologer gör, från kommentarsfältet på WUWT:
  Composers write music — good or bad, this is for listeners to decide. Musicians perform it — some are excellent, the others awful — this, again, is for the audience to decide. There are music teachers; some of them are useful. A good music teacher is usually an old person, a former successful professional performer; he demonstrates many technical skills and explains, how to acquire them. As in any teaching profession, good music teachers are rare. Effective musical education is possible only in a personal setting (one teacher, one student; frequent regular classes; practical demonstration and training only, no theoretical idle talk).
  And then there are musicologists… Historically, these were summarily despised by successful professional musicians. Musicologists are useless chatterboxes, producing nothing but tons of scrap paper. Ostensibly they study the way music is written — but they cannot write music themselves, and no music composer ever used their scribbles as a guidance. Ostensibly musicologists are “scholars” — but (excuse me for not mincing words) a prostitute on a street corner is more useful to fellow human beings than a scholar of this sort. Unlike a musicologist, a prostitute has to earn her living by doing something real, however disgusting.
  A musicologist is a truly pathetic academic parasite. He doesn’t satisfy any social or cultural need but consumes social resources to produce nothing but endless blah-blah about works of genius, the soul and essence of which he is incapable of comprehending.

 58. Slabadang

  …..Alltså  ..l Parncut erkänner alltså att.skeptiker kan visa sig ha rätt om hotet om den globala uppvärmningen är felaktigt eller överdrivet. Men vi skall elimineras ändå i alla fall för de ”hundratals miljoner” vi dödar. Okey ?? Men du Parncut !… om vi tar det lite sakta så du hinner med… om vi skeptiker har rätt …. hur skall då ”hundratals miljoner” kunna dö av konsekvenserna av global uppvärmning om det inte blir någon?….. Det mest självmarkerande är ju att de alltid dyker upp på samma planhalva i debatten och jag undrar varför Australien verkar ha ett tätt bestånd av dem.
  Kommentar modererad

 59. Staffan Lindström

  { 25.12.12 at 09:17 }
  Slabadang, om inte ”vi” hade industrialiserat världen, uppfunnit termometern, koldioxidmätare etc etc så … Men som 0-distans-religiös så brukar man också sakna varje uns av logisk slutledningsförmåga, jag behöver väl inte påpeka att majoriteten av politiker tyvärr hör till denna skara…[hoppas jag har fel här…]

 60. Staffan

  Musikologen professor Parncutt tog bort sin klimatskeptiker-hotande sida;  det som nu finns är en ny text från juldagen.
  .  Men originaltexten från 25 okt 2012 finns förstås bevarad. Internet glömmer ingenting!  I det här fallet har även en bloggare, Tallbloke, sparat undan den:
  http://tallbloke.wordpress.com/2012/12/24/prof-richard-parncutt-death-penalty-for-global-warming-deniers/
  .  ”Dödsstraff för Global Upphettsnings Förnekare” är Parncutt’s rubrik.  Med ett frågetecken, för alldel.  3167 ord.
  .  ”Jag hävdar här att dödsstraff är ett passande straff för inflytelserika GW-förnekare … Jag har alltid varit mot dödsstraffet … [Men] GW-förnekare är i en helt annorlunda kategori än Behring Breivik.  De har redan orsakat död för hundratals miljoner framtida människor.  Man kunde säga miljarder, men jag gör en konservativ beräkning …”
  .  Och så vidare.
  Web-länk till arbetet på Uni Graz på slutet.
  Min ursprungskälla:  Powerlineblog.com –
  ”Green Weenie of the Year: Final Solution Proposed for Climate Deniers”

 61. Staffan

  Det är väl onödigt (här!) att påpeka att juli-medeltalet (dygnssiffror) för 1730-talet i Uppsala var 17,5º, varierande mellan 14,8º (1731) och 20,1º (1730).
  Siffrorna för 2000-talet (10 år) var 17,8º,  varierande mellan 15,4º (2000) och 19,9º (2003).

 62. Staffan

  Citat från en akademisk studie om ’karbonet’, kommentar av ’Oldbrew’ (24/12 kl 10:42) hos Tallbloke (se ovan): 
  ”Inputen av ’karbon’ i atmosfären från förbränning (mindre än 5%) är för liten, jämfört med andra naturliga källor (mer än 95%).  CO2 är n:r 2 som växthusgas efter vatten.  Vi kan dra slutsatsen att CO2 från mänskliga källor inte har något effekt på den globala upphettningen.”
  Länken visar författaren, Kolan Sreekanth:
  http://etd.ohiolink.edu/view.cgi/Kolan%20Sreekanth.pdf?osu1259613805

 63. Staffan

  ”The input flux rate of carbon into atmosphere from combustion (<5%) is too small compared to other natural sources (>95%). CO2 also being the 2nd most important greenhouse gas after water, we can conclude that anthropogenic CO2 generation has no effect on global warming.”
  Kolan Sreekanth, avhandling vid Uni Ohio, sid 46:   ”Study of Energy Balance between Lower and Upper Atmosphere”

 64. Joel #57.
  Vilken underbar drapa! Och som sådan totalt onödig person har han mage att ge uttryck för sådant totalt förakt för människor och vetenskap. Det är nog århundradets självmål. Och både Tallbloke och WUWT har sett till att spara sidan för eftervärlden.
  Enom till straff och androm till varnagel.

 65. Thomas P

  Staffan #60 Du menar att det var något i stil med det här:
  http://mediamatters.org/blog/2009/11/29/breitbart-capital-punishment-for-dr-james-hanse/157541
  Fast Breitbart var en oerhört mycket mer offentlig person än denna musikprofessor.

 66. Staffan

  Sreekanth Kolan, heter författaren.  Indier från början.  Finns (förstås) på Facebook:
  https://www.facebook.com/sreekanth.kolan