Gudrun Schyman vill resa klimatsmart

Som ni kanske vet är Gudrun Schyman FI:s kandidat i EU-valet den 7 juni. Hon går till val för kvinnors rättigheter, bl.a. rätt till självbestämmande över den egna kroppen, rätt till fri abort och rätt till arbete med rättvis lön. Får hon en av platserna tänker hon resa klimatsmart. Hon tar ”tåget från Köpenhamn kl 18 och vaknar i Köln, tar snabbtåget till Bryssel och stiger in i parlamentet kl 09.30. Utvilad och klimatsmart!” Hur hon tar sig till Köpenhamn från sitt boställe på Österlen (Gladsax utanför SImrishamn), och mellan Österlen och Stockholm där hon enligt chatten på Ystads Allehanda är ofta, berättas dock inte. Jag utgår ifrån att det är för långt för att cykla.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Iven

  För några år sedan var det några miljömedvetna riksdagsledamöter, som nämnde som bevis för sin miljömedvetenhet, att de inte ägde egen bil utan att de använde sig av allmänna kommunikationsmedel.
  Det uppdagades så småningom att några (eller någon) hade skyhöga taxiräkningar. Men det var nog inte Gudrun Schyman. Vet inte hur jag kunde komma att tänka på det, när jag läste om den långa vägen från Österlen till Köpenhamn. 🙂

 2. Iven: Enligt GT fanns fanns det 2007 fyra taxiglada moderater i Gbg. ”De fyra moderata riksdagspolitikerna från Göteborg har taxiräkningar på över 40000 kronor var, för de senaste nio månaderna. Tillsammans över 160000 kronor.”

 3. ThomasJ

  Iven (#1): Antagligen menar du Ywonne Ruwaida som åkte taxi i Sthlm för ca 100 tkr – utan att lämna in kvitto, då hon ej ’visste’ vad kvitton var. Hon satt då som mp-rep i riksdagen.
  Af Schyrman ’glömde’ sin väska i Östersund o upptäckte detta efter ankomst Falun, varpå hon beställde leverans av den ’glömda’ mha taxitransport á kostnad ca. 7.000 kr.
  Det finns slika ’medvetenheter’ lite här o där o det är ju ffa så nedranns ’enkelt’ att vara spendersam med andras pengar..
  Mvh/TJ

 4. Olaus Petri

  I Fi:s namn har vår goda Gudrun kanske svårt att skilja på klimakteriesmart och klimatismsmart?

 5. FcH

  Gudrun Schyman är en populist av värsta slaget. Konstigt att någon tar henne på allvar eller ens kommenterar hennes grodor. Men det är klart, journalister är i allmänhet vänster och sympatiserar med hennes vänsteråsikter. Och klimatalarmism är vänsterns hämnd för att marknadsekonomin spöade socialismen.

 6. Labbibia

  Själv tycker jag nog Gudruns gästspel som skattefifflande företagare var extra komiskt, med tanke på var hon står politiskt. 8)

 7. Tege Tornvall

  Jag kom att tänka på Tecknar-Anders för flera år sedan. Två herrar i badrock på semesterort filosoferar:
  – EU-parlamentet består av ett gigantiskt kontorskomplex samt en husvagn med Marit Paulsen i.
  Till skillnad från fru Schyman är Marit Paulsen helt trovärdig.
  Tege

 8. Maggie : Hon kan väl ta kvasten.

 9. Iven

  Maggie,#2
  Min kommentar #1 var en reaktion på Gudrun Schymans utlovade ”klimatsmarta” resande till Bryssel i rubriken.
  Att alla riksdagsledamöter använder taxi för en del av sina resor utan att kalla sig ”klimatsmarta”  har åtminstone jag inga problem med.
  Men om man vill framhäva sin miljömedvetenhet och påstå att man använder allmänna kommunikationsmedel, när man i verkligheten åker taxi för skyhöga belopp, är det väl hyckleri!
  2000/2001 åkte MPs och Vs 59 riksdagspolitker för 1.6 miljoner. Gudrun Schyman åkte 2003 för 123ooo kr taxi och försökte yrka avdrag för dessa resekostnader, trots att riksdag och partiet betalat resorna.
  Det var bakkgrunden till min stillsamma undran.
  Yvonne Ruwaida (MP) åkte ett år  för 100.000 kr taxi, dock utan att betona att hon skulle ha valt taxi av miljöskäl.
  Att du plockar ut M-politikerna som speciellt exempel med var sina 40000 kr för taxiresor, när tråden handlar om Gudruns ”klimatsmarta” resande, är väl något långsökt i sammanhanget, även om kvällspressen gärna roar sig med att då och  då hänga ut borgerliga politiker i olika sammanhang. 🙂

 10. Joel

  ”Jag utgår ifrån att det är för långt för att cykla.”

  Gudrun är väl tämligen ofta ute och cyklar?

 11. Labbibia

  Joel
  Och ibland far hon fram som en orkan……..fråga de småländska skogsägarna, de vet. 😉

 12. Patrik

  FcH>> ”Och klimatalarmism är vänsterns hämnd för att marknadsekonomin spöade socialismen.”

  GRYMT bra sammanfattning! 😀

 13. Björn

  Skall Gudrun resa klimatsmart till Köln, råder jag henne att cykla dit.

 14. Kjell_A Jönsson

  Hej !
  Gudrun Schyman  försöker naturligtvis också att profilera sig som klimatsmart.  Det är en populär plattform för avdankade politiker.  De stora förebilderna är   Al Gore   och Tony Blair .
  Gudrun Schyhman  folkbokförde  sig som bekant  i Gladsax på Österlen för att kunna ta ut traktamenten  och SAS-bonuspoäng  då hon ständigt reste till Stockholm som V-lady och riksdagskvinna.
  Bonuspoängen från flyget använde hon för en semesterresa med anhöriga till  Australien och yrkade därefter  avdrag för dessa kostnader till marknadsvärde i sin självdeklaration. 
  För vanliga affärsmän som inte hade tagit upp   värdet av     privat   utnyttjade bonuspoäng  som INKOMST av tjänst    yrkade   Shyman   dock    höga straff  för ekonomisk brottslighet.
  Världen vill bedragas!
  Kjell-A  Jönsson