Grisigt ordkrig på klimatmöte

Gris

Kina ger igen i ”klimatmatchen”. När USA:s sändebud kommer med krav jämförs han med grisen i sagan som kråmar sig framför spegeln. USA kräver, riktat till Kina, att tillväxtländer inte ska slippa tvingande utsläppsgränser.
Länderna har under en vecka av internationella förhandlingar i kinesiska Tianjin inte kunnat enas om annat än småsaker. På lördagen, sista mötesdagen, stod det klart att det dröjer innan ett nytt bindande klimatavtal uppnås.
I dagsläget är det oklart vad som ska stå i den text som ska frambringas i Cancún, Mexiko, i december – och ingen vet vad som ska hända med det nuvarande avtalet, Kyotoprotokollet, som löper ut 2012

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Självklart kommer det vetenskapligt avvisade CO2-hotet (som inte ens klarade vetenskapliga kriterier för en hypotes, eller hur Thomas?) inte påverka stormakterna.
   
  Kina och USA har lekt lite för att se hur korkade och självutplånande Europa är… nu är inte vår del av världen med i spelet om framtidens makt. (som en förtynande  provins i Asien, nog mindre…).  Allt sker snart i Nordamerika, Ryssland forna östeuropa, Kina och framför allt Indien…
   
  Bara att gilla läget, Europa har valt ledare som spelat bort ala kort och chanser.
   
  Skattebetalade ledare i Europa, är inte det minsta intresserade av att öka regionens resurser, bara eget personligt välstånd.
   
  Som alla tänkande vet är allt överspelat iom att västerländskt byggda kärnkraftverk är billigare även för länder som måste importera uran men har tillgång till egen kol, olja och fossilgas.
   
  Finns det någon som läser denna blogg och inte inser det?

 2. Kent Forssgren

  Är det inte så att kineserna har förstått att klimatlarmen är en bluff?
  Är det möjligen så att kineserna anser att klimatlarmen är skapade av väst, främst USA, bl.a. i syfte för väst att få kontroll över åtminstone de energitillgångarna i världen man anser sig behöva?
  Var det inte därför som Köpenhamnsmötet kollapsade?
  En mycket läsvärd avhandling på detta tema kommer från Sverige och Linköpins Universitet gjord av Jacob Nordangård:
  Här kan vi läsa Jacobs uppfattning om när, hur och varför larmen startade.
  http://www.tema.liu.se/tema-t/medarbetare/nordangard-jacob/dokument/1.177148/Thoughtsleadingtoaction3.pdf
  Kombinera dessa tankar med tipset här på sajten om Hal Lewis ”My Resignation From The American Physical Society” http://thegwpf.org/ipcc-news/1670-hal-lewis-my-resignation-from-the-american-physical-society.html.
  Är det inte så att man blir riktig förbannad när folk försöker lura en.
  Och i vilka syften? Några gör det för att tjäna pengar. Inte så svårt att förstå. Men världens politiker! Svårare att förstå. Dom kan inte alla vara helt blinda och döva. Är det makten som är det viktigaste för politiker?
  Jag skulle vilja se en lista på alla miljöproblem i världen som skulle kunna vara lösta redan i dag om alla klimatlarmspengar hade använts här i stället för att som nu hamna i fickorna på profitörer. 
  Om det handlar om okunnighet så skulle denna listan kunna öppna ögonen på våra politiker. Om kunskapen redan finns hos politikerna, då kan man fråga sig vem som dom företräder? Och med dom, avser jag tyvärr all svenska partier. Inget parti ifrågasätter ju klimatlarmen.
  Jag ifrågasätter i stället om demokratin fungerar i Sverige. Det tycks ju inte spela någon roll vilket parti man röstar på. Alla försöker lura en.
  Och jag gillar inte att bli lurad.

 3. Tage Andersson

  Kent #2
  Se
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100050359/what-the-chinese-really-think-of-man-made-global-warming/

 4. ThomasJ

  Kent #2: Och varför sitter Maurice Strong agerande bakom alla de hemlígaste av hemliga kinesiska murarna… ? 😉
  Go figure!
  Mvh/TJ

 5. Inge

  Kent
  Jag har sett en youtubefilm(?) med Lord Mockton där han berättar från sitt deltagande i ett vetenskaplig kongress i Rom(?) nyligen där han berättar att han hållit föredrag och de Kinesiska deltagarna blivit mycket intresserade och han lämnade över sitt material till dem. Så de vet den skeptiska inställningen.
  Kanske någon har adressen till intervjun.

 6. Labbibia

  Kent Forssgren # 2
  Välkommen i gänget!
  Det låter som om det är rätt nyligen du upptäckt hur det står till med ”demokratin” i landet?
  För mig personligen blev etablissemangets och medias behandling av klimatfrågan en väckarklocka. Jag känner igen dina känslor av ilska och frustration. Jag tror vi är många som går eller redan gått igenom dessa känslor. Det gäller att kanalisera det positivt. Om du inte redan gör det, ta upp ”klimathotet” med vänner och bekanta. Eftersom du har alla fakta på din sida, så kommer du att övertyga fler och fler om hur det verkligen ligger till. Bara så kan vi få stopp på den här eländiga utvecklingen! Ingen politiker ska kunna hänvisa till ”klimathotet” utan att bli ifrågasatt! 

 7. Ann L-H

  # 2 Kent Forsgren. Tack för dina tankar om miljöpartiet och konsekvenserna av deras politik under ”Kallaste vintern på tusen år?”.
  Om du inte redan har tagit till dig innehållet i Scared to Death from BSE to Global Warming: Why Scares Are Costing Us the Earth av Ch. Booker&R. North har du många tankeväckande timmar om miljöaktivisterna och konsekvenserna av deras framfart framför dig.

 8. Bertel

  Kent Forssgren #2
  Väl skrivet ”delgivning” av vad du anser om klimatvetenskapens politiserad budskap. Ser framemot flera inlägg med samma nyanserad patos. 🙂 

 9. Kent #2 Tack för länken till Thought leading to action  Har just läst det digra och genomarbetade materialet. Intressant.
  En slutsats han drar:
  Jag vill påstå att skälet till att mänskligt framkallade klimatförändringar så snabbt definierats som en sanning och ett mål för EU att åtgärda mer har att göra med de tongivande aktörernas egna intressen om att skapa en världsordning med stärkta internationella institutioner som de själva kontrollerar än en genuin oro för ett allvarligt miljöhot. Klimat/miljö/energipolitiken blir då mer ett verktyg för att förverkliga den europeiska idealstat (och ytterst världsstat) som hägrar i exempelvis Jacques Delors ögon. Tydligt är också den mängd av aktörer som är associerade med NATO och det amerikanska/brittiska försvaret (Carroll L. Wilson, Walter Orr Roberts, Sir Crispin Tickell, Robert MacNamara, McGeorge Bundy, Aurelio Peccei m.fl.). Dessa aktörers förehavanden utanför miljöområdet ställer frågor om huruvida ”kampen mot klimatförändringarna” mer kan tolkas som en militär operation än den klimat- och miljöräddningsaktion som förespeglas i den mediala och politiska propagandan.
  Kaboom!

 10. Bim

  Kent Forssgren #2
  Du har helt rätt. AGW är ett bedrägeri och bör granskas och lagföras. De drivande krafterna bör ställas till svars precis som i alla andra bedrägerier. Jag ser ingen skillnad därvidlag annat än att omfattningen vida överstiger alla andra bedrägerier som jag upplevt.  

 11. L

  Självklart är det ett bedrägeri, ibland i form av självbedrägeri. Vore det en fastlagd sanning skulle någon av världens ledare tagit av sig ena skon och dämt i pulpeten så mikrofonerna sprack..!

 12. #2  Kent Forsgren.
  Hal Lewis avgång ur APS är en färsk och viktig nyhet, som måste fram till regeringskansliet.
  Föreslår att du skickar länken till Prof Aleklett i Uppsala, som är rådgivare till Folkpartiet i energifrågorna – han har medverkat i utformningen av Fp  omsvängning i kärnkraftfrågan år 2005 i Västerås.  Klimatfrågan är ju politiskt ”tyngre” i dagsläget.  Det behövs intellektuell ammunition, när Wetterstrand börjar löpa amok i januari, när energibeslutet skall fattas i riksdagen.

 13. Slabadang

  Några få har lurat en hel värld!
  Jag är tvärsäker på att 99% av våra riksdagsmän inte har en susning om hur lurade de är.Kärnan av planläggarna är de elitpolitiker som dansar runt FNuppdragen ovanför demokratierna och gjort så under årtionden.Basen är de västerlänningar som samlats inom Club of Rome och dominerat den.
  Klimathotet är en västerländsk plan för att bibehålla makten och kontrollen över världen.Det finns så många västerländska intressen och ångestar som ligger gömda bakom klimatpropagandan.Många glömmer att det är UNEP som är IPCCs uppdragsgivare och husse. 
  Det vi ser är den västerländska världsdomnansens dödsdans.
  Samtidigt har jag hela tiden varit imponerad men mest skrämd av den tydliga diciplinerade hårt styrda målmedvetenhet som klimathotsplanerna uppvisat.Man måste ha tillgång till otroliga resurser och stenhårt hållna samarbetspartner med höga insatser för att lyckas och vara uthållig.
  När man planerar den här typen av kampanjer så är planering och management lika omfattande som när man bedriver ett mindre världskrig.Endast några få toppgeneraler sitter med information om centraplanen och sedan fördelas ansvaret ner men i det här fallet inte speciellt långt.Det behövs inte eftersom man istället getts tillgång till tillräckligt många trogna och mäktiga allierade till kampanjen.
  Det är här riksdagar och parlament blir spelpjäser istället för spelare genom Unep.WWF är styrd av ledande gamla avdankade politiker och industriledare som vet hur man bedriver kampanjer.Media är otroligt viktig och det gäller att inte slarva här.Gruppen miljöjournalister har varit en lätt allierad som inte ställer några onödigt kritiska frågor när de dels drar in annonspengar från WWF och andra i höggrad skattrfinansierade NGOer.Dessutom ger klimatfrågan miljöjournalisterna högre status.En parfekt win win situation.Att med hjälp av IPCC muta en helt ny vetenskap som i princip uppstår genom IPCC bildande som kallas ”klimatvetenskap” var den lättaste biten.Vi har ett helt gäng med politiska knähundar som leadauthors som visat att de kan slicka husse i ansiktet och sitta fint och även dansa på bakbenen om det skulle behövas. 
  Det stora djävla problemet är att hela spektaklet har gått käpprakt åt helvete och de har ingen reträttplan.Miljömupparna har ju liksom ingen koll alls och me dhull och hår slukat hela bluffren för att de såg en massa fläskben ligga framme. WWF har redan ändrat sina annonskampanjer och den nya ”biodiversitets panelen” är en plan två som förutsatte att klimathotet skulle lyckas först.
  Nu sitter generalerna med ett antal samarbetsparner som fortfarande har ekonomsiska anspråk från kampanjen.Vindkraftsleverantörer och hela den skattesubventionerade ”gröna” industrin kan inte kapas genom ett enkelt pennsträck.När ”fienden” skulle inslutas enligt planen men istället genomskådade den så står man där med en havererad plan och chanserna att de skall lyckas genom att återstarta en redan genomskådad kampanj är fatiskt lika med noll.Man kan lura enstaka jämt man kan lura alla en gång men man kan inte lura alla hela tiden.
  Så som skeptiker har vi blivit inlurade i fällan att diskutera den politiskt totalkorumpoerade ”klimatvetenskapen” istället för att koncentrera oss på de skygga bakomliggande planläggarna och motiven.jag tror dock att vi kommer komma dit och den räkningen för västerlandets ledare blir som att käka upp en sur disktrasa.
  Jag känner ett rent raseri mot alla lögner och blir intellektuellt kränkt när de tror att alla är så korkade att de inte ser igenom hela teatern.
  Bristen på positiva framtidsvisioner inom den politiska makten är häpnadväckande och bristen på egen sjukdomsinsikt vill den gta sig mer makt och kontroll när all bevis skriker i precis motsatt riktining.
  Vi behöver mer frihet mer tillit till vilka vi är och vad vi förmår.Mycket av misantropin kommer ifrån politiker som inte kan annat än just politik som handlar om makt och kontroll vilket ALDRIG varit bränsle för utveckling och lycka utan ALLTID lett till motsatsen.Den politiska illusionen är dess egen betydelse för utveckling där den har en kontraproduktiv effekt genom att ju mer politik som förs ju mindre utveckling sker.Det är inom vetenskap entrepenörskap och människors ändrade behov och problem som leder utvecklingen och genom regleringar och och kontroll så kväver och bronsar man utvecklingen. Att som nu slösa miljarder på ett konstruerat absolut ickeproblem och dessutom samtidigt skjuta barns och ungdomars tro på sig själva och mänskligheten i sank, är så djävla dödgrävarmisantropiskt korkat så jag finner fanimej inte ord för det.
  Vi nehöver ett reformparti som rensar upp och putsar upp alla demokratins gamla ärgiga kuttersmycken igen och bekämpar politiseringen och den maktfullkomlighet som spritt sig. Tillsätt politiker med gedigen specialistkompetens och sparka undan alla feta politiska broiler som inte tillför något annat än mums mums till ledarskapet.
  Ledarskap är att måla upp positiva visioner och möjligheter och ta ansvar för samhällenas grundläggande tryggheter för vår ökade frihet och inte tvärtom som nu skita i den grundläggande tryggheten ooch köra domedasgsprofetior för att minska vår frihet.
  Klimathot? Jo tjena mittbena dra den där om Rödluvan också!
  Majoriten av våra ministrar skulle väljas direkt genom personval av folket självt partiväsendet har överlevt sig självt och undergrävt det direkta väljarinflýtandet.Det är viktigt att individer får ett mandat som direkt och i första hand bygger på ett direkt personligt förtroende från sina väljare i första hand och med parti i andra.Det skpar upp för fler alternativ och fler olika lösningar och möjligheter än som nu när det bara får finnas EN per parti.

 14. Bertel

  Slabadang #13
  Du gör en tänkvärd iaktagelse om att vi skall inte enbart agera mot  budbärarna med vår frustation/ilska  dvs enskilda forskare/institut(fast de säljen sin ”heder”) som har fått sk riktade anslag med krav av specifik resultatinriktning, utan ha en vidgad synfält gentemot de som står bakom/driver klimathotet för sina egna syften.
  Dina inlägg är en av dessa ögonöppnare(när det blir tydligt att kejsaren är naken(AGW-teorin) är det omöjligt för skräddarna(NGO) att bibehålla sin makt och inkomster(i det långa loppet)) och vi kommer aldrig ifrån att demokrati/yttrandefrihet inte är en självklarhet för all framtid. Därav behövs individer som du. TACK!   

 15. Inge

  På hemsidan ”Greenie watch”
  http://antigreen.blogspot.com/
  uttrycker man det så att kineserna säger till USA: ”You first” och menar alltså att om det är så viktigt så får ni börja. Nu ha r ju USA av någon outgrundlig anledning skaffat sig en urusel ekonomi som inte tål fler dumheter. Annars kanske de hade kunnat gå före men nu står de där och vill att de ”fattiga” ska börja. Taktiska dumheter och misstag och sedan klimathotet som tappar trovärdighet hela tiden gör att tiden rinner ut för eventuella dolda agendor.

 16. Inge #15
  Tyvärr tror jag inte att det är så enkelt.  Ett taktiskt misstag resulterar inte nödvändigtvis i total reträtt. Det finns nya försök. Det verkar tex som att man börjat diskutera ”Global Cooling”. Det har startats nåt nytt om ”Bio Diversity”. De jobbar långsiktigt. De jobbar för att internationella organistationer typ EU, FN mfl skall få störra makt över våra pengar och friheter.
  ”Global Climate Change”, ”Global Change”, ”Global Governance”
  Sitt inte lugn. Frihet och demokrati måste alltid försvaras och kämpas för. Demokrati och frihet är alltid under attack. Den mest försåtliga är när ”Den välvilliga staten” skall sköta allt åt oss. Vart det leder vet vi.

 17. Kent Forssgren

  Slabadang. Håller med dig helt och hållet.
  Min ilska över att blir lurad har i alla fall sporrat mig att själv försöka hitta mer sannolika förklaringar på klimatlarmarnas påståenden.
  För ett år sedan, innan jag började lägga pussel med alla informationsbitar som finns i vindkrafts- och klimatfrågan på internet, trodde jag också på klimatlarmen. Fast egentligen trodde jag inte. Jag hade bara accepterat påståendena som en sanning, utan att tänka efter.
  Jag noterade så där mer i förbigående om hackade e-mail. Tänkte nog att det var en bluff. Jag var rejält indoktrinerad av den massiva kampanjen som pågått under flera decennier.
  Men, som ornitolog började jag förra hösten reagera på allvar mot vindkraften när jag såg filmsekvenser med örnar som dödades av vindkraftverks vingar. T.ex. denna: http://www.epaw.org/multimedia.php?lang=en&article=b2
  När jag inför vänner beklagade mig om denna konsekvens med den klimatvänliga vindkraftverk, fick jag uppmaningen, gör någonting åt det då. Det här känner förståss inte våra beslutsfattare till. Informera dom! I ett försök att förstå anledningen till varför vindkraften skall tillåtas med dess uppenbarligen många negativa konsekvenser för människor och djur hamnar man raskt i klimatlarmscirkusen.
  Jag var naiv och tänkte att vindkraftsutbyggnaden kanske går att hejda om informationen om vindkraftens negativa konsekvenser kommer till våra politikers kännedom. Vindkraft kan ju i alla fall stoppas på lokal nivå. Även om nu miljöministern gör vad han kan för att stoppa det kommunala inflytandet i denna fråga. Alltså minskad demokrati och ökad toppstyrning i stället. Att få hejd på klimatlarmen misstänkte jag skulle bli svårare. Även om svenska politiker skulle vakna upp ur törnrosasömnen.
  Men indoktrineringskampanjen har varit mycket skickligt upplagd. Allt har vävts samman. Givetvis för att det skall bli svårt att se enskilda detaljer och då än svårare att förstå helheten. I en marknadsföringskampanj brukar avsändarens namn vara en viktig komponent. Men när det handlar om indoktrinering så blir det mer effektivt om man döljer den verkliga avsändaren. Viss information tyder på att den verkliga, ursprungliga, avsändaren var proffs på hemlighetsmakeri. Ta t.ex. del av Jacob Nordangård hypoteser.
  Pusslandet kring klimatlarmen är därför inte helt enkelt. Men pusselbitarna finns därute, i alla internetsajter och böcker som behandlar temat.
  Efter en tids efterforskning insåg i alla fall jag att det är nått skumt med klimatlarmen. Så småningom börjar pusselbitarna falla på plats.
  En av de viktigare pusselbitarna handlar om havsytans höjning. Här har skräckscenarierna verkligen flödat. Och havsytehöjning är lättare att förstå konsekvensen av än en förhöjd koncentration av koldioxid i luften. Så indoktrineringsbudskapet om havsytehöjningen gick hem hos människor världen runt. Så och hos mig.
  Men den pusselbiten fick en ny form när jag läste ett brev som havsforskaren Nils-Axel Mörner hade skrivit till Maldivernas president Mohamed Nasheed. Maldiverna som snart skulle komma att försvinna i havets djup. Självfallet har Nils-Axel Mörner och hans forskarteam fått massor av kritik. Men jag tror att läsarna här ar tillräckligt insatta för att inte enkelt avfärda resultaten. Och för att bli upprörda över en presidents ointresse att låta landets invånare sluta oroa sig över en framtid under havsytan. Jag bifogar en länk brevet
  http://climaterealists.com/index.php?id=4210
  samt en länk till en artikel om Nils-Axel Mörner.
  http://www.katterno.fi/portal/files/tidning/Katterno_2_2009_SE_final_lres.pdf
  Hoppas att denna pusselbit passar i fler personers pussel än mitt.

 18. Ann L-H

  Slabadang # 13 – Som alltid Mitt i Prick och på njutbar prosa! 

 19. Bim

  Slabadang # 13
  ”Jag är tvärsäker på att 99% av våra riksdagsmän inte har en susning om hur lurade de är.”
  Tyvärr, jag håller inte med om detta. Jag är lika tvärsäker på att de är mycket medvetna (förutom några få undantag som inte borde sitta i riksdagen).
  De allra flesta skor sig på de fördelar som ”tron” på AGW ger dem.
  Climate Gate, Hokeyklubban, de korkade larmandena frånWWF, Svante Axelsson, Rockström, Lilliensköldoch andra borde få varningsflaggorna att fladdra för det vilda.  Plus all upplysning som kommer från andra vetenskapare, blogvärlden, bla. från Maggies blog som läses av så många.
  Lita på att både regering och  riksdag mycket väl vet vad de sysslar med.
  Det är därför detta är ett demokratiproblem.

 20. Bim

  Slabadang #13
  Förövrigt är du en fena på att skriva och förklara. Du gör ett fantastiskt fint jobb.
  Tack för det. 

 21. Inge

  Ingvar
  Att satsa på global uppvärmning är ett taktiskt misstag eftersom det aldrig funnits några ”bevis” för det och tiden rinner ut efterhand fakta strömmar in som talar emot. Dessutom har det kostat massor att upprätthålla hotet. Däremot kan ju global avkylning bli ett problem, det får vi se.

 22. Slabadang

  Bim !
  Det finns många riksdagsmän som är kritiska misstänksamma eller avvaktande men de har ingen kontakt med de som styrt hela kampanjen.För det är en viktig poäng för generalerna att det förhåller sig just så.Lilliesköld och de andra du räknar upp är bara vanliga politruker charlataner och opportunister som sett sin chans till inflytande och mutor i form av en skattefinansierad tillvaro.
  Kent!
  Det är bra att allt fler genom egen kontroll av fakta inser att de är lurade.De som är passiva konsumenter av den gojja som MSM sprider kommer förbli lurade.Men vi är ett växande antal som tänker själva och då hamnar man ju här på TCS till slut.
  Vi kan faktiskt glädja oss åt att klimathotsalarmismen är STENDÖD och nu är det bara fråga om djupet på dess grav.

 23. Torsten Wedin

  Slabadang #13:
  Jag är imponerad av din skrift. Försök få in den i någon tidning.
  Däremot tror jag att vi går emot en väldig klimatkatastrof, nämligen en nedkylning som ingen nu levande upplevt.
  Den som lever får se!
  /Totte

 24. Bim

  Slabadang
  ”Vi kan faktiskt glädja oss åt att klimathotsalarmismen är STENDÖD och nu är det bara fråga om djupet på dess grav.”

  Skall genast gå ut och inhandla en jäkla stor spade och sedan skall jag fråga ”Grävskopan” (Wetterstrand) om hon vill hjälpa till.

 25. Bim

  #23
  För tusan Totte, börja inte du också nu. Jag orkar inte med fler larm.

 26. Torsten Wedin

  Bim #25:
  Det är inte mitt påfund. Solforskarna är ganska överens om att vi runt 2030 har svinkallt. Sedan stiger temperaturen så att vi runt 2045-2050 har samma njutbara temperatur som för tio år sedan ,när den ”globala uppvärmningen” var som mest njutbar.
  Varmt är bra – kallt är för jävligt!
  /Totte
   

 27. Slabadang

  Torsten!
  Jag har satsat på samma utveckling.Vi har de trettioåriga cyklerna som stöd för åprognosen.Vi kommer få uppleva Arktis isar gå mot samma peak som när satellitmätningarna började i slutet av sjuttiotalet.
  Det är inte så konstigt att klimathotarna hävdat att allt är så himla bråttom när de vet att det bara är en tidsfråga innan de avslöjas för de oseriösa mytbildarna de är.
  Men jag skrev i ett tidigare inlägg att det har hänt något negativt med en själv när man börjar hoppas på kallare tider bara för att köra ned dem ihalsen på alla gapiga alarmister.
  Det blir samtidigt ett mått på hur djävla illa man tycker om dem och hur viktigt det är att de plockas bort med den korrumerade svansen mellan benen.Ty inget kommer vara mer övertygande än riktigt riktigt smällkalla vintrar.

 28. Torsten Wedin

  Slabadang #27:
  Det där med 30-årscykler är nog rätt men dessa cykler ingår i större cykler, 60-års och framför all 180-årscykler.
  För 180 år sedan inleddes en kallperiod i början på 1800-talet. Vi har ju läst om Bonden Paavo, Högt bland Saarijärvis moar.
  180 år tidigare inleddes den lilla istiden.
  Vad är det som orsakar dessa cykler? Jo, de stora planeternas gravitationella påverkan på solen. Det är bara att räkna med Newtons formler och omloppstider.
  Jag har blivit hånad här på TCS för att jag framfört dessa ”fakta”.
  Men jag räds inte för det.
  /Totte

 29. Slabadang

  Totte!
  Du vet… jag tror inte vare sig du eller jag kommer vara med i matchen om sextio år. 🙂  Så jag var inte fullständig i mitt svar utan svarade bara utifrån vad jag med hyfsad säkerhet kan räkna med att själv erfara genom egna observationer.
  Men samtidigt så har ju den fantastiska människans forskare hittat starka bevis på vad som styr åldrandet i våra celler så man ska aldrig säga aldrig om människans förmåga. Har vi fått ompröva tiden och universum så kan vi få ompröva vår syn på åldrandet och livet i sig också.

 30. Torsten Wedin

  Slabadang #29:
  Min kommentar var inte ämnad att kritisera dig, mera att komplettera.
  Jag tror att din prognos om ditt och mitt status om 60 år är korrekt. Men klimathysterin gör att jag åtminstone skulle vilja komma tillbaka om ca 100 år för att se hur det gått.
  /Totte

 31. ThomasJ

  Slabadang #13: Mycket bra skrivet! 🙂
  Håller med om att du ska försöka få det publicerat – kanske på Newsmill?
  Du bekräftar också ett av mina ordpråk:
  ”Bra politik är så lite politik som möjligt!”
  Mvh/TJ

 32. Inge #21
  Vad jag menar är att de som vill styra fram Global Governance  kanske överger  CO2 och Global Warming. De kommer att konstruera fram nya hot som skall visa att vi behöver just Global Governance. Jag menar att mönstret är detsamma som använts i hundratals år.  Ena folket mot en yttre fiende. Det har många styrande i många länder använt. Nu försöker man göra detsamma i global skala.  Det säger jag till alla här. Lyft blicken. Se sammanhangen. Se parallellerna. Lär av historien.  Klokt sagt av någon:
  ”Den som inte lär av historien tvingas upprepa den”
  Tro för tusan inte att slaget är vunnet. En lyckad inbrytning i flanken kan vi gratulera oss alla till.  Framför allt genom ett antal förkämpar, ingen nämnd och ingen glömd. Och vapnet har utan tvekan varit friheten på internet.  Det är vårt vassaste vapen.
  Bli inte förvånad om attacken sätts in mot friheten på internet. Var beredd att försvara den friheten till varje pris! Alla försök att stoppa den friheten kommer att låta plausibla men kom ihåg. Friheten har ett pris man måste acceptera, nämligen att den kan även missbrukas.  Det kommer att tas som intäkt för att begränsa den.  Där får vi inte hamna.  Aldrig.
  Fienden har fått smaka på vårt vapen i kampen för demokrati och frihet.  Han kommer att försöka desarmera det. Eftersom det kan användas igen och igen.  Ett otrevligt försök som dessvärre ser ut att lyckas i USA är att man skall kunna göra undantag för ”second amendment”. Friheten att uttrycka vad helst man vill utan påföljd. Dvs ändra på ”The Constitution”

 33. ThomasJ

  Kent F. #17: Tack för välskrivet inlägg.
  Du som ornitolog kommer definitivt INTE att gilla vad som framgår i denna video från NRK: (samma men för olika bredbandsbredd)
  http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/193197 
  (min 5 MB bandbredd)
   
  http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/282395 
  (min 0,5 MB bandbredd)
  Mvh/TJ

 34. ThomasJ

  ”Det börjar verka kärlek, banne mig…”
  Nä, men det ’känns’ lite som vore en rörelse likt den i Leipzig 1989 som framgångsrikt myntade ”Wir sind das Volk” [med kända resultat] rätt mogen att dra igång i detta land… 😉
  Mvh/TJ

 35. Slabadang

  Bertel!
  Enade mot yttre fiende javisst en klassiker.När det gäller taktiken att sätta upp en barriär som skydd mot politiken så finns det många likheter mellan den förgiftade delen i debatten om både klimatfrågan och invandringspolitiken.I  klimatfrågan så håller politikerna upp klimatvetenskapen som skydd för att slippa ansvar.På liknande sätt håller de upp invandrarna som skydd för kritik av invandringspolitiken.
  Sen toppar de med samma metoder sitt angrepp på kritiker genom att kalla dem ”rasister” eller ”förnekare” smart men allt annat än schysst eller ärligt.I båda fallen har de dessutom MSMs och public service fulla stöd.
  Påhittade fördomar om folkets fördomar är en viktigt rådande konsensus inom etblissemanget. Vad ska de göra om folket inte behöver någon överförmyndare eller åsiktspolis när samhällsdebatten skall föras?
  Problemen blir många när man agerar på det här sättet när fundamentala sanningar dogmer och policys blir så militanta att de kastar bort nycklarna till att faktiskt kunna ompröva för att hitta nya lösningar och upptäcka nya problem och nya möjligheter. De målar in sig i ett hörn och blånekar till en real konkret utveckling som visar att klockan redan är tjugo över fyra för omprövning i frågorna.De investerar så mycket prestige i dogmerna att det bara blir komiskt pinsamt till slut.

 36. Jensen

  Från Japan har tidigare framkommit  att regeringens vetenskapliga råd , åtminstone en eller ett par medlemmar , anser att klimatalarmismen är att betrakta som astrologi. Utskrivet i en rapport till myndigheterna!!  Men för den skull tycker man givetvis att energieffektivisering är av godo.
  ” Vissa” tycker kanske detta är bejakning av  den  diskrediterade CAGW-hypotesen ??.

 37. Bertel

  Slabadang #35
  Plockade upp från Matte Matik,s blogg http://mattematiksblogg.blogspot.com (värt en visit och hans Transgenusmotor(kolla det och skriv vad du tyckte) är en av roligaste uppfinningar på nätet) hänvisning till  Winston Churchill reflektioner om framtiden.
   
  Churchill menade/befarade att framtidens fascister skulle kalla sig för antifascister. Kloka ord.
  Ps.Jag njuuuuter att läsa dina alster. Du lyckas pricka rätt i dina formuleringar ang politik och maktspel, men samtidigt(trots allvar i ämnet) lyckas du få in formuleringar, vilket leder till gapskratt vid datorn.Ds  🙂
   

 38. Bim

  Slabadang
  Du missförstod mig. Jag menar inte att Lilliensköld o Co är några som driver politiken. Vad jag menar är att politikerna kan ju omöjligt missa hur urbota dumma uttalande dessa människor gör i tv och radio. Då bör ju varningsflaggorna fladdra för fullt.
  De skall med andra ord inte gömma sig bakom låtsad okunskap.

 39. Bertel

  OT. En läsvärd artikel efter genomföring via transgenusmotorn. http://transgenus.eu/tg/?conv=invandrare&url=http://www.dn.se/debatt/kvinnors-dolda-kompetens-maste-med-i-lonesattningen-1.1182815
  Ps.Jag är för jämstäldhet i livets alla aspekter.DS

 40. Inge

  Ingvar
  Okej, men om klimatalarmismen faller snart så finns inget behov av att censurera Internet. Jag är i princip inte emot Global Gouvernance om nu behovet verkligen skulle bli så stort som man ville ge sken av kring klimathotet. Det finns många verkliga hot och kan komma fler med tiden. I längden tror jag att det blir nödvändigt med något slags världsregering men det vi sett hittills avskräcker genom FN:s byrokratiska koloss. Men det förvånar mig inte alls att en del ledare funderar i dem banorna, alternativet är att vi klarar att hålla ihop civilisationen under århundraden och det kan man verkligen tvivla på. Å andra sidan pågår ju ständigt en förbättring som Rosling beskriver och det ger ju en del hopp. Den tekniska utvecklingen tycker jag också är tillräckligt snabb för att bli ”klar” innan t.ex. oljan tar slut. 

 41. Men snälla Inge #40
  >Okej, men om klimatalarmismen faller snart så finns inget behov av att censurera Internet
  Det är ju precis tvärtom! Klimatalarmismen var ett MEDEL inte ett MÅL.  MÅLET är Global Governance.  MÅLET är inte borta för dem som jobbar mot det. Om friheten på internet är ett hot mot Global Governance så är friheten på internet hotad.
  Capiche?
  >I längden tror jag att det blir nödvändigt med något slags världsregering men det vi sett hittills avskräcker genom FN:s byrokratiska koloss.
  Forgetaboutit!
  Makt korrumperar. Absolut makt korrumperar absolut.  Det enda som funkar någorlunda är strikt maktdelning.