Greta sätter sig ner

Greta 2024

(skärmdump från Rapport)

Under hela förra veckan har Greta och hennes kamrater suttit utanför Riksdagen för att protestera mot politikernas otillräckliga beslut i klimatfrågan. På måndagen satt de utanför ingången och spärrade den så att ingen kunde komma in den vägen. På måndagar är det inga politiker där fick jag veta av en trevlig vakt men aktivisterna bars bort till slut.

Sedan kom de tillbaka varje morgon men satt då bredvid trappan upp istället. Framför sig hade de ett målat lakan med texten ”climate justice social justice” där ”climate” var i grönt, ”social” i rött och ”justice” i svart. Som ni ser hade Greta en palestinaschal på sig och de hade ju fått med alla färgerna i Palestinas flagga på sitt banderoll-lakan.  Mycket listigt!

Men gör de någon nytta kan man fråga sig? Greta satte sig ju ner utanför Riksdagen redan 2018.

Greta 2018

(eget foto)

När Riksdagen öppnade efter sommaren fick de flytta till Mynttorget och då hade rörelsen börjat växa. Så småningom bildades FFF, Fridays For Future och strejkerna och marscherna blev fler och fler och spreds sig i hela världen.

Så här ser ökningstakten för CO2 i atmosfären ut:

Greta CO2

Stackars Greta, de måste vara frustrerande att vara så orolig för klimatet som hon säger sig vara och samtidigt se att det händer absolut ingenting.

Ska hon sätta sig utanför Riksdagen eller någon annanstans igen så rekommenderar jag en kudde att sitta på för än har vi ingen vårvärme här i Stockholm.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ulf

  Autism behandlas i Anders Hansens program på SVT om personlighet. Bl a intervjuas Greta. En diagnos som gör att personen är ofta duktig på att se detaljer men har svårt att se helheter.

  Detta stämmer väl in med klimatfrågan. Greta tycker det är konstigt att man inte gör allt för att minska utsläppen då hon upplever att alternativet är livsfarligt.
  Dock saknas helhetsperspektiv alldeles tydligt. Det finns inget i andra vågskålen. Det saknas förmåga att förstå vad ett kollapsat energisystem ställer till med avseende krig, elände, fattigdom och svält.

  Som jag tidigare skrivit borde det vara klimatrealisters största mål att förklara andra sidan av myntet. Förklara hur världen skulle se ut utan, flyg, fossila bränsle, sjöfart, energiförsörjning.
  Det är den vägen man måste gå för att stoppa det kostsamma vansinnet som faktiskt så gott som enbart finns inom EU. Resten av världen håller inte på att montera ner samhällen. Visst Biden har hällt onödigt mycket pengar på gröna alternativ till liten nytta, men USA inbillar sig inte att man klarar sig utan fossila.
  Övriga världen är tämligen ointresserad av frågan annat än som ett sätt att minska västvärldens dominans. Hittills har man fått jackpot hos EU. EU måste få en ny klimatpolitik och stopp på vansinnet. Ibland undrar man om hela Europaparlamentet har autism.

 2. Daniel Wiklund

  Det är synd om Greta. Hon har drabbats hårt av den sk klimatkrisen. Alla medier är fullproppade med klimat klimat klimat så man blir spyless. Ikväll ett program på tv som heter klimathoppet. I dagens kurir en insändare av rebellmammorna i Luleå. Dom hade en manifestation den nionde mars i Luleå och i hela världen. Från insändaren ”Rebellmammorna i Sverige kommer i samband med den dag då Sverige förbrukat sin CO 2 budget för 2024 gemensamt linda en röd halsduk som stickats av rebellmammorna från hela landet, runt riksdagshuset för att symboliskt påvisa klimatmålen, som nuvarande regeringen gör allt för att sabotera. Halsduken är 1,5 decimeter lång och 1,5 dm bred, alltså samma siffror som är satta som gräns för klimatmålen.” Jag är själv pappa till tre barn. Jag har nio barnbarn. Som pappa, morfar och farfar är det naturligt att vara orolig för deras framtid. Men orolig för klimatet är jag inte. Ska snart ut på min dagliga cykeltur. I ett fint väder. Soligt och ett par plusgrader. Bäst att passa på att njuta av det fina vädret.

 3. Mats Kälvemark

  Tack Lena för ett bra inlägg. Greta har väl halvhjärtat återvänt till att klimatdemontsrera. Att hylla Hamas ger ju inget ”klirr i kassan” men vad gäller klimatet finns det säkert något stöd från EU som hon kan casha in från.
  Ditt diagram från Mauna Loa som visar nettoökningen av CO2 i atmosfären är intressant ur den aspekten att det visar det tydliga beroendet av variationen i global tempertur. Topparna 2023, 2015-2016 och 1998 är entydigt synkade med motsvarande toppar i temperatur, som markerar El Niño år. Det är lika entydigt så att toppen i tillskottet i atmosfärshalt visar en lagtime på ca 10-12 månader, dvs temperaturökningen kommer före. (Professor Ole Humlum, climate4you ). Förhållander finns illustrerat i länken nedan, bild nr 12.

  https://klimatupplysningen.se/wp-content/uploads/2022/10/Klimat-221016.pdf

  Lätt att förstå men omöjligt för alarmisterna att förklara så att det ändå är utsläppen av CO2 som är roten till allt ont och som till 100% driver uppvärmningen. Fakta är inte deras paradgren precis.

 4. Stefan Eriksson

  #1. Ulf.
  Apropå detaljer; luften vi andas innehåller 4 tiotusen-delar CO2. Det får lov att anses vara en detalj i sammanhanget.

 5. Ann lh

  Tack Lena och Ulf!
  OT, men ändå.
  Clintel har nu släppt The Movie.
  Förhoppningsvis kan den sprida ljus och påverka dagens stora och oförlåtliga klavertramp bland våra politiker.
  Filmen kan nog ses som en uppdatering av ”The great Global Swindel” med den tidens stora skeptiker.
  Nu är det Happer, Lindzen, Koonin, Clauser och andra som medverkar.
  Tillsammans med Filmen får Happer en dryg timma att sammanfatta sitt liv i vetenskapens och förnuftets tjänst, från sitt första och avgörande skeptiska uppvaknande på 1980-talet fram till dagens sorgligt okunniga politiker och FN, som nu är i full färd med att förgöra väst. En delvis krävande timma, men vilken sällsynt stjärna.
  Arma Lilla Greta med sina plakat!
  Clintel bjuder!

 6. Jan Ågersten

  I dag kommer en misstroendeomröstning ske mot Canadas premiärminister Justin Trudeau angående deras CO2-skatt. Jag är osäker på om det kommer att leda till nyval om Justin Trudeau fälls men det viktiga är att skatten försvinner. CO2-skatten har orsakat ett oerhört lidande för en stor del av befolkningen och då främst äldre som har tvingats gå från hus o hem. Justin Trudeaus regering kan närmast beskrivas som ett MP, S styre. Canada kan i mångt och mycket visa på hur EU kommer att se ut när Fit for 55 genomförs. Om vi skickade våra små Gretiner till Canada på studiebesök skulle de nog ändå inte förstå vad drakoniska åtgärder som skall rädda planeten från att brinna upp innebär ens för Gretinerna själva.

 7. Tege Tornvall

  För sitt eget välbefinnande borde Greta sitta mindre och röra på sig mer – samt ägna sig åt sina studier. Hur bekostas hennes sittande? Får hon näringsriktig kost? Personlig hygien? Avbytare? Sociala myndigheter borde ingripa mot överdrivet sittande!

 8. Ann LH #5

  Climate the Movie släpps officiellt nu på förmiddagen. Den kommer att vara textad på flera språk. Den engelska versionen finns här:

  https://www.youtube.com/watch?v=s3Tfxiuo-oM

 9. Gretas oro för klimatet är omvittnad – och hon driver hårt att alla skall sluta med bil och konsumtion.

  Men hon sägs ju själv äga 2 hundar – som enligt forskarna är riktiga klimatbovar, en hund har runt 0,8 hektar i ”carbon footprint” medans en Toyota landcruiser med en v8 ligger på 0,4 hektar i footprint, vid 1000 mil/år/ livslängd och tillverkning inräknad.

  Skulle ju då bli som att äga å köra 4 stycken Toyota land Cruise – med en v8.

  Oavsett brukar man säga att – ”arbete befrämjar hälsa och välstånd och förhindrar mången tillfällen till synd.”

  Det är tänkvärt.

 10. Peter R

  Dessa ungdomar som demonstrerar mot den förda klimatpolitiken borde sätta sig vid skolbänken istället för vid riksdagshuset. Kompetens/kunskap verkar vara ointressant för dessa ungdomar. Hur ska de kunna argumentera utan kunskap?
  Deras tilltag är närmast att beskriva som en dålig annons men som tyvärr MSM gärna rapporterar om. Själv är jag ingen expert, men jag kan läsa. Lyssnar och läser gärna W Happer, R Lindzen, P. Moore, J. Cristy, S Koonin, J Curry, L Bengtsson, P Stilbs, H Jelbring m fl m fl

 11. stig morling

  Kära vänner, några kommentarer om Greta
  För mer ån 2 år sedan skrev en av våra mest betrodda rikstyckare, att han drömde om en”koldioxidfri Jesus”. Jag kunde inte låta bli att Skrämma honom: ”Bäste vän, såväl Jesus som Greta, liksom Du och jag andas in 0,04 % CO2, men andas ut 4 % CO2!” Naturligtvis fick jag inget svar!
  Men det är klart, när den ”officiösa” förkunnelsen i Sverige är att CO2 är världens farligaste gas, så hur kan besluten bli annorlunda. Men redan kring år 1970 föreslog Teknisk Tidskrift att en devis skulle pryda entrén till det tillfälliga riksdagshuset vid Sergels Torg: ”Här fattas visa beslut – och ingenjörer”
  Sela

 12. Lasse

  Vi kanske bör uppmuntra dysterkvistarna med lite fakta:
  20% grönare värld och 20% mer soltimmar.
  Globen har aldrig haft fler mätta människor.
  SOLFÖRNEKARE 🙂

  Kall och regnig Påsk?
  Gå in och se en film i stället:
  https://wattsupwiththat.com/2024/03/20/climate-the-movie-watch-here/

 13. TorbjörnR

  #6 Jan Ågersten

  Spännande. Du kan väl rapportera hur det gick du som har koll på Trudeau?

 14. TorbjörnR

  På tal om koldioxidhalter i atmosfären.

  Halten av co2 enligt Keelingkurvan har ett stort temperaturberoende. Vid varje El Niño så ökar halten kraftigt pga högre temperatur.

  Likadant såg man vid vulkanutbrottet Pinatubo 1991, men då sjönk temperaturen och därmed även ökningen av co2 trots att mänskliga utsläpp var de samma.

  Bekräftar alltså ett kraftigt temperaturberoende.

  Bifogas finns en studie av atmosfärens co2 halt som inte kan hitta någon tydlig signal att våra utsläpp av ca 11 Gton C per år påverkar atmosfärens halt av co2. Dvs det som hela ”klimatkrisen” och Net Zero bygger på.

  Istället är det ökad temperatur sedan lilla istiden och större utsläpp från biosfär och hydrosfär som står bakom ökningen.

  Läs och begrunda! Jag antar att debatten är stor kring denna rapport i vetenskapsvärlden.

  Någon som har någon kommentar kring studien?

  https://notrickszone.com/2024/03/18/the-conclusion-humans-drive-atmospheric-co2-increases-is-undermined-by-carbon-isotope-data/

 15. Jan Ågersten

  #13 TorbjörnR
  Det kommer jag att göra. Jag satt sent igår kväll och tittade på debatten i parlamentet Live. Man kan säga att det var verbala våldsamheter, riktigt spännande.

 16. mattias

  #9
  Det där lät ju väldigt oroande. Jag gissar att EU därför kommer att förbjuda hundar 2035. Endast batteridrivna hundar som viftar på svansen bör tillåtas.

 17. Thorsten Bergqvist

  Har någon tagit del av:

  https://m.youtube.com/watch?v=oo8lyL6lYQU&si=o3P0PqtBHMkmSqmw&fbclid=IwAR3Rx1jFXY6ysrASepMwcO2c4y2F5xDVrn0o8rDUGrLyPMQ981oRyHy-o9g_aem_AdVx83jeDD7MjF2cor4pJU3KliVvVhiZRMZ9n3a4ZeL42ZM5yy0PxJ-oQWQ7gkZJFs0

  Kommentarer?

 18. foliehatt

  Hanne Kjöller i DN ser igenom godhetsknarkarnas high five, vågen och applåder över Gretinernas tilltag.

  https://www.dn.se/ledare/hanne-kjoller-skulle-greta-thunbergs-beundrare-visa-samma-tolerans-mot-andra-aktivister/

 19. Ulf

  Svar 16,

  Det tror jag inte. I dagens samhälle värderas hunden betydligt högre än människan. I alla fall högre än en diagnosfri medelsvensson.

 20. Greta sätter sig,
  men jag släpper mig!

 21. Ivar Andersson

  Skulle inte Greta helgonförklaras?
  Eller var det bara ett utspel från den klimathotsreligiösa sekten?

 22. Ulf

  För övrigt borde regeringen sparka klimatpolitiska rådet och allt som är bakåtsträvande.

  Tillsätt ett råd för företagande och tillväxt istället. Och denna gång kompetenta personer.

 23. Nr 20 Håkan Bergman.
  Du är inte ensam – idag släppte sig även klimatpolitiska rådet.

  Maken till osmaklig alarmism får man leta efter.

  Fullständigt rabbiat populism på högsta nivå i samhällets ledande skikt – otroligt oproffsigt.

  Att ett politiskt råd beter sig som småbarn – visar på den verkliga krisen.

  Hur skall Greta o stackarna uppfatta vuxenvärlden när nivån är så här låg och så fylld av ångest.

  Hur skall denna lekstuga kunna ta ansvar för energipolitik, ekonomi och en tryggare framtid??

 24. Benny

  Greta är väl som vilken lodis eller tiggare som helst som hänger utanför affärerna? Det mesta humana vore ett tvångsomhändertagande och satt på ett kommunalt gruppboende. Kanske vi bevittnar födelsen av en ny sorts lösdrivare ”klimatlodisen” vars huvuduppgift är att som en sorts fågelskrämma försöka skapa klimatångest hos befolkningen?

 25. Sören G

  Svidande kritik av regeringen för att klimatmålen inte nås. M och KD kommer få svårt att locka kvinnliga väljare i storstäderna. Kommentarer på Rapport i kväll.
  Man måste väl ställa frågan om målen är realistiska. Konsekvensbeskrivning? Hur går det med ekonomin?
  Och behövs det överhudtaget några klimatmål. På vad sätt är koldioxid skadligt?
  Enligt klimatlagen ska utsläppen vara negativ efter 2045. Hur ska växterna få näring när koldioxidhalten blir för låg.

 26. Daniel Wiklund

  #22, 23 Ulf och Magnus. Jag håller helt med. Låt klimatpolitiska rådet ta en livslång time out. Vilket totalt meningslöst råd. Hur många jobb har den sk klimatkrisen skapat. Det är många som skor sig på att skrämma folk med att jorden ska gå under. Om vi inte slutar synda. Klimatpolitiska rådet förpestar den mentala miljön så fort dom uttalar sig.

 27. Christian H

  Greta har bl,a, diagnoserna Asbergers syndrom (högfunktionell autism) och tvångssyndrom, vilket i sig medför ett socialt handikapp. Hon är fast i sin tankevärld och näst intill oförmögen att ompröva sin inställning, Denna utomordentliga rigiditet har skamlöst utnyttjats av världens absolut rikaste ekonomiska elit, som behövde en pålitlig marionett för att föra ut sitt budskap om att vi (inte de) måste ändra vårt levnadssätt för att rädda klimatet. Klimathotet är endast ett sätt för dem att skrämma befolkningarna till den grad, att de blir villiga att avskaffa demokratin och införa en FN-ledd diktatur. De har infiltrerat alla maktcentra av rang, såsom regeringar, medier, politiska partier, lärosäten, religiösa maktcentra, kungahus m.m. Greta har de överöst med pengar och lovord. Hon fick över 10 miljoner från en turkisk oligark bosatt i Spanien. Hon har även fått resor betalda av flera kungahus. Ekonomiskt sätt går det ingen nöd på Greta, men hon är oförmögen att visa glädje och önskar att alla borde drabbas av klimatångest, viket absolut inte är ett uttryck för godhet.
  Idag fick regeringen bakläxa från Klimatpolitiska rådet, som anser att regeringen inte gör tillräckligt för att uppnå klimatmålen. Klimatpolitiska rådet har åtta ledamöter, bara en har Erik Kjellström har utbildning för att förstå klimatfrågor, men han är köpt av klimatalarmismen. Övriga ledamöter är ekonomer, psykologer m.m. De försörjs av oss skattebetalare till absolut ingen nytta. Regeringen borde omedelbart lägga ner detta parasitråd. Ännu bättre vore det om de tog ett förnuftigt beslut och övergav de orealistiska klimatmålen, som fit for 55. Kristerssons stollighet om att vi måste ha ledartröjan inom EU för att nå klimatmålen, vittnar endast om att hans mål är att ställa sig in hos fru von der Leyen och herr Schwab. Hur det då går för befolkningen i Sverige är tydligen av ringa betydelse. Huvudsaken är att han ska få en mycket välavlönad internationell reträttpost och då är det herr Schwab som det skall fjäskas för.

 28. Rossmore

  Under tiden:

  Tydligen har den geologiska hittepå-epoken ”Anthropocene” förklarats inte vara en del av verkligheten.

  Gudskelov för det då!

  ”Are We in the ‘Anthropocene,’ the Human Age? Nope, Scientists Say.

  A panel of experts voted down a proposal to officially declare the start of a new interval of geologic time, one defined by humanity’s changes to the planet.”

  https://www.nytimes.com/2024/03/05/climate/anthropocene-epoch-vote-rejected.html

 29. tty

  #14

  ”Någon som har någon kommentar kring studien?”

  En synnerligen intressant studie. Jag måste medge att jag tagit för givet att d13C i CO2-tillförseln till atmosfären måste ha sjunkit kraftigt på senare år, men så är det alltså inte. Jag skulle nog sträcka mig till att den aktuella artikeln:

  https://www.mdpi.com/2413-4155/6/1/17

  tillsammans med en tidigare:

  https://www.mdpi.com/2413-4155/5/3/35?s=09

  ger ett starkt stöd för hypotesen att det i huvudsak är temperaturen som driver koldioxidhalten, och inte tvärtom.

  Så har det ju också, såvitt vi kan se, alltid varit historiskt.

 30. Rossmore

  #25 Sören

  Håller med om att realismen i klimatmålen bör ifrågasättas. De klimatpolitiska målen är utopiska och kan inte nås. Att då som Klimatpolitiska rådet gör anklaga regeringen för att inte förklara HUR målen ska nås är väl ändå hål i huvudet.

  SVT gottar sig dock:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/klimatpolitiska-radets-kritik-utgor-en-risk-for-regeringen

 31. Rossmore #30,

  Nu är det öppet mål för SVT och den övriga oppositionen. Klimatmålen och klimatlagen är en omöjlighet såvida man inte väljer att utplåna all industri och kraftigt reducera befolkningen. Så självklart kan man istället för att peka på det omöjliga i lagstiftningen skylla på regeringen. ”Allt är deras fel!”

 32. Bubo

  #14 TorbjörnR

  Givet att CO2 är en växthusgas så vad du säger är alltså:
  -En temperaturstegring leder enligt dig till mer CO2 i atmosfären som då, givet att det är en växthusgas, leder till högre temperatur, som då enligt ditt resonemang leder till mer CO2 i atmosfären vilket leder till…. En sk positiv förstärkning/återkoppling. Menar du alltså att om CO2 är en växthusgas så finns det en positiv återkoppling/förstärkning?

 33. TorbjörnR

  #29 tty

  Visst är det intressant. Om det stämmer så är hela Net Zero helt meningslöst.

  Den borde granskas av någon riktig ”höjdare” på området.

 34. TorbjörnR

  #32 Bubo

  Det enda som påstås är att temperaturen styr halten co2 i atmosfären och inte våra utsläpp.

  Finns inget om positiv återkoppling kring denna artikel, utan bara att vi inte påverkar co2 halten och därmed inte styr temperaturen.

  AGW är bullshit

 35. tty

  #32

  Läs den andra artikeln som är länkad i 29. Den behandlar just detta ”höna eller ägget” situation.

 36. Ständigt dessa positiva återkopplingar, om dom funnes varför finns jag?

 37. foliehatt

  Nu visar sig det lömska i Miljöpartiets och Såssarnas upplägg med ett Klimatpolitiskt ramverk (klimatmål, klimatlag och klimatpolitiskt råd).

  När det svenska folket nu har röstat för något annat än miljöpartiets politik så kommer per automatik ett slag i nacken på Regeringen av rådet, för den ej för MP-sanktionerad politik, vilket bryter mot ”klimatlagen”.

  Upplägget är en kvarnsten runt halsen på icke-MP-väljare.

  Detta var ALLTID meningen/syftet med ramverket.

  Ulf Kristersson – avskaffa hela denna styggelse.

 38. Jan Ågersten

  # 13 TorbjörnR samt alla
  Misstroendeomröstningen om CO2 skatten misslyckades där de konservativas ledare Poilievre endast kunde samla 116 ja röster mot Trudeau som samlade 204 röster emot. Det var en tråkig utgång för något som inneburit att den första stenen i klimathotsbygget hade raserats. Utgången var kanske inte förvånande då WEF:s ledare Klaus Schwab ofta oblygt skryter om att han har lyckats infiltrera hälften av ledamöterna i det Canadensiska parlamentet. Det som jag tycker är mest sorgligt med klimathotspolitiken är att befolkningen på något sätt måste lida för att rädda en planet som inte behöver räddas. Hela västvärlden lider av klimatvansinnet och nu står hoppet närmast till EU-valet där det endast är SD:s partigrupp i EU-parlamentet som vill riva upp Fit for 55.

 39. Ulf

  Näringslivet är som bekant för klimatomställningen eftersom det ger intressanta affärsmöjligheter. Men icke desto mindre väldigt kritiska till klimatpolitiska rådets bedrövliga rapport.
  https://www.tn.se/inrikes/36457/klimatgranskning-moter-hard-kritik-beklagligt/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Morgonkoll&utm_content=TN-MK-2024-03-22

 40. Ulf

  Svar 38 Jan,

  Det känns som det finns en korrelation mellan klimathotandet och gamla tiders trojanska hästar ifrån kommunistländerna.
  Dessa länder, främst DDR hade spioner över allt och underblåste allt som kunde skada västländerna.
  Det är bara att konstatera att för västvärlden är klimatpolitiken mycket skadlig. För resten av världen struntar i den och kör på. Framförallt Kina utnyttjar detta maximalt. Västvärlden står för kanske 20 procent av utsläppen så vad vi gör spelar ingen roll. De som snackar om att vi ska vara en ”role model” har garanterat aldrig träffat en kines, indier eller ryss.
  Lite som att Putin skulle se Babsan som en role model.

 41. Jan Ågersten

  #40 Ulf
  För oss som växte upp väster om järnridån kan numer börja känna hur det var att leva på fel sida som ex. DDR. Då jag följer ett hundratal engelskspråkiga nyhetskanaler ser jag hur censurens våta filt börjar lägga sig över västvärlden. Som ett exempel kan jag nämna nyhetskanalen Sky News Australia som på ett föredömligt sätt allsidigt rapporterat om nyheter världen runt. Ena dagen har de haft en klimatalarmist som gäst för att nästa dag gästas av William Happer. Vidare har Sky News Australia rapporterat om jordbruksprotesterna i Europa och även gränskonflikten som Texas har med Bidenadministrationen i USA på ett sätt som vårt Publik Service borde rapporterat om. Men säg den lycka som varar, över en natt förändrades allt. Det är nu tredje väckan som Sky News Australia i stort sett bara har reportage om det brittiska kungahuset samt inrikes nyheter. GB News i Storbritannien blev tillrättavisade och med hot om indragna sändningstillstånd var de tvungna att förändra sitt nyhetsutbud. WEF:s ledare Klaus Schwab och Ursula von der Leyen har öppet deklarerat att desinformation till varje pris måste stoppas. Omedelbart väcks då frågan om vad som är desinformation. Gamla gubbar med mig inberäknat som har växt upp med yttrandefrihet är utan att överdriva lite oroliga över vart vi är på väg.

 42. Christian H

  #38, 41 Jan Ågersten

  Det är med bedrövelse jag tagit del av valet i Canade. Trudeau är en av nazistsonens Klaus Schwab absoluta favoriter och han skryter över hur han lyckats infiltrera parlamenten i Canada och andra länder. Ursula von der Leyen har tidigare jobbat ihop med Schwab och är en favorit bland alla hans ”Schwab-mädel”. När hon deklarerar att desinformation till varje pris måste stoppas, så implementerar hon den Orwellska devisen ”Lögn är sanning”. Om något måste stoppas så är det dessa tvås inflytande över politiker, media och utbildningsväsendet. Det är en stor skam att så många av våra ledare låter sig styras av dem. Allt som kommer från dem är lögnaktigt och absolut ondska.

 43. Ulf

  Bra ledare, skrota målen och gör en vettig plan.

  https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/klimatpolitiken-borjar-likna-en-forolampning/

 44. Adepten

  #17 Thorsten Bergqvist

  Vad kom du fram till efter att sett ”filmen”??

  Om alla antropogena utsläpp… omedelbart minskades till noll, skulle eventuell ytterligare uppvärmning utöver den 1,3°C som redan upplevts sannolikt vara mindre än 0,5°C under de kommande två till tre decennierna, men den ökade solinstrålningen och minskade albedot komplicerar det, eller vad tror Du?

 45. Jan Ågersten

  #41 Mig själv
  Jag skrev om bland annat hur Sky News Australia upphört med sin omvärldsanalys. Jag kan meddela att Sky News Australia är tillbaka med sin allsidiga rapportering. Kanalen har en panel med journalister som på ett humoristiskt sätt beskriver klimatalarmistiska politiker och deras politiska agenda. I länken nedan kan man se ett av många exempel på deras nyhetsförmedling.
  https://www.youtube.com/watch?v=OEffbwAlu8s&t=322s