Greenpeace + UNEP = Världsregering

our planet
Inom FNs miljöorgan UNEP jublar man. För tjänstemännen och politikerna där innebär nämligen Rio+20, och inte minst det beslut som togs lite i skymundan strax före jul i FNs generalförsamling, att de fått klartecken till att inrätta ett globalt styre för jordens resurser och miljö.  Det är i vart fall den tolkning som ges i UNEPs skrift Our Planet.
I skriften råder rena halleluja stämningen; nu äntligen skall UNEP få massor med makt och pengar, nu är det dags att slänga silkesvantarna, nu skall äntligen kapitalismen avskaffas och ersättas med en grön ekonomi. Alla stämmer in i kören – inte minst Greenpeace som här ser sitt politiska program förverkligas, och helst med dem själva vid styrspakarna. Visserligen är Greenpeace som organisation föga demokratisk, och än mindre har de ställt upp i något demokratiskt val eller så, men vad gör väl det när de kan få tillgång till makten ändå?
Donna Laframboise har ett läsvärt inlägg om vad organisationen vill genomföra i FNs namn.  Greenpeace:
UNEP bör transformeras till ”en global myndighet för miljön, med avsevärt förstärkta mekanismer för implementering, efterlevnad och verkställighet”.
UNEP bör ges “de redskap som krävs för att övervaka verkställandet av multilaterala miljöavtal – och för att kunna genomdriva sanktioner mot dem som bryter mot reglerna”.
Greenpeace vill ha en global reglering för handel och investeringar på alla områden, globala transaktionsskatter, reglering av företagens verksamhet med ansvar inför UNEP, osv.
Välkommen till den framtida Greenpeace-diktaturen! (Stöds av PostkodLotteriet)
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Adolf Goreing

  Borde inte Greenpeace nu klassas som ett hot mot rikets säkerhet eller är de bara ”nyttiga idioter” – ett SA för en världsregering? När får vi se en kristallnatt där företag och privatpersoner som utnyttjar icke-förnybart blir attackerade? I Sverige har vi ju mjukisvarianten ”smutsig” el.

 2. Inte underligt att de är så intresserade av att avskaffa allt privat vapenägande. De gamla blyförbudet, som punkterades vetenskapligt för gott redan för tio år sedan, seglar igen, med en okunnig miljöminister som lydig styrman.

 3. Slabadang

  Ja nu är det liksom ingen fråga längre!
  Varför UNEP startade IPCC är glasklart Parkinsons lagar i den lite högre skolan.

 4. OlleDahlström

  Just nu är det vapenamnesti, lämna inte in behåll tils vidare, i avvaktan på vad som komma skall

 5. Gunnar Strandell

  Adolf Goreing #1
  Jag tror att Greenpeace hålls under uppsikt efter de aktioner man gjort mot svenska kärnkraftverk.

 6. Sirapsodlaren

  Tja, det är bara att önska dem lycka till. Det finns ju bara ett land i världen som kommer tillåta detta, och det är Sverige, men här har ju redan de rödgrönbruna lyckats att de facto ta makten så när allt ska summeras så blir det nog ingen skillnad.

 7. Ingemar Nordin

  Inflytandet från Greenpeace, Världsnaturfonden, Earth First och de andra miljöorganisationerna (inklusive vår egen Naturskyddsföreningen) är egentligen helt häpnadsväckande. Hur har dessa toppstyrda elitorganisationer lyckats med detta? Varför tas de in som ”experter” i FN, EU och Sverige? De har ju trots allt inget demokratiskt mandat och driver öppet en politisk agenda som ganska få ”vanliga” medborgare skulle rösta för. Inte heller har de som organisationer någon akademisk eller vetenskaplig ställning utan agerar, och säger saker, precis som ledarklicken vill.

 8. Lasse Forss

  Nu gillar inte jag lotterier över huvud taget. Jag tycker att det är ett primitivt sätt att göra av med pengar. Men jag har konstaterat att Postkodlotteriet rimligen måste vara Sveriges sämsta lotteri. De flesta delar åtminstone ut 50 procent av totala lottintäkten i vinster. Men Postkodlotteriet delar enligt sin egen hemsida ut endast 40 %. Troligen mindre. Jag har kommenterat Postkodlotteriets reklam på Facbook med just uppgiften att man är sämst i klassen. Och när jag får reda på att pengarna går till Greenpeace, så kommer jag att upplysa även  om detta. 

 9. ThomasJ

  Fler än ’bara’ GrönP*** utövar massiv ’påverkan’:
   
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2283558/How-MPs-pay-subsidised-eco-firms-set-insane-new-carbon-targets-send-heating-bills-sky-rocketing.html
   
  Och hur ser det ut här i Norra Nordkorea, tro???
   
  Mvh/TJ