Gore gormar på WEFs konferens

Al Gore satt i en av alla paneler under årets konferens anordnad av World Economic Forum och fick frågan vad han tyckte att vi borde göra?

Han börjar på en lugn och vänlig nivå och talar om vilka landvinningar som har gjorts ändå. Sedan höjer han rösten och blir i mina ögon lätt hysterisk. Han hänvisar till unga aktivister som ex Greta Thunberg och jag tycker nog att hans tal har mycket likheter med Gretas ”How dare you” tal. Döm själva.

Han har en sådan svada så det är svårt att höra vad han faktiskt säger men yrar han inte om ”kokande hav”?

Jag tycker att han gjorde bort sig.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Anders

  Noterar att denne globale maktaktivist på slutet (ca 7 min in) utan att skämmas erkänner att han undervisar (”train”) unga aktivister över hela världen! Tänk om dessa formbara klimatkrigare får små diskreta ospårbara pengapungar med sig i fickorna tillsammans med klimathotspåvens hetsiga uppmuntran till civil olydnad och rena terroristbrott? Hur, när och varför blev han så galen?

 2. Stefan Eriksson

  Diagnos???

 3. MatsL

  Bara en snabb överslagsberäkning:
  600 000 Hiroshima-bomber (15kton) skulle kunna höja havets temperatur med c:a 0,000005 grader. Om man släpper 600 000 Hiroshimabomber/dag ner i havet, så skulle det ta en sisådär 550 år att höja havets temperatur med 1 grad, men det är klart att till slut så kommer det att koka…

 4. Daniel Wiklund

  Man häpnar. Som en väckelsepredikant går han fram. Jag hörde inte på vilket sätt han drabbats av klimatkrisen. Cyklade han till Davos. Davosmötet är hycklarnas högtidsstund. Jag undrar om det var dopingtester under konferensen. Han höll ju på att brinna upp under sin predikan.

 5. Anders

  En ulv i gårakläder 😉

 6. Ann Löfving-Henriksson

  Al Gore drabbade och drabbades tidigt av den politiskt starka miljörörelsen utan några kunskaper i klimatvetenskap. Han brydde sig inte om Fred Singers varning:
  ”What to Do About Greenhouse Warming: Look Before You Leap”.
  Han hoppade i galen tunna och är numera rik som ett troll, beundrad och avskydd beroende på vilken ”tunna” man hamnat i eller valt.

 7. Enough

  Problemet stavas: MEDIA! Om de la minsta manke till, och synade dessa predikningar i klimatkyrkan, skulle en hel del av smörjan kunna avslöjas direkt. Sedan skulle det vara upp till var och en att bedöma trovärdigheten i resten av evangeliet…..

 8. Gabriel Oxenstierna

  Skrev en satir på DGS om samma svada från Al Gore, samt om John Kerry i Davos på DGS häromdagen:

  https://detgodasamhallet.com/2023/01/22/gastskribent-gabriel-oxenstierna-nu-kokar-oceanerna/

 9. foliehatt

  Precis som andra väckelsepredikanter i USA (Jim Bakker, Gloria & Kennth Copeland, Jesse Duplantis, et al.) så har hans svavelosande predikningar givet väldigt gott utslag på hans sparkonton.

  Enligt ett flertal olika källor så ska AG nu ha skrapat ihop en nätt liten förmögenhet överstigande 300 miljoner USD.

  Så, ingen behöver fråga sig ”varför” han gör vad han gör.

  Cherchez l’argent

 10. Dan

  ”Argumentationen svag, höj rösten”

 11. Gunnar Juliusson

  Samma fenomen som Al Gore, fast i betydligt mindre skala ser vi med pastor Hellgum i Selma Lagerlöfs Jerusalem, briljant gestaltad av Sven-Bertil Taube i Bille Augusts filmatisering. Romanen bygger på verkliga händelser från slutet av 1800-talet då en religiös sekt utvandrar från Dalarna till Det Heliga landet. Finns på SvT Play fram till Midsommar.

 12. Al Gores stora fiende är tydligen oljebolagen som hela tiden motsätter sig hans förslag om att ta bort allt fossilt bränsle. Han har utsett dessa till världens ondska. Tyvärr har oljebolagen inte gjort mycket för att gynna en sund klimatvetenskaplig forskning där man försöker hålla sig till sanningen. Tvärt om så har de under decennier stöttat klimatalarmismen.

 13. Lena Krantz

  Gabriel Oxenstierna
  Det var trevlig läsning och vi gjorde bägge samma ”Greta” analys. Det är ju skådespeleri i bägge fallen anser jag.

 14. Göran

  Att ta sig till Davos. Först privatjet till en flygplats som kan ta emot privatjet. Sedan helikopter till en mindre flygplats och sist bil till Davos.

  Greta tog i alla fall tåget, trots att hon äger 100 privatjet.

 15. Lars Strömberg

  Spelar det någon roll vad Al Gore säger?
  Det kanske det gör, trots att just jag inte insett det.
  Spelar det i så fall någon roll att det är just han som säger det han säger?
  Han kanske har ett stort inflytande på utvecklingen.
  Inte heller det har jag koll nog på, för att kunna bedöma.

 16. Daniel Wiklund

  Såg ett program igår om solstormarnas hot. Inträffar en solstorm modell 1859 igen kommer nog ingen att prata om global uppvärmning. Mycket mer är elektrifierat nu jämfört med 1859.

 17. Adepten

  #2 Stefan Eriksson

  ”Diagnos??”

  Snarare påverkan från någon centralstimulerande drog typ Modafinil i kombination med en starkt underliggande patos och en stark övertygelse 😉

 18. BG

  Först lite otippat om WEF.

  “A week ago, journalists were writing excitedly about attending the World Economic Forum conference in Davos. Now, they’re reporting that: the event skyrocketed demand for prostitutes; not a single A-list celebrity, billionaire, or head of state attended; and “Klaus Schwab will stay in office until he dies.”
  By this time next year, Davos will be seen as a reputational risk to politicians, celebrities, and CEOs alike. (Michael Shallenberger, den 20 januari).

  Al Gore har gjort sig en bra hacka på ”fossilpengar”. År 2013 sålde han sin andel av Current TV till Al Jazeera, det av Qatar finansierade TV-företaget. Som en del av uppgörelsen fick Gore $100 miljoner. Ett år tidiges hade Gore sagt, att målet med att minska beroendet av smutsig olja var att rädda framtiden för civilisationen. (Michael Shellenberger, Apocalyse Never, sid 214)

 19. Lasse

  Varför är han där?
  Hans föredrag var väl riktigt bra utifrån den agenda som konferensen hade.
  Men det är på denna typ av konferens som vi blir vittne till fanatismen-tack Gore du visade verkligen hur illa det ser ut!

  Kanske dax för lite fakta!
  https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends_station.shtml?plot=50yr&id=1612340

  Se hur CO2 påverkar havsnivån 😉
  Varför tillåts dessa faktaresistenta fanatiker styra vår värld?

 20. Fredrik S

  Tja, trots att en del gormade där nere blev det rätt sömnigt tycker jag.

  Som BG rapporterade i #18, brist på celebriteter och toppnamn. Då verkar det blivit mer skidåkning med after ski och annat än vanligt.

 21. pa

  #2
  diagnos:

  Schitzofreni och OCD.

  Karln har väldiga problem att hålla samman sina personer. Den ena vet att den andra ljuger.
  Den som har tvångstanken är dominant vad det verkar.

  Detta tillsammans med dåliga baskunskaper stämmer in på många offentliga personer i vår tid tyvärr.

 22. Anders

  #8 Gabriel Oxenstierna. Tack för en avslöjande krönika i Det Goda Samhället!

 23. tty

  #3

  Nja….

  Oceanernas medeltemperatur är knappt 4 grader, så det skulle ta 53 000 år att värma dem till kokpunkten med 600 000 Hiroshimabomber per dag. Men bara under förutsättning att ingen avdunstning eller värmeutstrålning sker från havsytan.

  Det är rätt osäkert hur mycket avdunstningen från haven ökar med temperaturen, men siffror på 0,5-1% per grad K brukar anges, så troligen kan man släppa 600 000 Hiroshimabomber per dag i havet i all oändlighet utan att det blir mer än någon enstaka grad varmare.

 24. Stefan Eriksson

  #17 Adepten
  AGs ”starka övertygelse” tar sig uttryck i verklighetsfrämmande överdrifter.
  En mytoman i grannskapet visade sig efter hand vara en fullfjädrad pyroman.
  Någon form av sensationslystnad?
  Svårt fall, men han behöver hur som helst sluta med sin medicinering med doping.

 25. Lasse

  https://wattsupwiththat.com/2023/01/25/former-spokesperson-for-extinction-rebellion-turns-on-group-now-rejects-climate-doomsday-climate-activism-has-a-cult-problemi-used-to-be-one-of-them-i-w/

  Det brukar finnas sektmedlemmar som lämnar och avslöjar.

  I SVD idag beskrivs en utbildning i Lund som syftar till att underlätta den inre omställning som krävs för att hindra klimatkrisen. En Professor i hållbarhetsvetenskap intervjuas.
  När jag utbildades så var ämnet hållfasthet 🙂

 26. Fredrik S

  I den tecknade amerikanska serien South Park, som driver med allt, springer Al Gore iväg iklädd stålmannen-mantel med ett swishande ljud efter hållit ett tal om saker ingen tror på.

  Parodi nära verkligheten?

  https://www.youtube.com/watch?v=e_ySrqtr78s

 27. Al Gore har haft en mycket stor betydelse för framväxten av klimatalarmismen. Hans ord vägde tungt i den politiska sfären i början. Han framstod som expert på klimatet.

  Han har varit vice-president. Han vann nästan presidentvalet mot Bush Jr i början på 2000-talet. Han har tilldelats Nobels fredspris tillsammans med IPCC.

  Idag nöjer han sig med att uppmana till en ungdomlig grön revolt mot de fria samhällena. Precis som WEF. Inspirerande nog för att klimataktivisterna att ta till terrormetoder mot t.ex. flygplatser, jordbruk och raffinaderier?

  Galenskapen bara ökar, men samtidigt så drar sig alltfler företagare och beslutsfattare för att delta i WEFs väckelsemöten. Folk vill ju inte gärna visa sig tillsammans med dessa stollar.

 28. Klimataktivisterna gapar högljutt om att arktis smälter – och i nästa stund att golfströmmen stannar om vi släpper ut mer Co2….Tja, stannar golfströmmen så blir det i alla fall oerhört mycket Mera is i arktis.

  Så man kan ju undra hur dom skall ha det?

 29. Lasse

  Al Gore var med och mätte CO2 på Hawaii.
  Kurvan som visar stigande CO2 halt är basen för alarmismen.
  Men den har en säsongsvariation som antingen vittnar om större havsarea på SH eller mer växtlighet på NH.
  Avgasning från haven på SH under dess varma period eller upptag av växter på NH under vår varma period.
  Eller bägge?
  Nåväl enl klimatsans kan vi sluta fundera på denna variation och den ökande trend-något verkar gått i stå.
  Det är inte utsläppen i alla fall-det vet Gore!

 30. Paul Håkansson

  Ja herregud. Så folk betalar över 2,5 miljoner kr till WEF för att sitta och lyssna på psykopater. Dårarnas paradis. Kentauerna passar in som hand i handsken.

  Det intressanta var att Överfuhriren i sitt öppningstal oroades över att de stöter på motstånd ute i världen. Så konstigt.

 31. MatsL

  tty #23
  Ja, du har säkert rätt i detta, precis som du brukar ha i det mesta. Jag har för mej att jag läste något om en modellering av havets yttemperatur som visade att den inte kunde komma upp högre än till cirka 30 °C, för att då skulle avdunstningen skapa så mycket molnbildning att man fick jämvikt mellan inkommande energi och förågngningvärmet. Eller något sådant…