Gökboet i klimatversion

koko

I strömmen av medial ”information” kom häromdagen ett utskick från ”Aktuell Hållbarhet”, där en dam med doktorsexamen i psykologi bidrar med några råd i ”klimatfrågan”

koko2

Hm…

 • Det vi ser när vi gör studier, för att undersöka vad folk vet och tycker, är att alla känner till klimatförändringarna. Att de inte reagerar beror inte på kunskapsbrist eller omedvetenhet, snarare har det att göra med resignation

Intressant…

 • Vi kanske ska leta efter de exempel på omställningar som faktiskt har fungerat, det finns ju till exempel en massa lokala initiativ som är effektiva. Istället för att försöka höja folks kunskapsnivå i de här frågorna kanske man ska fokusera på vad man kan göra rent praktiskt, på lokal nivå.
 • Tror du verkligen att det skulle räcka med lokala initiativ för att lösa den globala klimatkrisen?
 • – Nej, om man tittar på de stora processerna så handlar mycket om att vi lever i ett kapitalistiskt system där vi säljer varor och tjänster som är dåliga för miljön

Och så vidare…

Känner ni, KU’s läsare er särskilt sjuka, eller rent av okunniga?

Lite lobotomi, via remiss av en återuppstånden Nurse Ratched kanske hjälper mot era vanföreställningar? Jo, visst finns en skrämmande likhet.

nurse

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Daniel Wiklund

  Läser på text-tv om ett lokalt initiativ. Marocko satsar på gröna moskéer. På så vis tar man krafttag mot klimatutsläppen. Dom skulle ju också kunna ta hand om dom pojkar/män som begår en massa brott i Sverige. Det skulle ju kunna bidra till ett mer hållbart Sverige.

 2. Olof Ribbing

  I mina försök att diskutera med alarmister har jag oftast mötts av auktoritetsargument, och senast också av detta: psykologiserande försök att förklara åsiktsmotståndarens ståndpunkt. Allt för att slippa mötas i de vetenskapliga frågor som kunde vara av intresse. Auktoritetsargument visste ju redan Aristoteles att de inte hör hemma i en vetenskaplig diskussion. Detta psykologiserande är egentligen personangrepp, som inte är främmande om man ser till psykologins och psykiatrins historia och tillämpning, men liksom auktoritetsargument hör det inte hemma i en vetenskaplig diskussion. Psykologiseringen blir bara ytterligare ett tecken på att klimatvetenskapen är politiserad. – Bra association Peter.

 3. Ingvar i Las Palmas

  Peter.
  Otrevligt och också avslöjande
  Håller med Olof R att det är auktoritetsargument och att det är Ad hominen. Och sedan kryddat med med traditionell kommunistisk angrepp på kapitalismen. Man kan alltså sjunka hur djupt som helst i sin argumentation och undvika kärnfrågan, dvs det vetenskapliga underlaget. Man skulle kunna tro att det egentligen handlar klimathotsanhängarna

 4. Lasse

  Psykologer kanske kan specialisera sig på klimathysteri-eller klimatapati?
  Tidningarna stöttar dem genom sin ensidiga rapportering.
  Vilka tendenser på klimatpåverkan ser vi i augustis siffror?
  http://data.smhi.se/met/climate/time_series/month/vov_pdf/SMHI_vov_precipitation_sunshine_aug16.pdf?67077

 5. Thomas P

  Olof #2 Försöker du psykologisera dessa du kallar för ”alarmister”?

 6. Guy

  Olof # 2

  Fin kommentar!

 7. Lasse

  #2 Vetenskapen är inte helt i takt med verkligheten!

  Nyheter från Willis E.
  https://wattsupwiththat.com/2016/09/04/cloud-feedback-2/

  Jordens termostat har visat sig fungera bra, vilket datormodellerna inte har klart för sig!
  ”The CERES observational data says that for every additional degree of warming, the net cloud radiative effect becomes 1 W/m2 more negative, meaning a cooling effect.”

 8. JIMMY

  Inlägg nr 2 Olof Ribbing@

  Ditt inlägg är suveränt bra ! och bordre sättas upp på väggen i alla Svenska von oben DDR skolor och DDR dagis som en varning för demokratur och politisk likriktad dynga totalitär dogma religiös hjärntvätt propaganda.

 9. Ingemar Nordin

  Olof R #2,

  Tyvärr är det inte bara psykologiserande istället för sakargument som förekommer. Idag är det minst lika vanligt med ”genusifiering” https://www.klimatupplysningen.se/2014/10/06/genusifieringen-av-klimatdebatten/ av debatten, dvs dina argument bedöms efter huruvida du är en man eller kvinna.

  För att inte tala om etnicifieringen som solkar den offentliga debatten …

 10. Svempa

  Jag brukar ägna mig åt yoga lite då och då (bra kombination av muskelträning och stretching) Vid dessa tillfällen stöter man ofta på individer som Misse Wester som harangerar om hållbarhet, inte äta kött, klimat etc. Det som är lite lattjo är att många av dessa ett flertal ggr om året flyger långväga på diverse retreater. Ju längre bort desto bättre. Indien så klart, Bali och Costa Rica är också poppis.

  Se där något för Misse att göra en psykologisk undersökning om.

 11. Slabadang

  Lasse!

  Molnens positiva feedback är en konstruerad lögn då IPCC lögntrutarna förstod att de inte kunde saluföra en minskad molnbildning vid ökad temperatur. Så istället så konstruerade de en positiv feedback för molnen för att lögnen skulle hålla ihop och inte uppenbart blev falsifierad fallen på eget grepp. De kunde också med hjälp av denna lögn hävda molnen som en accelerator för den globala uppvärmningen. En centralt viktig lögn att skydda profitera på och sprida rökridåer runt.
  ”Jamen vi vet att det är varmare vinterdagar när vi har molntäcke än vid molnfritt”. utgör ett bra exempel på vilseledning genom sugrörsbetraktelse.

  Att molnen är en kraftig alltid fungerande snabb termostat finner vi tungt fog för när vi tittar på max havstemperaturer ner till noggrannhet per dag.
  Det är mycket vanligt att havstempen når 30 C men observationer på 32 C existerar i princip inte. Planeten har en naturlig alltid skyddande termostat mot överhettning inbyggd. Utöver vår planets avstånd till vår sol så är det mixen av exponerad landyta och vattenyta/vattenvolym som avgör temperaturen på tellus.

  Det är ett extremt tydligt bevis på att termostaten fungerar när den kickar kickar igång ner till timmar och dagligen skickar upp värmen i stratosfären och vidare ut. Förloppet syns dagligen runt ekvatorn med klart väder på förmiddagen och vart efter havsytan värms så bildas molnen och det regnar på eftermiddag och kväll. I sommarsverige vet vi hur vi längtar efter åskväder efter längre värmebölja och hur svalt och skönt det blir när det dundrat klart.

  Att molnen avvisar mer värmestrålning än de isolerar fattar även en femåring. De har samtidigt den fantastiska egenskapen att de ändrar form efter behovet av avkylning från täcke till höga åskmoln till stormar. Ju större behov av avkylning ju effektivare form för avkylning bildar de. Som vi vet har inte heller antalet globala stormar ökat vilket ytterligare avslöjar ljugtrutarna på IPCC.

  Genom CRES data får vi ytterligare data som bevisar vad de dagliga jordnära observationerna redan spelat upp för varje dag ”live” när åsk och regnväder drar in för att kyla av efter solens uppvärmning. Skillnaden mellan olika temperaturer är vad som driver hela vårt globala vädersystem. Molnen är en extremt viktig ingående faktor.

  En mycket enkel slutsats som jag känner mig otroligt trygg i och som samtidigt förklarar varför planetens klimat faktiskt är så STABILT och varför den utvecklat allt mer liv under miljarder år. Så hela synen på klimatets små fluktationer som ”dramatiska” blir närmst patetiska vid en universellt logisk betraktelse.

  Tyvärr funkar bevisligen inte molntermostaten vid nedkylning, vi har istider med jämna mellanrum och rent logiskt är de något vi borde vara betydligt mer oroliga för.

 12. Lasse

  #11 Slabadang
  Lögn eller en försiktig gissning om man vill vara vänlig.-är det inte dax att alla alarmister kravlar sig fram och tar en vetenskaplig debatt om detta.
  Willis E har en hel serie med indicier om molnen som termostat.

 13. pekke

  Kanske skulle Misse ägna sig åt verkliga samhällsproblem som sker nu i det här samhället, titta på varför makthavare, media och diverse vi-vet-bäst viftar bort eskalerande problem som påverkar allt fler i dagens samhälle.

  Folk i allmänhet tröttnar snabbt på skrämselpropaganda när de ser att det är mer eller mindre är som det alltid varit, naturkatastrofer kommer och går vilket de alltid gjort och alltid kommer att göra i framtiden.

  Folk har nog med sina egna problem och diverse samhälleliga problem som sker nu i dag.

 14. Slabadang

  Lasse !

  Vad som är sant är att molnens positiva återkoppling är en medveten ren konstruktion av IPCC. Alltså en lögn!

 15. Olof Ribbing

  Thomas P #5
  Nej, till skillnad från Lasse #4 framförde jag inte något sådant. Jag tycker överhuvudtaget att man ska vara försiktig med att applicera psykologin på någon som inte är införstådd med det.
  Däremot använder jag beteckningen ’alarmist’. Du kanske skulle föredragit ’anhängare av försiktighetsprincipen’, men för en balanserad bedömning av risker tycker jag att man måste kräva betydligt större ödmjukhet och vidsyn än vad jag mött från ”hot”-sidan. Om vi inte kan tala om vilka hot det skulle röra sig om, och på vilka grunder, tycker jag inte heller att mina barnbarn ska hotas med undergång om jag inte byter åsikt. Därför tycker jag att beteckningen ’alarmist’, som en överdriven uttolkare av något möjligen alarmerande, ofta är berättigad. Den frammanar iallafall inte spöken från medeltida inkvisition, som beteckningen ’förnekare’.

 16. Sören G

  De behövs nog psykologhjälp till alla genom klimathotspropaganda hjärntvättade männiksor med klimathotsångest, samt till dyngspridarna Rockström &Co liksom psykologen Misse.

 17. Daniel Wiklund

  OT Nu skrivs det historia jublar Löfvén, aldrig förut har det satsats så mycket pengar på klimat och miljö. Regeringen vill att det ska satsas mer än 10000000000 på klimatförbättrande åtgärder. Hur f-n kan detta lilla s-tparti miljöpartiet tillåtas ha så stor makt.

 18. pekke

  #17
  12,9 Miljarder blir det.

  http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/09/regeringen-presenterar-historisk-klimat–och-miljobudget/

  Samtidigt så får ytterligare 40 000 löntagare statlig skatt och 13 000 värnskatt.

  http://www.svd.se/just-nu-regeringen-presenterar-budgetsatsningar

 19. Kenneth Mikaelsson

  Sossarna kör väl med samma matematik som förklarar den stora ekonomiska fördelen med en stor invandring av obildade öken folk..

 20. Lasse

  #18
  Regeringen storsatsar på miljön samt på att bekosta körkort för dem som har lust köra bil.
  För satsningen på miljön är endast en bråkdel av de koldioxidavgifter vi betalar när vi kör!

 21. Christopher E

  #18 pekke

  Det är grön skatteväxling i enligt gällande ideologi. Höjd skatt på arbete och mer pengar till flummiga verklighetsfrämmande ”klimatanpassningar” och till det korrupta och misslyckade systemet med utsläppsrätter.

  De har tydligen ingen annan avsikt än köra vår ekonomi i botten.

 22. Christopher E

  #20 Lasse

  Klassisk skattemaximering.

 23. Håkan Bergman

  Löven ter sig mer och mer obegriplig. Visst han måste ju göra det här för att försöka rädda partnern, men till vilket pris, om det nu ens skulle lyckas. Nä det här kommer att kosta för S, varje återvunnen mp-röst skrämmer väl iväg minst ett par s-väljare, tårta i kväll Jimmie Åkesson? Dags för LO att slå näven i bordet och sparka ut idioten.

 24. Daniel Wiklund

  Den här satsningen för att rädda våran planet måste ju glädja Thomas P. Klimatministern Lövin säger ”att regeringens åtgärder handlar om att minska de årliga utsläppen av koldioxidekvivalenter (vackert ord) med en miljon ton. För att klara detta måste resor och trafik bli fossilfria” (och alkoholfria, med tanke på dagens dom). Själv föredrar jag att det blir fossilfritt bland politikerna.

 25. Håkan Bergman

  700 mille mer till supermiljöbilspremierna. Tror Löven på fullt allvar hans väljare ute i landet kommer att göra vågen för det? Jesus, jämfört med den här framstår ju t.o.m. Juholt som ett politiskt geni. Det blir nog att skölja ner tårtan med lite skumpa för JImmie.

 26. Ingvar i Las Palmas

  Gnäll inte för mycket på Löven. Han är en bra bit ovanför sin kompetensnivå och måste förlita sig på rådgivare som han inte ens kan utse själv. Tyvärr finns det ingen annan heller som kan
  Har någon hört honom tala med övertygelse om att få fart på Sveriges industri? Nån sorts framtidstro?
  Jag hade förhoppningar om att han skulle drämma till ordentligt om att vi måste ha mer kärnkraft och att vi måste satsa på Gen 4? De förhoppningarna föll på skam.
  Puppet on a string

 27. Bo Carlsson

  Jag förstår inte nånting av detta enorma penningslöseri på obevisade floskler.
  Är det för att försöka rehabilitera flummarna i Miljöpartiet, men de hamnar säkert under riksdagsspärren i nästa val ändå.
  Enl. alla seriösa forskare så höjer inte co2 temperaturen ens mätbart, var har Löfven fått alla dessa pengar ifrån ?
  Är det hans egna eller skattebetalarnas ? Det finns ju viktigare saker att lägga pengar på, nu när han tagit på spenderbyxorna.
  Vilka obevisade vansinnigheter han ägnar sig åt. Bara för att få fortsätta regera.

  Kommer osökt att tänka på en filosof och författare som levde på 1700-talet.

  ”Felet med världen är att de dumma är så säkra på sin sak, men de kloka är så fulla av tvivel”
  Jean-Jaques Rousseau
  (1712-1778)

 28. Ingemar Nordin

  Bo C #27,

  Felet med socialistiska samhällen, som jag ser det, är att där finns alltför många som vill göra goda saker med andras pengar. Och som samtidigt utnyttjar tvångsmakten för att sko sig själva och göra karriär på andras bekostnad.

 29. ThomasJ

  I sanning ett gökbo… 🙁
  Uvell skriver träffande om (bl.a.) detta ’bo’, länk:

  http://www.uvell.se/2016/09/02/en-liten-text-om-rättvisa-33217927

  Mvh/TJ

 30. Slabadang

  Ha ha ha ha .

  CNN : ” Antalet jordbävningar har ökat med 5000% i Oklahoma” åååå naturligtvis så är det fracking de är ute efter som förklaring för en ökning som inte skett ! 🙂 🙂 🙂

 31. Slabadang

  Glömde länken:

  http://money.cnn.com/2016/09/04/news/economy/oklahoma-earthquake-oil-gas-explainer/index.html

 32. Slabadang

  Vilken helt underbar total verklighetsfrånvaro!

  Poliskris kriminalitet som eskalerar, skola i kris ,invandringskostnader skenar, vården i kris, socialtjänsten i kris och 300.000 fattigpensionärer men viola ….. regeringen satsar på tadat daaaa….

  http://www.expressen.se/nyheter/historisk-satsning-pa-miljo-i-budgeten/

  Stackars hela Sveriges befolkning vilka klockrena sopprötter de valt till regering!

 33. Andreas

  #7 Lasse

  Ännu en spik i kistan för AGW-anhängarna. Ibland hoppas man nästan på att en rejäl avkylning ska komma så att det förhoppningsvis blir ett slut på klimatflummet. Blir bara mer och mer irriterad på hur urbota d*m man kan vara för att på allvar tro att vi kan styra jordens klimat. Högmodet går så långt att Babels torn bleknar…

  Jag kör dock fossildriven bil med gott samvete och vet att den CO2 som släpps ut bara är tillgodo för jordens växlighet, inklusive de 2000 plantor vi satte i våras i egen skog. Sedan 80-talet har det skett en enorm växtlighetsförbättring i våra skogar, dels via temperaturökningen, dels via den ökande koldioxidnivån. Vad är det för fel på det?

 34. Håkan Bergman

  Å dom ska bygga laddstolpar, nu väntar vi bara på att idiotflinet ska lova ännu fler laddstolpar i Aktuellt strax. Bygga förresten, kan man inte så dom bara? Och Löven har för avsikt att sitta kvar efter nästa val, när det mesta av dessa fantastiska klimatsatsningar ska ske, lycka till! Och dom satsningarna verkar mest handla om ökat järnvägsunderhåll, nåt som behövs oavsett om man räds klimatet eller inte, vad tyst det blev om höghastighetståg eller har jag missat nåt?

 35. Peter Stilbs

  Re regeringens ”klimatsatsning” sade kommentator Mats Knutson i Rapport 19:30 att det var för att hjälpa MP att återfå popularitet. Jag tror nog effekten blir den käpprätt motsatta – folk i allmänhet är dödströtta på deras inflytande i politiken

 36. Slabadang

  Peter S

  Du har så rätt. propagandan har sedan länge fått motsatt verkan. MP har 54% av rösterna hos SVT/SRs personal men MP drivs under 4% spärren. Journalister älskar invandringspolitiken medan folkopinionen säger tack det räcker nu.
  Globalisterna tappar terräng och trots att media och politiker gick allin på Remain i Storbrittanien så visade folket dem fingret och röstade för Brexit.
  Merkel äkte på storstryk på sin hemmaplan. SD som har NOLL sympatisörer inom MSM och PS växer så det knakar och utgör en del av ett folkuppvaknande i hela Europa där EU är lika attraktivt som härsket kattpiss för allt fler. Återskapandet av nationell demokrati och suveränitet står högt på önskelistan tvärs över hela Europa. Att västs media står under globalisternas kontroll blir allt mer uppenbart samtidigt som deras agenda imploderar allt fortare.

  Alternativ media har redan större inflytande över folks förnuft och kunskaper än ljugtrutarna på MSM /PS redaktionerna.
  Jag njuter varje dag då alternativ media sågar blottar och avslöjar maktens lögner och propaganda med hjälp av kunskap ärlighet rimlighetskänsla och fakta. Eliten har inte riktigt fattat galoppen ännu och ju senare de gör de ju brutalare blir ansiktsplasket.

  De hjärntvättades skaror blir nu allt färre och samtidigt allt mer rabiata och måste allt mer kontrollera och isolera sig i sina små
  och allt mindre tältmöten. När stålarna är helt slut så kommer de tvingas att underkasta sig prioriteringar på folkvettets villkor. Då är det slut med skattefinansierade kurser för tjejer att kissa med byxor med förlängd gylf, genustrumpeter, socioekonomiska bortförklaringmodeller mm mm. Det kommer slå hårt mot hela flumsverige och klimatidiotin i synnerhet.

 37. Ingvar i Las Palmas

  Ingemar #28
  klockrent! DAAAAANG!!
  700 miljoner till skitdyra skitbilar med 10 års livstid och som inte gödslar vår planet

  Det snackas om cirkulär ekonomi.
  Ett bra exempel är Chevrolet mellan slutet av 50-talet och fram till 80-talet.
  Motorer, växellådor, startmotorer, generatorer, bromsok mm kan skilja sig i inkråmet under dessa år men alla interface mellan de ingående komponenterna är oförändrade. Det finns massor med företag som tar hand om bildelar från skrotar och renoverar dem, förpackar och säljer. För några år sedan ville jag byta en 2-stegs automat till en 3-stegs på en 60-talare. Ringde till ett företag i Norrland. ” Jodå det går bra. hur vill du ha den? mjuk, standard eller race?”. De plockade in lådor från USA och renoverade dem och kunde anpassa dem till kundens önskemål. Minns inte exakt men ca 5.000:- Pratade vi årtal? Nej.
  Den tillverkades under minst 20 år. Ny generator eller startmotor ? ca 1500:- Renoverad, kommer i snygg kartong och ser ny ut. Ny förgasare? Samma sak. Moderna bilar är raka motsatsen. Man lever till stor del på reservdelar så det gäller att se till att inget passar mellan åren. Det här är framför allt utmärkande för GM. Ford är mycket jobbigare, övriga har jag ingen erfarenhet av.

 38. Slabadang

  Några viktiga nyheter och analyser våra ljugtrutar i media undanhåller dig!

  Vet ni att Kinas hangarfartyg Liaoning-CV-1 ligger i Tartus Syrisk hamn ?
  Att Kina sänt 5.000 av sina Tigerstyrkor (antiterror styrkor ) till Syrien och tillsammans i samarbete med ryssarna stärker Assad ?
  Att de Islamistterrrorister de möter har fått sina kvalificerade vapen från USA?

  Japp så vad är det då som redan hänt? Jo ryssar och Kineser talar tydligt om att de tänker städa upp den blodiga bakgård USA med stöd av muslimska brödraskapet lämnat efter sig. Det mer religiöst sekulariserade samhället under Assad kanske kan bestå. Assad är förkylning kontra IS ebola så blir det är inte svårt att välja alls! Kineserna har redan upplevt islamism hemma och tänker bekämpa den med andra metoder än att erbjuda jobb och lägenheter till den. Snacka om att USA SAUDI och Turkiet sitter fast med både foten i kläm och skägget i brevlådan i Syrien. Destabiliseringen av mellanöstern funkade ju skitbra ett tag ….. surprise!! När Kina och Putin bestämt sig för att Assad ska sitta kvar så är det liksom redan kört för andra krafter att avsätta honom.

  Hittar ni inte dessa uppgifter i västmedia?? Va konstigt va ? 🙂 Aktuellt? Dokument utifrån ? Rapport? BBC? Ekot ? Assad var väl en diktator som skulle störtas av frihetslängtande rebeller … var det inte så det var sagt?? 🙂
  Att muslimska brödraskapet under fyrtio år försökt få bort sekuläre Assad är det liksom ingen västmedia som berättat !
  Javisst ja sen har vi ju Ukraina som ett annat bra exempel på vad media inte berättat. Men det kan vi ta vid ett annat inlägg.

 39. Lennart Back

  Det finns åter anledning att citera Margaret Thatcher som sa att problemet med socialister är att de alltid förr eller senare får slut på andras pengar. Hur de skaffar mer av den varan är tyvärr alltför välbekant.

 40. Håkan Bergman

  Ingvar #37
  Jo Ford är bland det värsta som finns när det gäller reservdelar, har man inte chassinumret är man chanslös. Det värsta är att hpd-tillverkare av dragtruckar och sånt ofta använder forddelar och där står man när nåt packar ihop. Fordar kan vara byggda i stort sett vart som helst på planeten av delar som kan vara tillverkade i stort sett vart som helst och det finns ingen garanti att det går att plocka delar mellan bilar, inte ens av samma årsmodell.
  F.ö. får jag travestera ett gammalt bilhandlarordspråk:
  -Om man har gonorré och en Prius så är det lättare att bli av med gonorrén.

 41. Slabadang

  Tänk vad skadeglädjen kan vara väl införtjänt härlig och befriande!

  Brexit …. styrkeförhållandena är nu solklara. Det är Storbrittanien som sitter med trumf på hand genom den folkliga legitimitet och den popularitet EU saknar. Det kanske populäraste landet i Europas öde är alla måna om, men de flesta skiter högaktningsfullt i hur det går för EU-byråkraterna.
  Londonbörsens UK 100 index har gått upp som en skållad råtta medan EU 50 index ligger platt! Skulle det inte gå precis tvärtom? Alla ”experter” var ju eniga ? Mer eniga än ”klimatexperterna” ?

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article23466403.ab

  EU är kört !! Klimathotandet är kört! Globalisterna är körda! Vårt nuvarande politiska etablissemang är kört!! MSM är kört! De socioekonomiska bortförklaringmodellerna är körda! Moahhahahha moahahaha ! På nätet är bevisen på deras hjärndöda folkföraktande propaganda förevigad!

 42. Ingemar Nordin

  Slabadang #38,

  Vilka intressen tror du att Putin har av Assad? Ett ganska uppenbart svar är att han vill säkra tillgången på hamnar i Medelhavet. Men varför Kina? Altruism? Eller ser de också fördelarna med att hålla diktaturen Assad under armarna?

 43. Slabadang

  Ingemar N!

  Jag tror helt enkelt att de inte gillar Islamism och när de samtidigt ger USA och Turkiet ett ansiktsplask genom att sätta bollen i öppet mål så blir det svårt att låta bli att sparka in bollen när den ligger upplagd på straffpunkten.

  Jag ser inga tecken på seriös geopolitisk imperialism hos vare sig Putin eller Kineserna. Tillgång till hamnar … som en liten möjlig bonus kanske? Att strypa finansiering, grogrund och inspiration till jihad är nog det som driver dem. Framtiden ser pissigt ut för jihadisterna! Israelerna måste ses som de största vinnarna av denna utveckling. Arabstaterna är totalt kastrerade.

 44. Slabadang

  Ha ha ha !
  Som bevis på att MSM är kört:

  Nähääää Matsson å Expressen som ALDRIG sett denna ”galenskap” tidigare?

  http://www.expressen.se/ledare/galenskapen-om-alder-maste-fa-ett-slut/

  Har alla fattat ? Nä inte Expressen SVT TV4 AB eller DN ännu … men nu fattade Expressen och anslöt sig till övriga 8.999.996 medborgares insiktl

  Vilken patetisk teater !

 45. Kenneth Mikaelsson

  Tror att det va Londons ledande banker som gav grönt ljus till omröstningen av brexit…
  Och till varför Kina är i Syrien har nog mera med den alltmer framväxande samarbetet med Ryssland …
  Skulle kunna säga nästintill påtvingade av väst.. Och har nog till stor del framtida handelssvärer att göra..

 46. Slabadang

  Kenneth M!

  Tänk tanken att Trump sedan vinner presidentvalet ! ja harredj….ar va rökta IS är då? Om alla tre stormakterna skulle komma överens om att gemensamt rensa upp i skiten så blir det omöjligt att stötta och finansiera jihadistskiten.
  Saudis handlingsutrymme skulle få plats på ett frimärke.

 47. Pelle Lundén

  Tack Slabadang för dina målande, färgstarka och träffande analyser av dagens politik!

  De är både lärorika och i högsta grad roande 🙂

 48. Slabadang

  För dig som tvekar om public service styrs av LO /Sossarna.
  Så här går det till bakom den ”opartiska” och ”oberoende” fasaden.
  Samtidigt så förstår vi bättre varför LOs Aftonbladet hänger ut honom.

  Lyssna på ”utvecklingsamtalet” den SR anställde med den dolda mikrofonen på har med sin chef:

  https://putilov.org/2016/06/16/hur-opartiskt-ar-public-service/

  ”Du får inte kritisera systemen när du jobbar i public service”.

  ”– Jag läste dina artiklar och jag tycker de är jättebra… men du kritiserar ändå systemet. ”
  ” Personligen håller jag med om det. Det händer att folk bryter mot programreglerna som vi har och det är okej om de uttalar sig vänsteranstruket. Men om de inte uttalar sig vänsteranstruket… eeh… då har de genast CHEFERNA på . Om jag ska vara helt ärlig – om man förbjuds att rapportera om ett visst ämne, särskilt om ett viktigt ämne, då är man inte särskilt användbar för oss som inhoppsvikarie”

 49. Slabadang

  Pelle L!

  Det ska kännas lite så här eller hur? 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=isfn4OxCPQs

  Man måste liksom visa att gränsen för långvariga trakasserier förtryck och mobbing måste dras nånstans !
  Jag vet hur alldeles för lång tid det tog innan mobbinggänget i skolan fick plocka upp räkningen efter sig. Det var klart på en lite stökig eftermiddagsrast i cafeterian. Det kostade lite näsblod ett ben i gips och några blåtiror att bli av med dem men det blev som en ny skola därefter. De fick lära sig att utsättas för det enda språk de själva förstod.

  Skolans batikhäxor trodde i sin enfald att det var fler grupparbeten och arbetet i elevrådet som gjort skolan fri från våld och bråk.Där satt man med lårkakan kvar och med knogar som var nyläkta. Grupparbete? Jo då i streetfajting kanske och i svenskt rekord i kast med fega ligister kanske.
  Å tänk om alla de som sedan klappade en på axeln åtminstone hade haft modet att öppna truten tidigare?

 50. Peter Stilbs

  Det kanske blev lite väl många kommentarer utanför ämnet under gårdagskvällen och natten – var snälla och återgå till temat eller något av bloggens egentliga områden.

  Men otvivelaktigt var det motiverat med några rejäla kängor mot regeringens märkliga prioriteringar och ”satsningar” inom ”klimat & miljö” och i största allmänhet

 51. Dan

  Jag har nog inte skrattat så här gott sedan Mosebacke Monarki försvann:

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/han-begraver-sina-flygutslapp

 52. Kenneth Mikaelsson

  51án Den va go nästan i paritet med LBt´s bravader……

 53. Ingemar Nordin

  Peter #50,

  Jo det blev lite mycket OT i den här tråden. Sorry. Men jag menar att när det gäller stormakter så måste man alltid se saken geopolitiskt: makt och inflytande. Så även klimatpolitiken. Men jag lämnar detta ämne nu.

 54. ThomasJ

  Apropos SVT/SRs allehanda ’rapporteringar’ om/över dito kriser, kan förmodas att de har gått kurser i hur att desinformera hos BBC:

  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2016/09/06/the-bbc-the-great-barrier-reef-scare/

  Jeez ! 🙁

  Mvh/TJ

 55. John Silver

  Mitt förakt för akademoner är nu av rent patetiskt patologiska proportioner.
  ajö

 56. pekke

  #55
  Ja, det verkar som att fina titlar, akademisk utbildning och liknande är nån garanti för intelligens eller riktig verklighetsuppfattning i vissa fall.
  http://www.expressen.se/nyheter/lakare-vi-har-motts-av-misstro-hela-vagen/

  #51
  Undrar hur många träd som svenska folket måste hugga ner och kola för sina koldioxidutsläpp eller hela Världen ?
  Kunde han inte bara struntat i Mallorcasemestern och cyklat ut till Upplandskusten ?

 57. pekke

  #56
  ” INTE är nån garanti ”

 58. Pär Green

  Storm i vattenglas!

  Sverige kan minska världens koldioxidutsläpp en tusendel.

  Sverige kan inte rädda världen från mer utsläpp än landet själv producerar. År 2010 var mängden 52,9 megaton, miljoner ton. Med det utsläppet lyckades landet driva sina fem miljoner motorfordon, en måttlig cementproduktion och resterna av en fram till 1980 blomstrande verkstadsindustri.

  Rädda klimatet? Vad händer om man skär radikalt i bilparken, lägger ner kärnkraften, jagar energikrävande industrier ur landet och sänker Sveriges koldioxidutsläpp med så mycket som femtio procent, säg avrundat 30 megaton? (Det vore en större nedskärning än något land i världen lyckats med.)

  Jo, det globala utsläppet minskar nominellt med 30 megaton. Det är en tusendel av världens 33 400 megaton.
  Ta bort alla svenska koldioxidutsläpp och det globala minskar med två tusendelar.

  Säldöden – valpsjuka
  Träddöden – bilder på lärkträd vintertid ( lärk är ett lövträd med barr liknande blad som liksom alla lövträd faller på vinter.

  Vad hände med spridning kalk i sjöar?

 59. Olle R

  #51, 52, 56
  Jo, det där är ju det enda rätta sättet att klimatkompensera.. 🙂
  Man kan ju också donera kolet till den lokala masugnen så att motsvarande mängd stenkol kan stanna i marken. Träkol har ju dessutom högre kvalitet/renhet än koks.
  Problemet med förfarandet är att det inte går att producera tillräckligt med träkol för att kompensera hela världens fossilutsläpp.

 60. Peter F

  #58 Pär

  ”Vad hände med spridning kalk i sjöar?”

  Vi dödade den naturliga floran och faunan. Grattis.

 61. Slabadang

  Peter S!

  Det är svårt att inte ta upp ljugtrutarna MSM och public service i ett större sammanhang då klimathotet beskrivs genom detta förljugna stora sammanhang.
  Att bevisa att de ljuger, tiger, mörkar och vilseleder även i andra stor viktiga frågor bekräftar samtidigt och legitimerar den sakliga kritisk granskningen av klimathotet och vem man i slutändan an lita på är intellektuellt hederlig.

  Uppgifterna om Kinas involvering i Syrien har inte ett skit med klimathotet att göra men bevisar vad vår internationella MSM kan komma överens om att inte berätta. Kinas ”humanitära hjälp” består alltså av en tigerstyrka på 5.000 man ett hangarfartyg plus några jagare och missilkryssare! Det är faktiskt en historiskt sett en geopolitisk hejdundrande episk världsnyhet.
  Håller de truten om detta så bevisar det att de kan hålla tyst om precis vad som helst. Det bevisar samtidigt att magnituden av samordning av nyheter och ämnen inte har någon begränsning och förståelsen för att klimathotandet som ämne behandlas med samma samordnade propaganda.

  Att Tysklands och Frankrikes utrikesministrar på deras regeringarnas brevpapper dagen efter Brexit skickar en hemlig begäran till de gamla östländerna inkl Polen att de skall underställa sin militär,polis,rättsväsende,gränsskydd, ivandringspolitik mm och alla lagar under EU blir inget SVT tar upp! Texten är att se som ett ultimatum.
  ”Det kan uppmuntra EU-fientliga krafter” att tala om för väljarna vad som är på G.

  https://sputniknews.com/europe/20160628/1042075609/poland-france-germany-eu-superstate.html

 62. Kenneth Mikaelsson

  Att inte se att euron är ett pågående missfall är ju bra häpnadsväckande….
  Sen att pga densamma EU kommer att implodera är ju höjden av ett grunt pannben….
  Måste då säga grattis till Engelsmännen först att stå utan för euron men sen att ge fingret åt EU
  Tyvärr så räcker nog inte förståndet riktigt till för att Svearna ska fatta galoppen…

 63. Kenneth Mikaelsson

  Jo för att inte avvika från tråden så liten fortsättning på #62 Vad gör kollapsen av EU för all grön smörja..
  Folk kommer ha stora problem att få vardagen att gå ihop och då lär allt om den gröna smörjan bli bort prioriterat bra fort…

 64. Göran Ericsson

  Har aldrig någonsin hört någon som uttalat sig så flummigt om klimat och miljö som doktorn i psykologi
  Misse !!!!!!!!!
  Tack Peter Stilbs
  PS! Finns det hopp om bättring?
  Göran

 65. Sören G

  #64
  Ja det är Misse-rabelt.

 66. Slabadang

  Gökboet !

  Trump var glasklar över att han kommer skrota alla regelverk som fördyrar elräkningen för medborgarna. Den gamla klimat och energipolitiken kommer kastas på sophögen! Å då blir det ju ett mycket glatt och efterlängtat farväl till klimathotsmaffians finansiering och makt worldwide. Yipeeeeee!

  EPA, Sierra Club, Open Society, IPCC, CNN , MewYork post, Huffington post, ”Concerned Scientists” NOAA-klimataktivister , The green fund bye bye bye !

  Jag tycker att det är en så viktig observation och slutsats i vad jag beskrivit i tidigare inlägg på denna tråd om den allt oftare och starkare omvända reaktion hos allmänheten, etablissemangsmedias agenda och propaganda får.

  Jag sammanfattar några viktiga bevis av färskare slag såsom Brexit, och skillnaden i utveckling mellan MP-SD och det eoderade tålamodet med EUs ambitioner. Vi får en allt tydligare bild av en media – agenda som allmänheten uppfattar står MOT folkintresset.
  Sanningsfientligheten och manipulativa verklighetsförnekelsen blir tydlig för allt fler och spänner över allt fler frågor. Det ger i sin tur att man lojalitetsmässigt hellre litar på det alternativ eller den motkandidat /alternativ som media motarbetar rent instinktivt.

  Folk kan påverka den politiska intriktningen genom att välja alternativ, men har inget som helst inflytande på maktmedia än att rösta med fötterna och gå ut på nätets alternativ.

  Så med de nya observationerna på hur allmänheten röstar och varför så går resultaten nu allt mer systematiskt emot media pga media. Medias stöd har blivit en belastning för dess gullgrisar och man blir mer och mer benägen att rösta på vad som uppfattas vara medias motkandidat ! KARMA!

  Så med bakgrund av ovanstående så är jag säker på att Trump kommer vinna presidentvalet och främst skall han då tacka MSM för segern. Det är ju inte för att han är den bästa kandidaten han vinner, utan för att alternativet uppfattas som ännu värre dvs den maktmedia puschar för.

 67. Johan M

  Mitt Alma Mater …. ”Tänka Fritt är Stort – Tänka Politiskt Korrekt är Större”; man blir bedövad av allt detta dravel men mest synd är det om studenterna.

  https://media.medfarm.uu.se/play/video/6169?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

 68. 50# Peter Stilbs

  Jag håller med Slabadang i #61 att en del av inläggen som på Klimatupplysningen, till synes går OT i form av politiska kommentarer, har sitt berättingande. Den nuvarande klimatpolitiken, ledd av nästan alla regeringar i världen , är inte vetenskaplig, men just politisk. Därför är kommentarer som refererar till politik och politiska beslut, minst lika viktiga som diskussioner om exakt vad som driver klimatet. Och vad populär opinionsbildnig beträffar, good luck till de som tror att genom balanserade vetenskapliga argument, vi ska hindra galenskaper om ACC. Därför bör inte politiskt inriktade kommentarer rakt av avfärdas som OT.