Global temperatur, igen

tempdata

Dagens Nature hade ett 2-sidors inlägg av Stott och Thorne (båda från engelska MET office) om hur man bör avläsa vid ovanstående ca 6000 väderstationer. Sen ska man ju omvandla avläsningen till en mätning…

Nog är det också så att mer än 90% av ovanstående punkter ligger i tättbebyggt område.  Täckningen över hav, Arktis och Antarktis är ju helt usel.

De mumlar dock i skägget om urbaniseringskorrektioner, men om jag fattar dem rätt så bör man ange rådata, så kan framtiden döma. Senaste åren har vi ju sett några exempel på försvunna sådana – där bara ”korrigerade” temperaturer har sparats.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang!

  PJTV har lagt ut bla McIntyres föredrag!

  En lysande saklig metodisk och pedagogisk genomgång av hela Climategate.En totalsågning av de ”oberoende” undersökningarna så AGWarna måste rodna å det grövsta. Han är smart som fasen.Lägger upp alla bollarna men låter åhörarna smascha inm dem själva. Han har avslöjat ett gäng gangsters med fingrarna i kakburken. Inga gissningar inga hårda ord inga värderingar spekulationer eller känslor. Han bara sakta sakligt metodiskt steg för steg  drar ner fillingarna på hela AGWkorruptionen. Lysande!! Och genom sin lågmäldhet så bibehåller han sitt förtroende och professionalitet.

 2. Slabadang!

  Temperaturer!

  För att historiken skall få någon trovärdighet så måste de genomgå en verkligt oberoende revision. Chefen för Metoffice Mitchell är ett av föremålen i McIntyres föredrag. Gubbarna forsätter som om de har förtroendet kvar. Sorry guys!! Ni är rökta!!

 3. Peter Stilbs

  Sorry – vad är PJTV – länk ?

 4. Slabadang!

  Stilbs!

  Här har du konfan. McIntyre finner du efter 2/3 delar in i videon.

  http://www.pjtv.com/?cmd=mpg&mpid=153

 5. AOH

  O T

  http://www.eike-klima-energie.eu/news-anzeige/schon-wieder-der-vorsitzende-des-ipcc-pachauri-im-konflikt/
   
  .

  Nya rön om Dr Rajendra Pachauri and the IPCC – No Fossil Fool, där FN:s Clean Development Mechanism ( CDM ) stöttar energiföretag i Indien till vilka RP har kontakter sedan tidigare och har fortfarande. Därmed visar RP en tydlig intressekonflikt med dennes position som IPCC-chef.

 6. Bim

  Slabadang # 1
  ” Och genom sin lågmäldhet så bibehåller han sitt förtroende och professionalitet.”

  De du!  Slabadang, precis som Maggie, lungt och sansat.
   Lite skillnad mot oss gaphalsar. 😀
  Men vi är ju rätt bra vi också… Vi har i alla fall kommit fram till samma resultat som McIntyre. Att Rockström o comp. ljuger oss rakt i fejset. Eller hur Uffeb?

 7. Slabadang ..

  Jag är också lite förvånade över att dessa sk forskare som säöger sig ’stödja’ AGW låtsas som om de olika utfrågningarna och kommissionerna som skulle undersöka vilka problem som CLimateGate uppdaga, inte har mer integritet (eller förmåga) än att ta deras uttalanden som upprättelser av/för all kritik och anklagelser och brister som både var kända innan och vars uppsåtliga karaktär avslöjats i mailen.

  Precis som om byråkratiska kommitéer och formuleringar som försöker undvika allt som bränt är det vad de nu behöver springa och gömma sig bakom.

  Alltså den sida som menade sig ha så omfattande och stark och mycket vetenskap på sin sida att backa upp deras uppfattningar. De gömmer sig nu bakom pinsamt dåliga försök att vända bort blicken och blunda … men som har getts ngn slags (byråkratiskt) officiell stämpel.

  Antingen är de verkligen så inkompetenta att de inte har en aning om vad det hela handlar om, eller så är de så skärrade och rädhågsna att de nu tar till vad som helst för att försöka hålla kritiken (och alla bristerna) bort från sig och från debatten …

 8. Peter Stilbs

  Tack – tittade på McIntyre. Jo jag håller med #1 Slabadang.

  I morse blev jag dock helför&%¤# på redaktören för Chemical & Engineering News (American Chemical Society’s huvudredaktör). Han har hållt på i flera år nu med AGW-propaganda -men nu gick det lite väl långt i dagens Ledare:

   ” …..Meanwhile, C&EN reported in last week’s issue that Virginia Attorney General Kenneth T. Cuccinelli II has initiateda probe of Mann, now at Penn State, for possible fraud in carrying out his research (C&EN, May 10, page 10). This is an attempt to use raw political power to suppress science, no more, no less. As C&EN reported, scientists on both sides of the climate-change debate criticized the action.
  Not S. Fred Singer, the University of Virginia emeritus professor of environmental sciences who leads the charge of the climate-change skeptics.

   

  The Hook , a Charlottesville, Va., weekly newspaper, also reported on Cuccinelli’s action. Among the 194 comments on the online version of the article is one from Singer, who wrote: “We know from the leaked e-mails of Climategate that Prof. Michael Mann was involved in the international conspiracy to ‘hide the decline’ [in global temperatures], using what chief conspirator Dr. Phil Jones refers to as ‘Mike [Mann]’s trick.’ Now at last we may find out just how this was done.” Singer knows that what he wrote is untrue, that there was no attempt to hide a decline in global temperature, and that the “trick” Mann employed was a legitimate approach to reconciling two data sets (contemporary temperature measurements and tree ring data that deviated from them).
  Singer has long since left any shred of scientific integrity far behind him. There is no longer any reason for scientists or anyone else—especially the media—to pay any attention to him.”

  Det vanliga Papegojsnacket alltså, även känt från ett flertal svenska bloggar.

 9. Slabadang!

  Peter Stilbs!

  De är livrädda för dominoeffekter. Faller en faller alla! De vill naturligtvis inte att det ska va straffbart att ljuga förvrägna och förfalska. För då får ju hela hockeyteamet med supportrar påbörja en process som inte slutar annat än högre upp och till slut allra högst upp i hirarkin.
  Många tror att Jones Hansen Mann mfl är bluffmakarna men ”caposana” är de som beställt en ”nice and tidy story”.Avslöjar politikerna hockeyteamet så svslöjar de samtidigt FN och sig själva. 
  Det är inte Jones Mann och Hansen som ska skyddas det är den politiska korrutionen som skall döljas. När Hockeyteamet berättar vem som styr dem och låter dem hållas så exploderar hela skiten!
  Santer sitter i fickan på Maurice Strong… och i vassen lurar UNEP som i slutändan är beställaren och där sitter alla våra kära regeringar …!! Hockeyteamet är livsfarligt för makten blir de pressade så är ofta lojaliten det första lätta offret. Var man för sig själv!!

 10. Slabadang!

  Bim!

  Det gäller att kunna växla TEMPO när det krävs. Blanda vassa nålstick med rallarsvingar mattundandragningar analyser sarkasm ironi svordomar peka finger raljera ansvar fakta förakt. När makten beter sig som skit då ska den ha skit!

 11. Slabadang!

  Jonas N!

  Det är en teater som pågår. Allt är ju bara kulisser inom klimatköret.
  ”Oberoende” är numer ett ord som AGW missbrukar på samma sätt som ”vetenskap” ”enighet”och ”peer rewiev”. De är bara så evinnerligt rädda att förlora den makt de så kapitalt missbrukat. De är beredda att kasta all heder åt sidan för att få sitta kvar på sina positioner.
  Förfallet har varit snabbt som en i en hiss med brustna vajrar.
  Från hjältrollen som ”planeträddare” till fifflare och myglare på ett halvår.Det verkar vila en förbannelse över Nobels fredspris ”Årets svensk” och andra liknande utmärkelser. 

 12. Slabadang!

  Visst är det teater … men parodin utförs av riktiga människor i det som vi nog bör kalla ’det riktiga samhället’

  Och i politiken har det alltid gått till på detta sättet. Men jag pratar om alla dessa bystanders i hejarklackarna, som inte själva har ngt att vinna på att hålla skenet upp resp blunda och titta bort vid precis varje lämpligt tillfälle.

  Varför tror du de är så innerligt glada i att låta sig vilseledas av ytterligare ene floskeltyngd rapport eller whitewash?

  Kan man verkligen vara så blind att man är totalt oemottaglig för påpekandet att Oxbourghs utredning valde att titta på just de 11 publikatione som öht inte alls ingår i allt det som kritiserats?

  Jag menar hur korkad får man vara? Eller hur hederlig kan man öht vara om man måste ljuga för sig själv på den nivån?

 13. Slabadang!

  Jonas!

  Heder och moral skiljer folk från folk. Många håller masken bara för att de inte vill att det ska bli ”stökigt”.

 14. Japp heder och moral .. och förmåga dessutom!

  Man skall vara lite försiktig med att specifikt påstå att det är jsut det ena (eller andra) som brister i ett enskilt fall.

 15. Bim

  Slabadang  # 10
  Haha! Jag ser att du kan trixen. 😀  Rena gerillakämpen. Ett bra trix är också att åka hem till dom och och ropa DU! till dom i brevlådan.

 16. Helge

  Får man verkligen trycka sagor och framställa det som vetenskap??
  http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.319658/forskning-halva-jorden-stekt-2300

 17. Bim, att ropa i brevlådan kan vara vådligt, har man otur kan man få mothugg av en Svan 2:a:
  Svankvinnan slår till igen – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje 😀

 18. Anonym

  Nu sjunker dessutom temperaturen, visar UAH:s (Roy Spencers) satellitmätningar: http://discover.itsc.uah.edu/amsutemps
  Hur ska AGW:arna kunna ”hide the decline”?

 19. Helge

  Anonym #18 Jag kan inte tolka kurvorna på något annat vis att för de flesta höjderna över havet är temperaturen högre i år än t.ex 2009. Men jag kanske tolkar kurvorna fel. Vad man sen kan dra för slutsatser från det för klimatet vet väl egentligen ingen.  ”Hide the decline” handlade väl mer om hur man systematiskt justerade data för att de bättre skulle passa modellen.

 20. Ingemar

  Jag tycker Peter Stilbs och McIntyre är rätt så lika varandra; stillsamma och sakliga, men fullständigt förödande för det AGW-troende.
  Förlåt, detta kanske var ett personangrepp. Frågan är på vem?

 21. Björn Ola

  Bedwetters kallar jag dom först blir varmt sen blir det kallt sen måste erkänna att dom har pissat på sig.