Gemensamt MP- och C-förslag om eltoaletter

dass
Föranlett av de nyligen uppmärksammade studierna av cannabis- och kokainrester i avloppsvattnet från Stockholms stad föreslår nu nämnda partier att alla vindsvåningar och takterasser med söderläge i innerstaden skyndsamt ska åläggas att lösa sin avloppsproblematik med egna elpaneler och eltoaletter, där allt lokalt förbränns och där askan kan återvinnas för grönsaksodlingar i samma utrymme.
Därigenom hoppas man a) lösa ett akut problem med läkemedelsrester i naturen b) minska utsläppen av strumpbyxor och kalsonger i det redan ålderstigna avloppsnätet c) lösa problematiken med behovet av smarta elnät i nuvarande vision för småskalig elproduktion i stadsmiljö – all el kan användas lokalt, och behöver inte störa vatten- och kärnkraften (eventuellt lokalt överskott kan användas till strålkaminer vid uteserveringarna) d) placera Stockholm högst på listan av kandidater till årets klimatsmartaste huvudstad 2015 – kanske den absolut hetaste!
Man har också noterat den närmast perfekta geometriska passningen mellan dagens billiga solpaneler och den traditionella utformningen av taket på ett Svenskt utedass. Med två 40 Watts paneler blir ett sådant självförsörjande på den förnybara el som behövs för tänkta uppgift.
Ett lagförslag om ombyggnad av befintliga utedass i landet och flytt till solig plats i söderläge (eventuellt kompletterat med ett krav på 25 kvadratmeters takyta vid nybyggnation) kommer innan Riksdagens sommaruppehåll.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. pekke

  Mmm..
  April, April Peter…
  Fast med MP vet man aldrig.
  Den typen av toaletter finns ju i verkligheten, man började montera sådana i husvagnar och husbilar, men de blev aldrig populära eftersom de hade en ovana att krångla mer än vanliga tömmningsbara.
  Solpaneler är även populärt för fritidsfordon, fungerar suveränt sommartid för uppladdning av bodelsbatteriern om panelen har tillräcklig effekt, men är nästan värdelösa vintertid även om de går att vinkla mot solen.

 2. Fredrik Berg

  Har man räknat ut energibehovet av ett dass och hur mycket solpanelen ger. Har man räknat ut den ekonomiska och miljömässiga kostnaden av panelerna. Skall man ta av det lokala nätet när solen inte lyser eller måste man hålla skiten i ett par dagar?

 3. Fredrik Berg

  Nä jag tror inte det är april eller jo men med tanke på vad mp vräker ut sig låter det inte alls som något som är omöjligt.

 4. Lysande idé. På vintern, när solcellerna inte ger någon el, så blir den automatiskt konverterad till frystoa. Fast, om det blir sex grader varmare som Miljöpartiet påstår så funkar det inte. Tänkte inte på det.

 5. Kopernikus

  Jag sätter omedelbart igång med ombyggnadsritningar på utedasset . Jag räknar med en takyta på 25kvm för att få ut tillräcklig effekt på anläggningen . Ibland blir det flera besök per dag ( lös i magen ) och då är det skönt att känna sig trygg med att muggen hinner med att processa materialet . Skall även ta in offerter på att flytta dasset till en soligare plats före ombyggnaden .
  Det är mycket nu-det känns skitjobbit !

 6. pekke

  De kan väl införa de gamla utedassen som fanns förr på innergårdarna.
  De flesta hyreshus har ju i dag flyttat ut sopnedkastet till ett gårdshus med antingen container eller lite större plasttunnor, ser förj*vligt ut när tunnorna är överfulla och div. fåglar varit där och rotat, har inte sett några råttor än men de dyker väl upp snart också, så några utedass gör varken till eller från.
  Fast då flyttar jag !
  Det vore nog alla kommunala klimatalarmisters våta dröm att få massor av stinkande dynga till sina dyra biogasanläggningar.

 7. Så vettlös är Miljöpartiets politiska förslag att ett vansinnigt aprilskämt förefaller helt trovärdigt och inte som ett skämt.

 8. Håkan Bergman

  Hoppas att dom tänker modernt nu och ser till att alla dassen blir uppkopplade, tänk vilken guldgruva för statistiker.

 9. Johan M

  Man kanske inte behöver en solpanel om man blandar upp med lite annat skräp. Det finns en process där man hettar upp avfall till en plasma som man sen kan framställa vätgas och andra bränslen ur
  Hittade ett Svenskt företag, Plagazia, som arbetar med att introducera tekniken men det finns några stora anläggningar i USA. En sån ugn skulle man ha i vartannat kvarter.
  http://www.plagazi.com/sv-SE/3/start

 10. Sören G

  April eller? På JoNovas blog. http://joannenova.com.au/
  Time to panic. Climate Change could make humans extinct, warns the Sydney Morning Herald.
  “The Earth is warming so rapidly that unless humans can arrest the trend, we risk becoming ”extinct” as a species, a leading Australian health academic has warned.”
  The trend, the trend, which trend exactly? The trends have been flat on the surface for 17 years, so if that trend continues, we risk “staying the same”? That’ll be deadly. In 1997 global population was 5.8 billion. Since then, there has been no significant warming in the part of the world that humans live in, and global population plunged to 7.2 billion. Hold off on the End-of-Humanity Party.

 11. Helge

  Bra förslag! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5822882

 12. Håkan Bergman

  Helge #11
  Ja äntligen rör det på sig. Här i Stockholm får vi väl Partnerängen och Seniorängen, nej vänta det senare blir ju åldersdiskriminerande vi får köra med Henängen.

 13. Lasse

  April april eller är det Rockströms kinalösning som skall prövas här?
  Han ville ju att de skulle testa denna typ av lösning i ett ordinärt hyreshus!
  Något Sida gillade och gav sitt bifall till.
  Eller var det oxå ett skämt?

 14. LC

  2# Fredrik Berg
  Men Fredrik, det vet du väl, att om man bara nämner ordet ’miljö’ några gånger så får det kosta vad det kosta vill. Mp-nissarna kan ju ändå inte räkna.
  Så riktigt säker på att det verkligen är ett aprilskämt kan man inte vara.
  I Åkersberga skall man dessutom bygga in små trattar i dasset för att infånga de mänskliga avgaserna för att se om det går att köra bil på dem. Det föreslås 190% bidrag så det blir nog skitkul.

 15. Slabadang

  Observera!
  SVTs teater om att ”vara i allmänhetens tjänst” är faktiskt sjukt kul. Allt handlar i verkligheten om det motsatta att inte vara i allmänhetens tjänst utan om att vara i journalisternas och de ideologiska profeternas. Det handlar ju om att LÅTSAS vara opartisk saklig och oberoende. Nu har de efter kritik till slut fattat att vara i allmänhetens tjänst måste ju i så fall innebära att de vet vilken tjänst allmänheten efterfrågar och vilka ämnen de vill skall belysas både mer eller mindre. Mao med makt och inflytande få tillträde att utvärdera och påverka programutbud ämnen och villkor för både debatt och presentation.
  De här kraven är extremt legitima och alla som tänker efter två sekunder inser det sjuka i nuvarande gamla villkor för PS. Jaa du .. det har jag faktiskt inte tänkt på tidigare .. men du har rätt .. varför tar aldrig SVT upp de här frågorna .. tittarnas television blir ju helt fel att påstå då jag tycker ju att…
  Så nu är den av de två ledande politrukerna på SVT i form av divisionschefen Olof Carlsson pressad av argumenten och avsaknaden av öppen interaktivitet med de som tvingas betala licensavgiften. Olof Carlsson har Ulf Johansson och Eva Landahl under sig och styr över både rapport och aktuellt redaktionerna. Ulf Johansson kommer att porträtteras separat. Så vilken taktik diskuterar sig då Landahl U Johansson och Olof Carlsson sig fram till för att de skall bemöta denna kritik av den bunker de byggt?
  Jo nu tvingas SVT att dessutom låtsas vara interaktivt ! 🙂 De känner att sanningen om PS är på väg ikapp dem. När den breda allmänheten börjar ställa sig de här grundläggande ordningsfrågorna så blir den makt kontroll och styrning av folkopinionen organisationen satts upp för att varav av med sin högsta och tjockaste ringmur. De redovisar ju inte ens de tittarreaktioner som kommer in och är skiträdda för att den stora lögnen om svenska folkets förtroende för SR/SVT skall bli allmänt känd. Läser vi förtroendebarometern så framgår det att 2/3 av allmänheten har ett begränsat eller obefintligt förtroende för bolagen.
  SVTs ”Din röst” beskrivs av SVT själva enigt följande:
  SVT har mötts av ett fantastiskt gensvar och engagemang från publiken när det gäller valsatsningen #dinröst. Många i publiken är inne i våra flöden för att diskutera dom viktigaste valfrågorna, detta supervalår då svenska folket ska rösta i fyra olika val – till EU-parlamentet, riksdag, landsting och kommuner.
  Ha ha ha ! Rena humorn!! Klimatupplysningen har fyra ggr fler besökare per dag än deras låtsasinteraktivitet. Roligare blir det under den citerad artikeln. Där kan vi läsa att artikeln har
  0 kommentarer !! Samt att det inte längre går att kommentera. 🙂 🙂 Vilken ”fantastisk respons”! 🙂 🙂 Googlar vi sedan på var ”din röst” väckt något intresse så handlar det fyra främsta träffarna efter SVTs egen om artiklar där de beskriver erfarenheter av hur SVT censurerat inlägg!!! 🙂 🙂
  När ni sedan läser ämnena och rubrikerna på ”Din röst” så går de enligt samma styrda propagandamall och ingen besökare inbjuds till att föreslå ämnen eller alternativa problemformuleringar och absolut mest självklart är att den licensbetalande allmänheten INTE skall få utvärdera vare sig SVT/SR eller journalistkåren i sin helhet!! 🙂 🙂 🙂 EU kritik är NO NO!! Miljöpolitisk kritik är NO NO! Låta tJänsten styras på allmänhetens uppdrag NO NO!
  Vad som är kul är det totala överläge jag /vi kan känna i framförandet av dessa grundläggande krav på PS och eh — te va de pratar på sig när de försöker slingra sig undan det numer uppenbara! Bakom fasaden är de skitskraja för att det ska gå hål på makten och kontrollen. De tjänster och grundläggande krav allmänheten begär av bolagen klarar de inte av att leverera och är panikslaget emdvetna om det och tiden för att stoppa fingrar i dammen för att stoppa läckaget är mycket snart helt förbi.

 16. HansH

  Finns det nån möjlighet att återvinna kokainet och cannabisen ur avfallet ? 🙂

 17. Bo Carlsson

  Då det i dessa tider talas mycket om insatser för miljön, har det konstaterats att varje människa släpper ut ca: 1 kg metangas per dygn. För att råda bot mot detta har nu Centerpartiet och Miljöpartiet föreslagit att en personkatalysator skall utvecklas. Kontakt har tagits med statens provningsanstalt samt FOA, där utvecklingsarbetet nu startat. Problemen har varit många, men huvudsakligen har de bestått i att få så låg vikt som möjligt på apparaten, då den är avsedd att bäras i byxorna.
  Invändningar har rests att obligatorisk användning av apparaten, är intrång i privatlivet, men C och MP menar att det kan jämföras med när man lagstiftade för obligatorisk användning av bilbälte, som nu är genomfört i de flesta länder, miljönyttan måste ju givetvis gå före personlig privatliv.
  Fullt utvecklad beräknas apparaten kunna nedbringa metangasutsläppen till ett minimum.
  Kontroll av att apparaten verkligen används, skall utföras av polisen stickprovsvis, men även en årlig kontrollbesiktning, skall utföras hos Svensk Bilprovning.
  Man räknar med att utvecklingsarbetet skall slutföras under 2014, så allmän användning kan starta 1 januari 2015.

 18. Håkan Bergman

  HansH #16
  Det är lite svårt idag, koncentrationerna är väl låga, men med nya riktlinjer för segregerat boende borde det gå att få upp koncentrationerna områdesvis för enstaka ämnen. Ett första projekt är ett separat avloppsnät för krogarna runt Stureplan, där borde det vara möjligt att återvinna kokainet.

 19. HansH

  Tack Håkan. Jag jobbar på en miljö/genusrelaterd projektansökan om återvinning. Överskottet från verksamheten kommer användas för att stävja klimatångest och underlätta för drabbade av klimatet.

 20. Man kanske inte behöver en solpanel om man blandar upp med lite annat skräp. Det finns en process där man hettar upp avfall till en plasma som man sen kan framställa vätgas och andra bränslen ur
  Hittade ett Svenskt företag, Plagazia, som arbetar med att introducera tekniken men det finns några stora anläggningar i USA. En sån ugn skulle man ha i vartannat kvarter.
  http://variasiblogger.blogspot.com/

 21. Pelle L

  Från vissa områden går det kanske att utvinna och anrika katin/katinon som finns i khat.
  Och från andra, som Lidingö, Saltsjöbaden och Askim kanske man kan vaska fram guldstoft 🙂

 22. Börje S.

  Naturligtvis är dagens inlägg av Peter ett aprilskämt, det förstår ju nästan alla. Det jag nedan refererar är däremot inte ett sådant.
  Det är nämligen så att de vassaste besticken i miljöpolitkerlådan har arbetat vidare och utvecklat en genial idè som från början kom från VPK:
  http://www.youtube.com/watch?v=xa2Cag9OrHc
  Utvecklingen av idèn förutsätter att vindkraftutbyggnaden fortsätter i samma takt som de senaste åren fram till 2015. Det är egentligen inte vindkraftverkens förmåga att producera elektricitet som är det viktiga här, den är ju som alla vet i stort sett noll.
  Det är inte heller på grund av att ”det ser bättre ut” som man i de flesta verken smyginstallerat en dieselmotor som drar runt propellern när det är vindstilla. Det visste vi ju innan. Vad vi inte visste var att de där motorerna har en djupare mening än så:
  När målet 1000 vindkraftverk pr km2 uppnåtts så vidtar den egentliga avsikten med byggandet av dessa.
  • På dagen vänder man alla verken mot jordens rotationsriktning och kör med hjälp av motorerna på för fullt. En snurra på en båt åker ju framåt när propellern snurra. Men vindkraftverken är ju förankrade i marken med 4000 m3 betong, så de kommer att dra hela jorden med sig!
  Energi kan ju inte bara försvinna så där huxflux utan den måste ta vägen någonstans, det vet t o m flera av de vassa besticken i miljöbesticklådan. Jorden kommer alltså att rotera fortare, då blir dagen kortare.
  Med kortare dagar blir det mindre solstrålning som når jordytan, det blir kallare. vilket är precis vad de miljöömmande önskar sig mest av allt. Nu behöver man således inte skicka upp miljoners miljoner med plastspeglar för att skärma av solen längre, så som de stackars miljöömmande hittills har krävt.
  • På kvällen vänder man vindmöllorna på motsatt håll, vilket innebär att natten förlängs så att jordytan får längre tid på sig att kylas ned. Man kan i och för sig förenkla det hela genom att bara byta rotationsriktning på propellern i stället för att snurra hela verket, men det är inte lika effektivt, ty då skuggas en del av effekten av tornet som propellern sitter på. Den idén avslogs lyckligt nog av de flesta besticken.
  • På detta vis kommer vi att kunna ställa upp ett nytt och bättre mål, säger representanterna för MP och VPK, ett ”MINUS TVÅ-graders mål”, där målet är att nedkylningen av jordens atmosfär inte får bli mindre än 2 grader!
  Idén kommer att torgföras med hjälp av den prisade sekten ”Föräldravrålet”och alla deras ungar under vrålet ”MINUS TVÅ NU!”
  MP och VPK kommer att gå samman inför valet och lansera krav på att idén genomförs på taktiskt bästa tid för valpropagandan. Det kommer att bli ett verkligt genombrott i klimatpolitiken, menar de.
  De lysande damerna som leder det där lysande partiet som sägs tillvarata lantbrukarnas intressen, tycker också att det är en lysande idé:
  ”Så enkel det låter! Varför i Herrans namn har ingen kommit på det tidigare?”
  Besticken svarar blygsamt: ”Precis som allt annat här i världen är det det skenbart enkla som är det riktigt svåra”. Svaret antyder det verkligt hårda tankearbete bestcken genomfört för att utveckla VPK:s gamla idé till ett verkligt genombrott i klimatpolitiken, som tidigare misslyckats totalt med det som alla så hett önskar: att sänka världstemperaturen så det blir kallare att leva här i världen.
  Det där lantbrukarpartiet överväger allvarligt att gå över till andra sidan, för som ni sett i mitt avslöjande är det där de riktigt lysande och häpnadsväckande idéerna finns.
  Och som sagt: Det är INGET aprilskämt, klimathotet är verkligen inget att skämta om.

 23. Håkan Bergman

  Men snälla Börje katolska kyrkan fastslog för flera hundra år sen att jorden inte rör sig alls.
  http://www.youtube.com/watch?v=Lr_bQs4oXgU

 24. Pär Green

  17 Bo Carlsson 2014/04/01 kl. 18:17
  ”Då det i dessa tider talas mycket om insatser för miljön, har det konstaterats att varje människa släpper ut ca: 1 kg metangas per dygn. För att råda bot mot detta har nu Centerpartiet och Miljöpartiet föreslagit att en personkatalysator skall utvecklas.”
  FOA har också uppdraget att ta fram motsvarande för Rosa och hennes väninnor! 😉

 25. Slabadang

  He he he ! Vilken förkrossande brakseger för skeptiska bloggar!
  Best European Weblog, Winner: Tallbloke’s Talkshop
  Best Weblog About Politics, Winner: The Global Warming Policy Foundation
  Best Topical Weblog ,Winner: Climate Audit
  Best Group or Community Weblog, Winner: Watts Up With That?
  Lifetime Achievement, Winner: JoNova
  Weblog of the Year, Winner: Watts Up With That?
  Congratulations to Best Canadian Weblog Winner: Small Dead Animals
  “Congrats” to Michael Mann who wins “Climate Duplicitist of the Year” at WattsUp.

 26. bom

  #25
  UI hamnade som väntat inte ens på någon lista! 😉

 27. Börje S.

  #26 bom
  Så besviken jag blir. Jag listade nämligen UI som favorit till ”Best religious website” .

 28. Slabadang

  Börje S!
  Du e en skön lirare! 🙂 Skeptiska bloggar vann i alla kategorier de kunde nomineras till Någon kanske skall starta en klimatskeptisk bok,hölso,, resblogg också så blir det fullbokat. Ja vet inte det här med kategorin sällskapsdjur hur man ska få till det i den katgorin .. har du nåt tips? 🙂 Marianergraven mellan MSM och vanligt folk blir väldigt tydlig!

 29. Pelle L

  Börje S. #22
  Tre tummar upp 😀
  Ibland saknar jag en gilla-knapp här men det hade inte räckt till med en enda..

 30. bom

  #27 Börje S
  Huvudet på spiken som vanligt. Så klart skall dom ha religionspriset! 🙂