FN vill stoppa ”desinformation” på nätet

 

 

Elsa Widding

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Tege Tornvall, nätverket Klimatsans

  Den som sa’t, han va’t. FN kastar sten i sitt eget glashus som global spridare av systematisk, målmedveten desinformation. En totalitär framtid skymtar. Den måste vi bekämpa!

 2. TB

  Kan tyvärr inte öppna detta

 3. Bo Eriksson

  Guterres är så kåt på makten att precis alla medel används.

 4. Håkan Bergman

  Det var nån annan länk till youtube häromdan som inte heller funkade, men google hjälper oss, googla rubriken så kommer länken:
  https://www.youtube.com/watch?v=a7cT9Pl7ros

 5. Den hemska gasen koldioxid och dess broder metan.

  Nu i den moderna tiden
  må vi minska koldioxiden
  Vi ska inte flyga över länder
  på himlen blir det vita ränder
  Vi ska inte köra bil med avgasrör
  det sprider gaser utanför
  Vi ska inte plöja teg med traktor
  all transport är elak faktor
  Vi ska inte bygga med cement
  vid Slite blir en massa gas utsänt
  Vi ska inte hugga ner vår skog
  syntesen gör så gynnsamt knog
  Vi ska inte värma hus med ved
  ur skorsten kommer gas därmed
  Vi ska inte göra stål på gammalt sätt
  el och väte gör stål så fint och lätt
  Vi ska inte äta något kött
  särskilt om det lyser rött
  eller mjölk från kor som rapar
  mycket växthusgaser skapar
  Tänk om vi svenskar följde alla råd
  vi skulle hyllas för vårt hjältedåd
  Den promille vi åsamkar världen nu
  skulle minska värmen med grader 0,0027

  Bruno Tjärvar

 6. Thorleif

  Med desinformation menas konkurrerande information om verkligheten och dess narrativ vilket av FN-eliten och dess privata finansiärer (PPPs) anses utgör ett hot mot deras privata intressen.

  Agenda 2030 är en totalitär rörelse som alltså saknar verkliga egalitära mål mer än på pappret. Ett maktinstrument att förbjuda saklig debatt (kritik) och därmed demokrati.

  Den maktöverföring som pågår nu saknar historisk jämförelse sedan 1800-talet.

 7. Björn

  Sant eller falskt är endast en teoretisk fråga. I verkligheten finns alltså inga enkla svar, där råder endast relativa bedömningar utifrån var och ens förmåga. Här gäller istället för FN att upplysa i olika sakfrågor, istället som i klimatfrågan, propagerar de för vad som är deras sanning. Verkligheten är labbet och vem har rätt att sitta där och bestämma vad som skall vara utfallet i olika vetenskapliga försök. Ingen!! Vetenskapliga resultat är alltid interimistiska, för inom vetenskapen finns det inga absoluta sanningar. Kritik är därför alltid sunt, men som av en del vill kallas för ”desinformation”. Om kritik officiellt kommer att klassas som ”desinformation”, då har vi inte längre någon yttrandefrihet. Ett sådant diktatoriskt FN måste stoppas.

 8. Karl Erik R

  Undrar om de också vill strypa information från ”Flat Earth Society” m fl liknande.

  För att inte tala om alla kyrkor. Där finns många åsikter och inte så mycket bevisade fakta. Tror inte att någon med säkerhet bevisat att Gud finns. Vem får informera om vad och vad räknas som desinformation? Gäller det bara klimatet?

 9. UWB

  Problemet är att ”the science is not settled”, d.v.s., det kommer för många fakta som motsäger den ”gröna omställningen” och de krav som ställs på medborgarna (resebegränsningar, åsikter, mat, ekonomi etc.) börjar just medborgarna reagera över.

  För att hindra detta måste dessa avvikande åsikter stoppas, men förhoppningsvis går medborgarna emot detta.

 10. Karl Eider

  Vetenskap är INTE konsensus.
  Konsensus är INTE vetenskap.
  Så fort man tystar kritiken, så dör vetenskapen.

  Att tänka fritt är stort.
  Att tänka ”rätt” är fegt.
  Så fort alla tänker ”rätt”, så dör vetenskapen.

 11. Thorleif

  UWB

  ”…. men förhoppningsvis går medborgarna emot detta.”

  Problemet är att MSM vägrar låta avvikande åsikter komma till tals och upptäcker inte politikerna något motstånd av storlek lär de inte själva ”vakna upp”. Vi har inte ens ett år på oss att stoppa de förändringar som grundlagen nu ändras för. En maktöverföring som innebär en kraftigt reducerad nationell suveränitet. Redan idag har vi givit bort det mesta till ett EU som nu kräver ytterligare tappad folkmakt.

  Svenska folket i gemen förstår inte idag vad som är på gång pga MSM. Eliten i samhället har det vidare så oerhört bra ekonomiskt sett så de tittar bort helt enkelt. Många saknar även insikt i FN´s och EU´s arbeten som dessutom sker i skymundan inkl inom mängden privatfinansierade NGOs inkl WEF. Iom att klimatet är rubrikernas ämne på dagordningen så märker man inte av alla andra planer som successivt implementeras.

  Ett mer maktfullkomligt FN innebär sannolikt även att EU kan ”federaliseras” lite bakvägen så att säga.

 12. Bernt O

  Där är han ju lämpligen på bild, den värsta desinformatören av dem alla – FN-hövdingen Gueterres. Han med gaspedalen i botten på väg till klimathelvetet, ni vet.
  Underligt det där med folk som kommit sig upp i hierarkin – då man i tiden gjorde lumpen såg man det tydligt – ju högre rang ju mer skrek man omkring sig och var genuint otrevlig!
  Vilken klimatrapport går han efter, måntro?

 13. SatSapiente

  Efter att FN bestämt vad som är desinformation måste vi naturligtvis inrätta ett Sanningsministerium. Detta då det som var sanning igår mycket väl kan vara lögn eller desinformation i morgon och då måste historien justeras så att den stämmer med dagens sanning
  Förlagan för hur detta ska se ut finns i romanen 1984 av George Orwell. Läs den innan den förklaras som desinformation.
  Vart är vi på väg?

 14. Paul Håkansson

  Dom kan börja här.

  ”Climate change is to blame for high inflation, says Lagarde

  The culprit for Europe’s wild inflation is not dumb policies, money printing or even Putin, but climate change, ECB President Christine Lagarde said on Tuesday.

  ”Climate change affects inflation and inflation is the beast that all central bankers, whether they wear a green jacket or not, want to tame and discipline,” she said at the start of an annual gathering of central bank chiefs and economists in Sintra, southern Portugal.

  ”It affects our balance sheets. Whether it’s a three trillion or a seven trillion balance sheets, it is affected by climate change.”

  Furthermore, Lagarde stated it was ”unlikely” that policymakers could announce soon when interest rates had peaked.

  ”It is unlikely that in the near future, the central bank will be able to state with full confidence that the peak rates have been reached,” she said, adding that July will bring a ninth straight boost to borrowing costs.”

 15. Thorleif

  Paul H

  Precis så illa är det, dvs Lagarde´s lögner. Men visst kommer inflationen att fortsätta många år ännu. Inte minst om kriget underhålls liksom en försämrad Kina-relation. Kommande klimatåtgärder kommer att påverka allas vardag.

 16. Magnus Eriksson

  Om FN inte vill att lögner om en ev kommande klimatkatastrof inte ska spridas på internet m fl ställen så kan det enkelt förhindras genom att FN:s generalsekreterare håller käften.

 17. Rune

  Det är hemskt hur de flyttar fram sina positioner och separerar sig allt mer från verkligheten och från demokrati, vetenskap och yttrandefrihet.

  Jag tycker inte vi skall nöja oss med att skriva och gnälla här. Varför inte ordna en bränning av IPCC AR6 Summary for policymakers? Det ligger ju i tiden nu. 😉

 18. Rune #17,

  En bränning av FN-förslaget och Gueterres tal vore lämpligare. Samt av den svenska klimatlagen, Parisöverenskommelsen och klimatmålen vore lämpligare.

 19. Jag applåderar dagens beslut från regeringen att den havsbaserade vindkraftsindustrin måste betala sina egna uppkopplingar. https://www.svd.se/a/veG74X/regeringen-inga-pengar-till-kablar-for-havsvind . Hoppas att detta även gäller solkraftsparker på land.

 20. Torbjörn Lindkvist

  Kanske lite OT, men i detta klipp gås 32 förutsägelser angående klimatförändringar igenom. Många angående isen på Nordpolen.
  Ganska underhållande! Se den innan den förbjuds av FN (Förinta Nationerna)
  https://youtu.be/E1e5HAZo4iw

 21. Lars Kamél

  Det hela är ett exempel på vad som har blivit vanligt numera.
  George Orwell skrev 1984 och Djurfarmen som varningar för vad diktatoriska ideologier ställer till med om de får makt. Som varningar, alltså.
  I dagens värld, ser makthavarna i stället Orwells böcker om manualer för hur samhället, länder och världen ska vara uppbyggda.
  Orwellskt nyspråk har använts länge. Ett exempel är att kalla klimatförbättringen sedan slutet av 1800-talet för en klimatkris och en snar klimatkatastrof.

 22. Mats

  exempel på fattade beslut: systemhandling togs fram för 6 reaktorer för Barsebäck, bra för Skåne med 90 års drift och elöverskott med ”fyllda” el-ledningar o låga elkostnader?, vilka personer tog fram dessa systemhandlingar?

 23. Claes Forsgårdh

  Och jag som trodde att FN:s viktigaste uppgift är fred på jorden

 24. Förutom att riksdagen har beslutat att ändra ”förnyelsebart” till ”fossilfritt”, så har regeringen också föreslagit att vindkraftsparker till havs skall betala sina egna anslutningskostnader.

  ”Staten kommer inte att betala för elkablar till havsvindparkerna, föreslår nu regeringen. Vattenfall varnar för att det försvårar utbyggnaden till havs och att det stora projektet Kriegers flak därmed är i fara.

  – Är det så att man inte hade ett livskraftigt projekt utan att man fick kostnaden för kablarna ombesörjda av surt förvärvade skattemedel ifrån svenska folket då kan man fråga sig om projektet var så livskraftigt, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) om Vattenfalls och andras kritik.

  Två dagar före midsommar föreslog regeringen en ändring i en förordning med instruktion till Svenska kraftnät. Det är den myndighet och det affärsverk som ansvarar för det svenska elnätet.”

  https://www.tn.se/hallbarhet/29902/regeringen-inga-pengar-till-kablar-for-havsvind/

  Kommer FN att utfärda en fatwa nu?

 25. Thorleif

  #23

  Liksom att EU var vår garanti för freden! En f.d försvarsminister som ledare för samma fredsprojekt. Ovillig att förhandla om fred! Vakna!

 26. foliehatt

  Lars, #21,
  du är försent ute.
  Miljöpartiet proklamerade igår i Almedalen att Katastrofen nu har börjat.

  ”– Det är inte längre meningsfullt att prata om hur många år vi har på oss. Tiden har runnit ut och klimatkrisen är ett faktum, inte längre ett mörkt framtidsscenario.”

  Och det är vår regerings fel, alltihop.

  https://www.svd.se/a/2BgOql/stenevi-det-var-har-klimatkatastrofen-borjade

 27. foliehatt

  Desinformation i radio (P1 morgon strax efter halv sju).
  Jag hörde Svante Axelsson påstå dels att omställningen till ett samhälle utan koldioxidutsläpp är väsentligen billigare än vad svenska folket tror – enligt en undersökning som ”Fossilfritt Sverige” har gjort. Dels att den låga extrakostnaden kan växlas in mot en ökad hastighet på utfasningen av koldioxiden.

  Vi, folket, överskattar kostnaderna med en faktor tio menar han. Han nämnde specifik en limpa bröd, där de som utfrågades i undersökningen svarade fem kronor. Svante påstår femtio öre dyrare.

  Det vore intressant att se hans kalkyl på detta. Jag är övertygad om att den inte håller.

 28. Thorleif

  #27

  Han, Svante kommer aldrig visa den och än mindre deduktera slutsatserna!

  Det finns väl fortfarande inte en ekonomisk plan för hybris-planerna i norr. Än kalkyl-utfallet av EUs alla lånegarantier i klimatets namn? Av erfarenhet vet man att misslyckade statliga lånegarantier kan leda till att staten tar över misslyckade privata projekt för att slippa betala konkurser till bankoligopolet. Att kasta pärlor efter svin är inte sällan en politisk verksamhet.