Ett lyssnartips till, för mer harmoni i livet

IB

För er som inte längre orkar lyssna på SR eller se på SVT, här är ett samtal mellan två garanterat kloka herrar som kommit långt i processen att skapa egna mediekanaler.

Jag har själv inte hunnit lyssna på de ca 52 minuterna, men tror mig kunna rekommendera det hela ändå. Innehållet går att ladda ner som MP3, för den som vill lyssna off-line i exempelvis bilen.

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Mikael W.

  Lars Bern och Ian Wachtmeister är fantastiska, som vanligt! Sanningen kommer från högern och lögnerna från vänstern. Se även denna länk: http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/klimatskepticismen-frodas-pa-hogerkanten/

 2. Mats

  Läsartips för mer harmoni i livet: http://www.rationaloptimist.com/blog/whatever-happened-to-global-warming.aspx

 3. Ingvar

  -Mikael W #1
  Visar med all önskvärd tydlighet att klimathotsprojektet är ett politiskt projekt!!

 4. Olav Gjelten

  Vem kunde ana för 20-30 och 40 år sedan att vänstern skulle ta makten i västerländska samhällen genom att först skaffa sig kontroll över media och därefter steg för steg utöka inflytandet inom politiken?
  Men fortfarande begriper jag inte varför näringslivet gav sig utan antydan till strid?
  Kan det kanske ha att göra med att näringslivet numera i huvudsak satsar på staten och kommunerna i stället för på de enskilda människorna?
  På annat sätt kan jag inte förstå att prokommunismens och kapitalets intressen sammanfaller.

 5. Lars Cornell

  En njutning blev två !

  För debattkonnässören var drabbningen mellan Åsa Romsson (MP) och Annie Lööf (C ) i TV2 Aktuellt nyss en njutning. Båda mycket skickliga och med samma grund i politiken. Att då hitta vinklingar att puckla på varandra med är en konstart som väcker min beundran. Båda blev dödligt skadade men ingen blev sårad. The beautiful agony, en happening i TV-rutan, inför Sveriges folk.
  Min beundran för deras miljöpolitik saknas dock.

  I kväll har Vetenskapens Värld analyserat klimatpolitikens journalistik och lobbyism. Litet rörigt och otydligt blev det, men ett stort steg framåt att det nu börjar lyftas på täcket så att demokratin får en chans.
  Tidigare i dag fanns en debatt i SVT om journalistik. Att öppna en sådan debatt tyder på en möjlig omsvängning bort från åsiktspolisen.
  http://www.svt.se/opinion/article2298519.svt

  Kvällens andra njutning blev en nästan religiös upplevelse. Jag bor i naturen i Tjusts skärgård. Och jag behövde gå ut, varför tänker jag inte berätta. Där ”överfölls” jag av ett magiskt ljus, landskapet lyste i ett himmelskt sken.

  Himlen var klarblå med sprakande stjärnor. Fullmånen anade jag bortom eken. Från havet steg i den vindstilla kvällen en fukt som fick landskapet att lysa i ett allomfattande ljus. Det var magiskt och jag har aldrig upplevt något liknande tidigare.

  Kameran hämtade jag men den kunde inte återge upplevelsen. Synd om er att ni inte är här.

 6. Helge

  Kvällens vetenskapens värld innehöll en liten analys kring politiken och spelet bakom som jag tycker var ovanligt uppriktig.

 7. Jimmy

  Länk till klimathotsduellen ( som #5 nämner) mellan Åsa Romson och Annie Lööf, 19:13 in i videon.
  http://www.svtplay.se/video/2295325/aktuellt/8-9-21-00

 8. Slabadang

  Sanslös propaganda!

  SVTs ”Aktuellt” i kväll bevisar att public service spårat ur totalt och är en hysteriskt osaklig partisk rödgrön propagandacentral. De angriper Engelska skolan som presterar toppresultat, bästa nöjda elev index, har suveräna lärare och har NOLL problem med trygghet, ordning och reda.I samarbete med våldsvänsterns åsiktsregistrerande hackare och Expo kritiseras en Sdare för att han regerat på konsekvensena av invandringen, för att sedan köra ”klimatduellen” mellan två klockena klimattalibaner Romson och Lööv. Jamen my gooood va långt SVT har gått i sin propaganda!

 9. Pelle L

  Ja Slabadang, ”klimatduellen” mellan de två kvinnorna var pinsam att lyssna på 🙁

  Ett monotont käbbel om vem som hade tvingat Vattenfall att bryta kol i Tyskland.
  Man kan undra vad damerna tror hade hänt om inte kolet hade brutits i Vattenfalls regi.
  Hade våra tyska vänner bara suttit och frusit då, eller hade kanske någon annan brutit kolet?

 10. Ann L-H

  En solig morgon i västra Bohuslän … Harmonin återvänder, markerna har vattenfyllts, brunnen ger åter gott om gott vatten, Karl Johan tackar och tar emot, ”allemansfolket” med alla sina rättigheter men avsaknad av skyldigheter har dragit sig tillbaka, den alltför närgångna älgen är avskjuten och ”Ian och Lars” har förgyllt morgonen. Tusen tack för tipset Peter!

 11. erik

  Det är ganska roligt/intressant att upptäcka vilka man hamnar tillsammans med, när man inte tror på klimathotet… Jag skulle exempelvis aldrig någonsin använda ordet fantastisk och Ian Wachtmeister i samma mening.
  Men men, ni gör ett viktigt arbete och ni har fått en liten donation av mig.

 12. Jimmy

  Apropå att Ian Wachmeister fick vara med och kommentera ”statsministerduellen” i SVT:s Agenda.
  Utrikesminister Carl Bildt…
  ” jag skulle hellre lyssna till Djingis Khan. Han var i alla fall inge Clown”
  http://www.expressen.se/nyheter/val2014/ilska-mot-svt—slappte-fram-ian-wachtmeister/

 13. Mats G

  #12
  Mer på samma tema

  http://www.dn.se/kultur-noje/malin-ullgren-nathataren-ian-wachtmeister-bor-bort-fran-svt/

 14. K-E Blom

  Apropå propaganda i SVT.
  Såg programmet ”Stormens år” ikväll på Kunskapskanalen. Producerat av National Geographic. Det sänds även 12/9,14/9,15/9. Med flit inplanerat till veckan före valet? Mycket dramatiserat med filmer av översvämningar genomgående i programmet. Tyngdpunkten lades på år 2011. En amatörforskare, Greg Holland, och en forskare vars namn jag tyvärr missade var ”källorna” i programmet.
  Påståenden i programmet:
  – Forskarna tror att många av ovädren beror på klimatuppvärmningen.
  – Ovädren kommer bli fler och värre. Mycket svåra oväder vart 100:e år förr, kommer nu c:a vart 10:e.
  – Klimatet har varit stabilt i 10 000 år men en stadig uppvärmning har skett senaste 150 åren.
  – 1 grads uppvärmning fördubblar översvämningarna.
  – Ungefär 2030-2040 kommer vi att se tillbaks på 2011, rekordåret för svåra oväder, som normalt.
  Vad säger ni om detta?

 15. K-E Blom

  Tillägg till #14

  Forskaren i programmet sa också med bestämdhet att havsnivån skulle öka 1,5-1,9 meter till 2100.

  Programmet gjordes före 2013, före IPCC:s senaste rapport. Men dom verkar ju inte ha läst den föregående rapporten heller, eller?

 16. Börje S.

  #15 K-E Blom

  Kanalen med den felaktiga titeln Kunskapskanalen var den största anledningen till att jag gav bort min TV till en mer hårdhudad person för att med fredat samvete sluta betala TV-avgiften. Nu försökte ju Public Service AB ändå klå mig på avgiften genom att försöka göra sitt aktiebolag till en lagstiftande myndighet genom att påstå att datorer, surfplattor och smartphones enligt Svea Rikes Lag i själva verket var TV-apparater.
  Men där gick de på pumpen! Dock, det krävdes protester ända till högsta förvaltningsdomstolen för att få stopp på detta uppenbara bedrägeri.

  Efter dessa turer med Public Service har jag kommit att betrakta bolaget som ett rent skurkföretag som, förutom att försöka sno allaalla på pengar, anstränger sig till det yttersta för att försämra allmänbildningen hos landets befolkning genom att oupphörligen desinformera i vetenskapliga frågor.

  Till exempel: Under den tid jag tittade på TV illustrerade både ”kunskaps”kanalen och ”vetenskaps”redaktionen alltid den för det mänskliga ögat osynliga gasen koldioxid som gråsvart rök bolmande ur fabriksskorstenar. Det visar en häpnadsväckande brist på kunskap om företeelserna de avhandlar hos både ”kunskaps”kanalen och ”vetenskaps”redaktionen. Anmärkningsvärt, minst sagt.

  Min nyfikna fråga till dig är: Illustrerar fortfarande ”kunskaps”kanalen och ”vetenskaps”redaktionen fortfarande osynliga gaser som svart bolmande rök?