Energi måste bekämpas…

…det är vad de flesta riksdagsledamöter tycks tänka, skriver Tege Tornvall i dagens Dalarnas Tidningar. Jag håller kanske inte med hela vägen ut (bl.a. är koldioxid i höga koncentrationer dödlig) men Tege har ändå en viktig poäng. Medan vi fokuserar på CO2 glöms andra betydligt farligare miljögifter bort.
Lite rolig är bilden i samband med artikeln. 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. JacobS

  Ja,  klimatstrateg Pär Holmgren vid SVT ser ju tydligen som en av sina livsuppgifter att i sitt arbete på SVT förhindra en påstådd kommande klimatkatastrof. I Upsala Nya Tidning har han i en intervju sagt att man måste höja flygbiljettpriserna så högt ”att folk inte har råd att flyga”. Låter på mig (som inte är särskilt hemma på ekonomisk historia) som kommandoekonomi och marxism-leninism, en typ av ideologi som till slut ledde till att en miljard tvålar plötsligt kunde flöda ut på den sovjetiska marknaden eller till att stolta ryssar kunde läsa i Pravda att 832454 st samovarer producerats och levererats.  Medan däremot mjöl och bröd lyste med sin frånvaro på dom redan tomma butikshyllorna.
  Vidare planerar Pär Holmgren enl samma källa att sätta upp en klimatrockopera för kids på Broadway eller kanske off-Broadway, allt enligt vänsterstrategin ”if we can’t get you, we’ll get your kids…”  Klimathjärntvätt av kids.
  Med Pär Holmgren som ansvarig ”klimatstrateg” är det naturligt att dom svenska tittarna bombarderas med ”UR-väder” och andra gravt biaserade sagor om jordens klimatutveckling.

  SVT
  skall enligt kontraktet med medborgarna presentera en så objektiv bild av verkligheten som är möjligt. När det gäller jordens klimatutveckling är det mycket långt till en sådan förutsättningslös och balanserad granskande kontext även för övriga svenska massmedia. TV4 skall tydligen köra en dokuvädersåpa under resten av sommaren där TV4-meteorologerna kommer att åka på klimathotsturné i vårt avlånga land och varna dom lokala aboriginerna (och resten av svenskarna) t.ex. för att den svenska kusten ”kommer att” dränkas av vatten pga den globala uppvärmningen. Kommer någon att nämna begreppen ”abrasion” och ”landhöjning” i den såpan? Eller ge en realistisk vetenskaplig beskrivning av havsnivåns beteende vid stränderna av den lilla ön Tuvalu – världens mest kända ”dränkta” ö som vägrar fatta att den ligger under vatten sen många år.
  I ett sovrum är halten CO2 typiskt ca 700ppm i default-läge. Men detta värde kan förstås påverkas uppåt av eventuell energiproduktion (t.ex. mätt i kJ) som kan äga rum vid upprepade tillfällen i sovrummet.
  Ingen mår illa av detta icke-miljögift. Vid nivån ca 10000ppm i jordatmosfären kan dock illamående uppkomma. Men dit är det s.a.s. långt, givet utvecklingen av nu kända parametrar.
  Att Kanada har utnämnt CO2 till vikarierande miljögift är svårt att kommentera. Man måste skratta. 🙂 Som så ofta när ideologi mixas med vetenskap.