En frågvis australiensare

Senator Steven Fielding från Australien har varit över i USA och lyssnat på s.k. klimatskeptiker. Och medan han själv inte vill beskriva sig själv som ”skeptiker” så vill han se bevis på att det är människans utsläpp av växthusgaser som driver klimatet. Utan bevis inget stöd för handel med utsläppsrätter.

”I’m happy for the Prime Minister and Minister Wong … come back to me, on a science basis and say, ’Steve, here’s the science behind why what you’re saying is incorrect’.”

Penny Wong säger å sin sida att det inte finns någon tvekan om att mänsklig aktivitet är det som driver klimatet.
”We’ve had 13 of the 14 hottest years in history in the last 15 years,” säger hon och visar därmed ett praktexempel på hur man blandar ihop orsak och verkan. Även om alla 15 åren hade varit varmast i historien (förresten, vilken historia talar vi om?), så säger det INGENTING, nada, zero, om orsaken till varför det blivit varmare. Nice try, Penny Wong, att temperaturen ökat är inget bevis på att det är människan som ökat den.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Dartagnan

  Helt riktigt! Jag vill också ha BEVIS! Inga flummiga påståenden räcker som ”bevis”! Hela klimathysterin är bara ett globalt försök att hjärntvätta människor, vissa tror på det så klar eftersom många på Tellus tror blint på vad staten, forskare etc uttalar sig om, men inte jag!!! Utan jag vill ha SÄKRA bevis, och det finns absolut inte!

 2. L

  Bästa beviset på att bevis saknas är att det fortfarande satsas på klimatforskning och att IPCC finns kvar. Om det vore så enkelt att CO2 ledde till allvarliga klimatförändringar, fanns inget mer att fundera över. Men nu söker man fortfarande desperat efter bevis på hypotesen…

 3. Thomas

  En av de svårare sakerna på Internet är att skilja ironi från ren dumhet. Jag är t ex oförmögen att avgöra om L i #2 verkligen menar det han säger eller om det är avsett som ett skämt.

 4. L

  Thomas, jag har inga problem att tolka dina dumheter i alla fall… 😉

 5. Steve

  Plitade ner några rader om Fielding innan jag sett den här texten hos The Climate Scam.  Men eftersom jag har några icke helt ointressanta punkter, om Mr. Gore t.ex., kanske jag ändå kan posta detta;  portot för Maggie blir nog inte högre av detta.
  Steve Fielding, 48, skriver i australiska The Punch om The real reason I’ll fight in the Senate on climate change.    Han är Bachelor of Engineering och MBA och sitter sedan 2005 i Victoria’s senat.  Och där fick han se diagrammet som visar hur CO2-halten gick från 360 till 387, åren 1995-2009, medan globala temperaturen inte ökade alls.
  Fielding var förbluffad.  Och sökte hjälp.  Hos en av Obamas främsta klimatförändringsrådgivare (climate change advisors).  Hos den egna AGW-ministern Penny Wong och hennes expert Will Steffen.  ’Se inte på lufttemperatur utan på havstemperatur’, sade de.  Men havsmätningarna är inte tillförlitliga, fick han veta av andra.  Wong var tyst.  Steffen likaså.
  Men nu skulle han få riktiga svar!  Han mötte Al Gore i Melbourne, Al log vänligt mot den australiske senatorn, men… tystnade, när han fått höra frågorna.  Träffas?  Nej, inte alls. 
  ”Om Al Gore verkligen kämpade för sin sak borde han ju vilja möta alla senatorer och förklara för dem hur det ligger till, så att klimatlagarna går igenom…  Men uppenbarligen hade jag fel.”
  ”Det här är det största ekonomiska beslutet i Australiens historia, alldeles för viktigt för att avgöras efter partilinjer.  I call on the government to answer my question with a straight answer.
  http://www.thepunch.com.au/articles/the-real-reason-ill-fight-in-the-senate-on-climate-change/
  Direkt kom ett svar från premiärminister Kevin Rudd:
  ”Den senaste vetenskapliga forskningen om klimatförändring bekräftar våra värsta farhågor.  Klimatförändring sker snabbare än vi tidigare trott, och skapar därmed ett allvarligare hot mot vår ekonomi, vår omgivning och framtida generationer … Vårt land är mer utsatt för klimatförändringens följder än kanske något annat utvecklat land … Stora Barriärrevet särskilt sårbart … ”
  http://www.thepunch.com.au/articles/heres-why-fielding-should-support-us-on-climate/
  Jovisst, kära premiärministern, men den där lilla triviala detaljen med en global temperatur som vägrar stiga, trots all CO2, hur hänger det där ihop?