Elsa Widdings riksdagsseminarium om vindkraften

elsa epoch Times

Det är hög tid att rapportera om Elsa Widdings riksdagsseminarium om vindkraften. Det gick av stapeln den 19/9. Jag kan börja med delar av en sammanfattning från Frihetsnytt https://frihetsnytt.se/exklusivt-frihetsnytt-deltog-pa-seminarium-om-vindkraft-i-riksdagen/ :

” Under tisdagen anordnade riksdagsledamoten Elsa Widding ett seminarium om vindkraft och effekterna av det. Fyra personer talade om de konsekvenser som vindkraftverken har, både för miljön, fiskeindustrin och boende som får kraftverk utanför sina hem. En av talarna har haft en framträdande position inom Greenpeace i Sverige. Frihetsnytt var på plats och dokumenterade, filmade och intervjuade.

Under tisdagseftermiddagen, klockan 13:00-17:00, hölls seminariet Risker och miljökonsekvenser med havsbaserad vindkraft, anordnad av riksdagsledamoten Elsa Widding, som blivit känd för sin kritik av påståendena om att världen står inför en allvarlig klimatkris.

Trots att det rörde sig om ett väldigt omdiskuterat ämne och det faktum att det drivs på att bygga ut vindkraften, var det ingen representation från etablerad media. Utöver Frihetsnytt var även Swebbtv, NewsVoice och Epoch Times på plats. Ett litet antal riksdagspolitiker från Moderaterna och Sverigedemokraterna var på plats.”

Här är det SwebbTVs inspelningar::

 

Frihetsnytt gjorde också en bra intervju med SwebbTVs grundare, Mikael Willgert: https://frihetsnytt.se/swebbtv-om-vindkraftseminariet-i-riksdagen/

Den i mitt tycke bästa intervjun är den som Epoch Times gjorde med Elsa:

Synd att intresset för vindkraftens konsekvenser är så lågt bland SVT-media och riksdagsmän. Men de flesta där tror sig nog redan veta allt om vindkraft. Ett fortsatt kramande av vindkraften, och ett ignorerande av konsekvenserna och det kraftiga motståndet ute i landet, är vad som tyvärr är gångbart idag. Bubblans yta är fortfarande mycket stark kring de faktaresistenta.

Ingemar Nordin

Ytterligare kommentarer om Seminariet, Jessica Stegrud mellan 9,25-11.15, plus synpunkter på riksrevisionens rapport:

https://www.youtube.com/watch?v=nCHMz_N-Bbc

Elsa kommenterar också kort riksrevisionens rapport här

https://youtu.be/7pYVdJ8kYag?si=F7w1oVHo-wljBRUP

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. johannes

  ”Utöver Frihetsnytt var även Swebbtv, NewsVoice och Epoch Times på plats. Ett litet antal riksdagspolitiker från Moderaterna och Sverigedemokraterna var på plats.”

  Seminarium för redan frälsta.
  Alla andra ryggradslösa fick inte även om någon hade velat.

 2. THORSTEN BERGQVIST

  Faktaresistensen är utmärkande från de troendes sida!
  Märks ocksåpå andra sätt.

 3. Lasse

  Det räcker med att regelbundet studera vad dagens vindkraft gör för priset på elen!
  3 öre idag i hela landet.
  Antingen för mycket vindkraft eller för lågt behov av el men troligen en kombination av bägge!
  https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/

  Hade priset till kund varit så lågt hade kanske inte överskottet varit lika högt.
  Vad händer om bonden får noll kronor för potatisen och köparen behöver betala normalt pris i affären?
  Vad borde hända med vindkraftsutbyggnaden?

 4. iah

  skall jag vara elak så är det så att dom människor som berörs av detta är bara 7-10% av befolkningen. den består inte heller av professorer eller riksdasmän utan av fiskare, bönder och annat löst folk. resten bor i städer och dom är både okunniga och ger fullständigt fan i övriga landet. så våldtäkten på hav och landsbygd kan fullbordas utan att människor bryr sig.

 5. Håkan Bergman

  Lasse #3
  Det är lika mycket orsakat av solelen, sen i kväll när solen gått ner över Europa får SE4 19-20 2,76 SEK/kWh. Inget att glädja sig åt, i December har vi inte mycket sol och blir det vindstilla då lär det bli dyrt.
  https://sites.google.com/view/nya-sprayhattas/elpriser

 6. Matsa

  Mycket intressant om både riksrevisionens rapport och Elsas vindkraftsseminarium! När det gäller riksrevisionens rapport har det ju pliktskyldigast tagits upp även av SvT mfl. Däremot har jag inte sett att S+MP har ställts mot väggen för sitt bedrövliga agerande tillsammans med Vattenfall som har äventyrat landets elförsörjning. Det borde ju komma någon form av ansvarsutkrävande efter riksrevisionens totalsågning.

 7. Munin

  Göran Värmbys ingående redogörelse för hur vindkraften sprider gifter och skadar miljön.

  https://swebbtv.se/w/mAmYEoChuCinmfuZ3Yj9Ky

  Vilka politiker och journalister kan blunda för dessa uppgifter?!!! Centralt placerade politiker i alla partier bör nog snarast se till att de distanserar sig från vindkraften. Journalister i massmedia måste också rimligen få sig en tankeställare och fundera över varför de är så tysta om vindkraftens natur- och miljöförstörelse och att människor plågas av vindkraft.

 8. Sören G

  Det går en programserie på Kunskapskanalen som heter Brittiska kusen med Kat Humble. Hon fotvandrar och har reportage om olika platser. På ett ställe var det en stor havsbaserad vindkraftspark. Fiskaren som hon åkte ut med för att titta närmare var inte särskilt förtjust i dem. Det har blivit mycket mindre fisk. Han trodde att kablarna stör genom vibrationer.

 9. Munin #7,

  Tack. Jag har lagt in länken med Göran Värmby

 10. L

  Tyvärr är det väl så att de som skulle behöva vara med och även se inslaget inte gör det utan det stärker väl mer dom som redan insätt problemet med vindkraftverk.

 11. L #10,

  Nja, jag kände inte till de många miljöproblem som t.ex. Värmby radar upp. Det var mycket där som jag inte kände till. Jag menar inte att varenda riksdagsperson måste känna till detaljerna men det är en nyttig lektion för alla att veta vad vindkraften ställer till med på det området. Att det finns stora miljökonsekvenser som är problematiska, och som man nu struntar i, bör varenda riksdagsperson känna till!

 12. Göran

  Under valrörelsen 2022 talade jag med Annika Strandhäll om mikroplaster från vindkraftverk och hur fiskar påverkas av vindkraftverken. Hon sade att de skulle undersöka den saken noggrant innan några vindkraftverk skulle få byggas till havs.

  Sagt med ovan. Annika Strandhäll borde med andra ord ha deltagit på Elsa Widdings seminarium.

  Annika Strandhälls frånvaro bevisar bara att politikerna struntar fullständigt i oss medborgare. Det enda som betyder något är att få vara medlem på gräddhyllan.

 13. Benny

  Man undrar ju vad som attraherar politikerna med vindkraft? De förstör för djur och natur, de är fula, kan bara återvinnas marginellt resten måste saneras, betongen måste schaktas bort och bladen deponeras. Och ja, förutom det faktum att kraften är intermittent, svårreglerad och funkar inte när den behövs som bäst iskalla vinterdagar med högtryck. Den enda anledningen jag kan se varför det ska byggas vindsnurror är att det är direktiven från Bryssel som gäller, det andra alternativet vågar man inte ens tänka på, att det sitter närmare 300 efterblivna i riksdagen!

 14. Lasse

  Gratis el idag igen!
  Dvs producenter får inget men konsumenter får betala för överföringen.
  Jo det blåser och vindkraften levererar .

  Vad vinner producenterna på en överetablering av vindkraften?
  Vi konsumenter får betala för ledningsnätstjänsten. Som ökar som en direkt följd av den utspridda inmatningen.

  När erkänner politiker att de har fel svar på elförsörjningen?

 15. Nr 4 iah.
  Du har helt rätt – okunskapen är extrem och alltför många bryr sig inte om dom andra och övergreppen som människor och natur drabbas av.

  Jag har varit med och grävt djupare om utsläpp och konsekvenser från vindkraften – och det är helt chockerande vilken monumental okunskap som gäller för detta energislag.

  Politikerna vet ingenting, branschen själv vet inget eller vägrar redovisa konsekvenserna och vetenskapen har knappt börjat utreda – och har svårt att få info från vindbranschen.

  Att storskaligt sjösätta denna energiproduktion är helt oseriöst – i bästa fall säger forskare och ledande politiker att detta skall utredas i efterhand…man kan fråga sig när detta blev det nya förhållningssättet – helt obegripligt!

 16. Klimatvetenskap och vindkraft har en djupgående gemenskap i detta med att inget får ifrågasättas + att man nu kan och vet allt – vetenskapen i dessa frågor är settled och fullständigt överens och har uppnått nirvana.

  Det gör dessa 2 vetenskaper och forskningsområden helt unika.

  Inga andra vetenskaper har uppnått denna fulländning – fantastiskt.

 17. Eva-Lena Johansson

  Vi skall INTE ha Vindkraft…..det behöver man inte vara Proffesor för att förstå.
  Vem tar hand om ” skräpet” när det ligger på marken. ?
  Låta Kina eller utomstående komma till Sverige och bygga , och ta del av intäkterna, . De kommer inte och städar upp när Vindkrafts VÄRKEN ligger på Backen.
  Och Alla utsläpp från Begynnelsen till Sutet….Minus sidan visar på Miljöeffekter…
  Och till slut….Det blåser Inte varje Dag…… Kan inte Miljöpartisterna använda sina 🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠 !

 18. Håkan Bergman

  Eva-Lena J. #17
  Nä dom går på sin magkänsla.
  https://drive.google.com/file/d/1nbijD8bcdTOpDDO4Ev8kRJD_l9cd7Bae/view?usp=sharing

 19. Åke Zetrerberg

  Det spelar ingen större roll att elpriset är lågt. För sen kommer skatt och moms till och kostnad förursprungsgaranti och fast kostnad. I Juni producerade jag nästan 10 ggr mer el än vad jag förbrukade. Gav mig 8kr