Elsa Widding om IPCC:s nya alarmistiska rapport

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hudik-Anders

  Bra Elsa!

 2. Ann Löfving-Henriksson

  Elsa, Suveränt!
  / Ann

 3. jax

  Kul att konstatera att i dag hade DN inte en enda klimatalarmistisk artikel öht. Ordet klimat nämndes nog bara av en krönikör på sista sidan, som skrev om att äta sniglar. Detta efter en fullständig kanonad av Alestig, Wiman, Günther och övriga sedan IPCC-rapporten släpptes. Kanonaden började redan långt innan rapporten kom iofs. Allt tyder på att media informerats om innehållet i förväg för att kunna skrämma upp läsarna/tittarna med alla ”extremväder”. Inget olagligt i det förstås, men pressetiskt?

 4. Jarmo Marjala

  Verkligen bra, Elsa 👍👏👏

 5. Robert Norling

  Elsa, ett upplysande ljus mot klimatmörkrets destruktiva krafter.

 6. Arild Fuglerud

  Tack, Elsa för en utmärkt och mycket pedagogisk sammanfattning av klimatläget.

  IPCCs senaste rapport bekräftar detta FN-organs alarmistiska och ohederliga arbetssätt. Att FN tillåter detta att fortsätta sätter frågetecken för allt arbete som bedrivs inom organisationen.

 7. Björn

  Var någon annanstans hittar man en så sakligt framställd lägesbild av den alarmistiska klimatkrisen? Värt att lyssna på och för egen del som grädde på moset, blev jag citerad från vårt eget kommentarsfält.

 8. Lasse

  Tack Elsa
  Du är en bra motvikt till de reportrar i SVT som saknar utbildning men som ändå kan utbrista;
  ”– Jag tycker många är dåligt pålästa och inte gör hemläxan, säger SVT:s klimatkorrespondent.” Erika B
  Ett citat som klingar väldigt falskt!
  Hon har säkert försökt men missar alltid!
  Hur är det med korallreven-de var ju dömda eller för den delen hur kunde det bli så fel i Vietnam?
  Resa över hela världen och missa att deltaområdet sjunker!
  https://www.expressen.se/nyheter/svt-profilen-de-kallade-mig-lilla-gronstrumpan/

 9. Ylva Fjell

  Tack Elsa!
  Efter en kanonad i media av klimatalarmism och hot om extremväder och översvämningar så är det en befrielse att lyssna till dig! Men hur ska folk få en annan förståelse då vi dagligen utsätts för denna propaganda? Alla som värjer sig för att komma i närheten av kritiska frågeställningar, för då klassas man som klimatförnekare. Själva uttrycket säger något om att klimatfrågan har blivit något av en sekteristisk rörelse som inte kan eller ska ifrågasättas. Men vad är syftet med denna masshysteri egentligen?!

 10. jensen

  Högsta hönset för FN borde vara en ledare.
  Fungerar i stället som missledare.

  https://nofrakkingconsensus.com/2021/08/16/code-red-climate-hype/

 11. Lennart Svanberg

  Elisabeth Höglund är en rakryggad kvinna https://bulletin.nu/hoglund-klimatangest-ar-inte-var-arvedel.

 12. Richard Paulsson

  Utan att vara speciellt feministisk är jag väldigt imponerad av bl. a. Susan Crockford, Judith Curry och inte minst dig, Elsa. Emeriti som t.ex. Lennart Bengtsson och Gösta Pettersson i all ära, men för yrkesverksamma, som ni kvinnor, kostar det ju. Tack!

 13. #11 Elisabeth Höglund var ju en gång en framstående rapportör från EU. Hon var mer insatt än de flesta. Sedan hon lämnat SvT så har hon blivit en fritänkare; mot vindkraft, för landsbygd, och nu mot klimatångest och -hysteri.

  Jag hoppas att hon fortsätter på detta spår.

 14. Ann Löfving-Henriksson

  # 11 Tack Lennart S. för tipset om Elisabeth det Höglunds insiktsfulla och rörande artikel.

 15. Richard P #12,

  Apropå det här med skeptiska kvinnor så är det ju en ren myt att det enbart är medelålders, SUV-körande och hetero män som är skeptiska till att det finns ett klimathot.

  Bara här på KU så har vi tre regelbundna skribenter som är kvinnor (Lena K, Ann L-H och Elsa W). Till dessa kan nämnas internationella stjärnor som J. Curry, Jonova, Susan C, och många fler …

  Att män trots detta dominerar publicerade artiklar hänger ju samman med den naturvetenskapliga inriktningen på klimatvetenskapen. Hur många kvinnliga klimatforskare finns det i Sverige? Greta? 🙂

  Beträffande SUV-förare så skulle jag gissa att fler kvinnor än män kör en SUV. Åtminstone här i Ängelholm. 🙂

 16. Lennart Svanberg

  Tack för era upplyftande kommentarer om Höglund referensen och ju mer jag sätter mig in i ämnet och lär mig att debattera ser jag att väldigt få människor innerst inne håller med alarmisterna. Det är en väldigt liten klick av högljudda alarmister som hörs men den breda massan är realister och kan skilja propaganda från verkligheten. Jag saknar Schweiz direktdemokrati som kunde utnyttjats till att exempelvis stoppa utbredning av vindmöllor för aldrig i världen att landsbygden i Sverige vill ha detta…

 17. Elsa

  Jag får många glada tillrop från kvinnor runt om i landet. Tyvärr är många av mina tidigare kvinnliga kollegor ointresserade av fakta och man säger rakt ut att det inte ligger i deras intresse att försöka ta reda på fakta eller hur saker förhåller sig i verkligheten. Man är kort och gott en del av klimatindustrin och tjänar sitt levebröd från den. Glad blir jag när lärare hör av sig och meddelar att de använder mina avsnitt i undervisningen till högstadieelever. Droppen kommer att urholka stenen till slut och alltfler kommer att ta del av all viktig information på KU.

 18. PK

  Intressant genomgång Elsa. Funderade på en sak om medias rapportering från senaste IPCC-rapporten – om nu faktaläget är så överväldigande varför visar inte media diagram över den skenande utvecklingen? Jag har nog inte sett ett enda utan bara text vidarebefordrad från TT. Borde inte frågan rendera i en mängd statistik som visar vägen mot undergången?

 19. mattias

  Tack Elsa,
  Det ger närmast ett inbecillt eller surrealistiskt intryck när IPCCs klimatrapport diskuteras i TV4 mellan Tilde och Johan Kuylenstierna med allvarliga miner för att i nästa övergång diskutera vädret på Liseberg med Lotta Engberg med kommentaren typiskt svensk sommar anspelande på det kyliga och regniga vädret.

 20. OT: Varmaste juli? Ever?

  Se fakta här: https://realclimatescience.com/2021/08/hottest-month-ever-in-the-history-of-the-planet-2/

 21. Christian H

  Jag åsåg också med vämjelse väckelsemötet i TV4 mellan Johan Kuylenstierna och Tilde. Det hade inte varit så varmt på 100000 år enligt TV4. Kuylenstierna rättade dock Tilde och sa att det för 6500 år sedan var något varmare. Han förteg dock att det bl.a. under den minoiska tiden, romaretiden och vikingatiden varit varmare. Det bevisas av att alla glaciärer utanför Grönland och Antakrtis är yngre än 6000 år och att trädgränsen tidigare legat upp till 700 m högre än idag samt en lång rad av biologiska fynd av träd och djur som levt långt norr om sina nuvarande utbredningsområden. TV4, SVT och Bonnier Media deltar i ett klimatalarmistiskt nätverk som bojkottar s.k. ”klimatförnrkare”. Jag har glömt vad nätverket heter. Kan någon här upplysa mig om nätverkets namn?

 22. Johan, Uppsala

  #21
  Nätverket heter Covering Climate Now och SVT har varit med, men gick ur i våras. Jag har mailat Erika B. För ett par veckor sedan och frågat varför SVT gått ur då hon var så glad när SVT gick med. Har inte fått något svar. Men TV4 Nyheter är fortfarande med!

  Sprid gärna kännedomen om nätverket till vänner och bekanta. Det är en skrämmande ögonöppnare att läsa vad de vill och hur de vill uppnå detta. Oberoende och saklig journalistik? Tror inte det.

 23. Magnus

  En eloge till ett rakt o tydligt budskap – Sverige behöver personer som vågar bryta konformism och stå för sin sak – även när trycket är stort från dem som anser sig äga och förkunna den sanna läran.

 24. En annan

  21 Cristian
  Du tänkte kanske på denna försmutsning av ett anrikt universitet:
  https://www.chalmers.se/en/departments/tme/centres/ceforced/Pages/default.aspx
  Ett initiativ som borde sparkats ut från Chalmers innan det slog rot, förslagsvis kan Södertörns låssas-akademiker ta det under sina vingar!
  Fast jag tror det du söker var ett initiativ av diverse media, googla climat deniers vetja…

 25. Lennart Svanberg

  #23 – Tack för länken som visar hur lågt mänskligheten ännu en gång sjunker. Att inte hela vetenskapssamhället vredgas över angreppssättet att det skall forskas på oss såsom vi vore en mänsklig avart som helst inte borde finnas är bedrövligt.

  *Öppen fråga till Martin Hultman*
  -Du tar ju betalt för att läsa denna kommentaren och jag medverkar här av fri vilja helt på min fritid för att sådana som du skall ha någon sysselsättning på dagarna.. Sysselsättning och sysselsättning för resten, ditt uppdrag är att klumpa ihop mig i dina grupper: sponsrad av oljebolag, högerradikal eller bara vilse i pannkakan. Sedan skall du prata med dina polare runt om i världen och jämföra era resultat. Sedan hoppas du få sitta i någon TV-soffa och berätta om hur duktig du är på att förstå sådana som mig.

  Så min fråga till dig, varför kan du inte spara några miljoner kronor av skattebetalarnas pengar och bjuda in dig själv OCH några av dessa högt meriterade akademiker som driver denna bloggen (fast du kategoriserar oss som mindre vetande) så kan människor hemma själva få avgöra vem som är mindre vetande?

 26. PK

  #25 bra idé med frågor till Martin Hultman (Om inte ok med OT Ingemar pls radera denna.)

  Martin, en av dina tre fokusgrupper att undersöka är konservativa tankesmedjor. Med tanke på att de i dagsläget har ett folkligt stöd på 48% – och dina undersökningar nog är mycket nedsättande för dessa – hur ser din plan ut om de konservativa vinner valet 2022? Skulle du då kunna tänka dig ändra fokus till ”socialistiska” tankesmedjor? Även att undersöka hur fd miljöminister Lövin i NY kunde ge bort 300 miljoner skattekronor extra (1000 lärartjänster under ett år) samt redogöra för nyttan med pengarna?

 27. Lars Cornell

  ”I krig är sanningen det första offret”./ Aiskylos 400 BC.

  #6 Arild Fuglerud
  ”Att FN tillåter detta att fortsätta sätter frågetecken för allt arbete som bedrivs inom organisationen.”

  Vi måste förstå att FN och IPCC inte är något vetenskapligt organ. FN och IPCC strävar mot globalisering med kommandoekonomi över jordens resurser. Det kan inte förenas med den nationella demokrati vi och många stater tillämpar. För att övervinna människors ovilja att överge sin demokratiska livsstil behövs skrämsel, påtryckningar och vilseledande information.

  Det åstadkoms med olika former av övertagande och kontroll av massmedia så att folket inte klarar av att skilja politik och propaganda från vetenskap och förnuft. I Sverige är SVT det främsta propagandaorganet för sådan skrämselpolitik. Därför är det mycket sällsynt att vetenskapsmän tillåts framträda i SVT.

  Det krig vi ser är samma krig som förts i hundratals år mellan kommunism/planekonomi och demokrati/marknadsekonomi. Vi har storskaliga exempel i Stalins Sovjet, Hitlers Tyskland, Maos Kina och N.Korea. Skillnaden är att nu bedrivs den kampen med FN som kamporgan. I Sverige är makten över SVT/Granskningsnämnden som propagandaorgan av stor betydelse. Där är det utnämningsmakten (vanligen Regeringen) och anställningsmakten (VD Stjärne) som bestämmer.

  Public Service VD Hanna Stjärne ansåg i en SvT debatt att en gräns var överskriden när politiker granskar Public Service. Så kan man givetvis se det. Man kan också se situationen från andra hållet att det är politikers skyldighet att ingripa när Public Service inte följer sina föreskrifter och när vi har en Granskningsnämnd som inte fungerar.

 28. Just nu duggar videos från Elsa Widding nästan lika tätt som regnet utanför fönstret. Uppföljaren till nr 43 handlar om modell vs verklighet och att politiker och allmänhet luras in att mer tro på kartan istället för på verkligheten. Det finns ingen klimatkris däremot finns en massa olösta miljöproblem där våra pengar kunde göra verklig nytta. Om möjligt ännu bättre än den förra https://www.youtube.com/watch?v=PvaAJtnA61U

 29. Jonas

  Tack Elsa för ditt arbete att upplysa gemene man om klimathysterin.

  Jag har nämnt denna review artikel tidigare, ”How much has the Sun influenced Northern Hemisphere temperature trends? An ongoing debate”

  Nu har The Epoch Times skrivet en artikel om studien och senaste IPCC-rapporten. Börjar det knaka i fogarna?

  https://www.theepochtimes.com/challenging-un-study-finds-sun-not-co2-may-be-behind-global-warming_3950089.html

 30. Lasse

  Magnus Hultman forskar om ”förnekare”.
  Kul när denna grupp börjar utvidgas till IPCC!
  Allt tal om varmast på 100 000 år är förnekelse av forskning och tydliga markeringar i naturen.
  I öppna tråden finns en (oavslutad?) debatt om havsnivån där en av dessa alarmister försöker förneka NOAAs pegelmätningar.
  Erika B i SVT är också ett bra exempel på förnekare som upprepar sina fel utan att skämmas!
  Forskare kommer att ha mycket material att undersöka när de skall samla förnekelser från medias klimatalarmister!

 31. Sören+G

  OT
  Facebook censurerar
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10220671211358893&set=gm.864882124165631

 32. Lars Cornell

  Så här kan det också vara.
  http://www.tjust.com/2021/co2-farmer.jpg

 33. Hej och tusen tack för intressanta föreläsningar. Delar och gillar i princip alla Dina avsnitt, men har de senaste dagarna lagt märke till att Face-book starkt begränsar mitt konto så fort jag gillat eller delat inlägg från Dig. Du känner säkert till det, men vill på denna plattform informera att FB har någon som granskar t.o.m. vad man gillar och agerar för att på så sätt dämpa spridning av sanningen – som vi ser den. Hoppas Du blir vald som kommande energiminister! Hälsningar Carl

 34. Gunnar Strandell

  Johan, Uppsala #22

  Tack för namnet på nätverket.

  Jag blir mest häpen av att medieinstitutet Fojo vid Linnéuniversitet är med.
  Deras valspråk rimmar ju inte med nätverkets idé:
  ”För fri, oberoende och professionell journalistik.”
  🙁