DN ser spöken mitt på ljusa dagen

konferens Norge

DN förfasar sig över att Elsa Widding deltagit i en konferens. https://www.dn.se/sverige/sd-ledamot-pa-konspirationskonferens/  De skriver bl.a.:

”En röd tråd genom konferensen var enligt Expo att organisationer som WHO och World Economic Forum i hemlighet försöker ta makten över världen.” Herregud, hur okunniga kan de vara? Att WEF sedan gammalt har på agendan att bilda en Världsregering med Klaus Schwab i ledningen är sannerligen ingen hemlighet. Det är bara att klicka in sig på deras hemsida och läsa. Jacob Nordangård ger den historiska bakgrunden till denna helt offentliga ”konspiration”, 032 in på denna länk https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/issues-of-our-time-or-spotlight-conference-or-april-15th-or-12am-pt-or-3am/issues-of-our-time-spotlight-conference-april-15th/ .

Men låt oss först bara citera  vad konferensen handlar om. Från deras hemsida:

”Join us in Norway this weekend to look at the events and plans unfolding in front of our eyes. Let’s come together and determine what each individual can do to help raise awareness and stop this nightmare.

The web of control mechanisms put in place by the elite striving to achieve the 2030 agenda is getting thicker day by day. Processes are accelerating and decisions that have irreversible impact are being made without our consent. It is important to get together and look at the larger picture; the medical tyranny was not the end but the beginning of the implementation of their plans. The digital control grid, financial control, faux green agenda and many more components are being rolled out without many of our fellow human beings being aware of their ultimate purpose.

Some of the speakers include:

Andrew Bridgen, Member of Parliament, UK

Sonia Elijah, Journalist, UK

Kjetil Evevold, PhD scientist, Norway

Dorothea Gilbert, co-author of the Corman Drosten Review report, Norway

Osrolya Györffy, Executive Director, CHD Europe, Switzerland

Philipp Kruse, Lawyer, Switzerland

Alexandra Latypova, Former Pharmaceutical Executive, USA

Assem Malhotra, Cardiologist, UK

Jacob Nordangård, Researcher, Sweden

Halvor Naess, Professor of Internal Medicine, Norway

Elsa Widding, Member of Parliament, Sweden

The conference will be moderated by Agnieszka Wilson and Jonathan Gilthorpe.

See details of the conference and purchase tickets here: https://www.spotcon.org/

Ett något spretigt tema för en konferens kan jag tycka. Det märkliga är att det enligt EXPO och DN skall finnas nazister och skumma förintelseförnekare på konferensen. Jag har inte lyckats hitta en enda bland talarna ovan. Men enligt DN så:

”En medarrangör var Children’s Health Defense Europe – som leds av den amerikanska konspirationsteoretikern Robert F Kennedy Jr, brorson till USA:s tidigare president John F Kennedy.

Han har flera gånger jämfört vaccinationsprogram med Förintelsen och judars situation under andra världskriget.” Är det han som är en nazist? Kennedys brorson? Jag kan inte se att han ens var med på konferensen.

Hursomhelst. Det är inte detta som varken Jacob eller Elsa Widding pratar om. Men DN tvekar inte om att citera EXPOs konstiga sammanfattning.

Elsas föredrag, som varken handlar om vaccin eller om förintelsen finns c:a 6.50 in i länken https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/issues-of-our-time-or-spotlight-conference-or-april-15th-or-12am-pt-or-3am/issues-of-our-time-spotlight-conference-april-15th/ .

DN borde skämmas över att på detta sätt förtala en riksdagsledamot. Helt utan grund.

Ingemar Nordin

PS. Jag ser nu att även Svenska Dagbladet fallit in i EXPOs drev mot Elsa Widding: https://www.svd.se/a/JQ3z2j/sd-ledamot-pa-konferens-med-konspiratoriker . Det finns många nyttiga idioter i den svenska pressen. DS.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Gunnar Juliusson

  Robert F Kennedy Jr har annonserat att han kandiderar för Demokraterna vid amerikanska presidentvalet nästa år. Han lär knappast bli nominerad, men Demokraterna brukar omhuldas av svenska media inkl Public Service, vänstern och grönaktivister.

 2. Micke

  Det är nog dax för en stämning för förtal.

 3. Ivar Andersson

  DN saknar argument och kunnande och får därför nöja sig med lösa rykten. Kunskap är makt och det har DN insett att Elsa och Jacob har och kan inte bemöta dem annat än med fula ord. Uruselt är bara förnamnet.

 4. Christer Eriksson

  Aftonbladet passar på att spy galla över Elsa Widding.
  Inte ett dyft förvånad,var längesedan dom var seriösa.⁸

 5. Elsa

  Aftonbladet måste vara livrädda. Precis innan valet kom de över ett privat mejl som jag skrev för över två år sedan till en dam i bostadsrättsföreningen på Villagatan. Damen ville förbjuda ovaccinerade tillträde till den gemensamma gården. Jag skrev då lite provocerande att liponanopartiklarna gick till äggstockarna. För detta hängdes jag ut i pressen. Jag skickade Pfizers egen data till Aftonbladet och numera råder ingen tvekan om att så är fallet. Det är ett helt märkligt land vi lever i där man inte tål sanningen. Snacka om vetenskapsförnekelse.

 6. AFB

  Att öht referera till expo ger ett något svagsint intryck.

 7. Lars Kamél

  Expo är en organisation för vänsterextremister. Alla vänsterextremister, och högerextremister med för den delen, har en lättsinnig attityd till sanningen. Och går alltså inte att lita på. Ändå framställs Expo gång på gång av svenska medier som en trovärdig källa.
  I USA skulle DN:s och SvD:s smutskastning utan tvivel, med sannolik framgång, ha kunnat vara grund för en stämning. Det är mer osäkert i Sverige. Särskilt som domstolarna verkar vara fulla av aktivister som gillar miljö- och klimataktivism och hellre gullar med brottslingar än tänker på brottsoffer.

 8. Mats Enqvist

  Elsa#5

  Vad i hela fridens namn snackar du om ? Förklara så man förstår!

 9. Fredrik

  Mycket dåligt omdöme av Elsa Widding att närvara på en sådan konferens. Det är skara ökända tokar o vetenskapsförnekare. Nu blir också hon förknippad med div tokjökar bl.a. Putin lakejerna i Shiller institutet. Hennes bana som Riksdagsledamot är i princip slut i och med detta. Ännu en person som försökt att med förnuft debattera den galopperande klimatkrisen har framstått som en foliehat.

 10. Fredrik #9,

  ”framstått som en foliehatt”.

  Har du ens lyssnat på vad Jacob och Elsa säger? Eller tillhör du också de stollar som använder sig av guilt-by-association istället för att sätta dig in i sakfrågorna?

 11. Thorleif

  Kritiken från systemmedia et al visar på den låga självrespekt som råder eftersom sakfrågorna ersätts med en massa svepande negativa adjektiv och invektiv.

  Den splittring som makten åsamkar samhället är och blir förödande. Den drivs alltså inte från minoriteten som bara försöker få sin demokratiska röst hörd och interpellerad men istället blir hånad, förföljd och censurerad i ett samhälle som totalförändrats på 10 år.

 12. Elsa

  #9 Vad menar du med vetenskapsförnekare?
  Var du på konferensen som anordnades i Sthlm av läkarupproret eller var det också vetenskapsförnekare eller varför inte konspirationsteoretiker.

 13. Thorleif

  #8 Mats Enqvist

  Pfizer har bl.a undanhållit FDA uppgifterna att mRNA’t (lipo-partikeln) som de lovade skulle stanna i armen istället via lymfan spreds till alla organ etc i kroppen. Äggstockarna hade högst koncentration av alla organ.

  Jag trodde ”alla” kände till detta? Det är numera känt sedan 2021 (en japansk studie av Pfizer) men det vill inte systemmedia berätta eftersom man t.ex via t.ex TNI (Trusted News Initiative) överenskommit att endast uppgifter som WHO accepterar redovisas i TNI-anslutna media m.fl.

  Ja, vi pratar om C-19 ”vaccinet” (genterapin) som kan skapa en större spikprotein-fabrik i hela kroppen, större än vad själva viruset SC-2 orsakar om det lyckas passera immunförsvaret i hals och tarm. Vanliga vacciner stannar i armen varifrån antikropps-produktion m.m startar.

  Varning: Nu är du långt utanför ämnet för denna blogg

 14. Elsa

  #8
  Christer #4 skrev om Aftonbladet. Bara en kommentar att AB var så säkra på att covid vaccinet stannade i armen och ondgjorde sig över mig som i ett gammalt mejl 1,5 år innan valet påstått att liponanopartiklarna går till olika organ, däribland äggstockarna. Det ansågs näst intill kriminellt att jag nämnt detta. Trots att det framgick av Pfizers data (djurstudier) och är numera vedertaget. Min poäng var bara att media gör bort sig hela tiden. Okunskapen är total och allt som inte passar deras agenda är konspirationsteorier oavsett om det handlar om covid eller klimat. Man vägrar att lyssna på vetenskapen.

 15. Elsa

  #11 och #13
  Tack Thorleif
  Jag finner inte ord för vad jag känner inför utvecklingen. Media slänger sig med ord som desinformation helt urskillningslöst. Det spelar ingen roll om det är en professor med 40 års erfarenhet som patolog och 150 granskade artiklar i ryggen. Orden har tappat sin innebörd och i Riksdagen är många dåligt informerade eller livrädda att gå emot konsensus. Det går snart inte att andas i detta land. Det krävs att man helt saknar kunskap eller viljan att ifrågasätta. Med snabba steg går vi mot en idiokrati.

 16. Conny Andersson

  Roligt att höra att du ”i tystnad” stöds av många kollegor i riksdagen.
  Hoppas ditt parti vågar anamma din linje mer och mer vartefter 👍

 17. John

  Ett fientligt maktövertagande är just vad det är fråga om..
  Vi är utsatta för en pågående STATSKUPP

  Följande personer repressenterade sverige på
  World Economic Forum’s (WEF) annual summit in Davos, Switzerland 

  Leif Johansson Chairman of the Board AstraZeneca
  Peter Wolodarski Editor-in-Chief Dagens Nyheter
  Linnéa Kornehed Falck Einride
  Marcus Brennecke EQT
  Börje Ekholm Ericsson
  Erik Ekudden Ericsson
  Stella Medlicott Ericsson
  Åsa Tamsons Ericsson
  Carl Bildt (ECFR)
  Helena Helmersson H&M
  Jacob Wallenberg Investor
  Tobias Billström
  Johan Forssell
  Romina Pourmokhtari
  H.R.H. Prince Daniel of Sweden
  Niclas Mårtensson Stena Line
  Anna Borg Vattenfall
  Mats Granryd Vattenfall
  Joachim Rosenberg Volvo Energy
  Andrea Fuder Volvo Group
  Niklas Gustafsson Volvo Group
  Martin Lundstedt Volvo Group
  Lars Stenqvist Volvo Group

  Källa:
  https://dossier.substack.com/p/exclusive-the-dossier-acquires-confidential

 18. foliehatt

  Jag framstår som en foliehatt.

 19. Inovus

  #5

  Vi är framme vid idiokrati redan. För att återvända till en absolut nödvändig meritokrati behövs 1000-tals personer som i likhet med Elsa Widding vågar framträda med sanningen.

 20. Ann Löfving-Henriksson

  På område efter område råder förödande konsensus medan utvecklande fria debatter hindras.
  Jacob N. har med sin forskning visat vart vi är på väg, men hyllas han?
  Den stora ”konsensushydran” med det uttalade målet om ”en enda värld” äter sig steg för steg in i den en gång fria värden med EU, Storbritanniens en gång vetenskapliga sällskap där det fria ordet en gång hyllades, ett snart krönt enfaldigt överhuvud och Vita Husets Herre i USA som härförare.
  Media hindrar den öppna debatten i centrala frågor och skolvärlden har sedan Göran Perssons reformer övergett sitt uppdrag om upplyst utbildning med en blandning av fasta rostfria kunskaper och en mångfaldig, objektiv belysning på komplicerade frågor.
  Elsa är ett ljus i konsensusmörkret men tycks inte få stöd ens av vår utbildningsminister.
  Dags för utvecklingssamtal!

 21. Evert Andersson

  I min upprördhet kom jag på uttrycket, att det är som att hälla vatten på en gås med regnkappa. Det var i frustrationen över att hårda lätt kontrollerade fakta inte når igenom de klimattroendes och politiskt korrektas pansar.

  Elsa – den symboliska regnkappan kanske fungerar också åt andra hållet och kan skydda dig från idiokratin. Låt skiten rinna av och kör på med ditt viktiga arbete!

 22. Paul Håkansson

  On April 10th the IMF released UNICOIN

  Ja här har vi ytterligare en konspirationsteori enligt dom som inte förstår vad som håller på att ske ute i världen.

  Est Voila! Zee beginning of zee end?

 23. Thorleif

  Kommentaren borttagen. Utanför ämnet.

 24. Daniel Wiklund

  Expo hade säkert passat bra till att jobba för Stasi. Det är fortfarande hemligstämplat vilka ( 57 personer) som jobbade för Stasi i Sverige.

 25. Lars-Eric Bjerke

  Kommentaren borttagen. Utanför ämnet

 26. Mats Enqvist

  #14 Elsa, Ingemar

  Tack för förklaring. Dock blir man tveksam när covidrelaterade frågor avhandlas på KU. Se Ingemars kommentar till # 13. Se f.ö. kommentar av Peter Svensson (#10?) till Lena Krantz inlägg idag. Illasinnade medier drar sig inte för ett ögonblick för metoden ”guilt by association” och KU och dess skribenter förtjänar bättre.

 27. Thorleif

  Jag tycker du är feg nu Ingmar. Kommentaren riktad till #8 Mats #9 Fredrik. Dessutom ihopp om deras respons men kanske hade de som främsta uppgift att bara kasta in en brandfackla. Jag kan förstås verifiera det jag skriver genom forskningen och publicerade data osv.

  Nåväl, jag accepterar borttagningen men invänder samtidigt att ni snart kommer att få se hur WHO/WEF gemensamt kommer att använda ”Climate Change” och CO2 som hälsomarkörer både för vår och jordens hälsa genom att styra vårt beteende samtidigt med vinstökningar inom globalföretagen via FNs PPPs.

 28. Berra

  Och längst ner i dn:s artikel står det (samtidigt som de bygger allt på något expo skrivit)

  ”Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik”

 29. Elsa

  #27 Thorleif
  Anledning till varför jag åkte till konferensen i Stavanger var framförallt att träffa Philip Kruse, advokat från Schweiz som arbetar för att stoppa WHO och de förändringar som det planeras för. Utanför bloggens ämne men snälla kontakta mig om du har en god förståelse för detta. Elsa.Widding@riksdagen.se

 30. Sten Kaijser

  Bra Elsa!
  Jag oroar mig också för WHOs maktambitioner.

  (Det känns som om den ”rika världen” gärna vill styra ”hela världen” : )

 31. JonasW

  #30 Sten

  Oroar mig för samma sak. Både Xi och Mondi har tydligt deklarerat att de inte accepterar detta längre. Tyvärr tror jag inte att ”väst” har förstått detta.

  Världens ekonomiska centrum är asien. Förmodligen är världens intellektuella centrum också asien.

  Västvärldens babbel om att gå före framstår förmodligen som löjeväckande i en asiats ögon. Vi tror fortfarande att vi har monopol på vetenskap. Vår propaganda är att vi vet bäst och att asien ska följa efter. Jag tror att de är urless på denna mästrande attityd.

  Asien bestämmer själva vilken väg de vill gå. De skiter högaktningsfullt i vad västvärldens ”experter” säger.

  Dags att inse verkligheten. Vad USA/EU tycker är sekundärt. Vad Kina/indien tycker är primärt.

 32. Det här drevet mot oliktänkare bekräftar bara den bana världen har tagit. De presentationer som gjordes under konferensen var mycket sakliga. Istället för att bemöta detta med likaledes sakligt framförda motargument används ad hominem med nedsättande tillmälen som konspirationsteoretiker och förnekare. De här krafterna, som gömmer sig bakom fina ord om rättvisa och mänskliga rättigheter, visar sin genom detta sin rätta sida. Om FNs ”Our Common Agenda” (som jag berättade om under min presentation) antas kan situationen för de som utmanar det offentliga narrativet bli ännu värre. Det här påminner också om reaktionerna efter klimatkonferensen i Mölndal 2018 där jag gav en presentation och Elsa bestraffades för att ha deltagit som åhörare.

 33. Paul Håkansson

  https://nyheter.swebbtv.se/kallas-konspirationsteoretiker-ska-man-vara-stolt-over-nagon-som-forsvarar-sanningen/

  Mediedrevet mot Elsa Widding är ett tydligt exempel på hur västvärlden förfaller i desperat faktaresisent idioti. Widding borde vara stolt för att hon hängs ut som ”konspirationsteoretiker” i media. Då tillhör hon ju den lilla skara modiga, sanningssökande personer som vågar stå upp mot maktens hat och lögner.
  – Resten är ömkliga människor som springer och gömmer sig och inte vågar dra rätt slutsatser, säger Lars Bern till Swebbtv Nyheter.

  De senaste dagarna har media dragit igång ett drev mot SD-riksdagsledamoten och energianalytikern Elsa Widding.

  Detta baserat på vänsterextrema Expo. Expo hävdar att Widding varit på en läkarkonferens i Norge som kan kopplas till ”förintelseförringare och antivaccin-aktivister”.

  Vad är en förintelseförringare för något?

  Enligt Expo handlar det om den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr, son till den mördade presidenten John F. Kennedy, som ”frekvent jämfört vaccinationsprogram med Förintelsen och judars situation under andra världskriget”, skriver tidningen.

  – Även i Hitlers Tyskland kunde man gömma sig på vinden som Anne Frank gjorde, sade Kennedy till exempel för något år sedan och påpekade att i framtiden kommer ingen kunna gömma sig på grund av de ”mekanismer” oligarkerna och globalisterna installerar.

  – Detta är våldsamt överdrivet, säger Lars Bern om drevet mot Elsa Widding till Swebbtv Nyheter. Men det är ju dessa krafter som har makten i vårt samhälle och som gör sitt yttersta för att kasta skit på dem som har en annan uppfattning och inte delar deras åsikter. Det är ju den stilen man har från de här nyliberala kretsarna.

  – Man säger att det var Förintelseförnekare på den här konferensen i Oslo. Det är ju fullständigt löjeväckande. Bakgrunden till detta är att Robert F. Kennedy Jr, som jobbat med miljöfrågor hela sitt liv och som engagerat sig i covidfrågan, har sagt nåt i stil med att skadeverkningarna från vaccinen är i nivån med Förintelsen. Det kanske rör sig om 5-6 miljoner som omkommit på grund av att de fått de här injektionerna. Han tar en liknelse med Förintelsen. Man kan säga att det är långsökt. Men i antalet människoliv som gått till spillo så är det ungefär detsamma.

  Kennedy Jr är inte heller någon ”anti-vaxxer”, enligt Bern, men däremot kritisk mot dessa ”livsfarliga” vaccin som lanserats under covid.

  – Det är samma med mig. Jag skulle aldrig drömma om att ta det här vaccinet. Jag insåg redan från början att det är livsfarligt. Men det innebär ju inte att jag inte tar andra vaccin. Den här argumentationen är så jävla dålig. Klistra på människor etiketter. När Elsa blir kallad för konspirationsteoretiker ska hon vara jävligt stolt. För de som kallas konspirationsteoretiker är de få människor som vågar stå upp för vetenskaplig sanning och vågar stå upp för vad som verkligen händer i världen. Resten är ömkliga människor som springer och gömmer sig och inte vågar dra rätt slutsatser, fortsätter Lars Bern.

  – De här så kallade konspirationsteoretikerna som Elsa anses tillhöra har ju rätt snart sagt i varenda fråga. Det här drevet mot henne är förfärligt. Men hon är en oerhört modig kvinna som har civilkurage och integritet, så hon kommer stå upp emot det här. Däremot tycker jag inte att hennes parti stöttar henne på det sätt som de borde göra. De springer och gömmer sig.

  Sådana här mediedrev är ”desperata” försök från maktens sida, påpekar Bern.

  – Sanningen är nånting man inte vill ha fram. Den som redovisar sanningen stämplas som konspirationsteoretiker och blir straffad av det här systemet. Det här är västvärldens förfall. Vi ser hur hela västvärlden håller på att falla sönder, på grund av den här mentaliteten. Det är därför resten av världen vänder oss ryggen. Det är så sorgligt att man vill bara gråta.

  – Men så är det. Vi styrs av idioter.

 34. GK

  I många samhällsviktiga frågor ser det ut så här, inte minst vad gäller klimat och energi (för att anknyta till denna bloggs centrala budskap).
  Jag tror att det beror på att vi i västvärlden har fått det så bra att vi tar många saker för givet och tror att vi är osårbara. Detta har medfört att vi hanterar saker som är fundamentala i vårt samhälle på ett vårdslöst sätt.
  Beteendet är väl känt inom psykologin och ledarskapsutvecklingen, men även från historien. Massor med böcker är skrivna i ämnet.
  Det finns även ett gammalt ordspråk som uttrycker samma sak:
  Mätta katter fångar inga möss.

 35. Robert F Kennedy Jr är en tämligen extrem klimatalarmist (om han inte har ändrat sig på sista tiden). Han uttalade sig 2014 om bl.a. bröderna Koch, som han ansåg borde fängslas som krigsförbrytare:

  ”I think they should be in jail, I think they should be enjoying three hots and a cot at the Hague with all the other war criminals who were there.”

  Se https://www.youtube.com/watch?v=41yJTxrPFhM

  Sedan han fått kritik för detta skrev han i publikationen Ecowatch:

  ”I do, however, believe that corporations which deliberately, purposefully, maliciously and systematically sponsor climate lies should be given the death penalty. This can be accomplished through an existing legal proceeding known as ’charter revocation.’ State Attorneys General can invoke this remedy whenever corporations put their profit-making before the ’public welfare.’ ”

  Se https://web.archive.org/web/20170404102453/https://www.ecowatch.com/jailing-climate-deniers-1881958645.html

 36. Konrad Hölbling

  Som bekant så har SVD fått nya ägare för många år sedan nämligen norska mediekoncernen Schibsted som också äger Aftonbladet sedan en lång tid tillbaka och att de 3 skandinaviska medie-företagen (Bonnier/Schibsted/Egmont) går parallellt med de statliga medie-företagen i sitt indoktrinerande av folket borde väl inte vara någon överraskning, skillnaden är att de får säkert bra betalt för narrativet i motsats till de statliga företagen som stjäl pengarna från folket själv för att manipulera det.

 37. Fredrik Dhejne

  Vi kan lugnt konstatera att klimatfrågan inte handlar om klimatet utan om makten över folket och problemformuleringsprivilegiet.
  Klimatalarmisterna och deras proselyter: politiker och journalister, vill tysta alla kritiker och deras agenda är att plocka av oss så mkt pengar som möjligt och begränsa både vår yttrande- och rörelsefrihet,
  Inga svenska politiker vill egentligen ha ett folk av som både har egna pengar, oberoende och reell makt. Klimatfrågan är därför ett utmärkt instrument för makthavarna och deras propagandister (journalistkåren) att trycka till oss och utnyttja en för vanligt folk svårgenomtränglig materia och påstå att vi har en klimatkris som kräver drastiska inskränkningar i demokrati, välstånd och rörelsefrihet.
  Sanningen är ju att varken makthavarna eller journalisterna har någon riktig kunskap om var vetenskapen står i klimatfrågan. Det komplicerade förhållanden som klimatet orsakas av och utgör har de praktiskt taget noll kunskap om. Det behöver de inte heller. Vad vanligt folk behöver veta är att vi blir konstant lurade av våra politiker och deras taltrattar i medierna.