Vänstervridning i svensk media

Rapport 20230717

Jag tycker mig se att svensk media har vridits lite mer till vänster under den senaste tiden. Det kanske handlar om att sverigedemokraterna har fått mer makt och då vill man lyfta fram diverse motkrafter. Exempelvis kallades ETC för ”vänsterextremt” av en Sverigedemokrat i söndagens Rapport. ETC reagerade kraftigt och fick Rapport att göra ett förtydligande i måndagens sändning 19.30. Studioreportern berättade att ETC definierar sig som ”röd, grön och oberoende”. Wikipedia beskriver ETC som  ”en vänsterorienterad svensk tidskrift” så det skulle väl vara att SDs Tobias Andersson valde ordet ”exptrem” som gjorde att Rapportredaktionen gick med på ett förtydligande. Man ska kanske undvika ord som ”extrem” överlag både när det gäller att beskriva någons politiska orientering eller för den delen klimatet.

Allas vår Elsa Widding dristade sig, som ni vet,  att åka på en konferens i lördags i norska Stavanger. På konferensen höll hon ett tal och medverkade i en paneldebatt. Svenska Dagbladet lät publicera en artikel skriven av TT som i sin tur baserades på en artikel i Expo. Expo använder sig av ord som ”konspiratoriska” och just ”extrem”.

”En rad andra personer ur den konspirationistiska miljön medverkade också på konferensen. Bland andra en svensk antivaccinaktivist som benämns som ”frilansjournalist” på nyhetssajten NewsVoice, en konspiratiorisk sajt med fokus på medicin, kost och liknande frågor. De senaste åren har den, likt flera andra inom den konspirationistiska miljön, börjat sammanflätas allt mer med extremhögern.”

Jag får en känsla av att Expo vill fösa ihop alla som är kritiska till alla möjliga ämnen som just konspiratoriska och att de tillhör ”extremhögern”, eller med andra ord är ett gäng foliehattar där det inte finns något vettigt att lyssna på. Det är anmärkningsvärt att Svenska Dagbladet helt okritiskt publicerar Expos beskrivning av konferensen i Stavanger. Vi får ju egentligen mest veta vilka som var på den och vilka som arrangerat konferensen och Expo gör sedan allt för att karaktärsmörda dessa personer.

Innan Elon Musk köpte Twitter var det ett gäng anställda som inte gjorde något annat än att läsa tweets och banna dem med ”fel” inställning i olika frågor. När Elon Musk tog över blev många av dem avskedade och ordet på detta sociala media blev mer fritt. I dagarna fick offentligt finansierade medier ett tillägg på sina konton där det stod ”publicly funded-media”. Då surnade uppenbarligen SVT och SR till och har nu lagt sina twitterkonton i malpåse. Det är ju tråkigt att de inte tar chansen till kommunikation med de tittare och lyssnare som finns på twitter men det kan handla om att bevakningen har minskat och att de inte kan ta bort kommentarer under sina inlägg själva. Ordet är fritt, ve och fasa, så kan vi inte ha det.

ETC, Expo och andra vänsterorienterade krafter har tydligt fått mer att säga till om i svensk media sedan vi bytte regering tycker jag. Håller ni med eller är det jag som läser in för mycket?

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan Bergman

  Begreppet ”extrem” har väl under senare tid blivit en aning urvattnat. Det kan vi tacka klimatalarmismen för där står ”extremvädret” som spön i backen.

 2. Lasse

  Expo jagar extremister på högerkanten utifrån sin vänsterposition.
  SVT/SR är alarmistiska vad gäller klimatrapporteringen.
  Nu var det tydligen varmt i Bangladesh.
  Här en Video om hur extrema event händer hela tiden:
  https://realclimatescience.com/2023/04/five-million-year-event/

  Michael Mann har tydligen kopplat ett extremt regn till ett tusenårsevent men missat att kolla hur ofta dessa förekommer över USA.
  Människans dumhet och universum är oändligt (Albert Einstein) Men han tillade att han var osäker på det senare 😉

 3. Kaj+Wahlberg

  Expo är ju själv en vänsterextrem rörelse. Att låta den organisationen vara någon slags expert på högerextrema är lika intelligent som att använda NMR som källa när det gäller vänsterrörelser.

 4. Daniel Wiklund

  Larmrapporter varje dag på text-tv. ”Temperaturerna stiger rekordsnabbt” är huvudrubriken idag. Allt stiger rekordsnabbt. Det är Copernicus Climate Change som årligen undersöker det europeiska klimattillståndet. ( låter som ett läkarbesök). I deras rapport konstateras att ”Europa upplevde rekordmånga soltimmar under 2022″. Skulle det vara negativt. Allt vad vi sätter värde på, civilisation, liv, kultur och kreativitet har sitt ursprung i den ordning som frigörs när en solstråle slås sönder. Ser med spänning fram emot vad text-tv har för larmrapport imorgon, eller varför inte en gång till idag. Apropå Expo så kan man i boken ” Inte bara spioner” läsa om Stasi-infiltrationen i Sverige under kalla kriget. Expo har kanske Stasi som förebild.

 5. Lasse

  #4
  Solen skiner allt mer!
  https://climate.copernicus.eu/sites/default/files/custom-uploads/ESOTC2022/europe/clouds_sunshine/ESOTC2022_CLOUDS_AND_SUNSHINE_FIG1.pdf

  Vad hänger inte ihop med ökad solstrålning?
  Här finns massor med alarmistiska diagram:
  https://climate.copernicus.eu

 6. Ulf

  Nej hatet mot samarbetet med SD har fått tidigare liberala tidningar att gå till vänster. Dessutom har de blivit mer klimatfanatiska eftersom det tydligt är en fråga där SD står längst ifrån fanatikerna.

 7. Sören G

  #4
  ”Europa upplevde rekordmånga soltimmar under 2022″
  Hur kopplar man det till utsläpp av koldioxid?
  Alltså har man erkänt att det finns andra faktorer som påverkar temperaturen.

 8. tty

  Det här ständaga pratet om hur ofta extrema händelser inträffar tycks märkligt nog utgå ifrån av väderhändelser är normalfördelade, vilket de nästan aldrig är. Översvämningar/torka t ex är Hurst-Kolmogorovfördelade, vilket innebär att extremvärden är mycket vanligare än om de vore normalfördelade. Detta är ett välkänt faktum, men ignoreras nästan helt.

 9. Lars Kamél

  Visst är medierna vänstervridna. Vänstern bryr sig inte om vad som är sant.
  Vilket verkligen märks när det gäller klimat
  Europa värms upp dubbelt så snabbt som resten av världen, påstås det nu.
  Världens landområden har värmts upp snabbare än världshaven. Landområden har värmts nästan dubbelt så mycket som det globala medlet. Så Europa, ett stort landområde, är inte alls extremt!
  Det är typiskt för klimatförvillarna att jämföra data för bara land med data som innehåller både land och hav, där det sistnämnda dominerar. Och det för att kunna larma.
  Fast efter vad jag kan se, har Europa inte blivit varmare på 8 år. Och följer därmed det globala medelvärdet. Det där med snabbare uppvärmning hör alltså historien till. Och kan börja igen i framtiden, men det vet vi inte nu,

 10. Peter Svensson

  Det är mycket viktigt för Expo och Dagens ETC att framstå som oberoende, objektiva, normala och vanliga. Det är helt avgörande för deras trovärdighet när de ska peka ut sina politiska motståndare som extrema och konspiratoriska. Om ETC själva får stämpeln vänsterextrem faller deras trovärdighet.

  Men detta är inget nytt och absolut ingen tillfällighet. Svensk mainstream massmedia och deras journalister är starkt vänsterinriktade, oavsett vad de själva påstår. De ser allt till höger om Socialdemokraterna som sina fiender.

  Vad gäller Elsa Widding så är hon mycket kunnig och påläst. Det finns ingen journalist i mainstream media, och definitivt inte på Expo, som kan slå ner hennes vetenskapligt baserade argument. Istället väljer de att gå på personangrepp och ”guilt by association” genom att klumpa ihop henne med vad de stämplar som extremister och konspirationsteoretiker. Det är vänsterpropaganda från början till slut och tyvärr går många på det, även de som betecknar sig själv som borgerliga och liberala.

 11. Ivar Andersson

  #8 tty
  ”Översvämningar/torka t ex är Hurst-Kolmogorovfördelade, vilket innebär att extremvärden är mycket vanligare än om de vore normalfördelade.”
  För att förstå att inte normalfördelning gäller oväder krävs en naturvetenskaplig utbildning som journalister och opionsbildare oftast saknar.

 12. Thorleif

  Dn t.ex har tidigt i samband med pandemin börjat slå ihop ”oliktänkare” och alternativmedia som just högerextremister och konspirationsteoretiker helt utan bedömning av sakfrågorna mer än förnekelse och hänvisning allmänt till ”forskningen” etc. Det gäller alltså inte bara de allmänt påhittade utbreddande gruppen ”antivaxxers” (associerade) utan i samma grupp också t.ex s.k ”putinister” och ”klimatförnekare”. Också helt utan sakdebatt.

  Det intressanta är dock i fallet pandemin och ”vaccinet” är ”konspirationsteoretikerna” besannade vad gäller främst ”vaccinet” vilket måste upplevas mycket smärtsamt av makten och systemmedia (= tystnad). En betydligt enklare sits har de mot Ryssland och ”Klimatförnekarna” pga främst Rysslands kommunistiska historik och rollen som vår ärkefiende istället för handelspartner resp IPCCs politiska SPMs.

  Journalistens svikna ideal och lögner:

  1. Sanningen
  2. På alla medborgares sida
  3. Kravet på verifikation

  Istället hån, förföljelse och censur.

 13. Thorleif

  Kommande massiva behov av datalagring pga den centraliserade digitala revolutionen (4e) via bl.a Smart-city utbyggnader, krav på kraftigt ökande digital registrering av medborgar-tjänster/service osv innebär en kraftig expansion av datakraft där svenska politiker tycker att burkarna ska kunna ställas i den svenska relativt svalare miljön.

  Undrar hur många tusen jobb våra befintliga datacenters skapat pga t.ex spillvärme. De utlovade jobben blev en tumme men kostar skjortan i elförbrukning och dessutom mer eller mindre skattebefriade. Ett hån mot svenskarnas elräkningar!

  https://www.dn.se/ekonomi/miljardsatsning-i-ostersund-vantas-ge-1-000-arbetstillfallen/

  När ska vi se en ärlig journalist ge sig in i argumenten och försöka räkna eller åtminstone göra en enkel efterkalkyl?

 14. Karl Eider

  #9 Lars

  ”Europa värms upp dubbelt så snabbt som resten av världen, påstås det nu.”

  Och samtidigt larmar man om att haven värms upp allt sabbare. 90% av all uppvärmning hamnar i haven, säger man. Men vad gäller för den uppvärmning som orsakas av koldioxiden? Tar den på något mystiskt sätt sig ner i haven istället? Hur skulle det gå till?

  https://www.smhi.se/nyhetsarkiv/varldshaven-har-aldrig-uppmatts-sa-varma-som-under-pask-1.194866

 15. Karl Eider

  #14

  Man påstår också:
  ”Under påskveckan har genomsnittstemperaturen för världens hav uppmätts till 21,1 grader…”

  Vilket inte kan stämma. Det man menar är väl yttemperaturen, men hur mäts den? Ovetenskapligt som vanligt av SMHI.

 16. Daniel Wiklund

  Nu är text-tv riktigt i gasen. Flera larmrapporter om klimatet. En lyder ”klimatet oroar barn mer än krig”. Undrar om barnen i Ukraina tycker så. Det blir bara varmare och varmare. Jag ska ut på min altan och njuta av årets hittills varmaste dag, 16 grader just nu. Hoppas att dom som jobbar på text-tv har tid att gå ut i det fria och njuta av solen, den livgivande solen.

 17. Göran

  ETC menar att de har rätt att definiera själva vad de är för något.

  Med den logiken så har även terroristorganisationen ISIS rätt att definiera sig själva, dvs. de kallar inte sig själva för terroriter.

  Vad vi bör göra är att varje gång SVT lägger ett epitet på något så ska man höra av sig till SVT och be dem korrigera det. Om de inte vill korrigera, då avslöjar de sig själva så att säga, dvs. att de har en vänsterorienterad inriktning.

 18. Göran

  Detta med ”höger extremt”. Det finns inget högerextremt i Sverige. Det enda som finns är en förbaskad flathet att helt enkelt be de som använder sig av liknade påstående att dra åt skogen.

  Det som mer högerorienterade människor aldrig gör är att påstå saker som inte är sunt förnuft eller anses vara hyckleri eller ologiskt.

  Vänsterorienterade människor har inga som helst problem med att skrika och gapa åsikter eller fakta som är rent falska, hycklande eller ologiska. De gör det hela tiden.

  Vänstern har ingen som helt aning om hur korkade de är och det är omöjligt att få dem att förstå det. Vänstern är däremot väldigt duktiga på att få sina narrativ som allmän agenda, vilket är ganska logiskt då populationen av de med mindre bildning är större än de med bildning.

  Därav att de titulerar saker och ting för konspirationer för de kan aldrig förstå konceptet i det som andra ser som en konspiration.

 19. mattias

  #14-15
  Håller med om att det är en slarvigt skriven text.
  Här en länk till olika havstemperaturer, ex. yttemperaturen SST: https://www.climate4you.com/SeaTemperatures.htm#Sea%20surface%20temperatures

  Jag får inte riktigt ihop det med SMHIs text. Att den tidigare varmast uppmätta var i mars 2016 verkar stämma. Men att den nu skulle vara den högsta uppmätta stämmer dåligt utifrån länken ovan. Någon som kan förkara? Vad har jag missat?

 20. foliehatt

  En jämförande betraktelse.

  Under presidentvalrörelsen i USA 2016 – och även senare – myntade D. Trump nedsättande öknamn på sina motståndare och använde dem i debatter och kampanjmöten. Detta sätt kritiserades, med all rätta, av svenska medier, som ett utslag av mobbartakter.

  Samma medier har inga problem med att använda nedsättande öknamn på grupper och debattörer i Sverige.

  (Lukas 6:41-42, Matteus 7:3-5)

 21. Karl E #14-15

  Vad är det för en klant som sitter på SMHI och rapporterar om världshaven 21,1 grader? Jordens medeltemperatur är 15 grader enligt NASA https://solarsystem.nasa.gov/resources/681/solar-system-temperatures/

  70% av jorden yta består av hav. Havstemperaturerna är lägre än landtemperaturerna. Det verkar vara rena påhittet som manglats ut till media.

 22. mattias

  #21
  Som sagt, slarvigt skriven. Grafen avser 60S-60N. Då kanske det kan bli 21 grader.

 23. TorbjörnR

  OT men har ju med media att göra.

  Kors i taket men vänstermedia har läst Lennart Bengtssons bok ”Vad händer med klimatet”
  En kort recension!
  Ännu är undrens tid inte över

  https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/50y7RX/jordens-uppvarmning-kommer-inte-att-skena?fbclid=IwAR2MLvnK1-5Qa4gvqpWR3-GCV1vxvPt_Xfy0bO08fE1nZizUH3vp8sxGBl0

 24. Sören F

  #19, 21, 22
  Det måste vara den här från Maine man stöder sig på; där t o m rekordet våren 2016 slogs nu: https://climatereanalyzer.org/clim/sst_daily/

  Humlums är inte riktig SST, snarare lägsta luftlagret över hav (alla fall den översta)

 25. Daniel Wiklund

  Hur hamnade vi i en situation där vi ska vara rädda för värme. Har turistresorna börjat gå till kalla platser. Är det slut med resor där man kan bada i vatten som är minst 20 grader, helst 25plus. Det kanske är bad i isvakar som lockar i framtiden. Kanske även kallhjärtad får en positiv innebörd, och inte varmhjärtad.

 26. TorbjörnR #23,

  Apropå vänstervridna medier så passar det väl bra att Mattias Svensson skriver en positiv recension av Lennart Bengtssons bok. Få har vågat göra detta trots att LB bara är en ”lukewarmer” och därmed stämplad som en klimatförnekare av vänsteretablissemanget.

  Hittills så har Mattias (skriver även för SvD) nöjt sig med vänstermyten om en ”konsensus” (som inte finns). Men LBs bok gav honom något att fundera över. Bra.

 27. Göran J

  Angående solinstrålning i området kring Norrköping kan jag konstatera att år 2022 november, december och januari 2023 hade vi en minskad instrålning på ca 20 % mot normalvärdet. I februari var det däremot + 25% medan mars månad sjönk till -10%.

  Närmaste bonden i min omgivning uppger att våren är ca 3veckor senare än normalt.
  Sedan får SMHI som sitter vid sina skrivbord säga vad dom vill, som passar deras agenda.

 28. Bengt

  OT, men fakta från isutbredning i Arktis 20 april. Ligger högre än de senaste fem åren 2018-2022. Allt enligt DMI ice cover.

 29. Bernt O

  Mediernas vänster eller högervridningar drunknar i sina egna snedvridningar.
  Det underliga är att inte varningsklockorna börjar ringa t.o.m för de mest lättlurade. Ena dagen får vi läsa om den sköna sommarvärmen som sveper in och ett par dagar senare barkar det åt helsike med lite mer värme!
  Aldrig att man skulle sätta de här artiklarna som motsäger varandra fullständigt i samma tidning, vi skall tydligen använda bara halva hjärnan åt gången…

 30. Rossmore

  #23 #26

  Så Aftonbladet läste Lennart Bengtssons bok 2019. (Gjorde även jag, den kom ut då.) Lärde de sig något? Läste de även Gösta Petterssons ”Falskt alarm”? Och förstod de vad de läst?

 31. Gällande yttemperaturer i havet – använd copernicus och deras kurva över havstemperaturutvecklingen under 150 år.
  Den kurvan visar hur temperaturen steg långt före Co2 var aktuellt – den kurvan visar hela falsariet med klimatalarmismen.
  Läs där också noterna och övrig info om siffrorna och bakgrunden.

  Där visas hur yttemperaturen steg globalt och brant.

  1910 – 1950 steg temp med ca 0,7 C.
  1950 – 1980 sjönk temp med ca 0,4 C
  1980 – 2020 steg temp med ca 0,6 C.

  Mätningar av havstemperatur har systematiskt mäts sedan 1800- talet.
  Och Ipcc har där kommenterat dom tidiga havstemperaturökningarna och sett dom som lika stora historiskt som senaste 40 åren – MEN i AR 5 skriver dom plötsligt helt annorlunda i Executive Summary – då tar dom plötsligt och utgår från 1950 och sänkningen till 1980 och förfasas sedan över stegringen till 2020!

  I mitt tycke är det direkt pinsamt av IPCC att plötsligt via cherry picking bli helt ovetenskapliga i sin Summary AR5.

  Tidigare har t o m IPCC skrivit om dom tidigare lika höga temperaturökningarna i havet – men utgår således plötsligt från 1950.. riktigt illa.

  För några årsedan hade jag en diskussion om just detta med en grön alarmist och han skicka även över havstemperaturkurvan och totalt förblindad uttalade han – titta temperaturen ökar!
  När jag bad honom förklara den minst lika branta ökningen i kurvan under åren 1910 – 1950…så blev han helt tyst..och han hörde aldrig av sig igen.

  Elsa och SD och alla andra som tampas mot alarmisterna borde inte behöva några mer bevis än den globala ythavstemperaturkurvan från vårat eget copernicus – där finns facit och sanningen.

  Temperaturen ökade kraftigt i både havsytan och på land, åtminstone här i norra hemisfären, från sista halvan av 1800- talet till dags datum – bortsett från 1940 – 1980…

  Flera gånger under dessa år kunde vi se havsyttemperaturen stiga och sjunka i cykler – ingen kan med säkerhet säga varför men så fungerar havet.
  Tvivlar du – så kolla 1900- talets ytvattentemperaturutveckling vid Island/Grönland.

  Att IPCC i sitt ocean avsnitt i AR5 väljer att utgå från 1950 i sin Executive Summary är bara ett starkt bevis för agenda forskningen och politiseringen av klimatvetenskapen.

  Klimat är ett väldans kaos – men tittar man på den lite trögare temperaturutvecklingen i haven…så klarnar det en smula och facit framträder.
  Det historiska facit finns alltså i havet – men alarmisterna kunde inte bry sig mindre.

 32. Ivar Andersson

  Är man vänstervriden så står majoriteten högerut. Men det beror på att man är vänsterextrem och inte på majoriteten.
  Stalin, Mao och Pol Pot tyckte nog att alla andra stod till höger.

 33. tty

  #15 m fl

  Havets medeltemperatur är ca 4 grader. Den temperatur som SMHI trumpetar ut är OISST 2.1, den interpolerade yttemperaturen mellan 60 N och 60 S, alltså exklusive de kallare delarna av havsytan.

 34. tty

  #28

  Faktum är att senast det var mera is i Arktis vid denna tidpunkt var 2013:

  https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

 35. Om havets yttemperatur – enl copernicus har vi haft en liten minskning dom senaste åren, ett hack i uppgångskurvan men kanske ett viktigt sådant..
  Nästkommande El Nino blir intressant för yttemperaturutvecklingen.

  Men – i media ökar temperaturen varje år – mobbing av vanliga skattebetalare och ungdomar och ursprungsbefolkning.
  Allt det där borde prövas i rätten.

 36. Ivar Andersson

  Den globala uppvärmningen ställer till överaskningar.
  ”Ett 50-tal gäster är fast på Kebnekaise fjällstation på grund av den smälta isen och hårda vindarna.
  Före detta EU-ministern Hans Dahlgren (S) är en av dem. ” Expressen

 37. Medierna försöker bejaka alarmismen – jag bara undrar, hur långt är dom redo att gå – och varför?

  Oddasat hade ett inslag i idag om samernas deltagande och framträdande i Fn idag – dom varnade för den gröna kolonialismen i norr, på deras marker.

  100 000- tals hektar vindkraft och annektering av ursprungsfolkets livsmiljöer av klimatbejakare och nasare.

  Rapport och aktuellt missade samernas framträdande i Fn helt och hållet – det går fint att bekymra sig om sydamerikas indianer och kinas omskolning av minoriteter – men våran egen skövling av våra ursprungsfolk är tabu.
  Svt:s nyhetsrapportering verkar lida av faktaförvanskning och rasism och en genuin agendapropaganda – riktigt eländigt..
  Det enda som ger hopp är att vanligt folk ändå ser igenom en stor del av propagandan och störs av fenomenet.

  Intressanta är att SVT och övrig media/ journalister inte fattar att folket ser igenom dessa svagheter.
  SD – bespottas men har stöd av 1/5 del av sveriges befolkning – intressant.

 38. Nr 27 Göran.
  Din bonde har rätt, här i Trollhättan är gäddleken minst 3 -veckor sen i år och fortfarande är majoriteten av gäddorna olekta här i trollhätteområdet.
  Ev. hinner gäddorna leka av sig innan nästa veckas busväder.

  Abborrarna brukar dra igång sin lek runt den 8:e maj häromkring – vi får se var det hamnar i år..
  Nätterna i veckan har inneburit minusgrader här denna veckan – ganska ovanligt.

  Fiskar gillar inte kalla nätter och är observanta på MEDELTEMPERATUR.

  Jag tror att gäddor, abborrar och sutare kan mer om klimat än SVT.

 39. Robert Norling

  Helt klart har det varit en ovanligt kall vår.
  Vilket SMHI visar i sin sammanställning och det även fast UHI gör sitt bästa för att förstärka ”klimathotet”.
  https://www.smhi.se/pd/klimat/time_period_maps/temp_anomaly/2023/ref_1991_2020/ttsk.png

 40. Göran Värmby

  Beklagansvärt hur media ser ut idag. Expo m flera på vänsterkanten skulle ha kunnat ingå i ett gäng radikala tuffa makt-granskande aktivist-aktörer med uppgift att SE PROBLEMEN MED MAKTENS aktiviteter och initiativ.
  Istället har ffa Expo blivit ett Verktyg för makthavarna för att nita dit kritiska personer. Dock finns vissa undantag som Proletären m flera som tidvis har mkt bra och systemkritiska reportage.

 41. Staffan Lindström

  Johan ”Oraklet” Rockström sitter i SVT1:s ”Morgonstudion” och yrar om ”Tröskeln på Grönlandsisen …”
  ”Med S+MP ledde vi klimatutvecklingen…nu ligger vi efter…” Är i studion f ör att han ”utsetts” av Time till en av 100 mest inflytelserika ”jordisar” (mitt bidrag till nyordslistan…) Beyoncé, Elon Musk och Lionel Messi
  tas av studioreportern som Time100-kompisar. Johan känner sig ödmjuk… SUCK….

 42. foliehatt

  Bernt O, #29,
  …eller ingen hjärnhalva alls.
  Farshid Jalalvand fantiserar i DN om en framtid där människor odlas fram utan hjärnor. Utan att han noterar att detta redan sker idag.

  I Miljöpartiet.

  https://www.dn.se/sverige/farshid-jalalvand-forestall-er-ett-labb-dar-man-odlar-manskliga-kroppar-utan-hjarnor/

 43. Staffan Lindström

  42 foliehatt
  Påminner mig om Bob Hope i en tvserie: ”People with dead eyes…zombies…” BH: ”You mean democrats…?” BH hann fylla 100… apropå mitt inlägg nr 41 i denna tråd…