DN – ett ostron

articleimage 32684 0 big
Vad är det för fel på DN? Och på stormedia i allmänhet? Har de alldeles slutit sig mot vetenskapen och mot omvärlden när det gäller klimatfrågan? Göran Ahlgren, generalsekreterare i Stockholmsinitiativet utmanar DNs inkrökthet. Det är hög tid att de vågar släppa loss en riktig debatt, istället för att bara slänga ur sig skitord!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Kommentarerna till den här eminenta artikeln blev ganska snabbt till en diskussion om hur man forskar och om vetenskaplig teori. Kul med såna diskussioner för de tar aldrig slut och kan faktiskt lära en nåt. I alla fall jag drar mycken lärdom från denna diskussion.

 2. Carl. Delvis rätt. Men sen tycker jag nog att det dividerades om allt möjligt ovidkommande. Och det påpekade jag i ett inlägg. En annan lustighet är att 89% röstade ”Arg” (På DN:s vetenskapsredaktion) men det var en stor del negativa inlägg.

 3. Staffan D.

  En gång var det ”global warming” som hotade.  Al Gore.   ”Jorden har feber.”  Polarisen smälte, isbjörnarna drunknade, och Manhattan skulle försvinna under 6-7 meter vatten ”i en nära framtid”.
  –  Men så hände något.  Sedan 1998 har det just inte varit någon temperaturstegring.  Vi har fler isbjörnar än någonsin, och Manhattan har begravts under snö. 
  –  Så då blev mantrat ”klimatförändring”.  ”Varmisterna” — ja, Al Gore också — förutsåg väldiga förändringar i vädret.  Snö?  Sällan, förstås.  Orkaner?  Värre än någonsin.
  –  Men Europa har haft tre riktiga snövintrar i rad.  I Atlanten har det varit ”en dramatisk minskning av antalet orkaner”.  ”Den totala energin i världens orkaner har sjunkit djupt efter 1993.” 
  –  Så nu heter det ”global weirding”.  Globala konstigheter.  Dailygreen.com har en ”Weird weather watch”-sida.  Über-vänstriga Huffington Post hade en sida “Global Weirding”: Extreme Climate Events Dominate The Summer.” ”Extremer är det nya normala”, sade man.
  –  Problemet för omvärlden är att en vetenskaplig teori måste kunna falsifieras.  Om alla väderförändringar kan användas för att ’bevisa’ global, eh, uppvärmning, är det inte fråga om vetenskap.  Det är ett skämt.
  http://www.bostonherald.com/news/opinion/op_ed/view.bg?articleid=1314036

 4. Slabadang

  Ingemar!
  Det är dags att utmana dem på öppen debatt.Stockholmsinitiativet i samarbete med TCS kan kasta handsken.Att utmana är en styrkedemonstration i sig och vi vet med 100&ig säkerhet att initiativet INTE lär komma från andra sidan.

 5. Staffan D.

  Flera djur vid ett zoo i norra Mexico har dött av kylan — 14 papegojor, 13 ormar, 5 iguanas, 2 krokodiler och en cappucin-apa.  Temperaturen har gått ner till -13ºC, det kallaste på 60 år.  Och — det direkta skälet —  strömmen försvann!  Skolorna är naturligt nog stängda, men öppnar igen på tisdag om vädret blir varmare.
  http://www.thebostonchannel.com/news/26762136/detail.html