Faran med CO2 kommuniceras med hjälp av röksignaler

Eftersom det snart är fredag tänkte jag (o)roa er med ett projekt som ska sjösättas i Köpenhamn.
”En av de mest irriterande saker när det gäller kampen mot koldioxidföroreningar är det faktum att CO2 är luktfri och osynlig. (…) Hade koldioxid varit sjukligt grönaktig till utseendet så hade alla människor skyndat sig för att agera”, skriver Cliff Kuang på www.fastcodesign.com
Är det då möjligt att visualisera den farliga gasen, kan man fråga sig. Svaret är ja, och den första innovationen är redan på väg. Det handlar om en installation som förvandlar den rök som normalt kommer ur skorstenarna på ett kraftverk till jättestora rökringar, som ska påminna oss åskådare om faran med fortsatt konsumtion av fossila bränslen.
rökringar
En första installation planeras att kröna ett nytt kraftverk/artificiell skidbacke i Köpenhamn (det är möjligt att 1 april debuterar tidigt i år). Läs mer och förundras.
För fler spektakulära avslöjanden, besök One Climates Facebooksida.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hahaha….. 🙂
  Undrar om antalet siktade  UFO:s  kommer att skjuta i höjden?

 2. Slabadang

  Labbibia!
  Man har ju alltid undrat om de ”rökt på” inom klimahotssekten.Nu har vi beviset på vilka sjuhelvetes rökringar de kan puffa!! 🙂

 3. Slabadang
  *ironi*
  Efter mycket efterforskningar har jag äntligen hittat bevis för meteorologernas kommunistiska konspiration. Det här är en amerikansk dokumentär gjord av CBS redan 1982. Alldeles i början av filmen filmas en man som är misstänkt lik en viss Väder-Pär…
  http://www.youtube.com/watch?v=PI_hPDpOVTE
  I Sverige har de ännu inte blivit avslöjade. Men det är väl bara en tidsfråga. 🙂

 4. Joakim

  Man får väl förutsätta att detta stolleprov är (som vanligt) skattefinansierat

 5. Holmfrid

  Från Redditch i England rapporteras i Miljöaktuellt att man skall använda brända lik för energiproduktion i kommunen. Vad blir CO2-skatten?

 6. EB

  Kunde man få kossor att prutta rökringar?

 7. Svempa

  Kanske skulle man utveckla och marknadsföra en klimathatt som visualiserar all CO2 som kommer ut ur munnen på bäraren. Klimatsmarta personer skulle få 50 % rabatt och därtill på köpet  också få ett par klimatshorts som registerar en annan växthusgas.

 8. S.E.Hendriksen

  Soon you’ll see dollar bills in the sky…representing the National dept.

 9. Håkan Bergman

  Jaha, här har man ägnat 50 års piprökande åt att fullforda konsten att skapa snygga rökringar, sen kommer nåt pucko och påstår att det är innehållet som räknas.
  Lite reklam:
  http://www.brobergs.se/sv/category/144/Brobergs

 10. pekke

  Holmfrid#5
  Men det blir ju en massa utsläpp då ?!
  Undrar om svenska myndigheter har några tankar på återvinning…  biogas kanske som matavfallet ?
   
  Eller Soylent Green ?
   
  Jo. det är snart helg.
  / sarc off

 11. Iven

  Ödets ironi!
  Kraftverket, som skall påminna om och demonstrera  AGWhots-anhängarnas påståenden beträffande problemet med samhällets CO2-utsläpp genom att släppa ut den färgade vattenångan som rökringar,
  är ett s.k. ”grönt” avfallsmatat kraftverk, som inte är grönare än att det faktiskt genererar en hel del CO2 utsläpp på riktigt!

  Man kan undra om också alla olje- och kolkraftverk i Danmark framledes ska utrustas med rökringsteknik för att upplysa om deras miljöskadliga verksamhet? 🙂

 12. Jo, det förvånar inte. Killen har förstås sett ett flertal Hollywood-produktioner om hur hemst det är med … brrr … kemikalier!
  Och de är ju alltid närmast självlysande illgröna i dessa filmer. Så att alla tittare skall fatta budskapet direkt …
  I många sådana filmer är också företaget som vill tjäna pengar skurken, och den engagerade unga (och snygga) miljkämpen hjälten som i sista sekund räddar världen genom förhindra att giftet sprids i miljonstadens luft eller dricksvatten.
  Märkligt nog är dock LED siffrorna som räknar nedåt på ’bomben’ alltid illröda och väldigt tydliga …
  Men visst ja, nedräkningsklocker har klimatalarmisterna också redan startat. Så går det om man tror att Hollywood är de som har förklaringarna …

 13. pekke

  Är vår kära Miljöminister på väg att spåra ur… ?
   
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/miljoministern-hotar-ta-bort-vindkraftveto_5915423.svd

 14. L

  Pekke, är det sånt som kallas ministerstyre?

 15. pekke

  L
  Tycker det mer å mer verkar som hysteristyre.

 16. L

  Ja, han är kaxig så länge han har MP som stöd från andra blocket, men med nya språkrör kanske dom sätter stopp för den största miljöförstöringen vi haft i modern tid… fast det kanske är att hoppas för mycket från Miljöpopulisterna…

 17. Slabadang

  Den gröna fascismen är ju till för demontera demokratin!
  Miljöargumentet är ju bara den trojanska hästen. A Carlgren gör ju att man börjar tänka om som med Euron.Det kanske inte är så bra med HBT rättigheter helle med tanke på att samtidigt är det största pucko vi nånsin haft.
  Å va tänke Reinfeldt när han satte Carlgren vid spakarn som miljöminister det är som att be alkoholisten vakta vinkällarn? Han kan bara ha gjort det av det skälet att han visste att han skulle slippa Centern för all framtid efter de gjort bort sig. Maudan som energiminister hahhha ett parti som inte haft en siffra rätt de sista trettio åren om energi.Det är självklart att Centern åker ut ur riksdagen.

 18. Jan-Erik S.

  Pecke #13:
  Miljöministern har redan spårat ur för länge sen.
  Tycker hela knäppgöken påminner om en svår tågkatastrof utan något som helst logiskt tänkande.
  Tror faktiskt inte jag vet om någon mer motbjudande minister. Totalt samhällsfarlig.

 19. Jan-Erik S.

  SD kräver öppnade Stasi-arkiv.
  ”Stasi-arkiven granskas just nu av forskaren Birgitta Almgren. I handlingarna finns uppgifter om de svenskar som sammarbetade med den östtyska kommunistdiktaturens säkerhetstjänst, Stasi. Till Världen Idag berättade Birgitta Almgren att det finns politiker, poliser, säkerhetspoliser och journalister i arkiven. Almgren väntas bli färdig med en rapport i ärendet under hösten.
  Handlingarna är hemligstämplade och Birgitta Almgren hotas av fängelse om hon namnger någon av de svenskar som återfinns i registret. Sverigedemokraterna kräver att arkiven öppnas upp för allmänheten. Riksdagsledamoten Sven-Olof Sällström (SD) har väckt frågan i en interpellation ställd till justitieministern som kan läsas här.
  – Det kan inte uteslutas att fd Stasimedarbetare idag sitter på viktiga positioner i det svenska samhället. Det finns ett stort allmänintresse i att får klarhet i vilka personer som finns i dessa arkiv, kommenterar Sven-Olof Sällström.
  Skönt att något parti som inte regerar reagerar 🙂

 20. Om koldioxid vore sjukligt grön, skulle vi ha vant oss vid ha den färgen på atmosfären för länge sedan. Fast den måste ju vara väldigt intensivt, sjukligt grön för att märkas i en atmosfär som består 0,03-0,04 % CO2.

 21. Lars K: Å andra sidan hade vi andats ut giftgröna små puffar. 😉

 22. Dan

  Birgitta Ahlmgren har skrivit en bok i ämnet; ”Inte bara Stasi”. Synnerligen läsvärd.
  Täta kontakter mellan Uppsala universitet och motsvarigheter i DDR. Allt i DDR styrdes av partiet via Stasi.
  BA namnger många, men alla ska fram i ljuset.
  Ett mörkt kapitel i vår historia. Det fanns och finns många diktaturkramare i vårt land.

 23. Kent Forssgren

  Dan #22. Det fanns och finns många diktaturkramare i vårt land. Du har ruskigt rätt. Man kan tro att detta är historia, men, se hur Centern, ett regeringsparti, försöker få bort den kommunala demokratin. ”Avskaffa det kommunala vetot. Jag skall bestämma säger en minister i dag. Helt otroligt men dagens sanning.

 24. Snurra min jord-du får inte ge dig!

  Andreas Carlgren måste anses som fullkomligt livsfarlig för den svenska demokratin.Nu hotar han våra kommunpolitiker,svenskt näringsliv och den svenska rättssäkerheten också!
  Kan ingen få bort den människan från den maktposition han innehar?Det måste väl vara en tidsfråga nu efter hans huvudlösa inlägg i dagens SvD.

 25. Bosse J

  Hur kommer det sig att så mångal miljöentusiaster utgår från att ”folk” är okunniga idioter?
  Hur ska man annars begripa ett så hjärndött resonemang som att ”folk tror inte CO2 är farligt för den ser inte farlig ut för man kan inte se den”?
  Jamen så ta bort CO2 helt då om det nu är så farligt. Det borde väl återställa miljön till, säg, tiden strax före fotosyntetiserande celler uppstod och sabbade atmosfären.

 26. Håkan Sjögren

  Bosse J # 25 : Det är ju så att efter sig själv dömer man andra!
  Mvh, Håkan.

 27. Peter

  ”Koldioxidföroreingar”???