Dima vet

 Dima
Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Den av Greenpeace avlönade klimataktivisten Dima Livtinov är nu hemma i Sverige igen efter att ha suttit i fängelse i Ryssland. Han intervjuades av Lotta Bromé, Radio Stockholm, häromdagen. Slutet av intervjun lät så här:
Lotta
– Efter nyheterna ska vi prata om extremvädret i USA där det är ner mot 50 grader kallt just nu. Är du övertygad om att det är klimatförändringar som ligger bakom en sån sak?
Dima
– Ja, det är inte bara jag, det är hela vetenskapliga samhället som vet att det är klimatförändringar på väg.
Efter nyheterna intervjuades meteorologen Mats Andersson om orsakerna till kylan i USA. Han berättade om jetströmmar som har stora svängningar, amplitud, just nu. Det här drar ner Arktisk kyla över USA. Lotta gjorde jämförelsen med en berusad orm och Mats tyckte att det kanske kan ge en enkel bild över vad som händer. På frågan om det har något med global uppvärmning att göra svarade han att det finns forskare som menar det. Uppenbarligen inte alla framkom det.
Sagan om den berusade ormen tycks börja på Greg Ladens´blog. Han skriver inte om någon orm men däremot att Aktis är berusat. Han skriver också att anledningen till att det är så kallt kan bero på den Globala uppvärmningen. The Guardian skriver att kylan kan beror på det krympande istäcket i Arktis. Men, skriver de, många ”mainstream” forskare är skeptiska till teorin. James Delingpole, The Telegraph har ett rätt svavelosande inlägg där han ondgör sig över vad Bryan Walsh, Time magasin skriver. Dale Hurd, CBN News verkar övertygad om att det nu är Global Cooling som gäller.
Kanske är det mest riktiga det som Udo Baum skriver på  Wetter.net.
”Thus we maintain that the USA is not facing an ice age and that winter is not going to disappear in Central Europe in the future. In two or three weeks the weather may be entirely different, never mind next winter.” (hämtat från Gosselin)
Nej, vi ska nog inte hetsa upp oss så mycket över vare sig en enstaka köldknäpp eller en varm vinter. Inget av dem är något bevis för någonting. Men visst ja, enligt Dima vet ju hela forskarsamfundet att kylan i USA beror på människans utsläpp av CO2. Det tycks inte riktigt har nått fram så han får nog lägga upp en kampanj för att informera forskarna om hur det egentligen är. Det är ju det han har betalt för, att planera kampanjer.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jimmy

  3000 kommentarer på James Delingpole´s artikel. Släng er i väggen UI.
  ”See that white stuff floating down past the orange trees and landing on your alligators and manatees, Florida? That’s global warming, that is.”

 2. HansH

  Han gör bara sitt jobb…klimatskeptiker får jobba ideellt.

 3. Lejeune

  OT: Ett tecken i tiden?
  http://petterssonsblogg.se/2014/01/09/klimatskojeriet-reas-ut/

 4. Peter ST.

  2014 kommer att bli riktigt intressant för nu börjar nästa fas i klimatfarsen. Glöm AGW och climate change här kommer ” Climate collapse” .
  ” Total collapse. No climate at all. ”
  Länkar: http://blogs.spectator.co.uk/coffeehouse/2014/01/eco-warriors-stranded-in-the-antarctic-its-too-good-to-be-true/
  samt: http://nasaesw.strategies.org/2013/10/will-earths-lungs-collapse-climate-change/

 5. Lasse

  På vetenskapsradion sades något som kan kopplas till klimatfrågan.
  Miljarder av forskningspengar används till tvivelaktig forskning. Nu gällde det biomedicin-men parallellen borde vara självklar.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5751447
  ”Mycket av forskningsresultaten i praktiken är bortkastade redan från början för att man inte ställer en relevant fråga eller inte relaterar till redan gjord forskning, enligt den här sammanställningen i tidskriften The Lancet.”
  Något att tänka på när nån påstår att forskarna är överens!

 6. HansH

  Oj..Jordens lungor kollapsar…lite som när man ger för mycket socker till ett barn…så blir det när man ger CO2 till växterna….otroligt. Har NASA gjort en jämförande studie där dom ger 0.0001 % mer socker per hundra år till ett barn ? ….räkna sockerkornen i pannkaksmeten…här kommer katastrofen. 0.0001 % mer CO2…jösses.

 7. ceebee

  #3 Lejeune
  Olyckligt att hänvisa till en invandrarfientlig blogg härifrån.
  Bra bild, men kunde Du inte hittat den på annat sätt?

 8. lennart bengtsson

  Den senaste veckans ovanligt kalla väder i östra Kanada och delar av östra USA är helt naturliga väderfluktuationer av ett slag som vi har i olika delar av världen hela tiden. Vissa år är de större än andra och de har ingen egentlig meningsfull förklaring. Dessa fenomen har inget att göra med mängden västhusgaser i atmosfären eller intensiteten i den kosmiska strålningen eller i eruptioner i solens korona. De är helt enkelt fråga om allmänna hydrodynamiska egenskaper hos en roterande instabil gas. Meterologer och andra kan säga att det beror på positionen och formen på jetströmmen som i sin tur beror på strömningen i ett annat område osv. osv osv. Den något så när intelligenta observatörerna som tycks bli allt färre dessa dagar kan lätt informera sig att isen i Arktis var mer eller mindre densamma 2010 som i år. Och minns man decembervädret 3 år tillbaka så vet man också att det var helt annorlunda. Samma växlande väder hade vi också tidigare på 1960 och 1970-talet när man oroade sig för den omfattande isen i Arktis och att vi kanske var på väg mot en ny istid. Det var inte heller någon brist på extremväder i det ”lyckliga” och CO2 -fattiga 1800-talet. Tyvärr finns de ansvarslösa ”forskare” som underblåser dessa stolligheter för att få uppmärksamhet på samma sätt som andra självutnämnda experter gör när det gäller ekonomi, medicin eller liknande. Säkert är den dåliga utbildningen i naturvetenskap inte minst numera i västvälden en bidragande orsak kombinerat med tidens måttlösa kommunikationsmöjligheter. Om några veckor har man glömt alltsammans då man har ett annat extremväder i någon annan del av världen att jaga upp sig över. Det är som sagt ingen bristvara och alla tycks vara sin egen expert.
  LennartB

 9. Astrid Å

  Lasse # 5
  Mmm, en annan parallell är kostråd.
  ”Nyligen har amerikanska forskare begärt timeout när det gäller våra kostrekommendationer. De ser inget meningsfullt i att längre älta de olika alternativens för- och nackdelar. Till detta kommer en växande internationell kritik mot de vetenskapliga undersökningar, på vilka kostrekommendationerna stöder sig. Amerikanska forskargrupper har gjort kritiska analyser av kvaliteten i de jättelika studier som har publicerats, framför allt ifrån USA. Undersökningar ledda från Harvard omfattande tiotusentals män och kvinnor och följda under lång tid med de bästa tillgängliga metoder svajar betydligt, och slutsatserna som dras beträffande effekten av vissa kostkomponenter kan ifrågasättas. De amerikanska experterna säger att det är dags att lägga ner denna vetenskapliga verksamhet. Man letar efter nyckeln under gatlyktan, där det är ljusast, inte där den ligger.”
  http://www.dn.se/debatt/vi-maste-ta-en-paus-i-den-meningslosa-kostdebatten/

 10. Peter Stilbs

  Lennart #8 – det erinrades här http://www.climatedepot.com/2014/01/07/scientists-reject-claims-of-record-cold-being-caused-by-global-warming-time-mag-blamed-polar-vortex-on-global-cooling-in-1974-special-report/ om att Vortexvalsen användes på 1970-talet för GLOBAL AVKYLNING – i samband med diskussioner med tema ”kommande istid är nära”

 11. Mats

  Fakta om fakta
  Matt Ridley skriver om: ”The sin of omission of inconvenient results”
  I första hand är det hur läkemedelsindustrin undviker att informera om icke positiva resultat.
  Exemplet Tamiflu: ”The Tamiflu tale is that some years ago the pharmaceutical company Roche produced evidence that persuaded the World Health Organisation that Tamiflu was effective against flu, and governments such as ours began stockpiling the drug in readiness for a pandemic. But then a Japanese scientist pointed out that most of the clinical trials on the drug had not been published. It appears that the unpublished ones generally showed less impressive results than the published ones.”
  http://www.rationaloptimist.com/blog/the-real-risks-of-cherry-picking-in-science.aspx
  Intressantare för oss är AGW gubbarnas försummelser som:
  To illustrate how far this problem reaches, a few years ago there was a scientific scandal with remarkable similarities, in respect of the non-publishing of negative data, to the Tamiflu scandal. A relentless, independent scientific auditor in Canada named Stephen McIntyre grew suspicious of a graph being promoted by governments to portray today’s global temperatures as warming far faster than any in the past 1,400 years — the famous “hockey stick” graph. When he dug into the data behind the graph, to the fury of its authors, especially Michael Mann, he found not only problems with the data and the analysis of it but a whole directory of results labelled “CENSORED”.
  Oberoende hur vädret blir talar tydligen fakta alltid för att det ä CO2´s fel!

 12. Gunnar Juliusson

  Mats #11
  Inom medicinsk forskning är det sedan länge obligatoriskt att registrera en behandlingsstudie i centrala databaser, fr.a. http://www.clinicaltrials.gov vid planering och uppstart, dels för att värdera om uppkomna resultat var de som studien avsåg att analysera och således pålitliga eller eventuella bifynd som kan uppkomma slumpmässigt och behöver valideras, dels förstås att kunna spåra studier som inte blivit genomförda eller rapporterade för att minimera risken för av Mats refererade ”publication bias”.
  Jag tror man sa på Dagens Eko imorse att det idag skulle röstas i EU om målen för framtida förnyelsebar energi, och att Storbritannien ville minska detta mål till förmån för mer kärnkraft. Någon som vet mer om detta?

 13. Lasse

  Man får aldrig underskatta placeboeffekten!
  Den är nog rätt verksam även när man studerar klimatet!
  Tron ger underlag för observationer i en riktning man vill se dem!
  Därtill så kan placebo ge hjärnan positiva signaler som verkligen förbättrar välbefinnandet.
  Vi får säkert något gott ut av CO2 jakten oxå!

 14. Håkan Bergman

  Gunnar J #12
  Ingen omröstning direkt, men det verkar som att man, kommisionen, börjar backa rejält.
  http://bit.ly/1ab3ZMU

 15. Björn

  Jag tror att vi nu har nått till en punkt i klimatfrågan, där fenomenet jetströmmar mer kommer i fokus. Egentligen är det märkligt att detta fenomen som är väl känt av meteorologer först nu kommer på tal. De sydliga och nordliga jetströmmarna fungerar som barriärer mot respektive ekvatorn och polerna. Nu är det i främsta hand den norra jetströmmen som är i fokus, eftersom den är en delförklaring till Nordamerikas köldknäpp med mycket snö. Den buktar sig ovanligt mycket åt söder över Nordamerika och sägs vara orsaken till väderfenomenen. Men, vilket inte är oväntat, så är skulden naturligtvis ökad uppvärmning av Nordpolen på grund av ökad mängd CO2 i atmosfären. Men i den här frågan står ord mot ord och det kommer att bli intressant framöver och betrakta de mer och mer desperata försöken att skylla på ”klimatförändringarna”, alias CO2.

 16. lennart bengtsson

  ett visdomsord från H L Mencken:
  If the climate ever stopped changing, the same crowd would be trying to stir up a crisis of ’Climate Stagnation’ – and demanding more power and money to deal with the ’crisis.’ HL Mencken said it well more than half a century ago:
  ”The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.”

 17. Jimmy

  Jag såg ett program på TV igår, ”Tidernas värsta väder”, på National Geografic kanalen.
  Den som har starka nerver kan se den i repris.
  http://www.tv.nu/program/tidernas-varsta-vader
  I programmet får man svar på alla frågor om ökande havsnivåer, fler orkaner, fler skogsbränder, mer torka, flera översvämningar och sist men inte minst om varför det blir kallare när det blir varmare!
  Snygg kvinnlig klimatexpert i alla fall.
  http://natgeotv.com/uk/worst-weather-ever/galleries/weather-scientists

 18. Dima har tydligen också fått betalt för att skriva en debattartikel och sprida den till ett stort antal svenska tidningar. Ingen amnesti för Arktis, är rubriken. Den är lika full av fel som det brukar vara när aktivister från Greenpeace uttalar sig i någon fråga.

 19. Röda Stjärnan

  @ LB # 16
  Så sant, så sant. Försök få Gunnar Kjelldahl att inse detta.
  Lönlöst men han verkar lite avis på Ann så han kanske börjat vackla.

 20. Björn

  Jimmy [17]; Dom är ju märkligt anonyma på de sidor som du länkar till.

 21. Olav Gjelten

  Det var en synnerligen dålig investering Ryssland gjorde när se släppte Grinpiss-sjörövarna fria.
  Sådana eftergifter uppfattas bara som svagheter och ger inspirationer till nya attacker av extremkriminella gäng som Grinpiss.

 22. Lasse

  Svamp som suger upp CO2
  Vår svampflora är bättre för CO2 balansen än den som finns i mer arida miljöer.
  http://wattsupwiththat.com/2014/01/09/now-its-the-fungi-carbon-footprint-that-isnt-in-climate-models/#more-100828

 23. Lars Cornell

  Glöm koldioxid, nu är det Perfluortributylamin (PFTBA) som larmen handlar om.
  http://www.svt.se/vader/ny-farlig-vaxthusgas
  .
  Har ni förresten sett det här?
  http://www.tjust.com/vit/2014/granska20140108.pdf
  .

 24. #8 Lennart Bengtsson
  Tack för ditt klargörande!

 25. Titta här vilka häftiga bilder från det kylda USA
  http://www.independent.co.uk/news/pictures/polar-vortex-best-photos-of-us-big-freeze-9046077.html?slide_num=35&%3Baction=fullscreen#gallery-9046052

 26. Jimmy

  #25 Lena
  Och så här kommer det bli i framtiden om den globala uppvärmningen, p.g.a. mer utsläpp av växthusgaser, får fortsätta.
  http://natgeotv.com/uk/worst-weather-ever/galleries/wild-weather/1#100812
  (lite tjatigt men jag ”rekommenderar” (sarc) att se reprisen på WORST WEATHER EVER, länk17)
  Our weather is getting wilder and weirder by the moment: chaos, death and destruction around the world.
  It seems like the weather is out of control, but severe droughts, storms and floods have happened throughout history, so has it really always been this bad?
  Scientists already know the world is getting warmer. Now they’re in a race against time to discover what effect that is having on our weather.
  Are tornadoes getting more powerful? Are hurricanes happening more often? And how can more heat actually mean colder winters?
  As weird weather causes chaos, death and destruction around the world, scientists race to discover the possible effects of global warming.
  Find out in Worst Weather Ever?

 27. ces

  Lars Cornell #23 Otroligt bra dokument på http://www.tjust.com/vit/2014/granska20140108.pdf.
  Hoppas ni också skickar det till Eva Hamilton och styrelserna för SVT och SR, liksom till Styrelsen för Svenskt Näringsliv och SNS. Det är många som inte vet hur styrd debatten är!

 28. Björn

  Lena Krantz [25]; Ja, verkligen kylslagna bilder. Man kan undra hur ett vindkraftverk skulle se ut under dessa förhållanden? Ryms det över huvudtaget sådana scenarier i vindkraftivrarnas hjärnor, att dessa snurror inte kommer att fungera under sådana förhållanden som bilderna visar. Detta kan ju bli verklighet även här i Sverige och Europa nu när polarjetströmmen inte längre följer idealisternas statiska världsbild.

 29. Björn
  Bra synpunkt! De stor väl med istappar nu de med får jag förmoda och levererar absolut ingenting.

 30. ces

  #29 Under sådana förhållanden levererar de ingenting och kräver ström för att avisa bladen.

 31. Björn

  Lars Cornell [23]; Spännande! Välformulerat och distinkt brev till Riksrevisionen. Det handlar tveklöst om ministerstyre och ett flagrant bortseende från objektivitet av SR, SVT. De demokratiska spelreglerna har satts ur spel när sådant förekommer.

 32. tty

  Lars Cornell #23
  Nu är det ju så att i princip varenda gas där molekylen består av mer än två atomer har ett eller (oftast) flera absorptionsband inom IR-området, och med moderna analysmetoder kan man påvisa ”allting överallt”, så möjligheterna till nya larmrapporter är nästan obegränsade.

 33. pekke

  http://www.telegraph.co.uk/topics/weather/10553640/The-storms-are-no-different-but-we-are.html

 34. bom

  #23 Gratulationer Lars Cornell. Utgående från Tjust-namnet gissar jag att huvudsakligen Du själv fört pennan. Vidare har Du tydligen lyckats ena gruppen av individualister till att med sina goda namn gå i borgen för detta frontalangrepp på PK-politikerna. Måtte det lyckas Er att få ett genomslag som heter duga i den förkvävda debatten. MSM kommer ju att svara med den djupt ingrodda repression som kännetecknar dem. Tänk om det gick att få till ett genomslag i riksdag och då även på partiledarnivå! Och det kvickt för september är inte långt borta – med tre månader semesterstängt har vi ju bara ett halvår på oss!!!!

 35. Niklas L

  Jimmy 17 &26
  Tack, det räcker bra med dina korta referat och citat. Vad är det som driver människor att berätta sagor om sakernas tillstånd istället för att medverka till en bättre förståelse för naturen?
  Gunnar #12. Ulvskog slåss hårt för bindande mål om andel förnybar energi, ”det ger massor av jobb”. Pffffffff, sa ballongen…
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/307132?programid=4540 8:10 in i programmet.

 36. Thomas Larsson

  ” Total collapse. No climate at all. ”
  Aha. Klimatförnekelse.

 37. Göran

  Hur står det till bland reportrar och journalister på våra tidningar, TV och radio. De verkar ha en säregen förmåga att helt okritiskt lyssna på några sensationsmakare och vidarebefordra deras floskler och grundlösa påståenden.
  Alla som var med vid senaste millenniumskiftet kommer säkert ihåg hur vi mera än ett år innan nyårsklockorna slog matades med prognoser och rövarhistorier hur vi skulle drabbas av alla datorer och datorchips som inte hade rätt ”almanacka” i sig. Det var ibland rena rama domedagsuttalanden som gjordes av kreti och pleti och reportrar skrev i dagspress och SVT och SR skrämde upp befolkningen med sina mer eller mindre ”vetenskapliga” uttalanden.
  Vad hände?
  Ingen hiss stannade, inga datorsystem slogs ut, nyåret och åren därefter blev helt oberörda att detta.
  En Jätteflopp som tystades ner och lades lång ner i byrålådan.
  Jag undrar når AGW teorin går samma väg? Den som lever får se.

 38. pekke

  Norska Stattkraft lägger ner saltkraftverk.
  http://www.di.se/artiklar/2014/1/9/norges-salta-smocka/
  Olönsamt !

 39. Michael

  OT
  Jag kanske är sen på bollen här, men Econtalk (econtalk.org) har en oerhört inspirerande och klarläggande podcast där Judith Curry intervjuas av ekonomen Russ Roberts. Inspelningen gjordes den 23/12 2013. Man kan inte annat än imponeras av hennes integritet, kunskaper och syn på vetenskapen.

 40. Gunnar Juliusson

  OT. TV-Aktuellt i svt2 just nu: Klimatskeptiker till attack efter kylan i USA

 41. PT

  Jag skrev ett brev till Lena Ek och frågade vad hon sett för klimatförändringar i Sverige som kräver åtgärder och fick då följande svar:
  REGERINGSKANSLIET
  Miljödepartementet
  Kommunikationssekretariatet
  Dnr M2013/3236/Brev
  Hej Per,
  Tack för ditt mejl om effekterna av klimatförändringarna. Du skrev till miljöminister Lena Ek men jag har blivit ombedd att svara.
  Information om effekterna av klimatförändringarna finns bland annat på SMHI:s och Naturvårdsverkets webbplatser. Jag bifogar några länkar som kan vara intressanta för dig.
  Så påverkas Sverige (Naturvårdsverkets webbplats)
  http://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Klimat-och-luft/Klimat/Effekter-i-Sverige/
  Framtida effekter i Sverige (Naturvårdsverkets webbplats)
  http://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Klimat-och-luft/Klimat/Effekter-i-Sverige/Framtida-effekter-i-Sverige/
  Klimat i förändring (SMHI)
  http://www.smhi.se/tema/Klimat-i-forandring
  Den vetenskapliga grunden för den svenska klimatpolitiken baseras framför allt på de bedömningar som görs av forskarna inom IPCC, FN:s vetenskapliga klimatpanel, men också på en omfattande svensk forskning genomförd av universitet och högskolor samt på forskning av Rossby center vid SMHI.
  Regeringen respekterar att alla inte kan vara överens om de resultat som IPCC presenterar. Vetenskapen är i sig en öppen process och att ifrågasätta resultat är en given del i den processen. Regeringen har dock, i likhet med EU och länder världen över, valt att utgå från IPCC:s slutsatser vid utarbetandet av handlingsplaner för att minska klimatförändringarna.
  Med vänlig hälsning
  Viktoria Chlot

 42. Slabadang

  Flyttade målstolpar och bortglömda argument!
  ”En klimatperiod är 30 år” ”Man måste skilja på väder och klimat” ”Den globala uppvärmningen sker i allt snabbare takt” ”Havsnivåstigningen accelererar” ”Barn kommer snart inte veta vad snö är” 50 miljoner klimatflyktingar år 2010″ ”Arktis sommarisar kan vara borta redan 2010”
  Redan nu är den historiska domen hård mot vad ingen media ifrågasatte när klimathotandet var på sin peak vid climategates utbrott och domen kommer bli än hårdare i takt med att hela det pseudovetenskapliga djupet allt mer tvingas upp till ytan. Nu jagar de istället vartenda litet extremväder där de alla ses som bekräftelse på den stora övertygelsen och detta oavsett om det är klld regn torka eller värme. ”Sandy” är orsakad av den ”gloabala uppvärmningen men ingen har förklarat hur den samtidigt kan skapa den långa paus av orkaner vi upplevt. När de talar om havsnivåerna idag så är det i en sista mening där de hävdar ”att havsnivåerna fortsätter att stiga” utan att delge allmänheten de viktiga tilläggsfaktan nämligen att dessa pågått sedan 18000 år tillbaka och har absolut NOLL med CAGW eller ans AGW att göra.
  Jag undrar hur Sten Betgström och de andra klimatcharlatanerna på SMHI klarar av att bedra inte bara våra politiker kommunser och landsting utan hela svenska folket? Hur många miljarder i kostnader har dessa gubbar åsamkat svenska folket? Hur mycket framtidstro har de dödat för våra barn och ungdoimar? S Bertgström kommer drabbas av samma ”tack för senast” reaktion som Staffan vilse i pannkakan med sina mörka berättelser i kulturmarxistisk stadstelevision fick från sextiotalister som fick sin värdsbild mörkskuggad av ”Storpotäten”.
  Jag tror att folk är förbannat trötta på allt mörker hot och långa pekfingrar. Något kommer vända utvecklingen med positiva budskap så folk börjar leva upp och skratta i frihet igen. Demoraliseringen av livsglädje livslust kreativitet och frihet kräver att vi måste ge hela det kulturmarxistiska förtryckets torpeder och självutnämnda politruker ett tydligt mittfinger och be dem dra till mden plats där det är riktigt riktigt djävla hett och då är det inte Tellus vi har i åtanke.

 43. Olav Gjelten

  För hundra år sedan var det många som var övertygade om religionernas snara sammanbrott i samband med den allt snabbare vetenskapliga landvinningen. Vi som lever nu vet att det inte blev så.
  I dag är det många klimatrealister som är lika övertygade om klimatreligionens snara kollaps då det blivit alltmer uppenbart att klimathotet bygger på mängder av felaktigheter och ibland rena falserier.
  Vad många nästan vägrar att inse är att ”klimat- och miljöhotet” i huvudsak uppfyller allt som kännetecknar en religion. Lägg därtill till att klimat- och miljöhot berör nutidsmänniskan i en omfattning som överskuggar allt annat. Det vet vi bl a genom politiken, som i dag i all huvudsak handlar om de magiska orden, klimat och miljö. Väldigt många VILL helt enkelt se ett samband mellan männsklig aktivitet och ett hot mot mot vår överlevnad.
  Kyla, skön värme, torrperioder eller ösregn – precis allt vad vädret kan bjuda på, påstås i den här religionen vara tveklösa bevis på att människan håller på att utplåna jorden. Jag hoppas jag har fel, men väldigt mycket får mig att tro att klimatreligionens överlevnadskapasitet inte ligger andra religioner efter.

 44. Slabadang

  Läs!!
  Suverän sammanfattning av vad IPCCs fiaskomöte i Stockholm gav för slutsatser..
  http://wattsupwiththat.com/2014/01/09/the-ipcc-discards-its-models/#more-100843

 45. Sven Östholm

  http://www.svt.se/nyheter/varlden/kylan-i-usa-ger-klimatskeptikerna-glod

 46. Bäckström

  Sven #45
  Ur SVT:s artikel du länkade till:
  ”Den kyla som drabbat stora delar av USA har lett till att vetenskapen kring den globala uppvärmningen ifrågasätts. Klimatskeptikerna, många finansierade av den mäktiga olje-och kolindustrin, bjuds nu in till nyhetsprogrammen.”
  Jag undrar vilka det egentligen är som står för konspirationsteorierna?
  Otroligt…

 47. Greger

  #37 Göran
  Jag ha själv bekanta cobolprogrammerare som jobbade i sitt anletes svett, åratal inför millennieskiftet för att komma tillrätta med problemet som innebar att årtalen i programmen tidigare skrevs med två siffror för att spara utrymme. (Typiskt ramminne 128 kB). Utan allt slit av tiotusentals programmerare, en del inkallade pensionärer, hade det gått åt pipan.
  Det var alltså inte ett fiasko utan en triumf att millennieskiftet gick oförmärkt förbi.

 48. Erika hugger naturligtvis av det utsända från Vita Huset och tar bara det som hon tycker passar det som hon vill ha sagt.
  Resten av filmklippet verkar göra gällande att det är på grund av en ökad halt av CO2 som kylan i USA är orsakad av.
  Hmmm….snacka om en halv sanning!

 49. Greger
  Jag är övertygad om att du har rätt! På min egen arbetsplats ”firade” man nyårsafton typ ett halvår i förväg för att se om det fungerade eller inte.
  Det var nog helt enkelt en transition mot ett nytt årtusende som fungerade på grund av hårt arbete.
  Därmed inte sagt att media kanske överdrev vad som skulle kunna hänt!

 50. Jimmy

  # 42 Slabadang
  Vilse i pannkakan och Storpotäten på Youtube.
  http://m.youtube.com/watch?v=WTZ43x9Gii8&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DWTZ43x9Gii8
  Putputputput, och storpotäten försvann i storstadsvimlet…

 51. ThomasJ

  Lars C. #23: Lysande bra sammanfattande anmälan! 😀
  Har en kontakt på RRV & skickar honom denna – förhoppningsvis ok, si? 😉
  Mvh/TJ

 52. Lejeune

  En riktig blodtryckshöjare i arla morgonstund:
  http://www.dn.se/debatt/fiaskot-for-utslappshandeln-gor-att-fler-klimatmal-kravs/
  …..eländet går att kommentera för den som känner sig hågad.

 53. Stickan no1

  # 52 Angående DN debatt artikeln.
  Tycker det var en intressant och avslöjande artikel.
  Nu pratar man mer om utsläpp generellt istället för koldioxidutsläpp. Undrar varför? Kommer det en skatt också på andra utsläppskällor? Exempelvis på vedeldning som föreslås i Danmark.
  De anför 3 mål: ” 1) för minskade utsläpp, 2) för ökad andel förnybar energi och 3) för ökad energieffektivisering.”
  För detta anger de också 4 skäl:
  EU som politisk ledare
  ”EU:s roll som vägvisare, att leda omställningen och på så sätt få med sig stora utsläppsländer, kanske det viktigaste syftet med EU:s klimatpolitik.”
  Skatteintäkter
  ”Priset för att släppa ut ett ton koldioxid ligger på omkring 40 kronor, ett pris som skulle behöva mångdubblas för att reflektera utsläppens verkliga kostnad och stimulera investeringar i grön teknik. Som jämförelse kan nämnas att den generella svenska koldioxidskatten är 1.080 kronor per ton, det vill säga 27 gånger högre.”
  Långsiktiga = riskfyllda investeringar. Styrmedel=stöd och bidrag
  ”Utsläppshandeln styr mot de kortsiktigt billigaste utsläppsminskningarna som ofta är otillräckliga och dessutom kan leda till inlåsningar som motverkar de långsiktigt mest effektiva klimatåtgärderna.

  Utsläppshandeln måste alltså kompletteras med styrmedel som säkerställer att de tekniker som är nödvändiga för att lösa klimatfrågan på lång sikt snabbt blir lönsamma. ”
  Och sist men inte minst europeisk Protektionism:
  ”När vi lägger majoriteten av våra energipengar på att importera fossila bränslen underminerar vi samtidigt EU:s inhemska industri. EU importerar i dag över 50 procent av energin och andelen ökar.”
  Noterade ni också att klimatet var en bisats? Det är helt andra skäl som styr den sk klimatpolitiken.
  Nu fick vi dem serverade.

 54. Olav Gjelten

  Det är ett gigantiskt svek som Svenska Kyrkan nu uppvisar mot de fattigaste i vår värld. Miljarders miljarder får sin välsignelse att användas på olönsamma eller verkningslösa projent, pengar som hellre kunnat gå till att bekämpa fattigdom, analfabetism, sjukvård med mycket, mycket mer.
  Eftervärldens dom kan inte bli annat än hård, om nu ens Svenska Kyrkan ens kommer att överleva i sin nuvarande form.
  Själv tog jag konsekvensen genom att bli katolik.

 55. Göran

  Greger #47
  Det var inte själva företeelsen att en massa åtgärder behövde göras för att det inte skulle gå åt pipan vid millenniumskiftet som jag skrev om.
  Jag vet mycket väl att det behövs göras stora åtgärder för att åstadkomma lösningar på problem som man p.g.a. korttänkthet inte räknat med.
  Problemet som jag beskrev var hur våra reportrar av många gånger stor okunnighet och sensationsmakeri behandlade detta ämne och skrämde upp folk helt i onödan.
  Ni som jobbade med detta hade säkert koll på vad ni gjorde.

 56. Åke N

  Greger #47.
  Jag var en av dessa Cobol-gubbar som var med att både rätta och införa buggen. Men jag är övertygad om att det hade varit betydligt billigare att bara vara observant på de problem som ev. skulle uppstå än att lägga ofantliga pengar på rätta buggen. De system som är ”livsavgörande” var knappast skrivna i Cobol år 1999. Var i Zambia nov. 1999. Vid avresan därifrån kördes manuell incheckning för att öva inför sekelskiftet. Incheckningen tog 4 timmar. Liknar en hel del klimathysterin.

 57. Olav Gjelten

  Med hänvisning till mitt inlägg # 54
  Ber om ursäkt att det hamnat under fel tråd. Det skulle självklart ha hamnat där Svenska kyrkan debatterades.