Det tredje skriket

Idag samlades Klimatskrikarna på Riksbron i Stockholm. Olivia Andersson, Push Sverige, dirigerade skriken. De startade skriken med att ladda genom att gå omkring och säga ord som hör i ihop med klimatet som ”koldioxid”, ”fyra grader”, ”växthuseffekt” etc. På Olivias kommando satte de sedan igång att skrika i ca tio sekunder för att sluta tvärt när dirigenten drog ihop armarna.

De skrek inte bara en gång utan tre. Det första var lite tafatt där ute på bron. Sedan vandrade de Drottninggatan mot Sergels Torg och skrek ytterligare två gånger. De två på Drottninggatan blev mer effektfulla bland annat därför att det ekade bra där mellan husen. Under de två första stod jag lite vid sidan om och fotade. Vid det tredje skriket skulle jag göra en ljudinspelning på mobilen och gick in lite mer mot mitten. Vad jag inte tänkte på var att de naturligtvis filmade spektaklet. Därför kom jag med på denna film som de la ut på You Tube. Den lilla kvinnan kvinnan med långt hår som ni ser i vänster nederkant, det är jag det. Som ni ser skriker jag inte men jag har ju inte någon klimatångest, inte alls.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Men dom här människorna är ju inte ’klimatforskare’ … skall de verkligen få gehör, eller tom få påverka våra politiker!?
   
  😉
   
  Skämt åsido! …. Öh .. hrm .. ah … Ja vaddå? … Då är det ju inget kvar!

 2. HenrikM

  Men herregud!

 3. Jacob

  Som föreslogs i Our Common Future och som Jacques Delors EU-kommission genast anammade. Finansiera och utnyttja potentialen hos de ickestatliga organisationerna för att föra ut agendan publikt. Det är alltid roande att studera flödet av pengar in i dessa aktivistorganisationer. Aktivisterna skulle kanske behöva ställa sig frågan vilka intressen de egentligen skriker för? 
  Hotet om fyra grader är hämtat från PIK:s världsbanksrapport. Att sätta sig in i vad PIK:s chef Hans Joachim Schellnhuber egentligen står för vore på sin plats.
  ”In addition to the reforms and constructive steps each state can make, we should implicitly create innovative concepts to respond effectively to the climate crisis. One crucial concept is the idea of a global democratic society. This society could be represented by a small set of global institutions that support the sovereign countries as assembled within the United Nations in working out solutions to problems that require concerted transnational action.”
  ”Let me conclude this short contribution with a daydream about those key institutions that could bring about a sophisticated—and therefore more appropriate—version of the conventional “world government” notion. Global democracy might be organized around three core activities, namely (i) an Earth Constitution; (ii) a Global Council; and (iii) a Planetary Court.”
  Samtidigt som han ropar på en utopisk demokratisk världsregering så uttalar han sig i sammanhang där denna demokrati anses behöva åsidosättas för att effektivt kunna möta ”krisen”. Känns lite som proletariatets diktatur.
  http://www.humansandnature.org/democracy—hans-joachim-schellnhuber-response-61.php
  http://www.greattransformation.eu/index.php/program

 4. Sören G

  Ja, jisses!

 5. Sören G

  Tredje (sk)riket – skriker på kommando.

 6. latoba

  Jättebra! Bättre reklam kan väl vi som inte tror på klimathotet inte få!

 7. Labbibia

  Jag gillar det här! 🙂
   
  Precis som latoba säger, bättre reklam kan inte vi klimatrealister få!

 8. Jacob #3
  Suverän slutkläm. Det handlar inte primärt om klimatet. Det har aldrig handlat om klimatet. Klimatet är ett verktyg. Som tur är så är verktyget ganska ”motspänstigt”. Vi får hålla koll på om de försöker med nåt annat verktyg.

 9. Peter Stilbs

  Men det ska visst bli en tydligen bli en bra sommar i år …

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16718941.ab

 10. Ingemar Nordin

  Ett skrik efter klimatdiktatur. Sjukt!

 11. Här platsar väl uttrycket ”nyttiga idioter” utomordentligt väl

 12. Börje S.

  Jag tror det var Bom som klagade på att det inte gick att kommentera fältbiologernas hemsida. Men det går! Jag frågade precis om det kändes bättre nu när de skrikit färdigt och det kom in. Än så länge i alla fall. Scrolla längst ner på sidan och skriv vad du har på hjärtat, Bom!
   
  http://faltbiologerna.se/kalendarium/klimatnatverkshelg-i-stockholm#comment-485

 13. Christer Löfström

  I stället för att ägna er åt tossarna som skriker, föreslår jag att ni (SI/TCS) utmanar de betalda drängarana, av Lennart Bengtsson kallade klimatkolportörer (resepredikanter) som uppträder på Sydsvenskans debattsida Aktuella Frågor.
  Här är ett exempel från EON, i Sverige tidigare kallat Sydkraft.
  EON Sverige gillar vindkraft spec dyr sådan till havs.
  http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/jag-kan-inte-se-hur-karnkraften-hotar-vindkraftens-utveckling/
   
  Skåne är intressant.
  I Lund är miljöpartiet starkt.
  Sitter i Region Skånes regering med den så kallade alliansen. 
  Sitter i Malmös regering med socialdemokraterna.
   
   
   

 14. Jaha. Nu är det väl slutsnackat!!
  http://wattsupwiththat.com/2013/05/04/periodic-climate-oscillations/

 15. bom

  Njä Börje det jag förundrade mig över var att fjorton skeptiska skribenters kommentarer öht icke fick något svar från någon enda fältbiolog. Jag misstänker att en generalorder ”svara inte” hade utfärdats!
   
  Det är beklämmande att synbarligen vuxna människor ger sig ut på gatan och skränar så här. Det var väl den begåvade serietecknaren Marten Toonder upphovsman till serien Tom Puss (i DN på den tiden den var en bättre tidning) som sa ”En folkmassa beter sig alltid som en vanartig tolvåring”. Den markanta titeln på den aktuella historietten var ”Den ylande galningen”.

 16. Och ett smaskigt pålägg!
  http://wattsupwiththat.com/2013/05/04/tornadoes-drop-to-new-record-alltime-low/

 17. Ann L-H

  Jacob #3 Dina insikter berikar verkligen!

 18. Börje S.

  Bom! Du har säkert rätt.Det känns inget vidare att klimatmånglarna skaffar sig tillgång till föräldravrålare och fältbiologskrikor. Som Christer L. påpekar ovan så finns det ju tyngre publikationer som borde bearbetas.
   
  I dag satt en professor från Lund i radion och påstod att om vi inte får höjda avgifter för vattnet ”så blir det mer koldioxid och då blir det varmare förstår ni”.
   
  Det finns många excellenta skribenter som med avsevärd kunskap i klimatämnet på denna blogg. Oceanvetare, geologer, statistiker m fl. 
   
  Om inte dessa kommer till tals i ”etablerad” media så är sannolikheten inte liten att vi alla kommer att bli offer för än fler vanvettiga, hysteriska och folkfattigdomsskapande ”klimat”idiotiåtgärder. Kanske går det så illa att vi till slut avhänt oss ännu mer av vår rätt att bestämma över oss själva inom nationens gränser. 
   
  Jag skulle önska att de som har kunskapen och förmågan att uttrycka den bombarderade tidningsredaktioner och public service med artiklar som syftar till att balansera folkopinionen. Lennart B har ju faktiskt lyckats och jag tror han har fått ligga i ordentligt för att få in sina alster.
   
  För egen del är min kunskap i ämnet så pass grund att jag nog ska nöja mig med att kommentera på bloggar och skriva insändare. 
   
  Men de skarpa hjärnorna här borde ge det ett, nej många, försök att klämma in sig i den enögda, nästan totalblinda mediavärlden.
   
  För att rädda om inte världen så i alla fall lilla Sverige från klimatmarodörernas hänsynslösa, oansvariga och vanvettiga framfart.

 19. Lejeune

  Klimatskrikarna hämtar sin motivation från samma grumliga källa som aktörerna i denna numera klassiska video:
  http://www.youtube.com/watch?v=VThQr8fDiLA

 20. Skogsmannen

  Detta börjar likna mental lyteskomik!
   
  Hur tänker klimatskrikarna? Ho Ho…ho ho…

 21. Kan det inte ha en terapeutisk effekt att skrika på detta sätt? Jag associerade till primalskriket och när jag googlade på detta ord kom jag till en Wikipediaartikel om primalterapi:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Primalterapi

   

 22. Bertel

  OT.
  Lysnade på morgonsolens toner, i dag. Svartvit flygsnapare sjöng tillsammans med lövsångaren. Nu dröjer det en kort stund, innan svalorna glider i horisonten och  markerar sommarens ankomst. Inga klimatmodeller som underlag, utan enbart betraktelse, gentemot verkligheten. 
   

 23. Bertel

  # 22 Flygsnappare skulle det har stått.

 24. Gunbo

  Pehr B #21,
  Du hann före: ”Kan det inte ha en terapeutisk effekt att skrika på detta sätt? Jag associerade till primalskriket…”
   
  Tänkte precis detsamma!  
   

 25. Gunbo

  Bertel #23,
  🙂 Flugsnappare skulle det ha stått.

 26. Gunbo och Pehr

  Jag tror också att detta skrik har starka associationer till just idén om primalskriket.

  De verkade i alla fall nöjda och i en slags ruelse typ adrenalinpåslag och jag gjorde inte ens något försök att komma till tals med dem. Det tror jag inte hade gett något alls i det läget.

   

 27. Gunbo

  Lena #26,
   ”…jag gjorde inte ens något försök att komma till tals med dem. Det tror jag inte hade gett något alls i det läget.”
   
  Det gjorde du rätt i, de var förmodligen i trans så du hade inte fått något vettigt ur dem.

 28. Gunbo

  Ha ha…precis, de var i någon slags trans! Att i det läget börja prata om att deras tro på det vetenskapliga läget kanske är något överdrivet var helt enkelt inte möjligt.

   

 29. Börje S.

  Att skrika och vråla är tecken på hysteri.
   
  Den avskyvärda klimathotspropagandan har alltså lett till att unga männsikor lever i ett tillstånd av hysteri. Som Lena säger är det näst intill omöjligt att få hysteriker att sansa sig.
   
  Den Avskyvärda Hänsynslösa Oansvariga och Lögnaktiga Klimathotshetspropagandan driver således stora delar av det uppväxande släktet in i hysteri alt hopplöshet alt depression.
   
  Förmodligen är det avsiktligt, det ingår i planerna att folk ska få fnatt av alla de överdrifter och lögner som propagandisterna häver ur sig. 
   
  Jag menar att alla  de klimatskojare som står för den grovt lögnaktiga och depressionsskapande klimathotspropagandan gör sig skyldiga till kriminella handlingar som bör jämställas med landsförräderi.

 30. Gunbo, Lena,

  Kul att höra att vi fick samma associationer …

 31. Börje S.
  Kanske inte landsförräderi.  Men uppvigling, Störande av allmän ordning. Allmänfarlig nånting.
  I vilket fall som helst är det en ytterligt märklig företeelse. Hur man är funtad och/eller indoktrinerad för att ställa upp på nåt sånt är oförståeligt.
  Gjorde först en freudiansk felskrivning som egentligen passar bra
  ”Intokrinerad”
  Inte så dumt faktiskt

 32. Från början tyckte jag klimathotet resulterade i meningslös och dyrbar regndans. Sen blev jag mer cynisk och kallade det för dansen runt guldkalven (Forskningsbidrag). Nu tycker jag nog att det mer liknar en ”Danse Macabre”

 33. Börje S.

  #31
   
  Visst tog jag i. Men jag är så fruktansvärt arg på den hänsynslösa lögnpropagandan som klimatskojarna driver. 
   
  Dessa skojare har som affärsidé att fylla folket med ångest, hopplöshet och förtvivlan, för att sedan få dem att pröjsa för boten: Miljöförstrande vindkraftverk sjukdomsskapande sågspånstoaletter, regnskogsförintande och svältskapande etanol, rymdnedskräpande plastspeglar och jag vet inte vad. Det är ju ren och skär humbug för fasen!
   
  Och vad ska man säga om de som driver frågan av politiska skäl? Det var ju du som fick mig in på de tankarna: Det finns de som driver frågan för att vi ska ge upp vår hävdvunna rättighet att oss själva beskatta och lagstifta…
   
  Dessa kanske inte klivit över gränsen till förräderi mot nationen än, men de kommer möjligen att göra det när de finner att det obeskrivligt skurkaktiga klimatskojeriet lyckats så oväntat bra att steget över blivit riskfritt.
   
  Men jag hoppas naturligtvis att det vansinniga vanvett vi just nu ser omkring oss ska försvinna som genom ett trollslag.

 34. Jan

  Varför hållet TCS på med lyteskomik?

 35. Pelle L

  Jan #34
   
  Visst är det svårt med ironi mitt i natten  😉

 36. Slabadang

  God morgon! Ny dramatisk bild på hotcaten!
  http://22passi.blogspot.se/2013/05/fino-al-limite-di-rottura.html

 37. Guy

  F’låt, min italienska är så usel. Va’ står det?

 38. Tack Lejeune { 04.05.13 at 21:10 } För  videon av de-Gröna Khemererna   jag  har  skrattat  hela morgonen #L#
  Här  är också en ny rolig video -där nu också George W. Bush tror  på konspirationer .
  George W. Bush has a slip-of-the-tongue and ALMOST says
  http://www.youtube.com/watch?v=YfwHYSpoIEs&feature=em-subs_digest-vrecs

 39. Sören G

  Jenny Persson, gästkrönikör i Gotlands Tidningar är upprörd över att gotlänningarna vill ha likvärdiga villkor som övriga Sverige. ”Jag tycker det finns en enorm tröghet när det kommer till miljön. Att folk inte kan acceptera att om vi ska ta hänsyn till miljön så måste båtarna gå långsammare. Jag blir förbannad varje gång jag tänker på det. Folk är så jävla galna i skallen kan jag tycka. Kräva både snabba och billiga båtar. Det fattar väl vem som helst att det är helt jävla orimligt. På Gotlandsupprorets hemsida nämns miljön noll gånger. Det tycker jag också är orimligt.”

 40. Sören G

  Vägpriser och färjor som inte är långsammare än nu är ett måste för Gotlands näringsliv. När staten kan satsa miljarder på infrastrukturen i andra delar av landet så är ett par hundra miljoner till till gotlandstrafiken inte mycket att bråka om.

 41. Lasse

  #40 Alltid kul med lokalpatriotism. Upphandlingen är väl inte avgjord , men det  krav som ställs kanske öppnar upp för fler anbudsgivare. Beträffande bränsleåtgång vid deplacementbåtar så är det extremt beroende på hastigheter.
  Ser att det rör sig om ca 25 knop eller ca 21 knop för att ta sig mellan Visby och Nynäshamn på de olika tiderna. En skillnad på ca 40% i energiförbrukning.
  Den halvtimmen kostar! Vem vill betala?
  Föreslår att ni vid varje avgång skramlar ihop till kostnaden för maxfart-så får ni se om nån är villig betala!

 42. Sören G

  Lasse #40 ”Vem vill betala?” – Staten betalar för vägar och broar och motorvägar. Färjorna är vår landsväg. – Det handlar om överlevnad för en hel region. Lokalpatriotism?????

 43. inge

  Att åka båt 5  timmar som förr eller drygt 3 timmar är en stor skillnad!  för priset hallandsåsspektaklet hade vi haft många års  bra färjetrafik till  Gotland 

 44. Sören G

  inge #43 Ja precis!

 45. Slabadang #36
  På engelska från 3:e maj
  http://www.e-catworld.com/

 46. Iven

  I brist på argument höjer man rösten.
  Räcker inte det, så skriker man (och stör den allmänna ordningen i det offentliga rummet)
  Vad kommer dessa tokiga människor att göra härnäst ?
   

 47. Peter

  Arthus Janovs metoder verkar fungera även för klimatlurade…
  🙂