Det planetära nödläget och dess profitörer

I samband med föreningen Klimatrealisternas årsmöte i torsdags höll Jacob Nordangård ett mycket intressant föredrag med titeln ”Det planetära nödläget och dess profitörer”.

Hela föredraget finns inspelat och kan ses på Jacobs Youtube-kanal:

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jan

  Kan vi inte prata om det klimathotsindustriella komplexet som en motsvarighet till det militärindustriella komplexet och dess ”Järntriangel”? https://sv.m.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rntriangel

 2. Magma

  # Jan 1
  I ett ekonomiskt och marknadsmässigt perspektiv går det nog att hitta många likheter, båda komplexen argumenterar ju dessutom för att man skyddar människor från hot.
  Skillnaden är emellertid att det ena komplexet argumenterar för att man skyddar mot ett inbillat hot medan det andra för ett högst verkligt hot.
  Nu vet vi att det finns vapentillverkare som underblåser konflikter vilket är helt bedrövligt, men jag har svårt att se att det skulle vara särskilt lovvärt att skrämma upp västvärldens unga med ett hot som enbart går att spåra i urusla klimatmodeller.

 3. enough

  Jan #1

  Ja, och varför inte också ta med Patrik Engellau’s ”det välfärdsindustriella komplexet”, det ligger i samma faras riktning, länk till hans sida ”Det goda samhället” https://detgodasamhallet.com/

  Totalt bildar dessa ett tydligt mönster, gemensam nämnare är centralstyrning och globalism. Jag måste tyvärr konstatera att vi befinner oss i en fas av demokratin, som mer liknar ”demokratur”, sedan 1960-talet redan definierat av den skarpsynte Vilhem Moberg, jag länkar till Wikipedia, tillräckligt skrämmande och överensstämmande med idag, https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur

 4. Thorsten Bergqvist

  Sammantaget pågår ett antal aktiviteter avsedda att förvirra begreppsuppfattningen.
  Det som är gemensamt är att de genomförs av de som inte vill mänskligheten något gott!
  Långsiktig planering ligger bakom och har successivt implementerats.
  Avvikelser korrigeras effektivt, som genom trolleri uppstår något som pekar åt annat håll och uppmärksamheten avses förvirras ånyo till de illvilligas förmån.
  Och politiker jamsar med och spär på begreppsförvirringen! Med stöd av illvilliga journalister som ofta inte förstår att deras förutfattade meningar vänds mot dem!

 5. Tackar. Bra och viktig info men lite slarvig och intressedödande presentation i mina ögon. Slutklämmen som kanske inte alla orkar med med tankar om en atomvinter som kanske den bästa lösningen om vi inte fogar oss frivilligt i maktens planläggning är värd ett upprepande:

  ”Det är vettvillingar vi har att göra med!”

  Ett förstadium till Nordkorea således. Aktivism har en tendens att spåra ur fortare än kvickt.

 6. TorbjörnR

  Denna länk visar hur mycket pengar som satsas på det klimatindustriella komplexet av NGOs och miljardärer.

  Skrämmande vilken makt de har över policies.

  https://wattsupwiththat.com/2024/05/25/environmentalism-in-america-is-dead/

 7. Ann lh

  Det så kallade ”planetära nödläget” med alla dess avarter kräver otroliga resurser inklusive direkta kostnader, ytterst för att rädda detta så kallade nödläge genom den stora omställningen.
  Nu har gruvdriften för att kunna få fram de batterier som behövs både här för och där börjat uppmärksammas i svensk media, inte minst på Klotet . De har dessutom varit duktiga på att hitta konsekvenser!
  Tanken slog mej.
  Det vore verkligen intressant om någon kunde räkna ut vad den så kallade ”omställningen” skulle kosta och jämföra det med ”kostnaderna” för ett omedelbart stopp för ”den gröna omställning” som en åttondel av jordens befolkning genom desinformation lurats in i.
  Kanske vore det det, det bästa sättet vi för närvarande har Att Rädda Jorden eller till och med Planeten.

 8. SVT redovisade mer ” nödläge för planeten” idag.

  Lahor i Pakistan hade värmebölja.

  Normal dagstemperatur är 38 grader i maj.
  Normal högsta temperatur för maj är 44 grader.

  SVT sa att det var uppåt 50 grader – men en titt på Lahor city och Lahor flygplats och ytterliggare 2 stationer runt staden visade idag som högsta temperatur 43 – 45 grader.

  SVT redovisar normala värmeböljor runt om i världen – man kan undra om vårat sommarväder redovisas som värmebölja och klimathot i andra delar av världen?

  Hur ser planetens nödläge ut i verkligheten? Och varför gömms alla pågående köldvågor, världen över?

  Agenda , propaganda, alarmism och hot – är följeslagare i denna nya diktatur – den planetära diktaturen, vem och varför?

 9. tty

  #8

  Temperaturer runt 50 grader i Sind och angränsande områden är helt normalt såhär strax före monsunen.

  Tillsammans med södra Irak-Khuzistan är det kanske det varmaste området i världen.

 10. Sören F

  Tack Jakob för intressant gräv genom åren. Här en besläktad men annan ansats, underrättelse/statsvetenskaplig: https://lup.lub.lu.se/student-papers/search/publication/9149801

 11. Claes Forsgårdh

  Stort tack Jacob! En lysande genomgång av klimatbedrägeriet och dess uppbyggnad och mål. Dessutom avslöjar Jacob alla organisationer och personer som deltar i detta klimatbedrägeri. Hoppas att fler och fler får upp ögonen med vad som pågår i det fördolda och att allt blir avslöjat!