Det är 12 år sedan en större orkan drabbade USA

orkaner USA

Det är nu på onsdag 4 300 dagar, eller nästan 12 år, sedan USA drabbades av en större orkan. Senast var det orkanen Wilma* som kom in över Florida den 24:e oktober 2005. Det var samma år som Al Gore kom ut med sin hyllade dokumentär ”An Inconvenient Truth” där han prognostiserar att sådana här kraftiga orkaner (kategori 3 eller över) kommer att vara den nya normalen i framtiden.

Roy Spencer skriver mer om ännu en domedagsprofetia som slagit helt fel.

* Den mer omskrivna orkanen Katrina som drog in över New Orleans och orsakade stora skador där kom in den 29:e augusti 2005.

Ingemar Nordin

PS. Helt OT och en skamlös reklam för min nyligen publicerade bok ”Using Knowledge – On the Rationality of Science, Technology, and Medicine.” (Länk) Det enda som har en direkt klimatvetenskaplig referens är avsnittet om användningen av modeller inom teknologisk forskning, s. 54-58. Ett stort europeiskt bokförlag förkastade hela mitt manus enbart på grund av dessa mycket försiktigt formulerade sidor. DS.

using knowledge

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Sören G

    Hörde just på TV att högsta juli-temperaturen i Sverige stannade på drygt 27 grader. Ja tyckte de sa att det var 56 år sedan som maxtemperaturen för juli var så låg.

  2. Gratulerar Ingemar!

    Men det är ju intressant att rädslan för att umgås med klimatförnekare är lika stor i europeisk förlagsvärld som rädslan för att umgås med rasister i Sverige.

  3. pekke

    Är du pissnödig båtägare och pissar i havet ?
    Fy på dig !

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6746719

    ” Toalettavfall i hav och sjöar är ett stort miljöproblem. Nu ska bland annat Transportstyrelsen se över hur man kan göra för att undvika att båtägare utan toalett ombord gör sina behov i havet. ”

    Undrar vad myndigheterna skall göra med de som gödslar sina åkrar med naturgödsel som sedan flyter ut i vattendrag, sjöar och hav ?

  4. Michael

    #3
    Östersjön har en volym på 20 000 kubikkilometer. Det krävs otroliga mängder urin från fritidsbåtar för att påverka balansen nämnvärt. Uttycket ”en piss i Mississippi” kommer väl till pass här.

  5. Labbibia

    #3
    Är det sant? Säg att du skämtar? Ska Transportstyrelsen se till att folk inte gör det de måste när de måste?
    Känns som om de har liiite mer angelägna saker att ta itu med för tillfället….. 🙂

  6. Andersson

    När man vet hur lite kväve och fosfor en människa producerar per dygn så är det uteslutet att det är orsaken till övergödningen. Det går säkert att sätta samman någon mystisk förstärkningsteori som med CO2. Det som är otrevligt är när tarmbakterier som finns i avföringen släpps ut direkt i sjön, men det har inget med enskilda avlopps utsläpp av kväve och fosfor för den är ytterst liten och det som når havet försumbart.

  7. Ingemar Nordin

    Sten K #2,

    Jo, det är märkligt att klimatfobin är så utbredd. Mina sidor är enbart en illustration av det epistemologiska innehållet i medvetna förenklingar som modeller är av fysiska system och vilket värde (positivt och negativt) som man kan förvänta sig. Sidorna är dessutom späckade med referenser till peer-reviewade vetenskapliga artiklar om klimatmodeller. Men reviewern verkade ha låst fast sig vid detta och skrev att den enskilt avgörande faktorn för att inte rekommendera Springer Verlag att publicera min bok var att jag verkade vara en ”klimatförnekare” eftersom jag inte explicit tog avstånd från den kritik som litteraturen riktat mot dessa modeller!

    Jag skrev tillbaka till editorn och hävdade att detta knappast kan utgöra en seriös vetenskaplig grund för ett avfärdande av hela manuset. Avfärdandet är politik snarare än vetenskap. Men hon lät sig inte bevekas. Min synd att inte explicit ta avstånd var oförlåtlig.

  8. Christopher E

    #3, 5

    Från en outsourcad server i Rumänien har känsliga dokument från Transportstyrelsen nu läckt ut som visar att projektet att hindra avföring att nå Östersjön är betydligt ambitiösare än att bara gälla båtägare…

    http://www.chicagomag.com/images/2016/0716/C201607-Chicago-Pets-FTPWHE-bird-diapers.jpg

    😉

  9. Ingemar Nordin

    Andersson #6,

    Jag vet inte hur mycket gödningsämnen som mänsklig avföring ger ifrån sig. Värre är då det ekologiska jordbruket som helt är hänvisad till stallgödsel och inte får använda konstgödsel. Stallgödseln bryts nämligen inte ned optimalt vid växtperioden utan ligger kvar på åkrarna till hösten när skörden är bärgad och läcker sedan ut i diken och vattendrag till haven. Det skapar en helt onödig övergödning av sjöar och hav.

  10. Ingvar i Las Palmas

    Proportioner
    http://nzclimatescience.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1442&Itemid=1

  11. Andersson

    Ingemar Nordin # 9

    Gödningen kväve och fosfor finns i urinen och om jag inte minns fel så är det c:a 2,5 gram kväve per dygn en vuxen person producerar. Ett hushåll på fyra vuxna personer räcker till att gödsla en kvadrat med sidor som är c:a 29 meter långa . Någon borde göra en utredning på detta eftersom det läggs miljarder på enskilda avlopp utan någon miljövinst. Använder man fosfatfritt tvättmedel är i stort sätt 100% av de gödande ämnena kopplade till urinen. Enkel matematik egentligen det kan inte bli mer än vad man stoppar in. Det mesta absorberas på vägen och ytterst lite når sjö eller hav. Många avlopp har avrinningar som aldrig når varken sjö, hav eller å. Det är tyvärr med övergödningen som med global warming man är inte intresserad av att diskutera fakta.

  12. #Andersson och Nordin#

    Ingemar, kanske skulle du lägga in en länk till en PDF-kopia till Springer Verlags avslag. På så sätt ligger det kvar på nätet för all framtid och kan hänvisas till.

    Naturgödsel sprids på åkrarna en gång om året; på våren. Det medan markerna redan är våta efter vintern och när det de flesta år fortsätter att regna. Näringsläckaget blir betydande till vattendragen. Konstgödsel är enkel att sprida allt efter behov under hela växtsäsongen och med minimala förluster.

    Med ekologisk gödsel följer också betydande mängder inälvsparasitägg ut i vattendragen. Samma vattendrag används för lösgående kreatur som källa till dricksvatten. Dessa blir infekterade helt i onödan. Inälvsparasiter hos ekologiskt uppfödda kreatur är ett stort problem, eftersom djuren endast får behandlas när de är så sjuka att de inte orkar resa sig. Varje år måste jag ringa den ekologiske bonde som håller kvigor på min mark för att påtala att kviga nummer si och så nu ligger ner apatisk med insjunken flank.

    För er som förordar ekologisk djurhållning, har ni vid slakten sett inälvorna fulla med mask och levern infekterad av leverflundror? Jag har, bon appétit!

  13. Ann lh

    Ingemar, Grattis till Din nya bok! Betyder detta testamente nu att Du i någon mån släpper den djupare kontakten med denna forskning och eventuella utveckling så att det blir tid över till andra väsentligheter?
    Sedan är det bara att konstatera att klimathotsskammen bara blir större och större ju mer verkligheten får komma till tals, men en sådana bagatell som denna verklighet har varken media eller politikerkåren lust att befatta sig med.

  14. Ingemar Nordin

    Tack Ann LH,

    Ja, jag planerar i vart fall inga nya bokprojekt. Men man vet ju aldrig – se bara på Peter Stilbs och vad han hittar på 🙂 Men det blir nog en eller annan uppsats.

  15. Håkan Bergman

    Jag har det, dom som äger en folkadiesel kan pissa i AdBlu-tanken!

  16. sibbe

    Prima vara, Ingemar. Jag förstår mycket väl att Springer Verlag och deras rådgivare inte gillar ens en gnutta kritik kring klimatalarmism. Är dock Bildzeitung den värsta av de värsta inom klimatförvillningen, och leder truppen tillsammans med Der Spiegel och FAZ… och så får vi inte glömma Guardian och ,NYT och WP…

  17. Torbjörn

    #15 Håkan

    Tänkte INTE testa det 🙂

    Kan inte förstå detta behov av att larma om olika saker hela tiden.
    Acceptera att människan också tillhör naturen och att vi påverkar såsom andra djur och växter påverkar

  18. Jan Hagberg

    OT
    UAH för juli 2017: + 0,28 grader C (+ 0,21 i juni).