Chattrobot som vurmar för AGW

Ni som använder mikrobloggen Twitter känner kanske till att en kille som heter Nigel Leck nyligen introducerat något han kallar för @AI_AGW. Det är en automatisk funktion som systematiskt söker av alla tweets och reagerar på sökord som vanligen används av klimatskeptiker. När roboten hittat en tweet som förmodas härstamma från en klimatskeptiker svarar den automatiskt med en lämplig AGW-ramsa. De som känner sig orättvist drabbade, t.ex. AGW-företrädare som av någon anledning använder ett ”felaktigt” uttryck, skrivs upp på en white list för att garantera att de i framtiden inte kan komma att betraktas som avfällingar.
Så här funkar det. Jag skriver en radda skeptiska påståenden:
maggies tweets
Och roboten svarar:
ai agw
Försök dock inte att argumentera med @AI_AGW. Det är som att tala till en vägg. 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lejeune

  OT, men kul video:
  http://www.youtube.com/watch?v=Vx-t9k7epIk&feature=player_embedded#!
  …..trummisen, är det Mann?

 2. bom

  Thomas upp i dagen med andra ord!

 3. fogge

  Börjar det bli så jobbigt att motargumentera nu så man tvingas ta till ”automatargumentation” 😉
  Månne något för politikerna att ta efter, så slipper de närvara i riksdagen..Trevlig Helg!

 4. Att argumentera med klimathotstroende människor är ju också som att tala till en vägg.

 5. Kent Forssgren

   
  Aktuellt i går. Om vindkraftsparken i Markbyggden! Kors i taket, begreppet reglerkraft nämns.
  http://svtplay.se/v/2226131/aktuellt/5_11_21_00_-_textat
  Ca 21.15 in i programmet
  Kanske börjar några fler förstå vad det handlar om efter detta. Men denna klondykestämning! Det skär sig när jag hör kommunchefen. Påminner om andra stora planer i norr som föll pladask och endast innebar massor av bortkastade skattepengar. Varvssubventioner, Stålverk 80, jätteflygplatsen i Luleå och plastcykeln, Itera tror jag den hettet, i Vilhelmina. Maud O, skrämmande okunnig. Och energiminister. Suck! Utbyggnaden i Markbyggden kräver reglerkraft motsvarande två outbyggda älvar! Sen krävs också enorma investeringar i nytt elstomnät. Kapaciteten på dagens nät är anpassad till den produktion vi har i dag, vilken är den som mostvarar våra behov. Överskottet skall alltså exporteras. För att elbolagen skall tjäna ännu mer pengar på elkonsumenternas och skattebetalarnas bekostnad. Och den svenska livsmiljön förstörs som extra grädde på moset. Glöm t.ex tourism. Där kommer Piteå kommun förlora fler än 750 arbetstillfällen på 10 år. Och avfolkningen kommer att minska än mer då folk flyr för att man inte kan leva intill en vindkraftspark pga ljusflimmer samt det värsta, det icke hörbara infraljudet. Politikerna ser verkligen inte längre än vad deras näsa räcker. Man blir verkligen förbannad.

 6. Faktiskt riktigt roligt. Och som påpekats, det är inte så stor skillnad mot hur klimathotstroende agerar i verkliga världen, när dom utan att låta fraserna passera dom självständigt tänkande faciliteterna bara upprepar vad de har memorerat från någon annan liknande frasgenerator.
  Och läser man på Nigel Lecks sida framgår också att denne troende är religiöst övertygad om att där bara finns ett alternativ, att sanningen är fastslagen en gång för alla. Och att dom som ifrågasätter, påpekar felaktigheter, kritiserar eller diskuterar andra möjligheter helt enkelt är ’anti science’ …
  Lite som UI tycker jag det verkar. Och kul ungefär på samma sätt!
  🙂

 7. Thomas

  Själv ser jag det som en bra poäng för hur många AGW-förnekare som bara tanklöst upprepar samma felaktiga argument mer i syfte att trötta ut motparten än att hoppas få rätt i sak.  Då kan det vara bra med en outtröttlig motpart.

 8. L

  Thomas, exakt, fast tvärtom.

 9. Robert

  Är det datorn HAL 9000 från 2001: Ett rymdäventyr som gått och blivit AGW:are? Detta inger ju knappast ökat förtroende.

 10. ThomasJ

  Kent F. #5: Reagerade på samma sätt – kors i taket! Och det i SVT dessutom… 😉
  Bedrövligt att höra respektive politiker, Maud är ju fullständigt blåst och att pitekillen inte heller tycks ha ngn aning om konsekvenserna gör i sanning saken etter värre. (Maud’s son arbetar ju åt Markbygden).
  Intressant att reglekraft nämns. Jag har sett uppgifter att där kommer behövas 3 till 4 tusen MW effekt för att klara reglerbehovet,
  dvs. där måste byggas ut fler än två älvar.
  När väl skadan är faktum vore det intressant att söka ställa de ansvariga politikerna inför rätta [riksrätt t.ex.]. Frågan är ’bara’ hur slikt skulle kunna gå till med tanke på det s.k. rättssystem detta land har…
  Mvh/TJ

 11. Anders Mohlin

  Hmm.
  Övervakning av vad andra skriver och tillrättavisning när ”fel” tankegångar yttras. Storebror ser dig!!
  Kan klimatetablisemangets diktatoriska inställning  bli tydligare?

 12. #1 Kul video! Humor är effektivt ( och roligt) ! Varför inte ha ett årligt  ”Hockey-stick-award” till den som under året kommit med det största ”fixet” som stöd för AWG. Priset är en förgylld mini-hockey-klubba. Omröstningen sker på TCS och utnämning i samband med en IPCC-aktivitet i slutet av året.
  När jag tänker efter blir det många kvalifiserade kandidater så
  vi kanske måste utnämna tre pristagare i olika kategorier.
  Hjälp till att utveckla idén!

 13. Slabadang

  Der finns andra AGW robotar!
  De som är placerade på SVTs vetenskapsredaktion har producerat ett ”de är så synd om oss” med alias Mann Smith & Jones.
  Det sänds på Måndag.
  http://svt.se/2.108068/1.2225777/berattelsen_om_klimatkriget

 14. L

  Slabadang, här diskuteras SVT:s kommande ”dokumentär”:
   
  https://www.klimatupplysningen.se/2010/11/04/propagandamaskinen-pa-svt-ii/

 15. Lena Krantz

  Men herregud! Det verkar helt vansinnigt…får man göra så?
  Det här måste vara åsiktsförtryck om något
  🙁

 16. Labbibia

  M.Sc.Eng. # 12
  Utmärkt idé!
  Förslag på några kategorier.
  1. Journalistpriset.
  Går naturligtvis till den journalist som visar störst brist på kritiskt tänkande och likt en megafon helt okritiskt trumpetar ut IPCC:s värsta-scenarios och katastroffloskler…Exempelvis Marteus i Expressen.
  2. Politikerpriset
  Här är konkurrensen stenhård. Politikerna springer ju nästan omkullvarann i sin iver att få kasta medborgarnas skattepengar i sjön för att ”rädda planeten” Dessutom gör man det gärna på exotiska platser a´la Bali eller Cancun.
  3. ”Vetenskräpspriset”
  Till den forskare som mest genomskinligt och helt oblygt använder termen ”den globala uppvärmningen” som ett sätt att få anslag till forskning om någonting helt annat. Även här är det ju mördande hård konkurrens……
   
    

 17. Inge

  Typiskt att Thomas försvarar skräpet. Snacka om att upprepa felaktiga argument!   🙁

 18. #16
  Strålande förslag till de tre kategorierna och med bra kriterier!
  Kanske skulle man ha två korslagda miniklubbor som pris.
  Mina spontana idéer till  kandidater(Sverige):
  1 – Erika Bijerström, SVT ( som inte ville ha med  kritiker av AGW för hon kände sig mordhotad).
  2 ? men det lutar åt vår  käre miljöminister.
  3 Rockström är svår att slå! Men han är ju knappt kvalificerad för kategorin vetenskap.

 19. Re  #5  Kent Forsgren.
  Tyska banker finansierar Pite Markbygden.  Elkundera bidrar till driftkostnaden.  Vattenkraftägarna får betalt av staten för de förluster som åsamkas dom, när vinden ökar och dom får stänga ner vattenkraftsproduktionen – alltså dubbla bidrag.  Försök till riskspridning kommer att göras genom börsintroduktion – dock Arise Powers fiasko (-20%), Green Wind Energi på Köpenhamnsbörsen (-96%),  Morphic (-90%) visar vägen mot urusel avkastning.  Politikerna måste svara på om dom kommer att bygga ut nya älvar för reglerkraft,  fråga Jan Björklund i Fp  om besked.

 20. Asch, den nappade inte på min tweet ”Death to the greenhouse gas theory: http://www.slayingtheskydragondeathofthegreenhousegastheory.com/ Interesting book coming soon.”
  Eller så visste den att den inte hade något bra svar 🙂

 21. Kent Forssgren

  Holmdfrid # 19
  Dessutom, om jag inte missminner så är den störste markägaren Sveaskog, alltså staten. Dom lär väl rimligen inte upplåta mark gratis. 150.000 kr per, verk, per år, i 20 år är ju vanligt förekommande. Men det skulle inte förvåna mig i detta virrvarr om Maud O låter  skattebetalarna stå för den kostnaden.   

 22. När vetenskap blir ideologi och propaganda…