Brev till Public Service

snon pa vag

Vilken journalist från Public Service vågar ställa frågan om varför det snöar?

Det råder snörekord i delar av USA och för första gången på länge hade vi en vit jul i hela Sverige. Inget underligt för oss i denna bloggen men underligt ifall du förlitar dig på information från Public Service.

I åratal har ni på Public Service låtit opinionsbildare för teorin att människors CO2 utsläpp styr temperaturen och inget annat vara oemotsagda. En del av era opinionsbildares anekdotiska förutsägelser har varit att snön ej kommer att bildas i stora delar av Sverige i början av 2020-talet där vi nu befinner oss.

Det här är ingen komplicerad journalistik, det görs varje dag gentemot politiker för att förstå hur en åsikt ena dagen kunde vara fel för att nästa dag vara rätt. I klimatfrågan så har det varit tusentals intervjuer där vi fått sanningar om morgondagens väder serverade som just det sanningar trots att det enbart visat sig vara gissningar.

Vi begär inte mycket, ett reportage med några frågor till exempelvis Pär Holmgren om varför hans profetior om snön ej slagit in. Det vore klädsamt och ett sätt att eventuellt börja bygga ett förtroende för er på Public Service som ett sanningssökande mediehus istället för att vara ett opinionsbildande dylikt.

Om någon av er från Public Service gör det vi önskar så kan vi påbörja en dialog och föra vetenskapen framåt för den är långtifrån ’settled’.

Lennart Svanberg,

Fil. Kand. i Ekonomisk Historia

Föreläsare i Datavetenskap

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Gabriel Oxenstierna

  SVT låter konsekvent bara alarmister komma till tals. Nu med sina felaktiga spådomar om t ex snön.
  Då borde de även ge plats för en dialog runt det faktum att vi har en högst ’normal’ vinter i år i Sverige.

  Samma gäller sådant som avsmältningen på Grönland. SVT rapporterar BARA när det är rekordavsmältning någon kort period. Men de försummar helt att berätta om att t ex 2020/21 hade en kraftig ökning av ismängden jämfört med historiken.
  Skrev om detta här:
  https://detgodasamhallet.com/2021/08/13/gastskribent-gabriel-oxenstierna-gronland-forblir-ett-island/

  Kanske dags att anmäla hela SVTs angreppssätt till Granskningsnämnden och lista olika exempel, såsom dessa.

  Jag har också sett att det finns ett mönster här. Det finns en direkt koppling mellan att det kommer en alarmistisk artikel om klimatet i The Guardian, och att en rewrite kommer på SVT någon dag eller vecka senare. Guardian är en bastion för ensidig klimatalarmism och pekpinnejournalistik. SVT är tyvärr samma sak.

 2. Enough

  #1 Gabriel O

  Tack för ditt engagemang, jag är nog dessvärre så luttrad av Svt’s hånfulla och agendasättande arbetssätt, att jag tvivlar på att deras tidigare kollegor i ”Granskningsnämnden” ( = ett skämt…) kommer att göra någon större skillnad.

  Vad som kanske kan göra skillnad, är att be ”herr” Pär Holmlund att officiellt göra en uppföljning på sitt uttalande i offentlig media ( då han var anställd på Svt). Han ska inte komma undan, som MP politiker med sin ”naiva” historia, tvärt om ska han få stå och tala om för alla små ”Gretor” och många andra, som utvecklat en ”klimatångest”, att han hade FEL, och be om ursäkt, kanske betala tillbaka sin oförtjänta lön!!!!!!!! Om jag hade resurser att söka upp denna olycka till virrhjärna, och göra det själv, skulle jag göra det, men jag hoppas att det finns professionella journalister som kan göra det för oss och för att visa på att dessa virrpannor är just…virrpannor….det är nog bara med enkla konkreta grepp som vi kan bryta förbannelsen….

 3. Rolf Mellberg

  #1 Gabriel

  Jag gjorde följande analys för ett tag sen vilken man bör memorera för att kunna lunga klimatskrämda bekanta:

  Senaste fem åren har isen på Grönland krympt summa ca 500 Gigaton. Vilket är klart mindre än åren dessförinnan. Om det fortsätter i den takten i 285 år har EN (1) % av isen runnit ner i havet och bidragit till en havshöjning om ca 75 mm (på nästan tre sekel alltså)

  Så illa är det… Med narratives överensstämmelse med verkligheten.

 4. Ulf

  Lit eOT, Råkade hamna in på spåret, individuella klimatutsläpp.
  Jag ser då att utsläppen per svensk enligt ekonomifakta ligger på 4,5 ton, enligt WWF 11 ton.
  Hur de räknat är omöjligt att hitta.
  Har dock tidigare sett att charlatanerna räknar gärna dubbelt.
  Utsläppen för en svensk inkluderar då all konsumtion och all produktion i Sverige.
  Skulle alla länder räkna likadant blir det ackumulerade värdet skyhögt över det verkliga. Den enes export är förstås den andras import. Räknar man båda blir det förstås dubbelt. Den här typen av faktaförfalskning sysslar inte enbart WWF med, utan även svenska myndigheter som Naturvårdsverket.

  Dock menar jag att man kan vända på steken. Varför inte acceptera konsumtionsbaserade utsläpp? Påpeka att beräkningarna är fullständigt felaktiga och att man glömt räkna av exporten som inte konsumeras av svensken.
  Eftersom Sveriges BNP till över 50 procent består av export så har svensken troligen negativa koldioxidutsläpp. Det skulle vara något att slänga i ansiktet på klimathetsarna.

 5. Carl

  Vad jag saknar är en utredande förklaring till varför man driver denna agenda. Vad är det yttersta målet? För de flesta är det säkert ett ogenomtänkt flockbeteende, men någonstans och hos några måste det finnas en utstuderad tanke. Globalism, herravälde, omstöpt klasskamp, jag undrar? Någon som vet var det finns diskussioner och analyser kring just detta?

 6. Evert+Andersson

  #1 Gabriel

  SVT drog igång en aktivitet ”Klimatbrevet” Jag hängde på ett tag för att se vad de förmedlade.

  Där redovisade de att deras ENDA källa är IPCC och på rak fråga hävdade de att det inte kunde anses partiskt!

  Så ja en övergripande anmälan vore en bra idé.

  Det är ganska tyst om klimatbrevet nu. Tack och lov.

 7. Lasse

  Tack för denna påminnelse om hur SVT styr sin rapportering.

  En annan Per , meteorolog på SVT , ställde upp på en ”informationsfilm och förklarade att solen inte kan ligga bakom uppvärmningen.
  Han svarade snällt på mina frågor om hur det är med det.
  När SMHIs graf över antal soltimmar blev uppenbar för honom blev svaret lite förvånat; ”Jasså du menar så” 😉

  Vi vet att de ljuger för oss-men frågan är om de själv vet det!

 8. Magnus

  Rolf Mellberg #3
  Det tar 14000 år att smälta Grönland med takten 200 Gton per år. Tidigare ska det ha varit den årstakten. Men det nämns aldrig. Erika Bjerström får det att framstå som allt händer nu och går fort. Det är bedrägligt och SVT låter det fortgå. Lyssna på Gillberg när han läser Nils Ferlin ”Den stora kometen” så kan man i varje fall skratta åt eländet. Kometen som krumelurar var en bra liknelse.
  https://www.youtube.com/watch?v=5G9TBQ8IpyQ

 9. stig morling

  #6 Hej Lasse! Tak för Ditt försök med Per ”den andre”: Det var ju en fantastisk nyhet – ”konsekvens: Solen är onödig!!”
  För mig kommer ett minne från mina år med projekt i Nordafrika. Våra kunder därnere visste mycket väl vad som gällde i den fysiska verkligheten. Värre var det med de svenska byråkraterna framförallt på Sida. Ett förslag var att se till att dessa fick två runda stämplar att använda i yrkesutövningen:
  1. Med texten ”Tagit del och ej förstått”
  2. Med texten ”Tagit del och ej förmått”
  Summa summarum, verkar passa väl i vår svenska verklighet!
  Salve
  Stig

 10. Rolf Mellberg

  Det kan inte vara lätt att vara journalist på Public Service i dessa dagar, eller inom övriga MSM för den delen. Med det menar jag att det finns inte många journalister värda sin titel dessa dagar. Den stora merparten är bara maktens villiga tjänare.

  Varje journalist måste ha ett starkt driv i att ifrågasätta makten, att aldrig acceptera trånga åsiktskorridorer. Janne Josefsson illustrerar det.

  Jag tänkte dock ta två andra exempel på personer med mod och integritet som inte verkat ”klarat” av att vara kvar:

  Aron Flam – besök gärna hans pod!!

  Men min senaste hjälte heter Per Shapiro, bror till berömde Max Tegmark.
  Denne Per har startat och driver Folketsradio.se och här kan man se hur ”maktens representanter” blir pressade:
  https://www.youtube.com/watch?v=656KlsbSNcU

  Här kommer en annan film där man kan få en inblick i hans bakgrund och arbete:
  https://www.youtube.com/watch?v=vYmiw9anpNs

  Detta blir lite OT på denna blogg då Per främst intresserat sig för Covid-relaterade frågor, som liksom klimatfrågan är ett verktyg för att idka ”Managment – eller political power – by fear”.

 11. Lasse

  Det är inte bara gammelmedia som spelar med i cirkusen.
  Youtube/Google har ett finger med eller tvingas ha det?
  Nu ser jag att olika klimatsidor har bannats så de inte får del av pengar från tittandet.
  En sida som denna tex: http://www.drroyspencer.com/

  Hotet från demokraterna i USA är över oss enl Tucker Carlsson Fox news:https://www.youtube.com/watch?v=lF5Bb3Mt0rg

  för övrigt en av de populäraste programledarna i USA.

 12. Benny

  Man kan göra en analog med dagens klimathysteri och Mayaindianernas sätt att tackla den tidens klimatförändringar! Mayaindianerna offrade först mat, sedan djur och till sist människor för att blidka gudarna när den långvariga torkan slog undan fundamentet för deras civilisation. Idag dag offrar vi välfärden, friheten, ekonomin, möjligheterna till jordbruk m.m på klimathysterins altare i tron att på det sättet kunna påverka klimatet.

 13. Torbjörn

  #6 Lasse
  När de säger att solen kan inte ligga bakom uppvärmningen talar de endast om solens strålar vid ”toppen” av atmosfären TOA och inte om de förändringar i albedot som påverkas av solen.
  Dessutom använder forskarna det lägsta värdet på TSI och inte ett genomsnitt som borde vara mer rättvist.
  Förutom det, tar de inte hänsyn till att ljuset bryts i atmosfären och därmed borde värdet för strålningen vid TOA vara högre än TSI.
  Vid kontakt med forskare påstår de att de tar hänsyn till det genom att beräkna med en ”större” jord, men jag är inte säker på att resultatet blir detsamma, det blir ju en annan intensitet

 14. stig morling

  #12 Torbjörn: Vilka är ”forskarna” som det hänvisas till? Det finns all anledning att grunna över vad som kan läsas i ”Unsettled” och den analys av så kallade forskare, som Koonin så förtjänstfullt gör! Tricken med så kallade övertalningsargument som flitigt används – ja ”Vetenskapen säger” och 97% ”konsus”, är redan så kallade etablerade vulgärargument.

 15. Lasse #10

  OT: Har fler än jag noterat att saker från Fox News och andra icke-PK källor som hamnar på You Tube har så dåligt ljud att man knappt kan höra vad som sägs? Är detta medvetet eller blir det bara så?

 16. Thorleif

  # Rolf Mellberg

  Ang Per Shapiro vill jag kommentera något som väl illustrerar hur vårt samhälle tillåtits gå i Orwell’s riktning. Bland de som varit vana att ta del av Per’s röst från SR’s kvalitetsproduktioner (Kaliber osv) kan bara säga att Per inte förändrat sig på något sätt jmf med tiden på SR. Det är tyvärr SR som TYSTNAT i självcensur. Och inte bara det utan SR har blivit ett propaganda-orggan utan dessa tidigare förnuftiga människor förstått det! Först ”klimatet” och nu ”corona”. Vad blir nästa fråga?

 17. Thorleif

  #16

  Journalisten måste ha både hjärna och hjärta och veta hur de ska samköras. AI är absolut ett hot mot journalism och demokrati om appliceringen styrs av några få som bara styrs av ”sista raden” (utdelning. kurstillväxt och absolut makt)

 18. mattias

  När det är ett rekordvarmt år är det inte så noga om det samtidigt är ett el niñjo år eftersom det är mänskliga utsläpp som är orsaken. När det är ett inte riktigt så varmt år som 2020 så påpekas att det ändå var ganska varmt trots att det var la niñja.

 19. tty

  Just nu är snötäcket på norra halvklotet något mindre än normalt:

  https://climate.rutgers.edu/snowcover/chart_daily.php?ui_year=2022&ui_day=13&ui_set=2

  Däremot är havsisens utbredning den största sedan 2004 (fast även 2009 ligger mycket nära):

  https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

  Detta lär dock inte ventileras i vare sig Guardian eller SR/SVT.

 20. Thorleif

  Kanske Pär Holmberg snart erkänner att EU inte styrs av folket, parlamentsledamot som han är.

  https://www.zerohedge.com/markets/yachts-be-exempt-eus-carbon-pricing-plan

  Alltså lyxyachter och lyx-jets undantas?

  Vi vet att det är Kommissionen som styr vilken lagstiftning som föreslås ( betydande sådan).

 21. Thorleif

  Pär Holmgren förstås (fingrarna är snabbare än hjärnan) ovan #20. Beklagar slarvet.

 22. En annan

  The Guardian var den tidning som först publicerade artiklar om Edward snowdens avslöjanden, vilket innebar besök av agenter som tvingade journalisterna att rent fysiskt förstöra sina hårddiskar. Dock var allt material säkrat innan denna händelse. Efter det har en total omsvängning skett, nu är dom helt obsoleta pap(ers)gojor , synd på en tidigare bra tidskrift, men så går det när man utmanar makten!
  F.ö. anmäl granskningsnämnden till granskningsnämnden i all oändlighet, utfallet blir detsamma, WEF bestämmer! Jakop Nordangård har förklarat hur hela detta klimattramset byggts upp.

 23. En annan

  Bara ett litet smakprov från en journalist, numera aktivist liksom hans kollegor; https://jensganman.substack.com/p/svt-and-allmanintresset
  Ta gärna del av hans olika publikationer , han finns både i bokhyllan , Twitter, Facebook samt Substack!
  Han har länge retat sig på korkade journalister, blev f.ö Årets Svensk 2012!

 24. Torbjörn

  #14 Stig
  Jag har varit i kontakt med Denning, Trenberth och Loeb

 25. Thorleif

  #15 Ingemar

  Inte bara det. Tycker absolut det finns en korrelation mellan fria internetkanaler och ständiga problem med streaming-kvalitén inkl rena avbrott (inkl även playback men sällan från offline-uppspelning). Om det handlar om normala belastnings-problem (eller dålig teknikleverans) eller inte kan jag inte bedömma. Däremot korrelerar problemen tydligt positivt med graden av kritik av ”narrativen” (både C19 och AGW) .

  För några år sedan föreslogs det nya lagar som skulle möjliggöra ett A och ett B-lag på nätet. Operatörerna skulle kunna sänka kvalitén för de som ej generade tillräcklig trafik/inkomster. Vad som sedan hänt med förslagen vet jag ej.

 26. Thorleif

  #19 tty

  Utbredning eller också volym (djup)?

 27. Claes-Erik Simonsbacka

  Google censors climate scientist
  13 January 2022

  ”Dr. Roy Spencer is a scientist, known as much for his unshakeable integrity, as for his brilliant work in climate science. He is also a good friend of CFACT.”

  ”He works with global temperature satellites at the University of Alabama at Huntsville / NASA.  Together with his colleague John Christy, they maintain one of the most crucial global temperature datasets, one which is regularly relied on by the UN and scientists worldwide.”

  ”The former NASA climate scientist collects raw data every month from NASA satellites and provides an accurate monthly guide to warming and cooling temperature trends.”

  ”Dr. Spencer, who states that he believes most global warming “is probably due to greenhouse gas emissions” has collated data from NASA satellites for 43 years. ”

  https://www.cfact.org/2022/01/13/google-censors-climate-scientist/

  https://dailysceptic.org/2022/01/13/google-cancels-ex-nasa-scientist-dr-roy-spencer-because-his-satellite-temperature-data-reports-arent-hot-enough/

  https://www.drroyspencer.com/2022/01/uah-global-temperature-update-for-december-2021-0-21-deg-c/?mc_cid=5e5ab8b089&mc_eid=b688f3da3f

  Mvh,

 28. Claes Dufmats

  Under miljoner år har jordens klimat varierat. Vi har haft istider, vi har oljefyndigheter i Arktis vilket tyder på varmt klimat, 1658 klev Karl X Gustav på isen över stora Bält, lilla istiden från mitten av 1500-talet till mitten av 1800-talet och så vidare. Tänk om vi nu är i en av dessa klimatförändringar och vi satsar allt på CO2 och att minimera dessa utsläpp i stället för att satsa pengarna på att lindra effekterna av ett oundvikligen varmare klimat? Kanske det inte är en lösning att få ner CO2 i atmosfären till förindustriell nivå? Vem tar ansvar för sådana felbeslut i så fall?

 29. Gunnar Strandell

  Snötäcket har försvunnit där vinden fått spelrum i Roslagen. I lä finnas snö och på havsvikarna ligger fina isar efter att vinden polerat och solen glättat dem.

  Så länge vinden står i behöver man samma tro som de gummor som trotsade motvinden på vägen till kyrkan och bad om att den skulle vända till hemvägen.

  ”Normalt väder” verkar vara referens både för forskare, politiker och journalister. Men det finns ju inte! Om du beskriver vad som är normalt för 15 januari och kollar i morgon får du en avvikelse och ju noggrannare du tagit fram normalvärdet desto större blir avvikelsen.

  I matematiken heter det kaotiska system och vädret är ett sådant, på alla tidsskalor!

  Visst är det kul att stå inför komplicerade konstruktioner och bena ut hur de fungerar, men glöm det för kaotiska system, för de vet inte ens själva hur eller varför de gör som de gör.

 30. Enough

  ……..sen rättelse, skrev i #2 ”Pär Holmlund”, förmodligen en freudiansk felsägning, en mutant av ”Per Bolund” kanske, Pär Holmgren ska olyckan heta, rätt ska vara rätt, men i övrigt står jag för utlåtandet.

 31. mattias

  #30
  Undrar om mutanten är mer smittsam, men mindre farlig och i så fall vad som är värst? Bolund är i nuläget definitivt smittsam.

 32. Thorleif

  #30 Enough

  Jag tror inte på en freudiansk felsägning, ivf inte i den riktning de flesta av oss tänker. Nej, istället handlar det kanske om att vi för länge sedan genomskådat Pär Holmxxxx och att han sedan dess utgör en ”persona non grata” i vår tankevärld. En person med makt måste dock tas på allvar. Tillsammans med De Gröna i Tyskland går han tyvärr också sina egna fiender till mötes men det har varken han eller hans anhang förstånd nog att inse. Miljörörelsen har tyvärr blivit den reella maktens fångar eller nyttiga idioter pga t.ex ”galtan” och hyperkapitalismen.

 33. Lars i Huddinge

  Filosofiska rummet SR P1, ett moras i tekniskt kunnande.
  Filosofiska rummet gästas av Jenny Andersson, professor i idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet, Gustaf Arrhenius, vd för institutet för Framtidsstudier och professor i praktisk filosofi och Linda Soneryd, professor i sociologi vid Göteborgs universitet.
  https://sverigesradio.se/avsnitt/ar-framtiden-redan-har
  Hur kan SR släppa fram denna dynga till oss lyssnare utan att inkludera kompetenta forskare/fysiker?
  Alla ovanstående fabulerar fritt utifrån deras indoktrinerade världsbild m.a.p. klimatet. Man häpnar över deras inskränkta syn om bl.a. klimatet.
  När kommer SR att släppa in kompetens i sina program??

 34. Thorleif

  #32

  Förlåt ”enough”…..jag menade nog hypermonokapitalism eller näst intill om vi ser till vilka som dominerar ägandet. Hyper beskriver hur fort allt kunnat gå (45 år) tack vare monetariseringen via tex börs (regler) och centralbankspolitik (kreditexpansion och ”penningtvätt”) medan mono mer syftar på hur så få så snabbt kunna lägga beslag på den ekonomiska makt vi nu är slavar under. Förvisso är vi fortfarande i ganska god men krympande form men….

 35. #29
  …glöm det för kaotiska system…
  Jag är inte enig, som du kanske vet.
  Naturen är inget hafsverk och kaos. Det rör sig enligt en naturlig utveckling som det gjort i tiotusentals år, enl ett fåtal alternativ, och med endast en drivkraft. Att vi inte förstår alla delfaktorer är helt uppenbart men helheten är inget mysterium. Enl min uppfattning. V.S.B?

 36. Johan, Uppsala

  Klimatlarm från Pär Holmgren för tio år sedan, 2012:

  ” – Den krympande isen i Arktis är en tydlig varningsklocka, här är klimatsystemet extra känsligt, säger meteorologen och klimatföreläsaren Pär Holmgren. /…/ Enligt de flesta datormodellerna beräknas den arktiska sommarisen vara helt borta inom 30 eller 40 år, men enstaka modeller varnar för att det kan ske så tidigt som 2015, om bara tre år!”

  https://www.sverigesnatur.org/arkiv/rekordsmaltning-i-arktis/

 37. Sören G

  I På spåret i kväll var en av destinationerna Kampala i Uganda. Där hade man letat upp en ugandisk Greta och medlem i Extinction Rebellion som fick framföra sitt budskap att våra koldioxidutsläpp kommer att medföra torka och hungersnöd. Själva frågan var vad bilden föreställer (bild på en metan-molekyl).

 38. Bengt

  Tyskland, numera elområde 5.

 39. tty

  #26

  Utbredning.

  Volymen är normal för årstiden (eller rättare sagt var det i oktober, senare data finns inte):

  http://www.cpom.ucl.ac.uk/csopr/seaice.php?show_cell_thk_ts_large=1&ts_area_or_point=all&basin_selected=0&show_basin_thickness=0&thk_period=0&select_thk_vol=select_vol&year=2011&imonth=12&season=Autumn

 40. tty

  #36

  Havsisen hade faktiskt ett minimum just 2012.

  https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

  Trenden var markant sjunkande till 2007, sedan dess har den varit stabil eller svagt ökande. Minimat 2012 berodde på en storm i augusti vilket är mycket ovanligt i Ishavet.

 41. Thorleif

  # 39 tty

  Tack! Här en annan uppdaterad version som inkl volym exkl höghöjdsomr/alpint/berg. Är de att lita på? Gäller n:a hemisfären och vi är utanför + 1 sd. Tydligen svensk-producerad!?

  https://i0.wp.com/electroverse.net/wp-content/uploads/2022/01/fmi_swe_tracker-47.jpg?ssl=1

 42. Gunnar Strandell

  Alvar Nyrén #35
  Vi kanske är eniga ändå. Så här tolkar jag dig:
  Vi har en naturlig utveckling enligt ett fåtal alternativ med endast en drivkraft, där vi inte förstår alla delfaktorer, men det gör inte att helheten är ett mysterium.

  Jag är helt överens, om valet mellan alternativen är slumpartat och att drivkraften handlar om överlevnad.

  Helheten i framtiden är inte ett mysterium, men den går inte att förutsäga i detalj för att samma ingångsvärden kan ge utveckling enligt ett fåtal eller kanske en mångfald alternativ. Valet är slumpartat och de överlevande skriver historien.

  Max Tegmark har satt idéerna i min skalle med sin bok ” Vårt matematiska universum.”
  Dyr, tjock och udda, men ändå läsvärd.

 43. Thorleif

  # 32 (# 30 enough)

  Socialister och miljörörelser önskar överstatlig beslutskraft i hjärtefrågor. Sossarnas traditionella arbete har alltid varit att sprida socialismen sedan 1917. Problemet är bara att monokapitalister (globalister) utnyttjar deras svagheter i egna syften för att flytta bort makt från nationella parlament.

  EU är i händerna på dessa globalister trots att vänster-krafter har viss makt i parlamentet. Nationella politiker håller på att förvandlas till byråkrater fullt upptagna med papper från Bryssel med Ulrika och hennes lobbyister. Samtidigt samarbetar statsöverhuvuden etc med WEF och deras punktprogram som är sockrat med ett antal vänster-frågor om global rättvisa osv. Jag skulle vilja kalla det för en förtäckt medveten politik för att få med så många som möjligt. Alla hörs ju numera ropa ”build back better” osv.

  Bilderberg och Trilaterala K opererar numera för öppen ridå ”genom” K Schwab. Vänsterfolk inkl miljövänner är alltför trögfattade för att förstå varifrån de får alla donationer till olika NGOs inkl FN-organisationer. Det handlar om stora pengar men sett till avkastningen på dessa investeringar från ägarna till donerande institutioner är det inte särskilt mycket. Få politiker har t.ex koll på Bill Gates avkastning eller för den delen torpeden Soros vilka utgör frontmän hos de som numera på relativt kort tid tagit över ”näringslivet” och ”politiker”.

  De flesta av pågående samhälls-diskurser (t.ex klimat-nödläget, mass-invandring, Trump-hatet, BLM, Woke-rörelser, deplatt-rörelser osv) underblåses i syfte att distrahera och defragmentera människors medvetenhet om pågående omstrukturering av den globala ekonomin. Pandemin är det senaste verktyget där ett vaccinpass har flera funktioner långt bortom människors hälsa.

 44. tty

  #41

  Den gäller snö, inte havsis, och är troligen rätt osäker, liksom alla modellerade data.

  Den site jag hänvisade till är den enda som bygger på faktiska mätningar av istjockleken (från Cryosat). De påpekar dock att de har en osäkerhet på ett par decimeter, vilket är värt att notera, eftersom de använder samma teknik som påstås kunna mäta havsnivån på tiondels millimeter när.

 45. Lars Kamél

  På tal om Public Service: Känner någon till Nasim Rahseparm, på SVT Göteborg, som har försökt att ringa mig? Jag hade inte tid att svara, och är tveksam till om det är någon mening att tala med en person som jobbar på samma företag som Erica Bjerström.

 46. Thorleif

  # 44 tty

  ok, lite missförstånd då!

  Inlägget hade snö som objekt vilket du också kommenterade i # 19 med svar i # 39 på min snö-fråga # 26, fortfarande om snö (utbredning svarar du). Därför bif jag en graf # 41 som visar snövolym.

  Alltså, tror du som grafen visar att snövolymen är exceptionellt stor just nu? N:a hemisfären gäller saken.