”Början på slutet”

Gästinlägg:

Här följer ett gästinlägg av Lars Cornell där han knyter samman Carl Bildts pessimistiska framtidssyn med Isabella Lövins osanningar i radio och TV.

Till
Carl Bildt
Jag har läst några artiklar och yttranden av dig, bland annat, ”kan vara början på slutet för västvärlden som den är i dag”
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/bildt-slutet-pa-vastvarlden-som-vi-kanner-den
Det är möjligt att du har rätt, en omvärdering är nödvändig och inget negativt.
Av alla profetior om extremväder, isbjörnar och havshöjning har alla varit fel. Den sk. Sternrapporten förutsåg att globala väder-relaterade förluster skulle öka från 0,3% år 1990 till 0,6 % av globala BNP år 2016. Resultatet? De har minskat till under 0,2 %. Klimatreligionen är nu bland allmänheten lika poppis som tandvärk.
Düsseldorfer Institut för konkurrensekonomi DICE har beräknat att tyskarnas gröna ’Energiewende’ kommer att kosta dem hisnande 5 000 miljarder kr fram till år 2025. Resultat? Inte ett enda kilo koldioxid sparas. Ekonomiministern Sigmar Gabriel meddelade nyligen att Tysklands klimatplan ej kommer att fullföljas. Så slutar återigen ett grönt försök i ett storskaligt och tragiskt fiasko.
Så länge man inte försöker kvantifiera (sätta siffror på) koldioxidens nytta i förhållande till skada, om sådan ens finns, så vet man inte om man skall lovprisa mer koldioxid eller förbanna den. Utan sådan kvantifiering uppför sig våra riksdagsmän och andra beslutsfattare som blinda höns som inte ens vet i vilken riktning de skall springa.
TRUMP I SITT SEGERTAL
– Jag tror inte att klimatförändringar orsakas av människan.
  Vi kan ha en viss inverkan men ingen förödande.
Han kan luta sig mot en elit av världens vetenskapsmän med samma åsikt.
http://www.tjust.com/2016/scientists-believe.pdf
Det är också Republikanska partiets uppfattning sedan början av 2000-talet. Senator Inhofe samlade in åsikterna från 650 framstående forskare runt om i världen och publicerade i en rapport 2008:
U.S. Senate Minority Report: More Than 650 International Scientists Dissent 
Over Man-Made Global Warming Claims.
Scientists Continue to Debunk ”Cinsensus” in 2008.
Nu har han över 1000  klimathotstvivlande vetenskapares åsikter.
Gå först, gå fel och bli sist, det är dags att vakna nu!
Vi måste återinföra demokratin som saboteras av SVT
Demokrati vilar på tre ben, kompetens, kommunikation och moral. Tag bort något och demokratin försvinner.
http://www.tjust.com/vit/2015/askSVT.pdf
• Kompetensen bland flertalet journalister vid SVT är låg i koldioxid-energi området.
• Kommunikationen stryps genom censur, riktiga vetenskapsmän äger ej tillträde till TV-rutan.
• Moralen är obefintlig när SVT ej är sakneutralt utan agerar som politiskt röd-grön agitator.
Därför har kunskapen bland Sveriges folk och politiker blivit mycket låg i det här ämnesområdet.
Varför ljuger vice statsminister Isabella Lövin ?
Först i SVT den 10:e i intervju med Claes Elfsberg som inte ställde en enda kritisk fråga.
https://anthropocene.live/2016/11/10/miljominister-isabella-lovin-ljog-i-dagens-tv-nyheter/
och här  – Fredag 11 nov,
http://www.thoralf.se
Sedan upprepas lögnerna i P1-morgon den 14:e som kommenterats här
https://anthropocene.live/2016/11/15/isabella-lovins-nordkoreanska-retorik-fortsatter/
Hon säger också,
• 99,9% av jordens forskare är överens. Om vad?
Satellitmätningar visar tydligt att jorden på grund av höjd CO2-halt blivit ca 15 % grönare och det är oerhört viktigt för jordens försörjning. Mer koldioxid får växterna att tåla torka bättre vilket gör att öknarna grönskar.
Det är solklara bevis. Antingen är Isabella okunnig i sitt ämne och det är mycket illa. Eller också ljuger hon avsiktligt och det är ännu värre.
Man kan ljuga och bedra folket en tid, men inte hur länge som helst. Nu när SVT inte längre är ensam som ’sanningskälla’ kommer sanningen obönhörligt ikapp. Domen blir hård.
Ett fossilfritt samhälle är en omöjlighet. Vi har blivit för många människor för att det skall vara möjligt. Mer koldioxid ökar fotosyntesen och är det bästa, mest naturliga och miljövänligaste sättet att fånga solens energi. I marken gör kolet ingen nytta.
Vi måste omvärdera koldioxidens nytta i förhållande till skada (som sannolikt ej finns). Vår jord är inte stor nog för ”förnybar”-politiken som blivit vårt största hot och kan vara slutet för västvärlden som den är i dag. 

En globalisering som baseras på en lögn, lögnen om koldioxidens skadlighet, kan aldrig leda till något gott. 
population och fossiförbrukning
Lars Cornell

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lars Lundqvist

  Lövin kommer att intervjuas i P1s lördagsintervju om en vecka. Kan någon tipsa intervjuaren om några frågor och invändningsfria fakta.

 2. Allan Forsling

  Jag tycker en given fråga är om Lövin läst denna bok;

  Global nedkylning
  – Klimatet och människan under 10 000 år
  av Fredrik Charpentier Ljungqvist

  ”Klimatet har förändrat sig både regionalt och globalt sedan senaste istiden tog slut och har påverkat levnadsvillkoren för människorna på olika delar av jorden. Fastän det talas så mycket om klimatförändringar idag är det få som vet särskilt mycket om hur klimatet har varierat förr.

  Är den globala uppvärmningen idag unik i historien? Global nedkylning belyser den frågan utifrån nya vetenskapliga rön direkt från forskningsfronten. Författaren, som är historiker och klimatforskare, berättar om hur klimatet har förändrats på jorden under de senaste 10 000 åren och vilken betydelse som klimatförändringarna haft för människan. Läsaren får chansen att följa med på en odyssé av globala uppvärmningar och nedkylningar och stifta bekantskap med vitt skilda folk, som babylonier, romare, mayaindianer och vikingar, som alla under historiens gång varit utsatta för klimatförändringar. Global nedkylning utgör en spännande och i högsta grad aktuell mix av klimatvetenskap och historia. För första gången presenteras klimatets historia för en svensk publik på ett såväl utförligt som underhållande och lättfattligt sätt. När klimatet har förändrat sig har – då som nu – vissa områden blivit gynnade medan andra har gått en katastrof till mötes.”

  Vi kan lära av historien- om vi är villiga att lära….

 3. Allan Forsling

  Carl Bildt skulle också behöva läsa boken Global Nedkylning och en hel del annat också. Herr Bildt är en trogen megafon åt makten. Redan nu under Obama åren blev han bedömd som en medium sized dog with a big dogs behaviour. Det är väl en mellanpudel kan man tro. Nya administrationen i USA, om de nu bryr sig om Carl Bildt, klassar nog honom som en ännu mindre pudel.

 4. Kenneth Mikaelsson

  Calle goddags pillt är enligt mig en CIA chill..
  Och vad Lövin med pack beträffar så räknar jag hon och regeringen som förädare mot det Svenska folket…
  De borde ta brunkebergs torgs historia till sig..

 5. Olav Gjelten

  Jag tillhör faktisk dem som inte sörjer att västvärlden inte kan bestå som den ser ut i dag, där rödgröna jihadister tagit makten och fört land efter land allt längre bort från de värden som en gång förde oss samman: kristendomen och demokratin.

  Som jag ser det ger Makten av i dag oss bara möjlighet att få uttrycka oss, organisera oss etc så länge vi är under deras fulla kontroll och ej utgör något reellt hot mot dem. Då kan jihadisterna även låtsas vara demokrater.

  I USA, där republikanerna, under ledning av klimathotsskeptikern Donald Trump vann presidentvalet är allt annorlunda. Där får vi se om inte en statskupp kommer att äga rum av de krafter som våra svenska politiker stöder. Sanningen är så horribel att bara några få vill se den

 6. Lasse

  Utomordentligt bra text.
  Ställ Isabella Lövin en fråga om vad de 99,9% av forskarna är överens om?
  Denna text av Roy Spenser fd Nasaanställd kan ge inspiration för fler frågor.
  ”The only part that is relatively settled is that adding CO2 to the atmosphere has probably contributed to recent warming. That doesn’t necessarily mean it is dangerous.
  And it surely does not mean we can do anything about it… even if we wanted to.”
  http://www.drroyspencer.com/

 7. mängan

  Isabella Lövin uttryckte oro över ökenutbredningen pga av den globala uppvärmningen i Aktuellt alldeles nyligen.
  Ljuger hon medvetet för svenska folket?

 8. C-E Simonsbacka

  Temperaturmätstationer
  Antalet stationer på jorden, som mäter temperaturen, har minskat kraftigt sedan början av 1990-talet. 1970 fanns det cirka 12 000 mätstationer på jorden. År 2000 hade antalet sjunkit till drygt 5 000. Under samma period har jordens medeltemperatur stigit dramatiskt. Detta enligt en rapport till Europaparlamentet från november 2009. Den stora nedgången i antalet mätstationer inleddes, när Sovjetunionen kollapsade år 1991. Då stängdes tusentals mätstationer, bland annat i Sibirien och andra kallare delar av Sovjetunionen. Och när temperaturen inte längre mäts inom kalla och vidsträckta områden av jordklotet, som till exempel i Alaska USA och i det jättelika Sibirien, ja då påverkar detta naturligtvis den globala medeltemperaturen. Under senaste tid, har som framgår ovan, en ny skandal över integriteten av temperaturdata uppmärksammats, denna gång i Amerika, där det nu har visat sig att för så mycket som 40 procent av temperaturindata inte finns eller baserats på verkliga termometer avläsningar.

 9. Ann lh

  #7 Mangan, Lövin var journalist när hon upptäcktes av MP. Hon hade då skrivit ”Tyst Hav”, som grundade sig på visst grävarbete. Den var läsbar.
  Sedan gick allt snett. Hon kom snabbt till Bryssel och ägnade sig där mest åt det hon var insatt in. När hon kallades hem för att lyfta MP och bli dess miljösnsikte utåt visade hon hur lite hon kan utanför sitt område. Jag tror inte att hon ljuger medvetet, men det tycks inte finna någon inom räckhåll att vända sig till. Regeringens rådgivare är ju till och med för ordf. i Naturskyddsföreningen.

 10. mängan

  #9 Ann, skulle det göra någon skillnad verkligen,om hon visste? Jag tror inte det och oavsett är hon ändå skyldig att veta bättre.

 11. Alienna

  Lasse #6

  Lövin: ”Vi har 99,99 procent av världens forskare som har en solid bas för att klimatförändringarna är orsakade av människan.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6562218

 12. Bengt Abelsson

  # 8
  I och för sig, men satellitdata ger i grova drag samma bild som termometrar, med GISS som något avvikande.

 13. Olav Gjelten

  Gällande Lövin. Det är givetvis omöjligt att veta om ett enskilt felaktigt uttalande var medveten lögn eller inte. En sak skall vi emellertid ha fullständigt klart för oss : grön politik bygger på en blandning av drömmar, felaktiga slutsatser och – inte minst – MEDVETNA lögner.
  Vad gör så det, när det är för att främja den goda saken om att skapa ett grönt, ekologiskt samhälle där de själva får diktatorisk makt….

 14. Ingemar Nordin

  Notera hur SMS och Lövin hela tiden låtsas som om svenska folket LÄNGTAR efter stora politiska ingrepp (typ fördubblad bensinskatt) och att klimatmötet i Marrakech (och alla de andra) ÄNTLIGEN skall leda till att politikerna tar KRAFTTAG mot klimathotet. Sverige ligger visserligen högst bland EUs länder då det gäller klimathotstroende, men bara c:a 25% prioriterar klimathotet högst. De flesta ser andra frågor som arbetslöshet, skola och äldrevård som viktigare politiska frågor.

  I USA ligger klimathotet lägst i prioritetslistan.

  Det är uppenbart att politiker och MSM hela tiden försöker piska upp opinionen i önskad riktning.

 15. mängan

  #13 Olav, på spiken.
  Nästan så man tror att vissa vill att det ska gå åt h- vete så att det verkligen är värre än man någonsin kunnat tro. Den sanna klimatreligionen.

 16. Thomas P

  Simonsbacka #8 Jag har en känsla av att du missuppfattat lite hur man gör när man beräknar medeltemperaturen. Du verkar tro att man bara vid varje tidpunkt rakt av drar medel över de stationer som är aktiva just då, så att om man stänger en ”kall” station så stiger omedelbart medelvärdet. Stämmer det?

  Så gör man i alla fall inte. För det första tittar man på hur temperaturen förändras vid varje mätpunkt snarare än på dennas absoluta temperatur, så en grads uppvärmning i Alaska får samma effekt som en grad i Costa Rica. För det andra så viktar man stationerna efter hur tätt de ligger i ett område. Det är inte så att typ Europa räknas mycket mer bara för att vi har så många mätstationer här.

  Det hela är dessutom förvånansvärt okänsligt för exakta algoritmen. Man kan ta ett dussin eller två slumpvis valda stationer med någorlunda jämn fördelning över jorden, medelvärdesbilda temperaturförändringen hos dessa och få en kurva som är till förvirring lik den som de etablerade grupperna får med sina mer avancerade algoritmer.

 17. Besserwisser

  Ingemar Nordin #14
  SMS?
  Antar att du menar MSM…?

 18. Olav Gjelten

  C E Simonsbacka # 8. Ditt inlägg är något av de bästa jag sett. Det förklarar att påståendet om den globala uppvärmningen helt eller delvis är en lögn.
  Var enda människa som gått ur grundskolan med godkänt betyg i matte fattar att man inte kan räkna globala genomsnittstemperaturer och jämföra dem år efter år om underlaget inte är det samma.
  ”Klimathotet” är en fullt medveten och fabricerad lögn.

  Kan du kontakta andra medier om detta?

 19. Daniel Wiklund

  # 16 Nu först har jag förstått hur man beräknar medeltemperaturen. Jag har inte vetat att det var förvånansvärt okänsligt för den exakta algoritmen.

 20. Ingvar i Las Palmas

  Lars Cornell!
  Mycket bra.
  Berätta om du får svar.

 21. Guy

  Thomas P # 16
  ” Man kan ta ett dussin eller två slumpvis valda stationer med någorlunda jämn fördelning över jorden, medelvärdesbilda temperaturförändringen hos dessa och få en kurva som är till förvirring lik den som de etablerade grupperna får med sina mer avancerade algoritmer.”

  Kan du förlara hur det här går till. Två slumpvis valda, jämt fördelade över jorden? Hur är det möjligt att du får en till förrvirring liknande kurva?
  Konstiga algoritmer.

 22. Ingemar Nordin

  Besserwisser där! #17. 🙂

  Klart att det skall vara MSM.

 23. Ingvar i Las Palmas

  Ingemar Nordin #14
  Påminna om World poll om vad världen anser viktigt
  http://data.myworld2015.org/
  och
  http://rationaloptimist.com/blog/the-greening-of-the-planet.aspx

 24. Slabadang

  Carl bildt globlisternas arkitekt!

  Carl Bildt har sett internationell maktcentralisering som ett egenvärde och alltid slickat fötterna på dem med de mest radikala ideéer om världsregering långt bortom folkilg makt och insyn. Att det nu sitter diktaturer som hugger händer och huvuden av sina undersåtar oh beslutar om ”mänskliga rättigheter” ses som ett nödvändigt bondeoffer för de idioter som sätter centralmakt framför rätt och rättigheter.

  Happ tack och lov så kommer västvärlden förändras ch det bir en katastrof för alla högavlönade demokratiförrädare som av skattebetalarna finansieras för att ta deras makt och intressen ifrån dem.
  Brexit Trump Frankrike Tjeckien Ungern Italien det kommer vara totalt soprent på efterfrågan på maktcentraliseringspolitruker. EU är kört! Folk fattar att utan kontrolerad gränser existerar ingen demokrati. En katastrof för Bildt´s brigader att folk till slut fattat galoppen.

 25. Slabadang

  Saudiarabien hotar Trump!

  He he he he … köp vår olja … annars! Ett fem år gammat klipp med Trump om OPEC
  https://youtu.be/JhuJ9ry1uPU?t=2430
  USAs stöd till Saudi är fullt av motsägelser och alltmer så nu när USA är på väg mot total självförsörjning.
  Världen kommer att färändras mycket och den långa tid då det politiska etablissemanget i fred och ostört kunde slipa sina knivar emot oss är förbi.

 26. Ingvar i Las Palmas

  Slabadang #24

  Spännande framtid.
  Den enda jag litar på är Vaclav Klaus. kollar alltid hans engelska sidor

 27. Thomas P

  Guy #21 Du borde verkligen lära dig läsa lite bättre vad jag skriver. Dina inlägg baseras deprimerande ofta på elementära felläsningar. Inte två stationer, två *dussin* stationer.

 28. Pelle L

  Thomas P #27

  Du får skylla dig själv när du skriver så illa
  ”Man kan ta ett dussin eller två slumpvis valda stationer ”
  Du kanske borde ha skrivit
  ”Man kan ta ett eller två dussin slumpvis valda stationer ” om det är det du menar.

  Som man sa förr: Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta
  https://sv.wikiquote.org/wiki/Esaias_Tegn%C3%A9r 🙂

 29. Daniel Wiklund

  Eller så kanske du Thomas P måste skriva bättre så att det går att förstå vad du menar. Om det inte är att förvilla som är ditt syfte.

 30. Slabadang

  Ingemar Nordin #14 !

  Det är en av MSMs främsta målsättningar med sitt ljugande … att måla upp falska opnioner. Det kanske bästa exemplet på detta är när SVT i samband med bokmässans yttrandefrihetsutställning intervjuad Vavra Suuk (Nya Tider) i Aktuellt. SVT påståd att det kommit in många ”starka reaktioner”. Vid kontioll visar det sig att endast Wolodarski Helin själv och några vänsterjournalsiter samt LO hade klagat.

  SVT/SR är ett hot mot yttrandefriheten och demokratin!

 31. Slabadang

  LÖVIN HAR FÖTTERNA PÅ JORDEN JÄMFÖRT MED DEN HÄR LIRAREN!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23947285.ab

 32. Slabadang

  Ingemar N #14 !

  Jag ville lägga till denna undersökning som totalt motsäger den bild av latinos i USA MSM försöker framhålla. Fler latinos röstar på Trump än Hillary!!

  http://latino.foxnews.com/latino/politics/2016/11/18/poll-58-latino-voters-support-trump-on-immigration-even-when-disliking-him/

 33. Lasse

  #16 Thomas P
  Det är intressant med hur globala temperaturen mäts. Vad jag reagerar över är hur de ändrar sättet över tid. Det är väl ok att utvecklingen går framåt men det gör att studier bakåt i tiden blir svårare. Det blir lite som att ändra måttbandet mitt i en serie. (Typ Manns övergång från proxi trädringar till verkliga termometeravläsningar)
  Sen är det inte bara så att de tar termometrar till hjälp:
  http://realclimatescience.com/2016/11/noaa-september-temperature-fraud/

 34. JIMMY

  Läs vanliga gräsrots kommentarer till Carl Bildt inlägg om västvärlden under Donald Trump då är det som den Svenska demokratur godmorgon världen p1 debatten en västanfläkt skrattretande tänk på att detta är MSM media som tillåter kommentarer där man kallar Carl Bildt för ( Bilderbergare landsförrädare FNs IPCC är en politisk globalist bank bluff med mera utan att bli censurerade!! ) USA har fortfarande kvar sin yttrandefrihet utan censur även i MSM media!!!

  https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/its-the-end-of-the-west-as-we-know-it/2016/11/15/9e3ce89a-ab54-11e6-977a-1030f822fc35_story.html?utm_term=.cf9936631bd5

 35. JIMMY

  Andra tillägget!! tänk på att inga demokratur MSM media tidningar i Sverige tillåter kommentarsfunktionen inlägg utanför söta katter och substanslösa nonsens trivialiteter och efter detta sedan en hermitisk ankdamm bubbla totalitär censur i sina döende alster !!LOL!!!

 36. JIMMY

  Just nu sänder stark villfarelse (Andra Tessalonikerbrevet 2:11) demokraturens falska profeter en politisk religiös obiblisk klimat avguda-Gudstjänst från propaganda hermetisk hjärntvätt lärjungarna P1 Radiohuset ( och säger att naturen klimatet inte längre finns kvar????????????? )

  LOL!!! inget område är numera längre fredat från klimatreligiös propaganda

  Det är dags att efter nästa folkliga valsegern hösten 2018 kritiskt titta över SR och SVT!!

 37. JIMMY

  Gudstjänst
  Sänds 11.03 – 12.00
  Det som en gång var…
  Om sorg och hopp i klimatkrisens tid. Studentpräst Susanne Dahl, Håkan Joëlson och författaren Helena Granström medverkar. Musik med Emma Örnberg och Jenny Lindberg. Från Umeå.

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/807195?programid=945

 38. Guy

  Thomas P # 27

  ” Dina inlägg baseras deprimerande ofta på elementära felläsningar.”

  Det finns en annan möjlighet, som några påpekade innan. Jag kanske läser rätt.

 39. C-E Simonsbacka

  ”Kan du kontakta andra medier om detta?” / Olav Gjelten # 18
  Visst, jag kan försöka!

  Komplettering till inlägg # 8:
  Många temperaturmätstationer har som sagts tidigare stängts, men i stället för att stoppa indata från dessa tjänster, har myndigheterna tagit ett betydande steg genom, att ”uppskatta” temperaturer baserade på uppgifter från omgivande mätstationer. Så stora delar av temperatur uppgifterna är faktiskt uppgifter från s.k. ”zombie mätdata” för mätstationer som för länge sedan har försvunnit. Detta är illa nog, men det har också framkommit att USA:s National Oceanic and Atmospheric Administration använder temperatur uppskattningar även när finns bra rådata tillgänglig, kan man säga för att kunna justerats historiska dokument?

  Kan effekten av alla dessa ”zombie” baserade förändringar vara att producera / publicera en varmare nuvarande och ett kallare förfluten temperatur, med nettoresultatet att ge intrycket av en mycket snabbare uppvärmningen?

  Om nu amerikanska temperaturmätdata faktiskt visat sig ha manipulerats är det inte osannolikt att detta kraftigt påverkat vår helhetsbild av stigande temperaturer i slutet av förra århundradet och en stillastående temperatur därefter.

  MVH,

 40. Mats G

  32
  Slabadang
  ”Fler latinos röstar på Trump”

  Det här är något jag misstänkte skulle hända men vänta på statistiken.
  Det finns ett fenomen som jag inte vet vad man skall kalla. Alla är sig själv närmast är väl en korrekt beskrivning.

  De som utsätts av mest konkurrens av att det kommer mer latinos in i USA är just latinos.

 41. Christopher E

  #40 Mats G

  Sant. Precis samma anledning som till att SD har och framledes i högre grad kommer att ha en växande väljarbas i redan anlända invandrare. De som tror ”arga vita män”-myten kommer att bli besvikna.